-
Re: E4300 - zkušenosti s OC
Ehm... diky :oops::oops::oops:
-
Citace:
Původně odeslal
RayeR
Ten rozdil bych uz videl jen na zmenu zateze cpu, ono to DTS reaguje hrozne rychle, ikdyz me se to lisi od TAT tak treba o 1C
v idle mi tvůj SW ukazuje o 2°C nižší teplotu než TAT
-
Citace:
Původně odeslal
-melda-
v idle mi tvůj SW ukazuje o 2°C nižší teplotu než TAT
Nj, DeeKayovi zas o neco vysii. But to je to rozptyl nebo ma kazdej CPU individualni kalibraci Tjmax (coz je taky dost dobre mozny)...
Na mojem webu je ted jakas takas final verze, az z intelu vylamem neco vic tak dam vedet.
-
Chtel jsem si porovnat teploty cpu v ruznych programech na mereni a v pripade nainstalovani TAT se mi objevi tato hlaska a program spadne, nevite co to znamena?
Error enumerating on demand clock modulation support.
Terminating tool.
Sestava viz podpis.
-
Tohle me to psalo dyz sem prenasel Wokna ze staryho systemu a nemel sem nainstalovany Multiprocessor ACPI pc.
-
Co to pro me presne znamena? Da se to nekde stahnout?
Ja mam totiz se stock chladicem pri 1000ot teplotu 28C... bios ukazuje 29C, speedfan 27-28C, Coretemp 27-28C, Everest 29C a ted chci to TAT...
Jeden manas na ZIVE mi to nechtel verit tak shanim vsechny dostupne programy na mereni teploty a potom to poslu vsechno na screenech a fotkach na forum.
-
Citace:
Původně odeslal
Kryshna
Ja mam totiz se stock chladicem pri 1000ot teplotu 28C... bios ukazuje 29C, speedfan 27-28C, Coretemp 27-28C, Everest 29C a ted chci to TAT...
Jeden manas na ZIVE mi to nechtel verit tak shanim vsechny dostupne programy na mereni teploty a potom to poslu vsechno na screenech a fotkach na forum.
no samozrejme ze ti ty teploty neveril protoze se vzduchovym chladicem jsou tyto idle teploty nesmyslne , uvedom si ze se teplota meri v jadre a kolik mas °C v case ? 30? bys mel nizsi teplotu jadra nez je teplota vzduchu coz je nemozne dosahnout aji s vodnim chlazenim, takze budto sou ty teploty spatne odecitane biosem nebo se nemeri z cidla z CPU
-
alebo nema teplotu v skrinke 30C, taka moznost Ta nenapadla? moze mat dobre vetranu skrinku, moze mat skrinku stale otvorenu, moze ju mat na lezato (teplejsi vyduch stupa).
netvrdim ze tie softy to meraju dobre, ale pre objektivnost treba vziat do uvahy vsetky moznosti
-
Citace:
Původně odeslal
Tanya
alebo nema teplotu v skrinke 30C, taka moznost Ta nenapadla? moze mat dobre vetranu skrinku, moze mat skrinku stale otvorenu, moze ju mat na lezato (teplejsi vyduch stupa).
netvrdim ze tie softy to meraju dobre, ale pre objektivnost treba vziat do uvahy vsetky moznosti
aji kdyby mel ve srkini 22°C tak je s boxem na 1000 otacek NEMOZNE uchladit cpu na 26-28°C
-
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
aji kdyby mel ve srkini 22°C tak je s boxem na 1000 otacek NEMOZNE uchladit cpu na 26-28°C
me ty same softy ukazuji take bludy 22°C IDLE!!! mam vodni chlazeni a teplota vody je 25°C coz myslim ze ti je jasny ze teplota cpu nemuze byt nizsi nez teplota vody tak me tu prostimte nic nerikej o dobre vetrane skrini :) E4300 tyto programy nemeri spravne
ted sem se schvalne dival a dokonce me bios/everest/coretemp/speedfan - vsecky meri stejne ukazuje 20°C v idle pri zatezi 44°C
-
Vzdyt prave proto jsou tu ty programy... proboha merim to skoro ve vsem co se k mereni pouziva a vsude jsou zatim stejne vysledky... mimochodem v case mam max 24C (mereno digitalnim teplomerem :) ) pri zavrene case... vetraky na 1000ot (3x120mm) - GK nasava uvnitr - vypousti ven (MSI 1950PRO)...pokojova teplota 20C-22C...HDD dle EVERESTU ma pracovni teplotu max.39C (pri formatovani) - zprudka ofukovan 120mm...
