-
Re: vase OSOBNI zkusenosti s LCDs 19"+
Citace:
Původně odeslal flash
Díky za odkaz, to vypadá že nakonec skončím u klasiky FSC P19-2, nebo ještě počkám, protože přibývají nové hodně zajímavé modely -
Nec 20WGX², za zajímavé ceny. Jen velká škoda, že to není 19".
Mno, další dobře psané recenze a odkazy na LCDčka jsou na:
www.prad.de
www.mva.pl (tam jsem se pomalu naučil rozumět pošltině :) )
Mno a ad ta P19-2. Tento model zní opravdu zajímavě. Nicméně škoda, že český obchodník je pěkná sv.ně. U nás se pohybuje jeho cena někde kolem 12800 s DPH a v De je k mání za cca 10800 s daní. LOL. Za 12800 ať si ho nechají. Navíc prý ve hrách je velice slabý a video se taky moc nevyvedlo (matrice AUO to zvládaji s overdrive lépe). A že se před ním dá opalovat i na nulové nastavení jasu, tak nevím. Kolega si na to taky stěžoval, ale pak prý to přehodil do sRGB modu a už je to lepší. Otázka toho, jak je asi člověk zvyklý (i ve filmech i hrách). Na prad.de je nicméně srovnáván P19-2 s Belineou 101920 - ovšem ta je v jiné ceně. Takže stýle inklinuju k ní. Mno, ještě snad ten NEC 1970NX s S-IPS technologií. Odezva 18ms na S-IPS by měla být srovnatelná s 8-12ms na VA i TN panelech. Tak nevím... A na barvy a úhly pozorování je nejlepší právě S-IPS technologie. Jenže nikde mi ho zatím nedokázali předvést na prodejně, páč ho nikdo neobjedná... Lol, jak u blbých... A tak si tady žijem.
Pt
Jo a tady dodávám ještě srovnání majitele, jež měl Belineu a měnil kvůli bad pixelům na Belinei za zmiňovaný Samsung 940Fn:
http://www.mva.pl/forum/viewtopic.ph...r=asc&start=15
-
Povedne som si chcel kupit samsung 940fn, ale kamos ma presviedca aby som si na hry kupil radsej hyundai L90D+. Je nejaky lepsi monitor ako tento, tak do 16000?? Monitor chcem pouzivat hlavne na hry a sem tam filmy.
Pripadne je lepsi tento model alebo Hyundai Q90U?
-
a co tenhle BenQ
BENQ 20" LCD FP 202W
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=110&zbo=30741
na barvy kašlu :-)
má někdo?
-
Citace:
Původně odeslal -pt-
Mno, další dobře psané recenze a odkazy na LCDčka jsou na:
www.prad.de
www.mva.pl (tam jsem se pomalu naučil rozumět pošltině :) )
Mno a ad ta P19-2. Tento model zní opravdu zajímavě. Nicméně škoda, že český obchodník je pěkná sv.ně......
Pt
Jo a tady dodávám ještě srovnání majitele, jež měl Belineu a měnil kvůli bad pixelům na Belinei za zmiňovaný Samsung 940Fn:
http://www.mva.pl/forum/viewtopic.ph...r=asc&start=15
Tak jsem nakonec pořídil FSC P19-2 ve stříbrnočerné kombinaci. Je bez chybných pixelů ;) . Dá se na to sice koukat, ale CRT to prostě není a nikdy nebude ;D .
-
nema nekdo zkusenost s VP930? zajima me predevsim odezva v narocnych online FPS hrach.
-
Moje zkušenosti s 19": předevčírem koupen BenQ FP91G, přechod z 15" LCD, samozřejmě šok, první den to bylo krušné - zvyknout si na něco jiného a vše optimálně nastavit. Nicméně zdařilo se a nyní jsem s obrazem zcela spokojen. Filmy, hry, lahoda, plně se projeví velikost.
Jediné, co mě dostalo, byl klasický Windows desktop, prostě práce ve Win. Vše bylo šíleně malé. Zvětšil jsem si písmo i DPI - vyřešeno, nativní rozlišení jsem samozřejmě ponechal.
Takže moje zkušenost - filmy hry super, ale ve Win je to trochu složitější. Nemyslím si, že bych měl problém s očima a malými písmeny, ale na 1280*1024 se to prostě nedalo a bohužel je nutno se nativního rozlišení ve Win držet (ve hrách ovšem nikoliv a nic není poznat).
