Re: Arctic Cooling Accelero S1 a S2
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Foto by nebylo? Tohle bych fakt chtěl vidět... ;)
Proc foto? Proste si predstav accelero akorat na jedne strane o 2 cm kratsi ...tu kobercovku + "vyztuhy" z plastu by tavna pistole jsem samozrejme po urezani odstranil ... jaxem to rezal jsem nefotil a pochybuju, ze by te zajimalo, jak me pekne ty zebra rizly, kdyz se mi o jedno kousla pilka a chladic se v moji ruce o kousek posunul
Taxem zjistil jednu neprijemnou vec ... grafika se chyta az na druhy pokus ... prvni boot piiiiiiiiip pip pip ... pak to rucne restartnu a ok ... dival jsem se ale do cpu-z a tam se mi na zalozce mainboard objevuje Link Width x1 a Max. Supported x16 ... myslite, ze mi grafika jede jen na pci-e x1 namisto x16?? Nikdy jsem si tehle zalozky v cpu-z nevsimal ...
mno mel bys mit v obou x16 a zjistis to jednoduse napr. nejakym 3dmarkem ten rozdil musi bejt viditelnej
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
mno mel bys mit v obou x16 a zjistis to jednoduse napr. nejakym 3dmarkem ten rozdil musi bejt viditelnej
Ehm ... mno 8400 v 3dm03 ... kua ... to je sakra malo ... mno uz aspon vim, co najdu pod stromeckem
Tak jsem se stal dalsim majitelem accelera s1, mam na nem pridelanou 12cm Noctuu na 1200rpm. Teplota oproti stock chladici ve hrach a pri folding@home poklesla asi o 20 stupnu, ale pri testu stability v AtiTools je spise o par stupinku vyssi. Netusi nekdo, cim by to mohlo byt? Predtim kolem 80, ted tak 83. Na jadre mam zvysene napeti na 1,475V.
nema nekdo potuchy, jestli se to vleze na HD2600XT GDDR4 od sapphiru ?
http://www.alfacomp.cz/ezbozi/18465/28809av.jpg
Po prebehnuti vlakna a nezisteni, ci sa mi to podari nasadit na Sapphire Radeon 2600XT, som nasiel tuto rusku stranku
http://www.overclockers.ru/lab/26541.shtml
kde Accelero S2 nasadili na Sapphire 2600Pro, ktore ma PCB zhodne s 2600XT, takze to asi ide.
http://www.overclockers.ru/images/la...card_acs2b.jpg
---
Otazka je, ci to narvem a bude to fungovat na P5B Deluxe http://www.virtual-hideout.net/revie...luxe/P5B11.jpg
za predpokladu, ze mam obsadene dve PCI (spodny a stredny) => pod grafikou mam volne miesto len v podobe jedneho slotu.
Citace:
Původně odeslal
PiT
Zkus si to odměřit pomocí tohoto.
Mně to vychází na cca 20 mm max podle bokorysu.
Taky přispěju svou zkušeností.
Do kamarádova PC s Cooler Master Elite 331 jsme pořídili Sapphire 1950 PRO 256MB (tady tuto).
- Co me zaráží je, že karta je 1950 PRO, ale rozložením součástek vypadá, jako verze GT. Tady je obrázek 1950 GT. Vzadu není žádný chladič VRM, ani jsem tam nenašel nic, co by se mělo chladit, ani žádné motnážní díry. Další obrázek 1950 GT, kde je to hezky vidět. Že bych narazil na nějákou verzi GT @ PRO ?
EDIT: Jak jsem se dočetl, tak nové revize těchto karet mají předělané napájecí obvody a není potřeba nic chladit, tím líp :)
- Co se týče místa od Accelera S1 k bočnici case, tak je to v pořádku, je tam možná ten 1cm
- První problém byl, že měděnná základna byla oproti hliníkovým žebrům ohnutá, takže jsem nemohl chladič posadit rovně na jádro a zároveň připevnit plastovýma úchytkama pasiv ke karťě. Zkoušel jsem teda chladič přihýbat, aby jádro sedělo a mohl jsem zajistit ty držáky, ale přijde mi to teda dost nebezpečné. Jednak se může poškodit jádro (pokud by se přišroubovalo křivě), nebo by případně nemuselo dobře dosedat a přehřívalo se... Podle mě dost nedořešený způsob instalace.
