GA-P35-DS4
F14 2009/06/19 Support Xpress BIOS Rescue function
Co to znamena netusim, ted jsem na to narazil a tak to sem davam, treba to nekdo vi a napovi. ;)
Printable View
GA-P35-DS4
F14 2009/06/19 Support Xpress BIOS Rescue function
Co to znamena netusim, ted jsem na to narazil a tak to sem davam, treba to nekdo vi a napovi. ;)
Tady je vysvětlení ;)
Koukám že na GB-EP45 DS4 vyšel nový beta bios F10.
http://www.gigabyte.cz/products/mb/b...45-ds4_10.html
Zkoušel ho už někdo,nebo ví co nového přináší?
doporučuju http://forums.tweaktown.com/f69/giga...st-bios-28441/
poslední verze beta BIOSů, který se na ofiko webu objeví klidně až měsíce potom :)
Dík moooc koukám a jen mi chybí u toho popisek co daná verze opravuje atd..
Ale jinak velice pěkný seznam.
Já používám RAID mód a žádné zrychlení detekce jsem nezaznamenal. Asi AHCI a RAID je velký rozdíl (upozorňuji, že disky v RAID nemám).
Někdo mi tvrdil, že je tak práce s disky nejrychlejší :)
Abych se přiznal, tak mě to štve, rychlost navíc nevidím, jen bootování trvá půl dne.
Kdybych chtěl stejně v budoucnu přejít na RAID, tak W7 to už umí bez reinstalace.
Nevidim duvod proc by to melo bejt rychlejsi. Snad jen v DOSu, protoze RAID ma vlastni BIOS (sluzby int13h), ktery muze byt lip optimalizovany. Ale u winu se nacte jen zavadec a pak si system natahne svuj ovladac radice a dal BIOS nepouziva.
Ok, rád si nechám poradit. Vím že to sem sice nepatří, ale co by tedy pro mě mělo být nejlepší volbou? AHCI nebo nechat disky v native módu?
Mám 1TB samsung, na kterém je systém a většina dat (rozdělen na 2 partition) a pak 0,5TB samsung převážně na filmy. Potom ještě 80GB WD, který je však PATA - ten neřeším.
AHCI ti prinese navic HotPlug a NCQ. Praxe je ovsem takova, ze s AHCI mas pomalejsi boot, pri instalaci XP musis zavadet drivery, HotPlug jsem jeste v zivote nevyuzil a NCQ je v real-world desktop scenario pomalejsi nez bez nej... Jinymi slovy, doporucuju native IDE mode.
>Haste
Taky bych to tak videl, zkusil sem jednou rozchodit AHCI v XP, kde byl predtim IDE compatability mod, po nakem tom usili se to povedlo premluvit, ale ocekavany narusat vykonu veskery nulovy...