raptor a staci 74
raid je rychlejsi jenom v kontinualnom cteni... random jednoznacne raptor
Printable View
Mám teď doma na zkoušku další 2 320Gb Seagate disky zapojené do RAID0 a stále se mi nedaří je rozchodit tak by jejich rychlost byla rovnoměrná. Jejich graf HDtachu vypadá takhle. Jakoby jeden disk šel dobře a druhý pomaleji. Nezná někdo tento problém?
http://frost.unas.cz/odkladiste/Schr%E1nka01.jpg
Tak oprava.... asi to bylo starou verzí....nevim jak je to možné. 3.01 vyplivlo toto
http://frost.unas.cz/odkladiste/Schr%E1nka08.jpg
Tak včera mi odešel z ničeho nic jeden Seagate 7200.10 320GB SATA2.Ani bios ho nevidí nic.. :(
boze to je demencia :)) iste to je nakazlive ci zakodovane ze teraz rovno vsetky 7200.10 idu chcipnut :D disky chcipaju vsade, vzdy a aj tak ich bezne pouzivame ;)
az tak nie ale ja som sa uz raz popalil a nemienim aby sa to opakovalo nemam ziadnu zalohu nikdy som to nerobil uz asi 10 rokov a na mojom byvalom samsungu sa mi to jedneho dna vypomstilo akurat som si chcel spravit zalohu pc uz nenabehlo disk bol v prdeli... :( a na nom uplne setky data setky ostatne disky som si den pred tym prerozdeloval takze tak nemal som zalohovany ani jeden dokument
to je tvoja blbost clovece, nezalohovat a mat jeden disk == riskovat, takze potom nemozes plakat nad stratou dat (co je bezna vec!)
Tak bezna vec to urcite neni a tim spise u defacto noveho disku. Pises to tu, jako by pravdepodobnost ze disk odejde odpovidala tomu ze zitra bude patek. Jasne, nesmrtelnej neni, ale nemuzes rict, tak, ten disk proste jednoho dne odejde.
Je to pravda,že disky odchází ale tenhle odešel po cca 2měsících... :((
Jinak naštěstí disků mám víc to je jediný štěstí...
mal som viac diskov ale setky okrem toho samsungu som musel preformatvat takze setky data som nan nahral a jedno rano som sa zobudil skor tak som sa rozhodol ze si data prekopirujem s5 na tie ostatne disky ale uz to nebolo mozne takze asi tak nikdy nevies kedy ti disk odide
no a dolezite data ktore mam na disku tak sa dost casto obmienaju cize zakazdym to prekopirovavat niekde je dost blbe riesenie skor rozmyslam nad niecim ako raid 1 alebo 5 ...
Praveze je dost bezne, ze odide NOVY disk alebo hociaky iny HW - pocas nejakych prvych par mesiacov sa mozu prejavit vyrobne chyby.
Tuším tu nebyl odkaz na "500GB HDD Shootout: Seagate Barracuda 7200.10 and Others!":
http://www.xbitlabs.com/articles/sto...ra-720010.html
Skutečně stojí za pročtení, vynikající článek.
Docela me zklamalo ze proti 7200.10 a 5000YS postavili pouze Deskstar 7K500 a ne posledni T7K500, ale i tak v leccem zazaril.
I přes stížnosti po fórech jsem také zvědavý na pořádné testy T7K500. Ale velmi pochybuju, že by to byl stejně dobrý disk jako 5000YS - mimo výkonu je to nejtišší SATA disk ever (kdo si vzpomene na 80 GB Barracudu IV, ten je zhruba doma), bez vibrací, poměrně málo topí. Navíc WD v RE2 přidal mimo MTBF a záruky také TLER a RAFF. No a to všechno stojí na 500 GB skoro o 1K míň než T7K500 ... Uvidíme.
sakra chcelo by to fakt spravit test seagate 7200.10 vs hitachi t7k500 vs WD xxxxxYS, najlepsie 320GB to je taka prijatelna a asi najviac predavana kapacita dnes.... blbe je ze vsetky reviews ktore su dostupne hodnotia iba 7k500 s ostatnymi diskami... chcel by som vidiet ako je na tom Tmodel rozhodujem sa totiz medzi tymito troma diskami (320GB) hmmm
btw: bral by som 7200.10 ale vela uzivatelov dava posty o tom ze je prilis hlucny i ked tazko povedat co je hlucny je to dost relativne... teraz mam 7k250 a ten bol pisany v testoch ze je hlucny a mne pripade celkom v poho takze pokial nova cudda 7200.10 je na tom podobne bral by som ju hned... to ze ju pocut pri seeku mi nevadi pokial nejde o fakt hlasny chrapot... a tiez nechcem aby mi piskal :P ako cirkularka...
skuste dakto otestovat t7k500 320GB :)
thx
2aquadust47: tak neviem ako je to u inych majitelova ale ja by som ten seagate nekupoval pretoze ten moj huci a uz sa to neda vydrzat lezie mi to na nervy takze ja by som skusil ten hitachi od seagatu je len o malo pomalsi ale je tichsi aj v seeku aj v idle a menej hreje takze nemas nad cim rozmyslat
este mas moznost WD3200YS alebo WD5000YS ale mam ten pravy spominany WD3200YS a zda sa mi byt pomaly :(
Jj, mě to opravdu zajímá, protože i podle testů je rozdíl v overall výkonu mezi 7200.10 a 3200YS kolem 1 procenta a to se imho poznat teda fakt nedá.
tak pri kopirovani dat prenosova rychlos nebola lepsia ako 57mb/s ale to bolo tak kratko... bezne je okolo 50MB/s ale klesa to hodne dole so seagatom nieje problem 65mb/s ale tuto hodnotu si to drzi samo ze klesne ale vrati sa s5 na tuto a to som kopiroval hodne dat okolo 200GB takze tak
este spomeniem ze ked mam nabootovany win ktory mam na tom wd tak cela odozva na setko je taka spomalena natukam stranku par sekund nic az potom zacne hladat hroza na ostatne som nemal zatial cas :(
rozhodoval jsem se mezi 7200.10 a RE a sel do RE, zitra ho nahodim a otestuju, ale dle vse ho RE precijen o chloupek podarenejsi nez Seagate :) uvidime...