k cemu jsi si dopomohl ty? teploty, takt?voltaz? ..dikyCitace:
Původně odeslal sid
Printable View
k cemu jsi si dopomohl ty? teploty, takt?voltaz? ..dikyCitace:
Původně odeslal sid
takty tak o 100MHz, teploty v zátěži o cca 10 stupňů
hm ted se tak koukam.. a cim to vubec chladis? vzduch\voda? nevidim sestavu. na jakych taktech koncis a jake jsou konkretne ty teplotyCitace:
Původně odeslal sid
A8R32DX, 4400+ 2750 (11x250) při 1.52V, voda, v ty největší vedra max.46, nyní spřehledem do 40 stupňů, s IHS mi to při těchto voltech nechtělo ani postnout,procák jel tak na 2600MHz a na vyšší takty mi nepomáhali ani max volty teplota šla tak na 55 stupňů, ona ta fošna není žádný OC zázrak, ale jinak je to naprosto bezproblémová (S-ATA 2, PCI karty), jnak s IHS opravdu byli na jádrech v zátěži rozdílné teploty, bez jsou stejné, rozdíl max 1-2 stupně, teploty měřeny CoreTemp
a ako potom riesit pripadnu (nedajboze) reklamaciu? To je clovek asi v prdeli, nie?
Ale vždyť o tady o stránku zpět řeší misokgb a všichni čekáme, jak mu to dopadne... :rolleyes:Citace:
Původně odeslal tomase
Ja byt teda obchodnikom tak pri letmom kontakte mu to vratim s tym, ze je evidentne porusenie reklamacnych podmienok... Staci si precitat "pribalovy letak" v krabici od procaku..
no prostě ten procák nesmíš odpálit, případaně nějak umně ten IHS dát zpět,
ten kdo to dává dolů , tak je mu snad jasné, že si hraje s ohněm
No tak vam poviem... Oni mi na RMA povedali, ze tak do cca 10 dni by pre mna mali mat novy procak, ibaze po 10 dnoch ked si kontrolujem RMA na webe online sa status zmenil na "reklamovane u dodavatela" :o Maju cas do piatku, tak snad sa postasti.
Ono to bolo este aj take trochu "napjate" ked brat ten CPU SCHVALNE zamazal od pasty - len povrch IHS samozrejme, aby sme tam akoze nedoniesli cisty vylesteny procak pripraveny na RMA, ale sranda bola ked to pracovnik Agemu co robi na RMA ten procak z puzdra pozrel, najprv sa pytali, ze ci CPU fungoval, tak sme povedali, ze ano, ale teraz sa zapne PC, vsetko sa toci, ale obraz nejde :D Tak on to vytiahol z puzdra najprv prezrel spodnu stranu pinov, videl vsetko ok, potom to otocil a vytiahol kus hajzlaku, ze to ocisti od tej pasty :o Akoze to dost studoval by som povedal, mozno si to aj vsimol, nebolo to poskodenie az take velke, ale dalo sa to vidiet aj volnym okom, ked sa na to dlhsie zadivam... Tak potom to zabalil akoze sa nic nedeje... Ale podla mna je zas rozdiel AMD a Intel, z AMD to das podla mna bezproblemov dole, len mozes jedine zkur*it tie SMD suciastky pod IHS. Tam sa ine asi neda, u Intelu ides na to rychlo a uz pocujes ako jadro praska :D Mno ved uvidime. A zas rozdiel je ked reklamujes 10 tisicovu X2ku a tisicovy Celeron... Ved uvidime, zajtra tam brat osobne nabehne, snad to poriesi, lebo do piatku... :D A inak ked tam dojde v piatok osobne a nebudu to tam mat, tak mam ziadat ihned novy kus, alebo prachy naspat? Sice Agem asi dobre riesi rma... Kazdopadne ak bude nieco nove, dam hned vediet ;)
EDIT: a je ine, ked si IHS sundal alebo nie. Teda ked ho sundas a prilepis niecim tak podla mna na 100% vyrobca zbada, ze tam je nieco po......ne. Ked ho ale nedas dole ako ja, i ked on bol PO CELOM OBVODE uz narezany, drzalo IHS + PCB CPU pokope len prilepene jadro v strede :D
no pockej.. takze ty jsi to nesundal? a proc jste to skouseli? ono to neslo.. uz jsem z toho jelen :confused:Citace:
Původně odeslal misokgb
Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
Z toho Celera... Nesundal som to cele... Preco sme to skusali? Sak z nudy no :) Daval som to dole, teda som to rezal po obvode, potom sa mi uz s tym nejak moc nechcelo hrajkat tak som to trocha vypacil a pocul som ako praska jadro, tak, ze predtym nez to cele sundam na komplet, odskusam ten procak predtym ci este vobec ide. Dal som CPU do dosky a rozohrial sa jak hovado, ruky som mal cele dopalene od toho :o Dobre, ze ten LGA ramik to neroztavilo :D Tak som to nechal tak, ze sak pokusim RMA... IHS tam je, narezany po celom obvode, IHS tam drzi prave kvoli tomu hnusnemu epoxidu co tam mister Intel dava... :)
imho sundavani IHS u AMD by na reklamaci nemelo mit valny vliv. Kazdopadne to do reklamace prijmout museji a v pripade, ze je CPU vazne K.O. musi oni dokazovat, ze k tomu doslo prave sundanim IHS.
