no nezni to jako nahoda... :-)
Printable View
no nezni to jako nahoda... :-)
Zrazu? ???Citace:
Původně odeslal MadCap
Tenhle problém se skly Sigma tu už přece jednou byl... tuším u 10D... :D
Přesně to, čeho se obávám na 4/3 - doposud naprosto "čistý" systém bez problémů s dysfunkcemi, FF/BF, atd. a je docela dobře možné, že nám až Sigma ukáže, že to tak není ... :rolleyes:
Tak dnes konečně dorazil i grip, takže už zase mám své plnotučné prase pokupě... :D
Teď je na řadě 100-400/4,5-5,6 L IS, ale to hned tak asi nebude. :(
Tak tady je full review EF-S 17-55/2.8 USM IS http://www.photozone.de/8Reviews/len...5_28/index.htm . Bohužel, EF-S ze svého stínu nevystoupí ani s tímhle objektivem ...
grrrr. lezu tam den co den. naposledy dnes ve 2 v noci sem se dival jestli uz je review a ty me musis predbehnout. :mweheh:Citace:
Původně odeslal jan555
EDIT: at to neni takovy blabol. z toho co jsem cetl mi to sklo neprijde spatne. az na cenu, konstrukci a EF-S ;-)
Neřekl jsem, že je "špatné", ale za tu cenu je imho dost špatné. Uvědom si, že price v US je 1150 USD, zatímco 17-40/4L stojí 600 USD. Takže za dvojnásobnou cenu dostaneš horší výstupy (typicky shitoidní vinětace také související s EF-S), citelně horší zpracování, stabilizátor (který je na takovém rozsahu imho k ničemu a jen objektiv prodražuje), o něco větší rozsah a o clonové číslo lepší světelnost. Když si to dám dohromady, tak si imho může tohle sklo Canon strčit za klobouk. (mám v tomhle status nezúčastněného pozorovatele, nijak mě to nebere :) )Citace:
Původně odeslal tominek
No já bych řekl, že ve srovnání se 17-40/4L nebo 16-35/2.8L je to dost shitózní krám a za tu cenu naprosto o ničem... :p
to sa Canon nikdy tie skla robit nenauci? preco vie nikon vyrobit velmi solidne AF-S skla a Canon ma s EF-S taketo problemy?
No, já bych spíš řekl, že je to špatná cenová politika než neschopnost vyrobit - to sklo by za desítku bylo velice slušné, ale za 30k je to prostě šrot ve srovnání s výše uvedenými alternativami...Citace:
Původně odeslal MadCap
Sorry, MC, ale DX Nikkory bych se zrovna neoháněl ... Nakonec se to ukazuje i na photozone - po velkém natěšení Nikonistů začíná být zjevné, kdo i standardní objektivy umí líp. Nikon má v DX jasně dobrou 18-70, ale už např. u drahé 17-55/2.8 jsou user reporty dost "zajímavé" (taky bych si chtěl koupit za 40K objektiv a zjistit, že kreslí hůř než seťák), DX sety jsou dobré přesně v slušně rychlém ostření ...
Ok, jasně, akademická diskuze, ale kvalita Nikkorů proti Canoním EF je imho zdaleka hlavní důvod, proč je v pro-consumer a profi mezi Nikonem a Canonem poměr takový, jaký je.
nj, ale to su vsetko skla za nehumanne peniaze a preto je v tvojej poznamke to "pro" :(. Premenlivost kvality som v tejto urovni nikdy moc neskumal, pretoze si to kupovat nehodlam :) preto neoponujem ;)
jasne ja se ti nesnazil nijak odporovat a souhlasim s tim cos napsal. za ty peni ze je to totalni ulet. mozna jsem do negativ mel napsat "CENA":)Citace:
Původně odeslal jan555
[nazor lamy - nebrat vazne]
zda se me ze se porad omila to stejnem. nikon ma proste o chlup lepsi zakladni sklo na crop faktor tela nez canon. canon ma zas obecne ty nejlepsi skla nejlepsi vubec. obcas jsou za nechutne penize.
me osobne to nechava vcelku klidny vzhledem k tomu ze 60-70% fotek co jsem zatim nafotil je na "35mm" a chtelo by to v mnoha pripadech sirsi a 15-20% na "105mm" a vetsinou by bylo treba jeste delsi. takze klasicky zakladni sklo (18-70 apod.) vpodstete nepotrebuji. vystacim si s ultrawidem nebo necim jako EF-S 18-55 ci kvalitne - 17-40/4.0 + plus slusnejsi tele 70-200 ci 300. a tu diru me zalepi nejaka levna pevna 50mm. dira mezi 40 a 50 a co? mezi 50 a 70 a co? na 8Mpix se da rezat. a menit skal se budou taky vyjimecne. jak ale uz naznacuji nejsem uplne normalni a navic ve srovnani s lidma kteri to tu komentuji jsem fakt lamka.:D
EDIT: 2jan555 jsem si toho vedom. zjednodusil jsem to na dle me dve nejrozsirenejsi common znacky v oblasti DSLR. chapu ze se ho to vzhledem k fotovybave silne dotklo (ted si delam trosku srandu LOL)
[/nazor lamy]
tominek: fototechniku nedělá jen Canon a Nikon ;) Jinak už jsem zticha, ať se to zase nerozjede do OT.
tak posledni review z "velkych" webu
http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/30d.html
je tam i prime porovnani s D200 (i kdyz nevim jak jsou si podobna skla)
a dosti nocnich fotek na ISO 800, 1600 a 3200
Lkove sklo proti 18-200 co je consumer sklo je trosku blbe porovnanie, ked chces porovnavat tela, musi to byt na "prime" lens, cize 85/1,4 50/1,4 s tymi sa to da porovnavat ;)
no taky jsem mel pocit ze 18-200 neni uplne top. navic proti Lku. proto jsem na to upozornovalCitace:
Původně odeslal MadCap
Promazán OT
Btw, právě mi z F-B oznámili, že mám na cestě 24-105/4 L IS... JUPÍÍÍ!!! :D
Budou srovnávací testy se stávajícím 28-135/3,5-5,6 IS... ;)
na ten test jsem zvedav :D (jsem na vazkach, do ceho investovat)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
No bacha, test bude maximálně subjektivní - žádné MTF, grafy a čísla... jen stejné snímky na stejných ohniscích na stejném těle... Ale můžeš se zúčastnit... :DCitace:
Původně odeslal Fox!MURDER
to neni spatnej napad ... :DCitace:
no myslim ze na takove praseciny mame photozone.de ne? ;)Citace:
myslis ze bys mohl specialni kvuli me porovnavat i s 17-40/4.0 L?? samozrejme od 24mm do 40mm :D
vim ze je to zlehka o necem jinem ale hoodne by me to zajimalo.
pripadne dik moc.
Jasně, obě L-ka si asi určitě nechám, takže na tyhle testy bude času dost... ;)Citace:
Původně odeslal tominek
Už jste někdo přišel na to, jak dostat data z RAWu jinak než tím Canoním softem? Docela mě štvem že pořád ještě není plug-in pro PS SC2... :(