varan: 2.02V
Printable View
varan: 2.02V
Stala se mi taková divná věc. Po výměně CPU (Opt 144 za Opt 170) mám problém s volt modem pamětí na GF 7900GT. Pokud žádný neudělám, jedou paměti v pohodě na nějakých 1700MHz. Víc jsem ani nezkoušel. Ale v okamžiku, kdy udělám volt mod a zvednu jim napětí, tak se mi začnou objevovat artefakty v obraze na jakékoli frekvenci pamětí. Po vrácení na default napětí opět všechno OK.
S Opt144 to samozřejmě nedělalo. Chvilku to dokonce jelo OK i na Opt170 a to mě nejvíc mate, že to nezačalo dělat hned po výměně CPU. Podezříval jsem zdroj, ale po proměření voltmetrem v klidu i zátěži se napětí nedostane ani pod 12V ani pod 5V. Takže zdroj zřejmě nee.
Napadá někoho něco???
To same sem pozoroval u X800, kdyz sem zkousel VoltMod pameti a to same je videt i u X1900 kdyz prezenes voltaz na pametech. Ty pameti to proste pri zvednutem napeti nedavaji, protoze jim potom musis snizit dost razantne teplotu nebo je nemit ve velke zatezi. Jinymi slovy, VoltMod na pameti vzdy jen o zdibicek pokud nemas opravdu dobre chlazeni.
ako ste dali do jadra tych 1.5 a do pameti 2.2v ak by bol dakto taky dobry a dal link na ktorom to je nakreslene a ma to vyskusane ze to funguje lebo citam citam ale som dajak vedal
Co takhle se zkusit podivat do tohohle threadu na 4. stranku?Citace:
Původně odeslal svicak
Jenze ony tak v pohode dost dlouho jely. Na 2.2V a ted uz nejedou ani na 2.1V. Chlazeny jsou vodu, takze nejake prehrati nehrozi...Citace:
Původně odeslal Haste
Proste jakmile jakkoli zvednu napeti = artefakty. :(
Taky je mozne, ze si je odvaril :) (treba..vtipek :)) Protoze moje X1900 je taky chlazena vodou(tedy i pameti) a taky pri zvednuti voltaze NAD 2.2V se obcas zacnou objevovat bile tecky(obraz se ale nerozpadne). Takze je to bud pametma nebo mosfetama, resp nedokaze uz dodavat stabilni proud aby to uzivil. Rozhodne po snizeni z 2.233 na 2.175 artefakty zmizely a bezi to naprosta stable + jeste vyzaruji min tepla, takze bych to moc neresil.Citace:
Původně odeslal Don Carlos
*XFX GeForce 7900 GTX XXX Edition*
http://www.guru3d.com/article/Videocards/340/1/
Nevím kam to napsat jestli sem nebo do ovladačů ,ale mám problém se 7900GT.
Koupil jsem si Leadtek a teď mi nejdou hry nastavit v setupu na 1280x1024 a ikdyž se starou kartou ta možnost byla. Např. Il2FB s datadisky mi nabídne max 1024x768 ,Serious Sam to samé max 1024 , při tom při staré FX5900XT jsem mohl nastavit až 1600x1200 v il2 kdybych mě to umožnilo 19tka LCD ,nevíte co s tím ?
Jinak ovladače jsem zkoušel 84.43, 84.21 WHQL a stejné ,jaké na ní máte ovladače vy?
Edit: vyřešeno 84.25 tak asi tak
Dotázek, zrovna ke mě putuje jedna 7900GT a tak jsem si řekl, jestli na ní nemám moc slabou sestavu. Jaky je potreba mit optimalni konfiguraci, aby se nezdrzovala gr. karta nebo naopak aby gr. karta nezdrzovala zbytecne system?
Mam AMD 3000+ jadro Venice, 1GB Ram... Ostatni komponenty "ujdou". Myslim ze CPU, pamet a grafika je zaklad...
Tohle se na OCcku resilo uz Xkrat. Zalezi na konkretni hre. Ve FEARu a vubec novejsich hrach ti to bude zpomalovat grafika. Ve starsich hrach jako HL2,UnrealTournament a podobne ti to bude zpomalovat CPU. Osobne si myslim, ze kdyz das Venice tak na 2.4, potom neni co resit. Spis pamet mi prijde 1GB jeko minimum a optimalne 1.5GB a vic.Citace:
Původně odeslal ice2002
Myslíš tenhle post? http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=583402#post583402Citace:
Původně odeslal Masster
Chápu to správně, že jediný Vmod je možný nevratným HW zásahem, při kterém přijdu o záruku? :confused:
A co tenhle post?Citace:
Původně odeslal Darth Maul
http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=...&postcount=104
Asi jsem natvrdlý - na 1,4V stačí jen vodivě spojit ty dva body žlutou čárou?Citace:
Původně odeslal Luge
Nerozumím anglickým diskusím a neorientuju se v cizojazyčných fórech!
