Toledo má 1,35V na default...Citace:
Původně odeslal nex
Printable View
Toledo má 1,35V na default...Citace:
Původně odeslal nex
hodim ti sem navecer foto ako to mam nastavene... ;-)Citace:
Původně odeslal nex
takze oprava nemam tam 1,50 ALE 0,15% sorry
heh, jaky %?? ;) proste default_Vcore+0.15VCitace:
Původně odeslal cluzoe
mas pravdu to niesu percenta. opsCitace:
Původně odeslal LookAS
Tak jsem preinstaloval-super vikend,instaloval jsem asi 10x:(,nejak jsem nemohl rozdejchat RAID0,vyzkousel jsem asi 4windy,aby mi vubec vzali disketu s RAID ovladacema.Nakonec jsem tam dal XP pro SP2,+CNQ a tu zaplatu,ale komp mi pipada pomalejsi nez s opteronem-nema nekdo napad proc?Jedu na defaul bios,zkousel jsem taktnou na 2,4 a problem s windama.
Jsem si myslel ze spojeni RAID0 a x2core bude poradna zmena a ono nic.S Opteronem a single HDD jsem bootoval asi o 5sekund rychleji:(.
Tak měřit výkon počítače podle doby bootování, to je pěkná kravina.
Raid0 moc reálného výkonu navíc nepřinese (kromě benchmarků se neprojeví takřka nikde, možná tak ještě při zpracování videa, to je snad jediná oblast kde raid0 má smysl, jinak spoustu věcí dokonce o chlup zpomalí), doba bootování je skoro vždy o pár sekund delší než bez raidu0 (raid0 samotné bootování téměř nezrychlí, zato při použití raidu přibude windowsům několik operací při bootování navíc s inicializací raidu).
Bootování závisí především na tom, co při něm načítáš (jaké ovladače), jaký software. Dvě rozdílné instalace nelze vůbec porovnávat a dělat z toho jakýkoliv závěr.
Ja to nemerim jen podle bootovani,rikam ze mi windy pripadaj cely nejaky pomaly,nez kdyz jsem mel Opterona,asi ta zaplata to nejak podelala.pouziva ji tu nekdo?Mam nejnovejsi ovladace,novej BIOS a stejne se to obcas kousne,jako kdyby se ty dve jadra hadala a to jedno trucovalo.Vecer zkusim na singl HDD hodit VISTY 5308,jsem na to zvedavej,treba tam bude min problemu jak v XP
Tu neveřejnou záplatu na vícejádrové cpu používám (a to pouze kvůli CNQ) a vše chodí naprosto ok. Pro mě je tedy X2 ohromný přínos oproti původnímu Newcastlu na stejné frekvenci.
Pokud se ti to občas kousne, tak máš někde problém (občas tohle mohou způsobovat např. některé antiviry).
Mě běží velmi často obje jádra na 100% a přesto se mi ještě nestalo, že by systém neměl okamžitou odezvu (což se mi na jednojádrovém cpu stávalo velmi často).
to se mi taky prave nezda,na oteronu sem obcas cekal na photoshop atd,ale kamos ma x2 a vse lita naprosto hladce.pouzivam NOD32 plus OUTPOST.Myslim ze NOD32 system nezatezuje vubec a pri x2-to nemuze mit vliv.Treba NERO visionexpress nez mi nabehne,to se mi nestavalo.Zkusim tam hodit singl disk a vyzkouset jestli to neco vyresi,ale pracuhu hodne s videem a photoshopem,tak myslim ze RAID0 by mel mit prinos.Co pouzivas za windy?Citace:
Původně odeslal MlokCZ
WinXP SP2 32bit.
Profi nebo Home?Ja mam Profi.Vcera se mi zasekl uplne,mel jsem TCM na liste a kdyz jsem ho chtel nahodit,tak jsem cekal nez nabehl.Myslim ze asi budu muset znova instalovat,vyzkousim to bez te zaplaty,asi konflikt ovladacu nebo coCitace:
Původně odeslal MlokCZ
neviem co furt spekulujes so zaplatov nic tam nedaj a je!Citace:
Původně odeslal redevile
pokial viem tak ju tam nemam ani ja a ide to v pohode ;-)
A používáš CNQ? Protože většina lidí CNQ nepoužívá, tak žádnou záplatu opravdu nepotřebují.Citace:
Původně odeslal cluzoe
Jinak si myslim, že jeho problémy s tou záplatou nemají žádnou souvislost.