-
Citace:
Původně odeslal flash
Tak jsem nakonec pořídil FSC P19-2 ve stříbrnočerné kombinaci. Je bez chybných pixelů ;) . Dá se na to sice koukat, ale CRT to prostě není a nikdy nebude ;D .
Ahoj :) Tak gratulace... :) Kde vidíš hlavní rozdíly mezi CRT a tím, co teď máš? V mazání? Anebo i jiné neduhy pozoruješ oproti CRT? Co barvy?
All: Nemá někdo zkušenosti se Samsungem 193P+?
Pt
-
Citace:
Původně odeslal -pt-
Ahoj :) Tak gratulace... :) Kde vidíš hlavní rozdíly mezi CRT a tím, co teď máš? V mazání? Anebo i jiné neduhy pozoruješ oproti CRT? Co barvy?
All: Nemá někdo zkušenosti se Samsungem 193P+?
Pt
ja sem mel doma P19-2 na test, takze pokud o nem chces neco vedet tak se ptej.Ano tenhle dispelej maze, testovan Quake 3 a Enemy Territory, mazalo to tak, ze se na to podle me neda zvyknout.Pak jsem zkousel Serious Sam 2, tam to nemazalo skoro vubec, WoW uz uplne v pohode, cim tmavsi a rychlejsi hra tim je to podle me horsi.Ostatni parametry jsou podle me celkem ok.
-
Schali, dík, ale zajímal by mne spíše model Samsung 193P+ - nemá ho zde někdo???
Díky Pt
-
Mam jeden takovej OT "Lamerskej" dotaz.
Jsou k LCD dodavany propojovaci kabely (DVI popripade D-Sub) s VGA nebo se musi vzdy dokoupit??
Moc diky za info...
-
Citace:
Původně odeslal schali
ja sem mel doma P19-2 na test, takze pokud o nem chces neco vedet tak se ptej.Ano tenhle dispelej maze, testovan Quake 3 a Enemy Territory, mazalo to tak, ze se na to podle me neda zvyknout.Pak jsem zkousel Serious Sam 2, tam to nemazalo skoro vubec, WoW uz uplne v pohode, cim tmavsi a rychlejsi hra tim je to podle me horsi.Ostatni parametry jsou podle me celkem ok.
Hral som na tomto display Call of Duty, F.E.A.R., Fable, nove NFS, teraz hram WoW...
Mazanie je subjektivna velicina, pretoze ja nemam absolutne ziadny problem. Jedine co mi trochu vadi je ze ziari ako svina a cumiet do neho vecer ked je vsade zhasnute je unavne na oci, nemozem svietit, pretoze vedla mna spi moja polovicka.
-
Lukysek: určitě se na místě zeptej prodejce. Já zatím u obou (Samsung 710T a Benq FP91G) zatím vždy oba kabely měl.
-
Citace:
Původně odeslal Jindra Hojer
Lukysek: určitě se na místě zeptej prodejce. Já zatím u obou (Samsung 710T a Benq FP91G) zatím vždy oba kabely měl.
Moc diky.
Ja chci brat 19" Acer AL1951Cs a tatovi 19" ACER AL1916AsD z Alzasoftu,tak snad tam budou kabely.Popripade jim jeste napisu mail...
-
Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
Moc diky.
Ja chci brat 19" Acer AL1951Cs a tatovi 19" ACER AL1916AsD z Alzasoftu,tak snad tam budou kabely.Popripade jim jeste napisu mail...
Kámo, tak obojí bych si být tebou rozmyslel!!!
1) Acer - bezkonkurenčně nejméně důvěryhodná velká značka, pročti si info na netu a přehodnoť to!
2) Koupě v Alza - Zejména tě upozorňuji na reklamace, které jsou v Alza vyhlášený a cokoliv se pokazí, čeká tě martyrium pod lidskou důstojnost o nervy. Mrkni se i do sekce Reklamace. Tam bych si nekoupil nic, pokud mohu doporučit, tak Czechcomputer.
Určitě bych po nich chtěl předvedení na místě kvůli pixelům a to snadno zjistíš i stav kabelů. Na info mailem bych nespoléhal, zejména ne z Alza, kde točej HW jak pivo v putyce a pochybuju, že by se něčím takovým obtěžovali :)
Klidně toto ber jako subjektivní postoj, ale jak říkám, pročti si reklamace a hledej zkušenosti lidí se značkou Acer. Notebooky krutá bída.
-
Citace:
Kámo, tak obojí bych si být tebou rozmyslel!!!
1) Acer - bezkonkurenčně nejméně důvěryhodná velká značka, pročti si info na netu a přehodnoť to!
