2JejKey:
jasne, je to jedno, osobne bych nemusel ani to, ani ono, ale hodne lidi to vyzaduje a osobne nechapu, proc to tam ten malý-měkký nedal :-D
Printable View
2JejKey:
jasne, je to jedno, osobne bych nemusel ani to, ani ono, ale hodne lidi to vyzaduje a osobne nechapu, proc to tam ten malý-měkký nedal :-D
Tak tak, este by se dalo akceptovat, kdyby tam na to byla volba. Ale jak je ted u MS zvykem zadne volby nenabizet, tak sem vcelku rad ze to tam nenacpali. Jinak sem SP3 nahodil na dalsi komp v praci a taky v pohode. Imho u systemu, ktery byly vcelku aktualizovany, to neprinese zadnou podstatnou zmenu, ty dulezity soucasti tam uz updatly sou. Vyznam to ma hlavne jako integrace do instalacky...
Take me vcera docela prekvapilo, kdyz se mi ve windows update objevil sp3 (myslel jsem, ze to bude pozdeji). Na "zajety" system ho asi instalovat nebudu, to radsi udelam cistou instalaci. Velkou nevyhodou pro me je, ze zmizel address bar, to fakt nechapu - je to zrovna funkce, kterou dost pouzivam (asi jsem sam :-|).
Tady je ale nejaka nahrada address baru, tak tomu sp3 mozna dam sanci
http://www.systemsabuse.com/2007/12/...ar-go-missing/
Tady se tom moc nemluvilo, ale nekde jsem cetl ze MS nehodla delat build s integrovanym SP3 a ze posledni takovy bude SP2 a SP3 ze se bude vzdy instalovat. (nemam na mysli samo/domo integrace mam na mysli opravdu build sestaveny by MS)
Dnes jsem kouknul na MSDN a v kategorii Windows XP uz jsou k dispozici ISO image s integrovanym SP3. Jak Professional tak Home.
Tak treba to nekoho potesi. Da se tedy asi predpokladat, ze az se vyprodaji zasoby, objevi se to i v tech oem Windows XP Home balickach co jsou ted 1600Kc. :-)
Mam SP3 od vydani "neofic." ceske verze na dvou pc a zadny problem se nevyskytnul, firefox pouzivam porad, ale vse funguje.
Taktez muzu napsat ze zadny problem (Firefox,atd.). Instalace SP3 CZ na zabehnuty system.
Hmm, přes Windows Update = oficiální verze. To jsi mě moc nepotěšil, tak nějak jsem doufal že tento kiks bude tou neoficiální verzí. Ale co, záplaty mám stejně stažené (skoro) všechny a vzdálenou správu doma neužiji, takže budu fungovat bez SP3.
Zatím to vypadá, že jsme jediní dva sirotci s tímto problémem :-)
Mně subjektivně přijde, že instalací SP do systému se všechno poněkud zpomalí... narozdíl od nacpání přímo do instalačky.
naštěstí to byl počítač příbuzných, který jsem využil jako testovací :) na svůj pracovní zatím sp3 dávat nebudu, mám tam dost vyladěných aplikací, na kterých jsem závislý.
Ještě zdůrazním, že jsem do firefoxu nic nedoinstaloval - byl přesně ve stejném stavu jako před instalací sp3. Zde je pár dalších nešťastníků:
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=655065
Já jsem si všimnul, že se po SP3 znovu povolily služby Firewall a Centrum zabezpečení (které jsem měl zastaveny), tak jsem je opět trvale zastavil (používám jiný firewall i antivirák). Firefox mi jede bez chybičky, mám Comodo a Avasta. Vy, co máte problémy s Firefoxem, používáte integrovaný firewall a máte zapnuté Centrum zabezpečení?
Stažen SP3 přes Windows Update - vše OK včetně Firefoxu.
Na ostatních PC na to kašlu neboť na mé plečce se ta prasárna stahovala a instalovala 3-4 hodiny :mad: (2mbit ADSL). Částečně si za to můžu sám protože malinko bojuju s firewallem (Comodo Firewall Pro), je to neskutečně pomalý :( oproti Kerio PF na který jsem byl uvyklý (bohužel na současném MoBo v kombinaci s Avastem mi háže BSOD).
@UFo: no já bych vyzkoušel nepoužívat avast... Comodo je dobrej, ale když je hodně spojení tak značně žere CPU... a jestli je 2Mbit ADSL pomaly tak co je potom moje 768kbit WiFina? :)
Centrum zabezpečení se mi po instalaci také zapnulo (na ostatní služby jsem nekoukal), integr. firewall tam (tuším) mají stále spuštěný, že by to bylo tímhle? (nemám teď možnost vyzkoušet)
btw: stažení sp3 z WU i samotná instalace proběhla docela rychle, neměřil jsem to, ale odhaduji, že celkem určitě do hodiny
Pouzivam win firewall a centrum mam taky spustene, ale vse ok. Ale zkusit to muzes.
to UFo:
Já mám v Comodo firewallu zakázáno Defense a v Avastu mi taky neběží všechny moduly a větší vytížení nijak nepozoruji. Ale četl jsem právě o problémech Avastu s Defense modulem Comoda, možná je to větší vytížení v tom (ale je taky pravda, že máš trošku starší PC a tam se to asi projevuje více).
to Kankal:
Pokud máš vlastní firewall a tvůj PC nesdílí připojeni k internetu jinému počítači, tak integrovaný firewall můžeš s klidným svědomím vypnout.
Někde jsem četl něco v souvislosti s SP3, že navýšení výkonu o 10% :) je to pravda ?
krátce: ne
dlouze: absolutním číslům nevěř (a nikdo nic takovýho stejně nepozoroval)
Nezkousel jsem sice zadny vykonnostni testy, ale myslim ze zmena asi fakt zadna nebude. System beha porad stejne svizne jako predtim.
Take bych tomu neveril...
Lehce OT:
z http://www.msfn.org
QUOTE (neon068 @ May 12 2008, 04:34 PM)
Hahaha I'm sorry but I had to share this with you guys...
I called the SP3 support line, after getting my case number and transfered to a tech, I explained my situation and pretty much quoted this post word for word, the tech said this...
Tech: "Ok I understand that Folder Redirection does not work after installing SP3. Have you updated your display drivers to fix this issue?"
Me: "Uhhhh, what does display drivers have to do with folder redirection?"
Tech: "Oh I'm sorry, do you have the folder redirection service running?"
Me: "There is no such thing as the folder redirection service."
Tech: "I'm sorry but this sounds like a third party software issue. Have you tried to contact them?"
Me: "Huh? Do you know what folder redirection is? It comes built into XP, can we escalate this please?"
Zdá se, že MS se lepší a lepší :P
Nj, podobna demence jako na supportu Asusu nebo Gigabyte... Mi to pride jako vseobecna vlastnost techsup :)
Zdarec, necetl jsem cely tento thread, takze to tu mozna uz nekde je, ale pro info. Pokud budete SP3 instalovat na stroj se zapnutym usinanim (napr NTB), tak se vam pravdepodobne nenainstaluje. Stroj totiz nekdy pocas instalace usne a instalace zustane navzdy viset a uz se nikdy nerozebehne.
Situtace zjistena a overena na NTB Lenovo R60.
Staci udrzet stroj nazivu => vypnout po cas instalace usinani.