Ok....Citace:
Takze... Napeti muzes menit pouze vodivym lakem v hodnotach 1.2 (default)-1.25-1.3-1.35-1.4-1.45-1.5-1.55. Budto to udelas na pinech toho cipu, nebo spojis na PCB 2 a vice bodu...
http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=108
-budto horni nebo spodni radu-spodni je jednodussi, protoze staci tahnout jednu caru...
http://www.xtremesystems.org/forums/...61&postcount=2
-tady to mas i s popisem (spodni obrazek)
http://img87.imageshack.us/my.php?im...y8ei7sh3no.jpg
-a jeste jednou...
http://www.xtremesystems.org/forums/...3&postcount=66
-tady je videt cela cast karty, ktere se to tyka a je tam taky naznacen Vmod pameti.
Zatím bez Vmodu, přesto možná zajímavé srovnání 7800GT a 7900GT na stejné sestavě... ;)
http://sorrel.czechian.net/LU/3DMARKS.GIF
Maul: Kdy uz budes mit konecne 2x7900 ??
Neboj, dočkáš se... ;)Citace:
Původně odeslal Don Carlos
Nejdřív bych chtěl prodat druhou 7800GT - přeci jen držet doma 3 grafule po osmi litrech je luxus i na mě...
Mam mensi problem, zrovna mi prisla nova 7900GT od Asusu a tak jsem na ni hned dal novej Zalman VF900 + ty male chladice na pameti. Problem je ze i na zakladni frekvenci po nejake chvili hrani se objevi artefakty - skrz obraz se zacnou objevovat cerne cary. Ta chvilka hrani je dost neurcita, treba mam 1 save ve Fearu, kde to zacne na jednom miste temer okamzite no a pak muzu hrat treba Doom3 a zacne az po 1-2 hodinach. Pritom temlota je okolo 40stupnu.
Uz jsem dokonce otevrel case, dal tam dalsi 2 vetraky a vsechno jede na max. (zadna regulace neni zapnuta).
Zdroj je Chill 520W, vetraky na CPU jedou + ofukuju i pameti (Corsair TwinX s heatsprederem). Vsechno je jen vlazne, mam tam nejnovejsi ovladace + novy bios na desce a furt to dela. Uz jsem z toho nestastnej..
+ dalsi vec, kdyz jsem zkusil coolbits a pretaktovani karty tak pri zkousce nastaveni to hlasilo chybu i na default hodnotach. Da se tomu verit a je neco s kartou nebo je chyba nekde jinde?
Hmm, tyhle karty asi budou docela tajuplné - mně začal na DEFAULT blbnout zničehonic 3DMark03!!! Test 2 a 3 děsivé artefakty a výtuhy, přitom ostatní 3DMarky na default fpoho a hry BF2, NHL2006 a Oblivion taky...Citace:
Původně odeslal ice2002
Jakýkoliv pohyb šoupátkem v coolbits okamžitý výtuh kompu... :(
To mě ten coolbits sice nevytuhne, ale hlási chybu už na default hodnotách. Když ji podtaktuji tak už je spokojenej.Citace:
Jinak Oblivion je u mě taky v pohodě a to jí dávám fakt zabrat, páč jsem dal vše na max. A tady artefakty žádné. No karta za 9 tis. a zatím docela zklamání - k čemu výkon když to není spolehlivé..:confused:
A nemohla by byt chyba jen v ovladacich? Neni to priklad zrovna sem do tohhoto tematu, ale neni offtopic. Na moji R9700 si s CATALYSTAMA (jedny z prvnich) nerozumnelo vubec nic.. Nemohl jsem taktovat, ve hrach jsem mel artefakty na defaultu, 3dmark01 obcas padnul.. S novejsim ovladaci to bylo cim dal lepsi az nakonec chybku po chybce opravily..To jen abyste neztraceli hlavu ;)
Tak ovladače mám poslední, ale hlavně ta karta jela na těch ovladačích na začátku bezchybně... udělal jsem testy na OC (záložka DETECT OPTIMAL FREQUENCIES) a jela v pohodě na 580/1600... chlazeno Zalmanem 700AlCu a pasivy na pamětech a všechno vlažné. Pak jsem to shodil na defaulty, protože mi to na hraní bohatě stačí a ze dne na den začaly výše uvedené problémy... :(Citace:
Původně odeslal Jirka_koffee
Ovladače jsem tam měl dvoje 84.21 od Asusu a teď nejnovější 84.56 - blbne to na obou. Jen jsem ani nemusel taktovat jako Darth Maul, jede to takhle špatně už od začátku.Citace:
Původně odeslal Jirka_koffee
2Darth: Tak jsem zkusil i 3DMark 03 a to samé - test 3 a plno artefaktů.
2all: Co myslíte, je to na reklamaci nebo ta karta prostě taková je???
Zvlastni.
Ja s ni nemel naprosto zadne problemy az do okamziku, nez jsem zvednul napeti na pametech. Nejakou dobu to jelo, ale pak to zacalo hazet artefakty.
Po vraceni pameti na default napeti, je vsechno zase 100% OK.
Na Xtreme foru nekdo psal, ze podle datasheetu tyhle pameti maji default napeti 1.9V +- 10% (tak nejak). Takze se zvysovanim napeti na pametech opatrne. Uz i tam si par lidi stezovalo na stejny problem jako mam ja.
Bylo to vysvetlovano tak, ze 7900GT maji shitove obvody pro usmernovani napeti pro pameti, ktere pri zvednuti napeti nestihaji...
Jestli je to pravdive vysvetleni nevim, ale to ze se to pri zvednuti napeti podela jsem si vyzkousel na vlastni kuzi. A nejsem sam.
Takze opatrne...