2) Koupě v Alza - Zejména tě upozorňuji na reklamace, které jsou v Alza vyhlášený a cokoliv se pokazí, čeká tě martyrium pod lidskou důstojnost o nervy. Mrkni se i do sekce Reklamace. Tam bych si nekoupil nic, pokud mohu doporučit, tak Czechcomputer.
Určitě bych po nich chtěl předvedení na místě kvůli pixelům a to snadno zjistíš i stav kabelů. Na info mailem bych nespoléhal, zejména ne z Alza, kde točej HW jak pivo v putyce a pochybuju, že by se něčím takovým obtěžovali :)
Klidně toto ber jako subjektivní postoj, ale jak říkám, pročti si reklamace a hledej zkušenosti lidí se značkou Acer. Notebooky krutá bída.
No Acer mi jako nejmeneduveryhodna znacka zrovna neprijde.Je pravda ze NTB bych si od Aceru taky nekoupil,ale LCD maji celkem slusny a maji nejvetsi prodejsnost ze vsech vyrobcu (aspon loni tomu tak bylo)...Vzdyt co bych v takove cenove vysi sehnal.Uz jsem si toho procital dost a myslim ze porad lepsi nez Benq,se Samsungem to vyjde myslim si nastejno a ostatni znacky jsou budto horsi nebo lepsi ale maji horsi vlastnosti a jsou o dost drazsi...
Jinak s tema reklamacema si myslim to nebude tak zly (i kdyz Alza neni zrovna na reklamace nejlepsi-to vim),ale u LCD se stejne vetsinou jedna o vadne pixely a pokud se nektere objevi do 14 dnu,tak mam pravo na to ho bez udani duvodu vratit (pokud by nechteli,tak at se pripravi na COI)...
-
Lukysek: je to tvá věc, ale ohledně reklamací jsi idealista... výhružky ČOIkou slyšeli v Alza už tisíckrát...
Já jen pevně doufám, že pak tvůj zoufalý příspěvek nenajdu v Reklamacích... ale takových zkušeností je spousta, prostě Alza obcházet obloukem...
Hele já si třeba teď Benq koupil a je zcela v pohodě...
Ne už mlčím, koukám že jsi rozhodnutej, ale ber to jako dobrou radu zdarma :-)
Napiš pak, jak jsi s monitory spokojen
-
Citace:
Lukysek: je to tvá věc, ale ohledně reklamací jsi idealista... výhružky ČOIkou slyšeli v Alza už tisíckrát...
Já jen pevně doufám, že pak tvůj zoufalý příspěvek nenajdu v Reklamacích... ale takových zkušeností je spousta, prostě Alza obcházet obloukem...
Hele já si třeba teď Benq koupil a je zcela v pohodě...
Ne už mlčím, koukám že jsi rozhodnutej, ale ber to jako dobrou radu zdarma :-)
Napiš pak, jak jsi s monitory spokojen
njn,ja vim...To by si ale clovek pak skoro nikde nemoh nic koupit...
Kazdopadne dam vedet a diky.
-
Citace:
Původně odeslal schali
Hm, tak možná blbě vidím. Já měl právě ze hraní na tomhle LCD docela hrůzu, ale zatím jsem zkusil F.E.A.R., DOOM3, FAR CRY, NFSMW, HL2 a vždy OK. Možná QIII by ukázal víc, ale nechce se mi ho teď hledat a instalovat. Ve hrách zatím spokojenost.
Citace:
Původně odeslal -pt-
Pt
Stáhnul jsem jas na přijatelnou úroveň, barvy nastavil přez RGB a myslím, že je to docela použitelné. Podsvícení je téměř dokonalé :eek: . Přehrávání videa je taky v pohodě. To čeho jsem se bál nejméně byl úhel pohledu a to mě teď vadí asi nejvíc. Mám pocit, že i při když třeba jen kouknu zespoda, tak horní polovina obrazu začíná mít tmaší odstín, než spodní. Úplně to samé samozřejmě ze stran. Samozřejmě rozlišení 1280x1024 je na 19" oproti 17" naprosto vpořádku a větší rozteč bodů se dá taky zkousnout.
Zatím si zvykám a jsem rád, že nemusím hned nadávat ;) .
EDIT: doporučuji tento TEST
-
Citace:
Původně odeslal flash
Díky za odkaz, to vypadá že nakonec skončím u klasiky FSC P19-2, nebo ještě počkám, protože přibývají nové hodně zajímavé modely -
Nec 20WGX², za zajímavé ceny. Jen velká škoda, že to není 19".
