-
Re: JIREČEK - High-End Fanless Case
Dneska vychází díky MadCapovi v Computeru článek o mé case a chlazení, je tam téměř všechno popsané, ale jen několik malých fotek, jelikož se všechno na tři strany nevejde, každopádně vše bude později i na netu jako kompletní článek se všema fotkama a více teplotních testů.
Sami tak brzy zjistíte, že je to vše jednoduše udělané, avšak dostatečně účinné, bez použití heatpipe, větráku, vody či čerpadla, snad to některým z vás pomůže k lepšímu odhlučnění vašeho počítače .... sorry, že to trvalo tak dlouho :)
-
Citace:
Původně odeslal
VlasTik
Dneska vychází díky MadCapovi v Computeru článek o mé case a chlazení, je tam téměř všechno popsané, ale jen několik malých fotek, jelikož se všechno na tři strany nevejde, každopádně vše bude později i na netu jako kompletní článek se všema fotkama a více teplotních testů.
Sami tak brzy zjistíte, že je to vše jednoduše udělané, avšak dostatečně účinné, bez použití heatpipe, větráku, vody či čerpadla, snad to některým z vás pomůže k lepšímu odhlučnění vašeho počítače .... sorry, že to trvalo tak dlouho :)
To bude asi prvni computer, co si koupim v zivote
jsem na to fakt zvedavej
-
Vlastiku musim ti rict ze to mas vse velice pekne a peclive udelano, ale prvni nad cim jsem uvazoval po precteni clanku nebylo chlazeni ale byl to cas ktery jsi tomu musel venovat. nejvetsi cenu na teto skrini ma to co nejde videt, hold nekteri lide svymi konicky zijou...
-
Jake je cislo toho computeru ve kterem to je?
-
Citace:
Původně odeslal
-- Charlie --
Jake je cislo toho computeru ve kterem to je?
Ted ten new - 18/06
-
Hm a jak to sezenu v Indonesii? doufam ze ta online verze bude brzo...taky se nemuzu dockat...
-
"Tak jsem si kvůli tobě koupil svůj první Computer"
Vzhled mi až tak dokonale nesedí, práce to je ale parádní a podobnou fanless case bych bral všema deseti... jen trochu levněji a bez práce :-)
-
nechce se to někomu naskenovat ? oživilo by to diskuzi
-
Citace:
Původně odeslal
-martin-
nechce se to někomu naskenovat ? oživilo by to diskuzi
To bys MadCapa a zbytek redakce moc nepotesil :rolleyes::)
-
Citace:
Původně odeslal
NightKing
To bys MadCapa a zbytek redakce moc nepotesil :rolleyes::)
a hlavne by som to tu asi ako moderator tejto sekcie nenechal ;)
-
asi MadCapovi taky udelam radost a zvysim obrat o 1 kus, zvedavost je velka ;)
-
jsem rád, že se vám to líbí a že jste si dokonce jen kvůli tomu koupili computer :), sorry, že jsem vás k tomu takhle donutil, ale když mě MadCap dal možnost to dát na papír, tak jsem nemohl jinak :)
to A2500+: moc díky, je pravda, že ten strávený čas je na tom velký, vlastně to začalo už tou první dřevěnou bez které bych tohle nikdy nevyrobil, takže tři roky života, přes den jsem na to vydělával prachy a v noci jsem to vyráběl :D, ono taky není jednoduché se něčím takhle zabývat, když ani člověk neví, jestli to nakonec vůbec bude fungovat, ale vůle byla silnější :). Jinak tohle co vidíte, jsem dělal až letos na jaře, jako finální verzi. Každopádně více uvidíte z mnoha fotek v blízké době.
-
CHlazení HDD máš vyřešení tou teplovodivou pěnou? Nebo jak?