Nechapu jak by bylo nemozne techto hodnot dosahnout...vzdyt tato mereni se pouzivaji v oficialnich recenzich a na zahranicnich forech jsem zatim necetl takove negativni reakce, co se mereni tyka...kazdopadne netvrdim ze mam presne 28C kazde mereni ma sve odchylky... jsem zvedav co budou ukazovat tyto programy pri instalaci INFINITY, ktery snad uz pristi tyden dojde.
Chci rozjet ten TAT, pze podle ruznych ceskych for je nejpresnejsi, mohl bys mi tedy dat radu ohledne meho problemu s chybou, abych mohl pouzit snad uz posledni nejpouzivanejsi meric teploty???
-
Citace:
Původně odeslal
Kryshna
Vzdyt prave proto jsou tu ty programy... proboha merim to skoro ve vsem co se k mereni pouziva a vsude jsou zatim stejne vysledky... mimochodem v case mam max 24C (mereno digitalnim teplomerem :) ) pri zavrene case... vetraky na 1000ot (3x120mm) - GK nasava uvnitr - vypousti ven (MSI 1950PRO)...pokojova teplota 20C-22C...HDD dle EVERESTU ma pracovni teplotu max.39C (pri formatovani) - zprudka ofukovan 120mm...
Nechapu jak by bylo nemozne techto hodnot dosahnout...vzdyt tato mereni se pouzivaji v oficialnich recenzich a na zahranicnich forech jsem zatim necetl takove negativni reakce, co se mereni tyka...kazdopadne netvrdim ze mam presne 28C kazde mereni ma sve odchylky... jsem zvedav co budou ukazovat tyto programy pri instalaci INFINITY, ktery snad uz pristi tyden dojde.
Chci rozjet ten TAT, pze podle ruznych ceskych for je nejpresnejsi, mohl bys mi tedy dat radu ohledne meho problemu s chybou, abych mohl pouzit snad uz posledni nejpouzivanejsi meric teploty???
vidis v case mas 24°C idle ti to ukazuje 28°C teoreticky bych byl schopen tomu uverit kdybys tam mel toho scythe infinity ale s BOX chladicem je to nehorazny nesmysl, protoze ten chladic je nevykony navic jen pri 1000 otackach , pokud se nad tim zamyslis tak ti to musi byt jasne
a pomoct ti nemuzu protoze nevim jak, ja ten program nainstaloval a jel me nikdy predtim sem ho nepouzival, protoze tohle je muj prvni INTEL procesor za poslednich 8 let
-
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
E4300 tyto programy nemeri spravne
ted sem se schvalne dival a dokonce me bios/everest/coretemp/speedfan - vsecky meri stejne ukazuje 20°C v idle pri zatezi 44°C
To samozrejme beru v uvahu, ale o jake odchylce tu vlastne mluvime? Vsude se pise ze nejde neceho dosahnout, bohuzel na ceskych forech se vesmes ani nedovis kolik by to teda melo mit teplotu... tak jaka je tedy dle odhadu realna teplota? O to mi jde :p
-
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
a pomoct ti nemuzu protoze nevim jak, ja ten program nainstaloval a jel me nikdy predtim sem ho nepouzival, protoze tohle je muj prvni INTEL procesor za poslednich 8 let
Ver nebo ne u me je to take uz temer 8 let co jsem mel INTELA - celeron 533 :cool:
Musim teda kontaktovat DEEKAYe aby poradil... :)
-
Citace:
Původně odeslal
Kryshna
To samozrejme beru v uvahu, ale o jake odchylce tu vlastne mluvime? Vsude se pise ze nejde neceho dosahnout, bohuzel na ceskych forech se vesmes ani nedovis kolik by to teda melo mit teplotu... tak jaka je tedy dle odhadu realna teplota? O to mi jde :p
no pokud jedes bez zmeny Vcore a zmeny taktu, tak bys mohl mit s boxem tak cca 35-40°C v klidu pokud mas EIST zapnutej a pri zatezi (Orthos) tak do 60°C
pokud to mas pretaktovano tak vic
me treba ukazuje TAT
mam E4300 @ 3.15Ghz 1.37V
37/56 zatez beru orthos
jinac treba TAT dokaze zahrat cpu jeste vic u me meri 63°C
-
Tak ted hledam tu chybu na netu a nachazim mnoho lidi se stejnym probleme, bohuzel vesmes ignorovanych... nechapu to, asi jim nikdo nedokaze poradit.