Tak na tenhle kousek sem se dival vcera taky, bohuzel jen na netu, podle me to pomalu zacina byt to co shanim - supr obraz a supr na hry, bohuzel 20" widescreen neni podle me to pravy orechovy, absolutne nejvic by me stvalo to bocni orezani u her, v podstate bych na tom byl stejne jako kdybych si koupil 17" a to se mi zda za nakejch 17k fakt malo.ted je jen otazka jestli nekdo neprijde s 19" a stejnymi parametry, zatim to tak nevypada a stve me to.
-
2 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal schali
Tak na tenhle kousek sem se dival vcera taky, bohuzel jen na netu, podle me to pomalu zacina byt to co shanim - supr obraz a supr na hry, bohuzel 20" widescreen neni podle me to pravy orechovy, absolutne nejvic by me stvalo to bocni orezani u her, v podstate bych na tom byl stejne jako kdybych si koupil 17" a to se mi zda za nakejch 17k fakt malo.ted je jen otazka jestli nekdo neprijde s 19" a stejnymi parametry, zatim to tak nevypada a stve me to.
Takže jsem dostal informaci o novém kousku od NEC. Bude to typ NEC MultiSync LCD1990SXi, který má ale dost podobné parametry jako NEC 1970NX. Ten se teď prodává za bezkonkurenčních cca 12000,- s DPH.
Cena v zahraničních obchodech je u NEC 1990SXi kolem 580,-€.
Přikládám datasheet bohužel jako obrázky, protože limit pro pdf je 19.5 KB ;) .
-
Citace:
Původně odeslal flash
Takže jsem dostal informaci o novém kousku od NEC. Bude to typ NEC MultiSync LCD1990SXi, který má ale dost podobné parametry jako NEC 1970NX. Ten se teď prodává za bezkonkurenčních cca 12000,- s DPH.
Vypadá jako nástupce modelu NEC 1980Sxi. S 1970NX toho každopádně moc společného nemá :) Snad jen ten typ panelu S-IPS. Určení IMHO spíše jako kategorie poloprofi: 12bit gamma, štelování barev v 6ti osách... Konkurence EIZO. Prostě kousek pro grafiky jak vyšitý :) Kdyby byl za cenu toho NECu 1970NX, tak neváhám ani chvilku :) Ale za 580Euronů asi vítr... To bych se snas naučil raději žít s modelem 1970NX :D Hm, každopádně i ten už se nehorázně dlouho drží na 10ce bez DPH :(
Pt
-
Citace:
Původně odeslal flash
thx za info, je to trrochu ironie, ma papirove horsi parametry nez 20WGX, nechapu proc, cena je celkem dost podobna a pokud by byl stejnej nebo lepsi jak 20WGX, tak to do toho vrazim, ale takhle, dost casto mam pocit, ze si s nama vyrobci jen hraji.Na nejakou recenzi vsak pockam:)
-
Citace:
Původně odeslal -pt-
S 1970NX toho každopádně moc společného nemá :) Snad jen ten typ panelu S-IPS....
Pt
Myslel jsem hlavně odezvu a typ panelu. Ty vychytávky o kterých píšeš využijou rozhodně víc grafici, ale moc nedají běžnému uživateli, který se dnes honí hlavně za odezvou ;).
-
Citace:
Původně odeslal schali
thx za info, je to trrochu ironie, ma papirove horsi parametry nez 20WGX, nechapu proc, cena je celkem dost podobna a pokud by byl stejnej nebo lepsi jak 20WGX, tak to do toho vrazim, ale takhle, dost casto mam pocit, ze si s nama vyrobci jen hraji.Na nejakou recenzi vsak pockam:)
Je určen pro jiný segment uživatelů :) Těm je odezva ukradená... V tom to je... Aneb jak píše Flash, má určité vychytávky, které ostatní - zde zmiňované modely - nemají... Každopádně, NEC to koukám, rozjel...
Pt
-
Citace:
Původně odeslal flash
Myslel jsem hlavně odezvu a typ panelu. Ty vychytávky o kterých píšeš využijou rozhodně víc grafici, ale moc nedají běžnému uživateli, který se dnes honí hlavně za odezvou ;).
Mno, hele, nemáš s tím 1970NX nějakou zkušenost? Resp. s S-IPS? Zajímalo by mne, jaký je tam rozdíl mezi VA technologií... Obecně, co se chování panelu týče... Něco je na pctuningu, ale vlastní zkušenost je vlastní zkušenost...
Pt