no nejsem nejaky extra fotograf ale mam taky pocit ze ten pilir vpravo je tam vylozene nutny (zkousel sem tu fotku riznout (snad theedge promine) a nebylo to ono)
Printable View
no nejsem nejaky extra fotograf ale mam taky pocit ze ten pilir vpravo je tam vylozene nutny (zkousel sem tu fotku riznout (snad theedge promine) a nebylo to ono)
Me se fotka taky libi, a jinak presne jak rika tominek, proste by to bylo hodne divny, takhle tam je hezky videt prave ta hloubka prostoru. pekny!Citace:
Původně odeslal tominek
no je to klasickej rozpor "umění vs. umělecké řemeslo" :). Toto už mám naštěstí zasebou. Né ve focení, ale v grafice. Když dělám nějakou reklamní grafiku, tak prostě vypnu a jsem splachovací, můj cíl není se vyřádit umělecky, ale udělat to tak aby byl klient spokojenej...Citace:
Původně odeslal frelichl
jinak se omlovám za OT, že se nevyjadřuju k fotkám...
musim rict, ze ten most se mi taky libi a jak uz bylo nekolikrat receno, bez toho prvniho pilire by ta fotka ztratila svoji hloubku:)
Krasne fotky, muj salek,.. u nekterych male drobnosti, ale to ani nestoji za zminku, budu sledovat tvoje vlakno a hodnotit detailneji.. dobre svetlo!
Re Pocket: díky a budu rád za postřehy a komenty.
Taková pseudokrajinka:
http://theedge.jirulda.com/osp/osp.jpg
edit: dal jsem sem verzi s trošku menší JPG kompresí ...
je to zajimave, nastup te linie na most, ale bije me tu do oci ta komprese a nicmoc kresba textury te skaly.. nejaky mracek by byl fajn, aby vyvazil ty komplexnost textur skaly..
Ona ta skala je prece jenom pomeren daleko (takze ta kresba na teto zmenšenine moc videt nebude) a komprese je to na 50% :-/ ... ale s tim nic moc neudelam kdyz nechci aby ta fotka nemela 200kB
K těm mrakům -> mě se zase líbí že ta linie je takova nerušená a že je nad tím čistej prostor.
no 50% je fakt brutalnich.. ja pod 73 nechodim ;-) a 200k je muj limit an web a do neho se vejdu na 92% komprese.. 2:1Citace:
Původně odeslal theedge
premyslim, ze v protisvetle pri zapadu by to nemuselo byt spatne, jen linie a siluety, zadna kresba.. hmm
jsem zvedav na verzi 2.0, jestli bude:D
Ten most rovnat nebudu, protože se mi tu ten efekt rybího oka líbí.Citace:
Původně odeslal tominek
Pocket: Hmm nejsem stavu na této zmenšenině (skoro náhledu) dosáhnout lepší kresby na té poměrně vzdálené skále - holt to taky není focený L sklem ale seťákem. Mám taky strach abych to nepřeostřil - jak do toho člověk dlouho čumí tak ztrácí soudnost. Ale když na to nekoukáte z 30cm nebo nějakýho EIZA, tak si myslím že to tak hrozný není.
Co se západu týče tak to nepůjde protože západ teď mám v této pozici skoro přesně za zády :-) - toto je foceno v podstatě chvíli před západem.
no tak v tom pripade zkusit vychod :-), ne, ja msylel spise to, ze krasbe na skale pripomina spise rozsypany caj, mozna bych to zkusil jeste jednou zmensit v lespim pomeru a mensi kompresiCitace:
Původně odeslal theedge
Uah :-D ja nejsem dobrej fotogarf východů slunce ... to já ještě radši vždycky spím :-D
me se to celkem libi, pripojuji se k tomu ze nejake vetsi mraky by tam rusili, ale ta skala me hrozne pritahuje pozornost, ten most se tam ztraci trochu. Jinak kdyz mas zapad v zadech, tak mas vychod pred sebou ;) :))
EDIT: sakra pozde s tim vychodem :)
Vsak to neni foto mostu .. to je foto krajiny a ten most je tan jen doplněk. A jak Pocket spravně napsal -> šlo mi o tu linii toho horizontu který je v tomto úhlu tvořen okrajem té skály a plynule přechází do toho údolí s tím mostem, který je ale o nějakej ten kilometr dál.Citace:
Původně odeslal Skodik
Tenhle most se mi libi trochu vic, nez ten predchozi i kdyz je to ten stejnej. A souhlasim, ze mraky rozhodne NE.
BTW: Neni to foceny z druhy strany udoly? Ses docela prosel...
Ja vim, ale najak se mi zo nezda... nevim ale proc, jinak to jako neni spatne, ale neco me tam vadi.Citace:
Původně odeslal theedge
Jo je :-) to první foto je od toho 4. pilíře zleva směrem doleva. Ale neboj dojel jsem to autem ;-)Citace:
Původně odeslal Camillek
Však v poho .. o nic nejde :-)Citace:
Původně odeslal Skodik
no nevim jestli bych tyhle 2 fotky srovnaval, ale pokud ano vitezi ta prvni;)Citace:
Původně odeslal Camillek
Jasne ze je kazda jina, ale v obou jde o tu linii, a tady se mi zda zajimavejsi, propracovanejsi, napaditejsi...
jasne mel jsem si ten komentar odpustit. obe jsou dobre kazdemu se libi neco jineho
ked tu jak deti riesite kompresiu, tak preco nedavate preklikavaci link na velke fotky lubovolnej velkosti? ;)
presne, tak tim apeluji i na ostatni, proste se neda dat fotka tak aby byla hezky videt primo na foru, proste nahled a klik. Ja mam nahledy sire 520px a zvetseniny 1280px (myslim do budoucna, nez ze by to bylo vylozene potreba). A pohoda.
Vzhledem k tomu že se tu s tím často setkávám a spousta věcí se opakuje pořád dokola, tak jsem tu pro vás připravil takovej "tutorial" jak na BW fotku z digiálního foťáku. Budu rád když na to kouknete :-)
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=48175
Colours of Piran
http://theedge.jirulda.com/osp/color3.jpg
jedna taková barevná turistická :-) EDIT: zkusil jsem trsošku soft verzi.
no nejdrvi bych srovnal linie, je to hrozne zubate a nahore natesno, ta spicka v levo nahore je urizla..