- No a nakonec jsem zjistil, že žebra se v zadní části karty dotýkají kondenzátorů. Na obrázku (nahoře) jsou to ty 3 vyšší u napájecího konektoru. Chladič má sice v tom místě žebra trochu seřízlé, asi kvůli chladiče VRM, ale zrovna tyto kondenzátory jsou ještě jednou půlkou v té širší středové části. (ještě dodám foto)
Ma niekto priamo kombinaciu Gigabyte X1950Pro a S1? Nebudu sa prehrievat VRM, pokial to bude komplet pasivne? V Bedni mam akurat intake a outtake (+outtake zdroj)
Citace:
Původně odeslal
tomase
Ma niekto priamo kombinaciu Gigabyte X1950Pro a S1? Nebudu sa prehrievat VRM, pokial to bude komplet pasivne? V Bedni mam akurat intake a outtake (+outtake zdroj)
Skus hodit oko sem : http://www.pretaktovanie.sk/modules....wtopic&t=18058
Pri hladani odpovede na Tvoju otazku som to ale po par prispevkoch vzdal :-(
Tak som sa konecne odhodlal k tomu kupit a nasadit Accelero S2 na Sapphire HD2600XT... Po skusenostiach s Freezerom 7 Pro som tomu moc velku doveru nedaval, no prekvapilo ma to.
Mam ho v jednom slote pod kartou a na nom nic, nakolko hned druhy PCI slot pod grafikou uz mam obsadeny (tzn. medzi pasivom Accelera a dalsou kartou je tak 1mm volneho miesta :) ) - chladenie systemom 12cm vetrak na 5V teda nehrozi. Na jeho konci mam zatial na skusy polozeny jeden 4x4x2cm SUNON KDE1204PKV2 vetrak (12V, 0.6W, 6200rpm, 21dB) dany na 5V (takze realne tak 2000-2500 otacok, mozno menej... 10cm od vetraku uz ho nepocut).
So stock chladicom som mal idle 63-65 stupnov, load okolo 99-100 (!!!)... Teraz mam idle 48 stupnov a co som zatial skusal 3Dmark06 demo v LOADe 53 stupnov :)
Povedal by som, ze slusny skok.
[edit]
Ta chlpata kocka v ATIToole sa mi ustalila na 56-57 stupnoch...
Mate nejaky tip na nieco, co mozem pustit na pozadi, co by mi vytazilo grafiku poriadne?
No veruže slušný, Freezer 7 Pro je stále za tie prachy dosť dobrý chladič aj keď ma svoje muchy samozrejme.
Citace:
Původně odeslal
GABO
No veruže slušný, Freezer 7 Pro je stále za tie prachy dosť dobrý chladič aj keď ma svoje muchy samozrejme.
Mno, hlavne sa mi nejako nezda, ze by fungoval, nakolko je neustale studeny az vlazny a na procesore kludne teploty cez 70 stupnov pri burne... Pritom pritlak, pasta aj vsetko je OK. Zato Accelero je po zatazeni prakticky okamzite pekne zohriate cele.
Citace:
Původně odeslal
PiT
Mno, hlavne sa mi nejako nezda, ze by fungoval, nakolko je neustale studeny az vlazny a na procesore kludne teploty cez 70 stupnov pri burne... Pritom pritlak, pasta aj vsetko je OK. Zato Accelero je po zatazeni prakticky okamzite pekne zohriate cele.
Chod ho reklamovat - vadny. Uz som tu mal asi 7ks podobnych :)...co by si cakal od lacnych HP :). Skus ale pouzit nejaky BOX chladic ci to nebude v CPU a jeho Heatspreaderi krivom.
