no pochybuji ze nejaka normalni deska ma delany napajeci obvody na takovaou zatez, precijenom DC na 90nm technologii a jeste pretocene na cca 3,8 se zvysenou voltazi da kazda a hlavne to musi neco dodat, radeji bych vzal D930
Printable View
no pochybuji ze nejaka normalni deska ma delany napajeci obvody na takovaou zatez, precijenom DC na 90nm technologii a jeste pretocene na cca 3,8 se zvysenou voltazi da kazda a hlavne to musi neco dodat, radeji bych vzal D930
wiruz: moje rec ;) setriiiiim :D
s tema obvodam taky recht, kdyz je blbe delana deska, muzes to upict...
jestli si toho nekdo doted nevsiml, tak WIFT to konecne sepsal a dnes to vyslo: Pentium D 805 proti procesorovým špičkám
pekne, trosku to naburava teoriu digitaldooma o tom aka je 805tka naprd :D navratnost elektrickej energie, ktoru spotrebuje, je aj pri 24/7 prevadzke asi tak 3-4 roky oproti najlacnejsej X2jke ...Citace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
krna dawsoo, ze ja to tehdy od Paika nekoupil :)) 20x200 na defaultu je bozi a za super peniz. ale ted si brousim zuby na 930ku! :-D
udelej poradny testy na 4GHz pls ;)
Podle me kdyz na 4 bezi, tak uz je to jen otazkou chlazeni, aby to nethrottlovalo, kdyz zvednes napeti kvuli stabilite.
Tak mu trochu pritop, default je imho trochu malo na 4G, pust vsechny vetrone naplno, at se to uchladi. Kdyz ne, tak s vodnikem v pohode.
Na testy se tesim,tak pak postni.
No a kdybys chtel prodavat.... ;D
timto kazdemu kdo nad sestavickou v bazarku orhrnoval nos a nabizel smesny castky posilam pozdrav :D
frekvencia FSB brzdi asi 2-4% ... testovane v mnohych aplikaciach/benchmarkoch
Tak a mame tu ceny:
Citace:
Původně odeslal xbitlabs/hkepc/intel roadmaps
kua a to sem uz vcera malem nakoupil .. asi jeste chvilku poseckam
preboha to uz je na pokraji akehokolvek zarobku! Dvojjadro za 93$ no potes koste! Myslim ze jednu zostavu s DC si postavim len kvoli enkodovaniu videa..Citace:
Původně odeslal THX
tak tak, 805ka asi pude jako dvd/divx/hdtv player k telce :)))a ve volnejch chvilich bude pocitat videa z dovolenejch ...
tak ho prave testuju
bez zvyseni napeti dava v pohode 20x166(3.2GHz)
mam vodnika, takze tomu dam casem poradne ,,nazrat,,
teplota pri burnu je 50°C(musim jeste nejak zapracovat na vodnikovi, asi jsem malo utahl WB)
kolik do neho muzu maximalne dat, aby to jeste bylo v pohode?
a jaka je maximalni pripustna teplota?
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
No na maximalnu teplotu si stiahni Throttle watch a sleduj, kedy zacne throttlovat. Ja ked najdem teplotu na throttl - napriklad 80 stupnov, tak sa snazim chladenie tak spravit, aby maximalna teplota bola 10 stupnov pod throttlingom, tzn. 70 stupnov max. ak zacina throttlovat od 80. Napatie do 1.5v s vodnikom je tak akurat, ale tolko podla mna nebude treba ani na 4G. Ak mas dobreho vodnika a trosku lepsi kus chcel by som konecne vidiet D805 na 4.5G stable :P
ja len pridam, ze teplota pri throttlingu sa pri zvysovani frekvencie a napetia meni (znizuje) takze pri testovani doporucujem mat zapnuty throttle watch stale. Ak by nic neukazoval tak RM Clock pomoze (pripadne overit ci je zapnuty tm1/tm2)
vim urcite, ze 4GHz nepokorim
pada me prime95(24.11) i pri 3.8GHz(20x190)
skoda, no
treba to casem vyladim
max. teplota pri burnu je 58°C pri 1.48V(podle speedfanu)
no vic vcore uz bych radi neriskoval, imho je to jeste v pohode do 1,45 pak uz bych byl sakra opatrnej.....
no zatim to nechavam na 20x180(3600Ghz)
davam mu ted 1.47V(speedfan), ale nevim jestli do neho fakt tolik jde, protoze v biosu mam 1.42V
deska je asus, nevim cemu mam verit
nevite, jestli desky ASUS pridavaji, nebo ubiraji Vcore?
treba DFI dava min, jak je v biosu
muzete mi nejak napsat, jak pracuje ten RM clock
pisete ze pokud zacne throttlovat(co to je?)
a jak poznam na tom grafu, ze throttluje? ta hornota se bude zmensovat?
jsem fakt novacek, tak me nekamenujte, diky
thermal throttling
viz treba http://cdr.cz/a/16816
myslim ze speedfan by mel byt pomerne presny, co se ukazovani vcore tyce.Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Throttlovani znamena ze po dosazeni urcite teploty zacne procesor delat prazdne cykly (v ramci sebezachovy) cimz se snizuje jeho vykon a zaroven vyprodukovane teplo. Cili pro tebe to ma efekt ten, ze si libujes ze ti procak slape na vysoke frekvenci a stabilne, jenomze von treba throttluje a ac na dane frekvenci bezi, vykon ma mnohem mensi. S rm clockem ti neporadim, pac se mi jeste p4ka do ssparu nedostala.
video jsem videl, uz vim co je throttling
diky chlapi
ted muzu rict jednoznacne, ze CPU me nethrottlovalo nikdy
dival jsem se na ten tomshardware a oni tam davali do CPU 1.58V pri 3.8GHz
takovy napeti bych mozna uchladil, ale na dlouhodoby provozovani tohle neni!!
jeste jedna vec, toto CPU je vyrabeny 90nm(to je novinka,co), takze by mel zvladat max napeti 1.6V
aspon u AMD to tak bylo
jestli kecam, tak me prosim opravte
cau chtel bych se zeptat jesi nekdo netusite z jakeho duvodu by v teto desce http://www.gigabyte.com.tw/Products/...e=GA-8IPE775-G
kera oficialne podporuje d805,d820 a d920 nemela fachat d930?
pokud podporuje D920, musi v ni jet D930Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
Hmm mozna to chlapci z gigabyte netestovali. D930 ma urcite nizsi spotrebu nez D820, tak by to deska mohla zvladnout. Spis mozna: procaky D830/930 uz maji EIST, mozna to ta deska z nejake priciny neumi ???
mozna trochu OT, ale DigitalDoome, nemuzes postnout nejake vysledky tech Geilu 667@3-4-4-8??
Dik moc,desne by se sikly ;)