Myslim ze uz sem to kdysi daval na stary forum ale ted se to sem hodi ;D
aneb
vite jak vypada typicky nvidiot?
http://deekay.wz.cz/nvidiapants.jpg
;D
Printable View
Myslim ze uz sem to kdysi daval na stary forum ale ted se to sem hodi ;D
aneb
vite jak vypada typicky nvidiot?
http://deekay.wz.cz/nvidiapants.jpg
;D
To PiT:
Diskusi GF2 Ti vs. GF4 MX, popr. GF2 MX vs. GF4 MX jsem tady nevyvolal ja, precti si tenhle thread poradne od zacatku.
Tim mym poslednim srovnavacim prispevkem jsem reagoval na tohle:
Nepripadalo mi presny napsat "stare dobre vylepsene GF2", kdyz GF4 jsou vyrabeny mensim procesem. Pro doplneni jsem tam pak zkopiroval ty info z digit-life, a to proto, aby bylo jasny, v cem presne se tyhle 2 karty lisi. Je naprosto zrejmy, ze tech odlisnosti je daleko vic nez u R9000 vs. R8500, to jsem nikdy nepopiral. Ale je to zas oduvodneny cenou. Cenovy rozdil napr. GF4 Ti4200 vs. GF4 MX 440 je mnohem vetsi nez u LE vs. 9000, takze je jasny, ze za tu cenu nemuze byt GF4 MX "jen" podtaktovana Ti4200.Citace:
na modernejsich linkach, kde se delaly GF3, dostaly potom vetsi prioritu pro vyrobu GF4Ti s tim, ze vyroba GF3 se uplne zrusi a na starem vyrobnim pasu chrlili porad stare dobre vylepsene GF2 pod oznacenim GF4MX.
Co se tyce vykonu a chybejicich featurek:
R9000 vs. LE:
R9000 je podstatne horsi v multixexturingu, naopak mirne lepsi v pixel shaderech (ale celkovy vykon je slabsi). Ta chybejici podpora multitexturingu mi prijde docela zasadni, protoze vsechny hry ho dneska podporujou (narozdil od PS).
MX vs. Ti:
MX nepodporuje ruzne DX8 blbinky (napr. ty PS, ze?), coz, dle meho nazoru, nebylo v dobe vydani MX nijak fatalni, protoze vsechny hry podporovaly pouze DX7.
Nejsem zastancem nVidie :roll: (ani kohokoliv jineho), jen se snazim poukazat na obe strany mince a rozumne argumentovat. Jestli to nejses schopen pochopit a moje prispevky te nejakym zpusobem drazdi, radeji na ne neodpovidej. A kdyz uz ano, rozhodne ne tim zpusobem, ze tam placnes nejakou invektivu.
Krome toho, tenhle thread je prece o GF4 MX (coz zahrnuje i srovnani s jinymi kartami, treba i s GF2), tak o cem byste se tu chteli bavit?
najlepsie na tom je ze sme v sekcii pre ATI karty :-)Citace:
Původně odeslal Slusnak
O tom uz se tu mluvilo na zacatku tohohle threadu.
Jeste jedna kacirska myslenka :-):
Proc teda R9100 nema oproti "starsi" rade R8500 taky nejak radikalne vylepsene PS?Citace:
R9000 ma vylepsenu technologiu (jedine, co ma zhorsene, je to, ze jej ubrali vykon v multitexturingu, lebo predpokladaju, ze postupne uplne upadne a bude plne nahradeny PS
protoze je to jedna a ta sama karta, ale to uz si tu asi nekolikrat postrehnul, tak nechapu proc se ptas...
