Mam poslednu, teraz Ti z hlavy nepoviem, musel by som pozriet doma. Mam ale 32bit Visty.
Printable View
Já jsem na WinXP dřív používal KPF - byl super.
Když jsem přešel na jehoVistu, tak jsem nejdřív používal integrovaný firewall (v rozšířeném módu pochopitelně) - jiný firewall ze začátku nebyl.
Pak jsem zkusil ZoneAlarm pro jehoVistu. Všechno dobrý až na to, že občas při spuštění PC mi nenahodil internet.... tak jsem ZA dal pryč.
Nainstaloval jsem poslední verzi Outposta. Ten byl super (až na pár BSOD teda - jak při instalaci, tak při fungování - vždy když jsem vlezl přes FF na stránky t-zones a přihlásil jsem se a dal jsem psát SMS - BSOD - tak jsem v Outpostovi nastavil, aby totálně všechno kam se chce FF připojit povolil a od té doby to dalo pokoj a fungoval skvěle až na to, že když jsem začal stahovat z RS přes FlashGet, tak cca. po 20 min stahování full rychlostí (mám 6Mbps linku) mi "utnul" infernet a do restartu jsem ho nenahodil.
No tak jsem si nainstaloval novou verzi COMODO 3 Pro a zatim jsem s ním spokojen. Nic z výše popisovaného nedělá (akorát se pořád na něco ptá, ale to mi až tak neva).
KPF zatim pro jehoVistu není - bohužel.
Předtím KPF, sice dost blokoval internet, ale moc nestahuju, tak mi to nevadilo. V poslední době mi ale skoro jednou za měsíc vypadla BSOD (XP), tak jsem po týdením hledání chyb zjistil, že je to FW :-( Od té doby používám Comodo a naprostá spokojenost, jen ten první měsíc byl fuška si na to zvyknout a znovu všechno nastavit.
zadny antivir, zadny "personal" firewall
jenom pix 501 :D
a K9 od BlueCoat na pc
jen PC Tools Firewall Plus - freeware
zadny bsod nebe jakykoliv komplikace
no stalo me to 4,5K, potreboval jsem to na zkousky a pak uz jsem si ho nechal.
dnes je na netu kolem 250 dolaru
http://www2.dealtime.com/xFS?KW=pix+...=&FD=0&x=0&y=0
Dnes bych naopak zvolil juniper netscreen:
http://www2.dealtime.com/xPF-Juniper...ports-SSG-5-SB
Jsou teda ruzne konfigurace s adsl interfacem, nebo wifi ..... ale je to take uz drazsi 550 a vys.
Myslim, ale ze se to oplati vic nez kupovat ty radoby firewalo+switcho+AP+routro krabicky. Vykonostne i kvalitou je to nekde jinde a nabizi to daleko vic moznosti a vyuziti. Samozrejme potom zalezi na licenci, AP, IDP atd...
command-lajna rulleeezz ;-)
Jo a ta K9 je zadarmo - doporucuji hlavne rodicum co maji strach aby deti nechodili na nespravne stranky :D
velice sikovna vec.
Samozrejme chapu, ze nekdo radeji da penize do grafiky.... kazdy ma sve priority.
Ne ze bych byl paranoidni, ale proste nemusim resit ty problemy co se tu neustale resi s natem, vpn atd....
----------------------------------------------------------------------------
Netscreen 5 series:
SSG
http://www.juniper.net/products_and_..._slash_ssg_20/
NS
http://www.juniper.net/products_and_...reen_5_series/
Myslím že s tou univerzálností to zas tak žhavé nebude, pokud vím, na cisca není nic podobného jako openwrt atp., s balíčkovacím systémem - kompletní linux pro routery.
Nicméně vypadá to pěkně a na někoho, kdo to myslí vážně nebo chce slušnou VPN je to dost rozumné řešení.