-
Citace:
Původně odeslal
Survivor
CHlazení HDD máš vyřešení tou teplovodivou pěnou? Nebo jak?
jo, dal jsem tam tři vrstvy 1,5 mm teplovodivý pryže, což dokonale vyrovná nerovnosti na HDD, ale že je ta vrstva taková je proto, aby to i lépe odhlučnilo disk, jelikož to podstatně omezí přenos zvuku na chladiče, hliník je jeden z nejlepších vodičů zvukových vln, ta pryž je proto tlumí a zároveň se to i dobře chladí, počkej na detailnější fotky. V podstatě ta pryž je základ všeho, bez ní to celé nejde udělat, ale je dost drahá.
-
2VlasTik:
Zdravím,
dneska jsem si precetl Tvuj clanek v Computeru a hned jsem si vzpomnel na "luxusni drevenou case". Rikam si, to delal urcite ten samy clovek, tak jsem cele odpodledne prochazel net a googlil podle jmena pod clankem a taky, ze jo. No k veci, oba casy jsou uzasne ale hlavne by me zajimala ta teplo ale ne elektrinu vodiva pryz.. Jak se to presne jmenuje a kde to sehnat? BTW libi se mi Tvuj pristup, nastinit myslenku, ktera je pro vetsinu lidi nerealna a pak ji zrealizujes..
-
to Johny007: moc díky :), původně mělo být v článku i něco o té dřevěné, ale nakonec se to nevešlo. Jinak info o pryži najdeš tady: (na druhé straně pdf)
http://www.fischerelektronik.de/fisc...er/E.1.3.E.pdf
i když ona to vlastně není pryž, ale je to z nějakého silikonu, ale já tomu říkám pryž, ale snad si rozumíme :)
dá se objednat tady: http://www.fischerelektronik.cz/ je tam i ceník, ale cena tě nepotěší ;)
-
Předpokládám, že celkovou sumu, kterou si do toho vrazil asi neprozradíš co? :)
-
Citace:
Původně odeslal
Perfect_
já jsem to nepočítal, prostě tak nějak všechno :), ale to co vidíš ve finále je jen malá část všeho, co jsem musel vyrobit před tím, prostě spousta materiálu a práce, která ale není takhle vidět, ale žádný fotky z vývoje nemám, mě to nebaví fotit, ale vyrábět :)
-
Citace:
Původně odeslal
Perfect_
neco je tady. dal asi zalezi kolik bylo predtim pokus a na kolik si ceni sve prace ;-)
http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=627463&postcount=97
-
to tominek: jo, ale to byla jen zhruba uvedená cena materiálu a výroby přímo této case a displeje, nepočítal jsem do toho "vývoj" a hromadu komponentů na otestování, ten HW já na nic jinýho nepotřeboval :)
-
Fakt hardcore case, chlape, respekt nejvetsi ! Ja mit doma takovou skrinku ... ;-)
Doufám, že jednou připadneš na myšlenku sériově to vyrábět (i když je jasný, že ten čas výroby bude neúměrnej ... )
Jen tak dál !!!
-
Citace:
Původně odeslal
VlasTik
to tominek: jo, ale to byla jen zhruba uvedená cena materiálu a výroby přímo této case a displeje, nepočítal jsem do toho "vývoj" a hromadu komponentů na otestování, ten HW já na nic jinýho nepotřeboval :)
jop. to sem zahrnulu do toho "kolik bylo predtim pokusu"
kazdopadne to musel byt poradny ranec penez
-
Citace:
Původně odeslal
VlasTik
to Johny007: ale cena tě nepotěší ;)
Mas pravdu, ta cena.. Budu muset vymyslet neco jineho.. Za jeden poradny plát mam novy hard disk :)
-
Zakoupil jsem casak, zasmutil ze ze 106 stran se o Vlastikovi pise jen na TRECH ... a gratuluji. Jen by to chtelo podrobneji (mozna na hlavni stranu).
-
hlavni stranu? co tym myslis? podrobnejsie to bude na zive :) neskor ;)