Přesně Radeon 9100 není žádná modernizace. Je to jen prodloužení výroby modelu 8500 s novým názvem ...... tohle měla udělat NVidia s GF3 a bylo by všechno hodně jinak ..........Citace:
Původně odeslal Slusnak
Přesně Radeon 9100 není žádná modernizace. Je to jen prodloužení výroby modelu 8500 s novým názvem ...... tohle měla udělat NVidia s GF3 a bylo by všechno hodně jinak ..........Citace:
Původně odeslal Slusnak
Ale nebylo, ty by sis urcite nasel neco jinyho :) :) :)Citace:
Původně odeslal Aliencz
Hm, zajimava uvaha. U nas v THD stoji GF4MX440SE Lite 1215kc, fakt by zajimalo, co vykonnejsiho si za ty penize koupis. Radeon 7500 stoji 1500 a ne ve vsech testech je vykonjesi. Koukni se na tomshardware
http://www.tomshardware.com/graphic/...s/image029.gif
Citace:
Původně odeslal Aliencz
WB :-)Citace:
Původně odeslal Aliencz
kdovi co je to za MX440SE, pokud ses o tu kartu nejak zajimal, tak bys vedel, ze verze SE je MEGAS.H.I.T co ma neskutecnym zpusobem ocesany pamet-treba 166MHz SDRAM na 64bit bus, a tohle ma bejt vykonnejsi nez R7500? to je na urovny G2MX400 a to mozna s tezi!Citace:
Původně odeslal Petrik
Ja myslim, ze si to pletes s MX420. 440SE je jenom niz taktovana obycejna 440 a samozrejme ma DDR . Pokud ne, je to jen nejaky zmatek v oznacovani - mozna podobny chaos jako byl sveho casu v oznacovani verzi TNT2 - napr. Vanta, M64 a TNT2Pro, ktere casto byly u OEM vyrobcu neco jineho, nez mely byt.Citace:
Původně odeslal Rabban
Sumarne je blbost kupovat cokolvek z tohoto pokial na tom nechcete robit len s MS Office a browsovat po internete. Podtrhnute a bodka.Citace:
Původně odeslal Petrik
Ja to vim :roll:, ale reagoval jsem tim na tohle:Citace:
Původně odeslal Rabban
Citace:
R9000 ma vylepsenu technologiu (jedine, co ma zhorsene, je to, ze jej ubrali vykon v multitexturingu, lebo predpokladaju, ze postupne uplne upadne a bude plne nahradeny PS
viki_:
tohle myslim jako uplna odpoved staci
http://www.pctuning.cz/titulnistrana...=2&ArtID=16967
Za cenu, kterou tu uvádíš ( v porovnání s R7500) koupíš pouze 440SE ve verzi SDRAM ..... což se na mě nezlob, ale je kartička podstatně pomalejší než Radeon 7500 DDR, ale i MX440SE s DDR a to někdy až o 50% ..... Verze s MX440SE DDR je cenově shodná s Radeon 7500 DDR, výkonově cca taky, Radeon má navrch ve výbavě, výstupech, atd.... šak to znáš ......Citace:
Původně odeslal Petrik
Ohledně SE verzí MX4xx bych ale raději moc řečí nevedl .... to je vážně ČUDO v oblasti VGA ....
..... viz RABANŮV odkaz, a jehož cíl mluví za vše .......
S tema grafarnama je to fakt na h.vno. Takovej bordel a chaos jsem jeste nevidel. Jeste pred AGP 8x se to dalo snest, ale ted? Ti 4800, Ti 4800SE, atd... Navic kazdej vyrobce si tam prida jeste svuj nazev :roll: Napr. u Gainwardu je to na zblbnuti. Nedodrzujou se specifikace, takty GPU a pameti jsou uplne jiny. Za starych casu Voodoo aspon clovek vedel na cem je. Ted ty grafarny vyrabi kazdej druhej cinan a ocese to neskutecnym zpusobem. Na krabici napise GF4 super hyper XLS 10.000 a pak clovek zjisti, ze je to 440 MX a jeste s hnusnejma pametma a nizko taktovana. V podstate clovek nevi do ceho jde, dokud to nekoupi a nevyzkousi, protoze na info typu "koupil jsem si tuhle kartu a je super" se neda spolehnout, protoze chytnu kartu z jinej serie, ktera ma napr. horsi pameti a jsem stejne nahranej. :evil:
Tak sorry, to ma skutecne SDR pameti, ale za 1361 mame GF4MX440 s DDR, jadro na 255MHz a pameti 5-6ns, je to sparkle, supergrace atd. Fakt je,ze ta ATI 7500 za 1484 je lepsi volba, ale trochu drazsi.
Citace:
Původně odeslal Aliencz
mx440 stojí za prd...já ji mám a vím o čem mluvim...a to ještě diky bohu nemám "SE" ;D
No jo, to mas manli, to se nediv. Podle testu na tomshardware je jen o neco pomalejsi nez ATI, ale u te bych se bal driveru, kamos ma s ATI jen problemy
Ja za nemam s ATI ani najmensi problem, tak kde je teda pravda ? :-)Citace:
Původně odeslal Petrik
aj ja mam ATI Radeona8500LE tiez a NO PROBLEM 8-) , drviva vacsina problemov je bud "medzi stolickou a klavesnicou" ;D :wink: , alebo sa jedna o nepodarok a riesi to reklamacia ... 8-)
Zdar měl bych pro tebe prozbu jestli by si mi mohl výsledek 3D Marku 2001 SE abychom mohli porovnat.Ja jsem udelal 9035bodů.DÍKY