Já bych multifunkční krabičky nezatracoval, docela jsem to zkoumal když jsem jednu takovou vybíral domů a je to hlavně o tom, že v nich jsou obrovský rozdíly. Viděl jsem třeba test dvou krabiček se skoro stejnou cenou a papírovejma parametrama, kdy jedna zvládala NAT 2MB/s a druhá 10MB/s. To tvoje má zase oproti krabičkám určitě větší spotřebu, což je pro spoustu lidí taky podstatnej parametr.
s tou spotrebou to myslim nebu tak zase zle, ale zkusim to zjistit kolik to muze byt u takhle malych boxu, jsou to opravdu krabicky.
ano slysel jsem a cetl jsem o openwrt ale nakonec jsem se rozhodl ze si budu hrat s jinymi vecmi.
samozrejme tady mas take update, ale ne tolik pro bugy jako spis pro nove features (ted myslim juniper, cisco uz 501ku nepodporuje, takze pokud nemas modifikovany os tak tam dostanes max 6.3.5 co dnes na poslednich pixech bezi 7.2.x)
kazdopadne priznavam, ze ten juniper je opravdu nabuseny, muzete vytvorit virtualni router na boxu (krome toho umi ospf, bgp - pro ty co by si chteli delat site to site vpn :-) takze krasne rozdelujete routing
muzete pripsat porty do switchovaci skupiny, jak se vam zlibi atd atd.
je toho strasne moc a za chvili bych mohl delat prodejce hehe
mozna je to spise pro male a stredni firmy, ale chceteli mit zarucenou funkcnost a configuraci bez starosti pak je to jednodussi cesta.
muj nazor....
EDIT:
tak adapter (kupovany v cr zvlast) basti 45w nevim kolik by bral originalni. ale predpokladam ze to bude stejne... no kdyz to porovnam s tim ze nekdo ma v kompu dve nabusene grafiky... :D
delam hodne velkou chybu kdyz pouzivam firewall Windowsu XP ?
Vidis, to me ho neblokne ani potom a treba winamp hral inet radio vesele dal :)
to bude tím, že má na starosti jenom příchozí spojení (naslouchání portů). spusť si s Windows XP firewallem třeba firefox bez vytvořené výjimky v pravidlech. jede bez problémů. odchozích spojení si totiž vůbec nevšímá. to samy třeba ve škole, když jdu na QIP. napíše "program byl zablokován.....", ale funguje normálně (zablokovalo to jenom přenos souborů, který naslouchání portu vyžaduje). takže asi tolik ke kvalitě WinXP firewallu ;)
aj pardon, to sem si neuvedomil, pravda s timto uzasnym kusem software jsem uz dlouho nic nedelal :)
no takze to vidim aspon minimalne na kerio. je tusim na mesic zdarma.
nejhorsi na tom je,ten firewall se me na nic ani nepta. je to dobrak - vsechno povoli :)
1:Jaky pouzivas firewall?
2: ten vestaveny v XPckach.
1:hmm, taky zadny nepouzivam...
Ja mam dobre zkusenosti s PCtools firewallem, zere pomerne malo prostredku a neobtezuje, kdyz se zakaze filtrovani aplikaci.
ja mam Eset Smart Security a pohoda:D
nedavno jsem videl test 10ti firewallu, bohuzel jsem stratil link... jeste ho zkusim najit.
testovaly se ruzne trojany, nejaky rootkit a cervici.
100%tni vytez bylo COMODO. - mam ho v praci a je fajnove, ale ma mozna trochu vice nastaveni nez je obykle... ne slozite ale zkratka vice.
Doufám že nemyslíš test uvedený zde v postu č. 121 ;)
http://4um.overclocking.cz/showpost....&postcount=121
Uz jen Firewall ZyWall 5 ke stavajicimu ADSL, Antivirus ma sitovy a aktualizuje se sam. Nortona jsem odinstaloval, zdrzoval praci.
muzu brat antivirovou a antispywarovou ochranu , kterou ma v sobe NOD32 jako firewall?