Citace:
Původně odeslal
Senky
Koukám, že hlavní změnou jsou ty úchyty a zapuštění základny víc do žeber... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Senky
tak to vyzera nesmierne zaujimavo, mohlo by to ist upravit aj pre karty kompatibilne s S2kou, co sa mi teda s prvou verziou S1tky vykoumat nepodarilo
Má už někdo toho Arctic Cooling Accelero S1 nebo S2 na HD 3850 nebo 3870? zajímá mě hlavně jestli šla teplota při max.taktech dolu (o kolik) a jestli se dají s tímhle chlazením víc přetočit.... :) Díky
No ja jsem si zacatkem prosince poridil Zotac 8800 GT a rozhodl se na nej dat Accelero S1taky. Pasivy na pameti jsem dal hlinikovy Primecoolery a ctyri pasivy od Accelera jsem dal na regulatory (chvala bohu zatim vsechny drzi, musel jsem ale pouzit oboustranou termovodivou pasku od Akasy). Mam na nem dva 12 cm vetraky a oba stazeny na 800 ot.
Teploty:
Iddle: 38 stupnu
Burn: 48 stupnu
Predtim jsem tam mel jen jeden ventilator (taky na 800 ot.)
Teploty:
Iddle: 39 stupnu
Burn: 51 stupnu
Radsi jsem dal druhy ventiltor, aby mi to ofukovalo vsechny pasivy (jak na pametech, tak na regulatorech), teploty sice uz skoro neklesly, ale ofukuje to celou kartu. Celkove jsem s Accelerem naprosto spokojen.
Citace:
Původně odeslal
JohnXXL
Má už někdo toho Arctic Cooling Accelero S1 nebo S2 na HD 3850 nebo 3870? zajímá mě hlavně jestli šla teplota při max.taktech dolu (o kolik) a jestli se dají s tímhle chlazením víc přetočit.... :) Díky
S1 jsem dával pasivně na 3850 512MB i na 3870 na default a teploty v IDLE mi klesly v obou případech na cca. 40°C a na konci 3DMark06 kolem 55°C...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
S1 jsem dával pasivně na 3850 512MB i na 3870 na default a teploty v IDLE mi klesly v obou případech na cca. 40°C a na konci 3DMark06 kolem 55°C...
To je moc hezkej vysledek, ja kdyz ho mel na Zotac 8800 GT (pravda, uz od vyroby vyssi takty - 660/1800/1600) pasivne, tak se teploty splhaly i s celkem solidnim prutokem vzduchu ve skrini k 80 stupnum, nekdy i lehce pres (zalezelo na konkretni hre). To jen dokazuje, ze HD3850 a HD3870 jsou karty, ktere topi min nez karty od nvidie (coz nebyvalo doposud moc zvykem - viz. treba moje predchozi X1950XTX).
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
To je moc hezkej vysledek, ja kdyz ho mel na Zotac 8800 GT (pravda, uz od vyroby vyssi takty - 660/1800/1600) pasivne, tak se teploty splhaly i s celkem solidnim prutokem vzduchu ve skrini k 80 stupnum, nekdy i lehce pres (zalezelo na konkretni hre). To jen dokazuje, ze HD3850 a HD3870 jsou karty, ktere topi min nez karty od nvidie (coz nebyvalo doposud moc zvykem - viz. treba moje predchozi X1950XTX).
Jj, proto jsem od honby za 8800GT ustoupil a vyřešil zvýšení výkonu domácích PC nákupem ATI... Těch pár procent už přežiju a ticho při pasivním chlazení je nenahraditelné... ;)
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jj, proto jsem od honby za 8800GT ustoupil a vyřešil zvýšení výkonu domácích PC nákupem ATI... Těch pár procent už přežiju a ticho při pasivním chlazení je nenahraditelné... ;)
A navic si jeste usetril jeden slot, ktery by jsi namontovanim dalsiho pridavneho vetraku na Accelero ztratil, coz taky urcite potesi :)
Ahoj. Chci koupit 8800GT a k tomu asi chladic Accelero S1.
Pouzivate ho na 8800GT ? uchladí to pasivne a nebo je nutny pridat 120 fan ?
Jsou nejaci vyrobci na jejichz PCB to Accelero nejde ? (premyslim asi o Gainward 512MB)
http://www.softcom.cz/produkt/arctic...-rev2/?flist=1
http://www.softcom.cz/produkt/gainwa...press/?flist=1