Jina vec pohledu je, ze AMD samozrejme prohlasi, ze IHS je k chodu procesoru NEZBYTNE - a jsme zase v ...
No ja si myslim, ze pokial nieco napisem do reklamacnych podmienok, tak sa tym musis riadit. Cize ak AMD napise do letaku (samozrejme cesky co tam nie je :-D ), ze sundanim IHS zanika zaruka tak asi zanika. Lenze, kto ma nervy sa dohadovat s niektorymi obchodnikmi? Ja teda nie.
nemas ho prelozeny do cestiny a teda to co je tam napsiane moze but pre teba nezavezne a nezrozumitelne. Prejaca je povinny pribalit navod na pouzitie v uradnom jazyku aspon myslim ze niekde som to cital ze to tak ma byt. Takze argument ze v krabicke bolo po anglicky napisane blabla neobstoji:rolleyes:Citace:
Původně odeslal tomase
Myslis ze ziaden zamestnanec agemu necita toto forum ? ak si to myslis tak si podla mna poriadne naivny> Procak len dtak z nicoho nist sam odseba neodideCitace:
Původně odeslal misokgb
Jo, ono ma to napadlo, ze pracovnik Agemu toto bude citat :D A co? :) Dnes tam bol brat, vraj podal RMA list, studoval ho 10 minut pracovnik Agemu, potom pozrel do kompu a vraj "procak je este v Inteli na RMA, este k nam nedosiel, ale ked chcete dame vam novy dnes" :D Tak dobre, dokonca dali vyssie taktovany model, miesto 2.53 dali tusim 2.66GHz :))) Este neni brat doma, dojde o hodku budem vediet viac nfo. Ale mam otazku, co ked im dojde ten CPU, ze nevyreklamovane, tak maju pravo mi dat zacvakat novy CPU, alebo ja uz som za vodov, ked mi ho changli?
Info z webu:
Popis závady: nejde, nezapne sa pocitac
Riešenie: oprava/vymena za servisny kus
:))))
To máš luck , já bych si asi nedvážil s takovym cpu jit na rekmamaci. Asi by záleželo jak by to moc bylo videt.Citace:
Původně odeslal misokgb
Já na sundavání IHS na opt 144 kašlu , kdysi sem to delal na 3200+ a nejaky velky progress sem nezaznamenal v taktovani. Až časem přejdu na X2 tak do toho jdu hned. U Conroe to asi bude problem, tam nezbyva nic než to tam nechat a fungovat v rámci možnosti :)
Kdepak, tímto už reklamaci vyřídili a nemohou po tobě chtít zpětně peníze. Ale pokud jim to příjde zpět jako nevyreklamovatelné, tak se tě budou napříště minimálně pamatovat ;)Citace:
Původně odeslal misokgb
tak chlapi jdu do toho.. udelam jeste par testu pred a pak hned po.. chtel jsem to vysilat po netu pres webkameru, ale nejak jsme od toho upustil, je to moc kratka operace a asi by to moc lidi nesledovalo.. nebo ano? :)
Tak natoc zaznam a video praskni na rapida alebo ak mas daky hosting, ne? :)Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
Objectives complete diky za spolupraciCitace:
Původně odeslal misokgb
-Jakub- moralni podpora Dandu :) http://www.ocguru.cz/smileys/friday.gif zatim testuju vysledky hodim pak at nepisu bludy.. fotodokumentace odpoledne http://www.ocguru.cz/smileys/cool2.gif
-Ja8k1-
takze prvotni dojmy... rychle a zbezne testy....
jako z reklamy na hubnuti... pred:...prime:2,8Ghz 1,55V 58°C Nyni stejne nestaveni 42-43°C po cca pul hodine PRIME..