nie CNQ nepouzivamCitace:
Původně odeslal MlokCZ
Co sa tyka software raidu, tak ten samozrejme, ako kazdy software zerie trosku vykon. Software raid nie je velmi prinosny, sice ho tiez pouzivam, ale nezbadal som ziadne velke zmeny. Ak potrebujes raid, skus zohnat HW raid radic a ssi za vodou :-)
2 all : tak sa mi podarilo spojazdnit cnq, ale cez crystal cpuid
nemam zaplatu na win xp ale oba jadra sa vzdy prebudia ked je to treba
spotrebu jadier este kontrolujem utilitkou od amd ze power monitor { zatial som na def voltazi som zvedavy ako sa to bude tvarit ked tomu prikalim voltaz :-) }
Jen tak pro info... pokud jde o bootovani... cetl jsem clanek na PCT kde srovnavali obyc disk a PCI kartu osazenou 4x1GB DDR2 modulama, ktera fungovala jako disk(prenosova rychlost 150MB/s, pristupova doba DDRek) a rozdil v bootovani byl cca 5s.Citace:
Původně odeslal redevile
No nevim jestli něco takévoh vyšlo i na PCT, ale poslední takový článek vyšel 3.3. na cdr. Jednalo se od 4GB DDR 400 paměti x Raptor a start win byl 19s x 53s, tedy zcela propastný rozdíl (což není nic divného). Pokud tedy opravdu někdy vyšel článek i na PCT, tak je divný, že by tam byl rozdíl jen 5sCitace:
Původně odeslal MiniMeM
tohle jsem nekde cetl na webu,ale testovali tam HyperDriveIII disk s 16GB pameti a HYPER OS,to bych bral-nabeh oken byl okamzite po zapnuti pc,ale ta cena-18 tacu jen za ten RAM disk a dalsich 7000 za ten HYPER OS.Instalace XPcek trva 4minuty-to jde ne?
http://www.hyperossystems.co.uk/ domovska stranka-zacinam setrit:)
Tak se omlouvam rozdil je tam necelych 9 s, nasel jsem to:Citace:
Původně odeslal MlokCZ
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=0
dle clanku je ten RAM disk jen 1,17x rychlejsi, nez Maxtor DiamondMax 10 6B200M (200GB, 7200ot, 8M cache, SATA2, NCQ)
A slo mi o OS WinXP... tezko rict, kde maji blbe vysledky. ;)
Tak 5s a 9s to je oboje dost malý rozdíl (není za co se omlouvat, upozorňoval jsi na malý rozdí a ten skutečně malý byl). Ale ty výsledky jsou dost divné, když v obou testech je stejné zařízení.Citace:
Původně odeslal MiniMeM
Na cdr použili už nějakou dobu používanou instalaci win, která mohla být lépe vyladěná a přidávali po startu ještě nejaké kopírování, aby nasimulovali více zaneřáděnou instalaci. Na PCT čistá instalace win. Takže to vypadá, že po čisté standardní instalaci tam mají win nějaké čekací cykly, za které normální disk dokáže dohnad větší část ztráty a že tyto čekací cykly lze poladěním instalace eliminovat (a až pak se projeví rychlost iRAM).
poslednou dobou je cena X2 3800+ viac ako priazniva ( < 9K kC), preto jedna zasadna otazka. Oplati sa to uz dnes kupovat cloveku, ktory neenkoduje, nrenderuje, ci inak zasadne nevyuziva multithreading. Je to poznat pri beznej praci? Surfing, downloading, pozeranie videa? Proste bezna praca. Chapem ze ak si dam nieco palit tak to poznam, kedze jedno jadro bude nezatazene. Chcel by som tak suhrnny pohlad ludi, ktory uz s X2 maju prakticke skusenosti. Diki.
Trochu to určitě je poznat a to na lepší odezvě systému. Je ovšem otázka, jak je pro koho odezva systému důležitá, protože ten rozdíl při tebou popsaném použití není nijak velký a můžeš ho zaznamenat jen tu a tam, že nečekáš třeba 1s, ale odezva je okamžitá. A co jsem testoval, tak lepší odezvu má i dualcore na 1GHz než single core 2,5GHz+.Citace:
Původně odeslal tomase
Na druhou stranu i přes poměrně příznivou cenu si myslím, že investaice do dualcore pro tebou popisovaný případ použítí je pořád ještě zbytečná.
Jakmile ale k tomu přidáš jakoukoliv aplikaci trvale běžící na pozadí (např. DC klient), tak je to hned znát o něco více.
procesor mam permanentne na 100% vdaka BOINCu, DC++ takisto bezi, atd.. je toho dost. Boinc by imho aj tak bezal ako dve instancie takze 2 jadra by boli vytazene na 100% - bude aj tak poznat lepsia odozva? V podstate prechod na X2 by prisiel na cenu noveho A64 3000+ (kedze nieco dostanem za stary proc). Ale kazdopadne diki za info.