predelavam vodnika a mam skrin otevrenou, tim to u me nebude.. :neutral:
Printable View
predelavam vodnika a mam skrin otevrenou, tim to u me nebude.. :neutral:
a měl jsi už sundanej ten chladič? Třeba ho špatně namontovali, nebo nedali pastu..... Kdysi tady někdo měl vysoké teploty na chipsetu a po sundání zjistil, že měl mezi čipem a chladičem ještě neodlepenou ochrannou fólii :-)Citace:
Původně odeslal epidot
jeste jsem ho nesundaval, az mi dojde spona na WB. Pak ho sundam a podivam se co a jak a nahodim vodu. Par dni to musi vydrzet ;)
Ze by tam nekdo zapomenul folii ??? Kdyz to tak vezmu tak mozne je cokoliv . . . :neutral:
Pokud zvednu otacky vetraku na max (5200 ot/min podle ATI OC) tak teplota v klidu sleze na nejakych 53 stupnu, i tak hodne na iddle stav.
To by paik, ale pokud vím, tak byl jediný v historii...Citace:
Původně odeslal M.K.
Zapomenutá fólie není zas až tak vzácný jev. Konkrétně tuhle kartu jsem měl v ruce:
http://img153.imageshack.us/img153/4...aked2ma.th.jpg
takže kontrolovat, kontrolovat a kontrolovat :-)
Mám dotaz na majitele X1900XT: jak se vám projevuje příliš vysoké OC?
Co mám X1800/X1900 tak nevim co to jsou artefakty nebo něco podobného, ikdyž to přeženu jen trochu s OC, tak během např. 3DMarku05 náhle černá obrazovka a většinou návrat do widlí. Občas musím resetovat.
jestli taktuješ přes ATI TOOL tak ten mění timing pamětí - tj ty to pak nedaj a šachovnice či reset.. dělalo to i u mně , zkus nataktovat přes OVERCLOCKER a vypnout Overdrive.. /tehda to napsal NO-X /Citace:
Původně odeslal M.K.
No já když přepálím jádro, tak se začnou oběvovat tečky v obraze (chtělo by to určitě vyšší napětí GPU ) a pak následuje zátuh ;D . No a když přepálím RAM tak po chvíli začnou problikávat různé trojůhelníky a pořád se to stupňuje, až se na to nedá vůbec koukat a tak to shodím sám..
Má mi ale snad do středy dorazit tenhle FEŠÁK a tak doufám, že budu mít OC ještě vyšší a to jak na GPU tak i na VRAM ;-)
Nyní 709/873 se mi zdá oproti X1800XT 742/848 docela málo :-(
Ten PE BIOS u X1800 pouštěl do GPU 1.48V a já věřím, že by to té X1900 prospělo také... ;D
Podle mě by ti také prospěl jiný zdroj. Tuším, že ten ChiLL už lape po dechu, po tom OCCitace:
Původně odeslal LosDatlos
Používám Overclocker a Overdrive zamčený. Taktuju jádro - je to pořád v pohodě, pak přidám ještě 5Hz a už ve 3D vytuhne. Žádné varování v podobě teček nebo artefaktů. 12V větve mi držej parádně.Citace:
Původně odeslal Kulda
ATI Tool nějak pořádně nefunguje, tak ho zatím nepoužívám. O jeho agresivnějším časování pamětí vím.
A na kolik jí taktuješ a čím chladíš?
No uvidíme až tam lupnu ten blok. Já mám totiž spíš dojem, že jak chladím vodou a nemám tam skoro žádný proud vzduchu, tak se mi přehřívají ty napájecí vstupy na VGA. U X1800 mi to po půl hoďce hraní NFS MW ukázalo i 91°C a to na jádře bylo "jen" 58°C. Tento blok by to měl odchladit komplet.Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Jinak si myslím, že nemám tak velké energetické nároky jak např M.K. a to díky tomu Dothanovi, ale pokud budeš mít pravdu tak se nachystej na dodávku zdroje nového ;D
nevím jestli to je ovladači 6.1 protože ani nevím kdy jsem pouštěl předtím 3D Mark 05 naposledy, ale v třetím testu kde letí vzducholod a otvírají se hlavně, kde záklapky hodí stín, tak s X1800XL byly nepěkné zubaté (přesně jako v NFS MW) no a nyní jsou krásně zaoblené. Je to akcelerací stínů, co X1900 série mají?
tak jsem nainstaloval cat. 6.2 beta a koukam ze mi teplota v klidu slezla ze 70st na nejakych 49. Takze zapomenutou folii bych asi predem vyloucil... jdu na nejake testy..
jaky ze je standardni napeti pro 3D ?
1,2VCitace:
Původně odeslal epidot
No člověče neřekl bych...
Dnes jsem s pomocí autora RivaTuneru rozchodil 15.8 pro R580..
Poslal mi odkaz na thred, kde je o tom psáno a to je TADY a tak jsem hned provedl měření.. Opět je vidět rozdíl mezi 2D a 3D režimem (3D režim byl nastaven na MAX co povoluje Overdrive)
No a tady je výsledek.. Potěšilo mě, že ta X1900XT(X) nebere tolik A jako X1800XT s PE BIOSem,ta měly špičky i 35.5A!!(graf pro x1800 je s normal BIOSem) A napětí GPU u X1800XT-PE bylo 1.48V, tedy pokud se už nepletu ;D.
http://home.tiscali.cz/datlos/rivagraf.gif
Recenze na Beyond 3D byla doplněna o testy v ultra-HR rozlišeních:
http://www.beyond3d.com/reviews/ati/...ndex.php?p=24a
je mozne provozovat X1900XT bez chlazeni pameti ??? Myslim tim voda na GPU a zadne pasivy.....
Vydrzi to ?
No moc bych to nedoporucoval. Konecne mas to 1450/1550 a vic ... Spis bych doporucil poradny WB, ktere tu par lidi dela primo na ni nebo muzes zkusit neco takoveho: WaterBlockCitace:
Původně odeslal epidot
Nebo tenhle , ten chladí i ty napájecí vstupy, které se dají hravě rozpálit i přes 90°C ..
Tak už je k mání ATITool 0.25 beta13, ale boužel mi s ním taktovat pořád nejde. Jako výchozí bere takty z 2D režimu a při OC na 580 už to shodí VPU Recover.
jo jde to a obcas i lip nez chlazeni vseho:Citace:
Původně odeslal epidot
a, ne vzdy chladic presne doseda na gpu a pameti
b, chladic ma jednu teplotu - to teplejsi pak nechtene ohriva i to studenejsi
ja pouzivan pirsuv chladic, je pouze na gpu a pameti nechavam bud s malymi pasivy nebo hole, u 1900 nemam zkusenosti, u 6600gt kde jsem to meril, zkousel, testoval jsem a mel jsem vysledky oc pameti velmi podobne
Mě to jde v pohodě, akorát musím zvedat voltáž, jinak zátuh :-)Citace:
Původně odeslal M.K.
radsi nebudu riskovat... prilepil jsem na pameti pasivy sanitarnim silikonem. http://epidot.wz.cz/x1900pasivy.jpg
Z dcase.cz mi dorazila spona pro KPcool blok takze teploty pres 90st pri hrani bye bye...
edit: a jsou to pameti BJ11 :)
Možná dělám něco špatně. Zkusím teda přidat šťávu.Citace:
Původně odeslal Spajdr