Obrazky muzete skouknout http://janko.iglu.cz/Operace%20IHS/
mensi postrehy pro majitele nesroubovacich chladicu... z obrazku si muzete vsimnout, ze jsem pouzil "leukoplast" tenky prouzek, 3vrstvy, ktere jsou stejne vysoke jako samotne jadro-proto alespon castecne odpadl problem se strachem z olamani jadra... dalsi moje vychytavka je, ze chladic uz byl nasazeny a spony zacvaknute, ale povolol jsme sroubky, ktere vedou skrze desku a uchycuji zespod ten plastovy curament co ma kazda 939Deska... takze v podstate se nemohlo nic stat... chladic jsme sundaval asi 10X(pro konrolu jestli sedi, vse je ok a zadny problem... proste stacilo polozit chladic i s tou plastovou vanickou... dostahnout z jedne strany sroubek(trosku), zdruhe strany a pak uz jen nafest, tak aby to drzelo..... v celku jednoducha prace... postreh pro zacinajisi: oblepte si prst necim, co vam ta ziletka neprorizne... porezal jsme si na leve ruce palce a na prave ukazovak... spravil to opet uzasny a skvely LEUKOPLAST :) dalsi vysledky vecer
jen pro uplnost dodam pro ty komu se nechce pocitat.. u me to dela neuveritelnych -16°C
Podla mna ti to pomoze aj k vyssiemu OC, pripadne rovnaky OC pri nizsej voltazi... Ale skus trocha upravit tie fotky, predsa len je 800kB na fotku trocha dost :( Btw fotka s tym zalepenym ukazovakom rulez :D Vyzera to cool, ja som rozmyslal, ze ked budem mat 754 CPU a budem IHS sundavat, tak tam dam ten ochrany kryt na rozhy CPUcka z ATi karty, mam tu par 9500 alebo take daco, proste okolo jadra maju taky plech, aby sa nedal chladic davat na krivo a neskur*ilo sa jadro. Good job tamto tvoje a 16 stupnov :o To bude aj preto, ze mas taky super chladic... S tamtym das aspon 100-200MHz naviac dufam :)Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
hm chlapi takze vyssi O\C se nekona... nebootoje to pri vice jak 2880MHZ a napeti muze byt jakekoli.. od 1,575 je tostabilni prime( asi jen pul hodiny---zbezne testy) cokoli vic pri najizdeni Win se zasekne.... nevim cim to.. mozna pameti, mozna CPU mozna vse dohromady... uz me nic nenapada.. pomenil jsme delicky, asi X moznosti FSB\multiplier .. nevim:mad: BTW 2,88Ghz 1,55(real) prime po pul hodine 43-42°C vic to ani nejde :cool:Citace:
Původně odeslal misokgb
Jo jeste postreh.... CPU to mozna nebude.. pac win najede ale zustane jen cerna obrazovka, na ktere to pak visi... stejna jako kdyz mi normalne nabihaji windows.. ta tam jen ale problikne a pak ce ukaze welcome... pri nastaveni 250*11,5 se to stane pri nastaveni 248*11,5 prime stabel.. to ty 2FSB delaji tolik? nepomaha ani napeti temer k 1,6V
Tak to je docela veliké zklamání, ale já se pořád utěšuju, že mě brzdí jen jedno hůře chlazené jádro a pokud bych ho dostal na úroveň toho lepšího, měl bych se o pár MHz nahoru dostat - přeci jen 2,64GHz není strop technologie... ;)Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
mozna zalezi procak od procaku.. mozna tobe to pujde... narocne to neni a pokud si das aspon trosku pozor a nebudes vse delat HR tak by se to melo podařit ;) hlavne to chce klid a spoustu casu...Citace:
Původně odeslal Darth Maul