Jinak nasel jsem manika co ma naplose vyfocene vsechny programy co jsem pouzil ja a ma teploty se stock 18-21C a v TAT ma 33-38C... pri rozdilu teplot bych je tedy cca na 40 pri IDLE coz odpovida tvemu prispevku...
Musim vyresit ten TAT jdu hledat dal...
-
Tak jsem nasel toto... http://www.overclock.net/intel-cpus/...oblem-tat.html :confused: jeste pujdu na jedno forum o deskach BIOSTAR, uvidime...
-
Citace:
Původně odeslal
Kryshna
To znamena ze se v Device manageru podivas, zda pod Computer mas ACPI multiprocessor PC. (mam anglicky wokenice, v ceskejch je to Spravce zarizeni, Pocitac - Viceprocesorovy pocitac s ACPI (nevim jak je to tam doslovne))
-
Typuju ze to TAT potrebuje kuli tomu aby mohl merit na obou jadrech. Protoze ty dmnti nemohli dedikovat pro kazdej DTS jeden Byte v MSR ale clovek musi prepinat afininu pres vsechny jadra - k tomu zrejme slouzi jejich procapi.sys (asi se nechteji spolehat na funkce windows)...
Citace:
Původně odeslal
DeeKay
To znamena ze se v Device manageru podivas, zda pod Computer mas ACPI multiprocessor PC. (mam anglicky wokenice, v ceskejch je to Spravce zarizeni, Pocitac - Viceprocesorovy pocitac s ACPI (nevim jak je to tam doslovne))
-
Je mozny ze mu staci aktivni ACPI, dyz me to po prenosu woken neslo, mel sem tam Standard PC, takze sem to musel zmenit na ACPI.
-
Dobra, dnes az se vratim z prace, vyzkousim to, podivam se zda je tam ti ACPI...
V pripade ze neuspeju, nemas prosim nejakou radu Rayere? Dle tvych prispevku tipuji ze jsi opravdu profik... prosim, potrebuji help abych mohl dokazat ze ty teploty jdou dosahnout...
-
Citace:
Původně odeslal
Kryshna
... prosim, potrebuji help abych mohl dokazat ze ty teploty jdou dosahnout...
Kdybys nebyl tak zaslepen touhou dokázat na všech frontách jakou teplotu má tvoje CPU a pořádně si to tu přečetl, zjistil bys, že to co ti ukazují softy a bios je zřejmě blábol.
http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=694802&postcount=98
-
Citace:
Původně odeslal
Kryshna
Dobra, dnes az se vratim z prace, vyzkousim to, podivam se zda je tam ti ACPI...
V pripade ze neuspeju, nemas prosim nejakou radu Rayere? Dle tvych prispevku tipuji ze jsi opravdu profik... prosim, potrebuji help abych mohl dokazat ze ty teploty jdou dosahnout...
To uz sme tu neraz mali, teploty pod 30 v lete ked je v miestnosti 34 a so vzduchovym chladenim. Co si tymi teplotami potrebujes dokazat? Fyzika strednej skoly ti dokaze, ze to mozne nie je.
-
No vsak sem tu daval o stranku vejs odkaz na svuj softik, kerej sem za pomoci ostatnich vyladil aby ukazoval +-to same co TAT na E4300, nemelo by bejt na to potreba nic instalovat.
Mozna by neskodilo procitat trochu dukladneji...
Citace:
Původně odeslal
Kryshna
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
To uz sme tu neraz mali, teploty pod 30 v lete ked je v miestnosti 34 a so vzduchovym chladenim. Co si tymi teplotami potrebujes dokazat? Fyzika strednej skoly ti dokaze, ze to mozne nie je.
viz prispevek o par postu vyse - co se teplot tyka ;) nic nechci dokazovat, jen chci znat realnou teplotu sveho CPU :)
To RAYER:
Pardon, urcite ho vyzkousim...za chvili bezim z prace a hned k tomu sednu :cool: