2Beach: to je zavist, ze budu mat 939 a nie ako ty alebo co?
Ja som zatial nemal zjaden HW dlhsie ako rok, takze preto...
Printable View
2Beach: to je zavist, ze budu mat 939 a nie ako ty alebo co?
Ja som zatial nemal zjaden HW dlhsie ako rok, takze preto...
2 oso: jo chodi to nekolika lidem i mne na 10*260 = 260Mhz, pameti sis vybral dobry,
s deskou neporadim tech 260 neni zaruka nikde, ted krome Abita tu bude i Epox EP-9NDA3+ - nForce3 250 a predbezne vypada velmi dobre
Ehm, pockej, cim to asi bude... ze by to bylo tim, ze 90nm jsou jen pro s939? A ze jsou bez problemu pretaktovat daleko za 2.6GHz (konkretne 3000+)? A ze vubec netopi? A nebo ze dualchannel je precijen o neco rychlejsi? A64 3000+ s939 je ted proste best buy, udelat z fakt husty 1.8 jeste mnohem hustsi 2.6-2.8 za 4000 bez DPH proste nema konkurenci, nechapu, jak si nekdo muze koupit intelacky topeni prskot, kdyz je tenhle procak na trhu ( a to nemluvim o 64bit v linuxu a o NoExecute)
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
No, tak to bych se :lol: Pokud bych si chtěl 939 koupit, není to pro mě nejmenší problém, vydělám si slušný peníze, ale tohle je dle mě mrhání penězma, sice moje nejsou, ale pokud se nad tím nikdo nepozastaví, tak mě to překvapuje.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Důvody proč nepřecházet:
1. Nová revize 939 procáků by se měla objevit co nejdříve, přinese konečně lépe fungující dual channel, který momentálně nefunguje nijak zázračně.
+ SSE3 (údajně), což by konečně mohlo zbavit Intel jejich dominance v multimédiiálních aplikacích a do budoucna se jistě bude hodit.
2. Momentálně jsou desky jenom s AGP (pokud nepočítám MSI a AuŠUSy -tj to, co bych si nikdy znovu nepořídil). V únoru mají být Abitky, DFI a další
Takže proč by normální, trochu ekonomicky smýšlející člověk šel do něčeho, kde za 2 měsíce zjistí, že si mohl jenom chvilinku počkat a ušetřil by spoustu peněz.
Osobně čekám na příchod slušných desek s nF4 chipsetem a doladěnou soc. 939, pak si ji mile rád pořídím.
Momentálně by mi přechod z mé stávající soc.754 na 939 nepřinesl krom vyhladovělý peněženky zhola nic. Teploty mám stejný jako s 90nm, přestože jedu na 130nm (kolega má stejně postavené PC, akorát že jede na AV8 + 3200+)
2Petrik:
Když je to takovej bestbuy, že z toho vždy vyždímeš 2.6GHz, tak to abych hned letěl do krámu a koupil si takový CPU? Asi ne, kolega má přímo ideální kousek (alespoň pokud se budu odpichovat od čísla CPU, které je 0125) na taktování a ta mrcha mu nedala ani 2.2GHz s default VCore !!!! Uvědom si, že má přitom 2GHz default !!!! Takže s podobným nadšením bych se k tomu nestavěl.
ked to vezmes tak, tak za 2 mesiace je skoro vsetko zastarale.. to by smo musel upgradovat 4krat do roka. Myslim ze je jasne ze u teba nema zmysel prechadzat z 754 na 939 ale tu ide o nas sk.A-ckarov ;)
Podle mě to nemá smysl pro nikoho, chápu, že chcete zkusit něco novýho, sám jsem čekal, až bude 2. revize soc.754, jelikož první měla spoustu chyb.Citace:
Původně odeslal tomase
Je lepší si počkat ještě chvilinku a pak být spokojený, než pak nadávat, že byl člověk unáhlený jenom kvůli tomu aby to měl o 2 měsíce doma dřív.
to robim teraz? v sept. som kupoval toho Bartona - mohol som si nejaky mesiacik pockat a ist rovno do A64 - ale zas som sa s tym celkom hral a v niektorych veciach ohladom HW mam viac jasno, takze az tak moc nelutujem.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Dalsiu dosku berem na 99% tu novu Solteku.. podla recenzii je fajn aj ked s origos BIOSom nie moc OCfriendly tak dufam ze s tym nieco spravia...
lenze za dva mesiace vyjde vela noveho, tak rpeco nepockat este dalsie tri, ne? A potom, o tie tri, ked bude ohlasena kopa dalsich novych veci, preco nepockat este dva-tri mesiace navyse, ked si uz cakal 5 mesiacov, ze?
A tak budes mat svoju 386ku a cakas, a cakas a cakas, cakas.... trosku este cakas a cakas... a este trosku...
Pri pocitacoch je len jedno heslo, ked nieco chces, necakaj a kup si to.
Ty jsi mě nepochopil tak docela, pokud vyjede 2 rev. procáku, konečně se dost usadí tahle platforma, bude se jenom postupně zrychlovat, dokud to půjde, žádné zásadnější změny (např. opět změna socketu) se už dít nebudou, je to dle mého mnohem hodnotnější řešení i do budoucna, to SSE3 se bude určitě hodit.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
A ses si uplne jistej, ze ten tvuj kolega ma 90nm jadro winchester? To je totiz docela novinka, skladem je v CR tak 3tydny. Ja jsem mel v ruce zatim jenom jeden a ten bezel s default Vcore na asi 2.3GHz, s 3% zvysenim bezel na 2540 prime95 stable a to vsechno na fakt spatny MSI desce s K8T800Pro, ktera bohuzel nejak nedavala u tak vysokych FSB (proste ta zakladni fekvence) AGP, nad 2.4GHz tuhla grafika at jsem delal, co jsem delal, ale ten procak jednak skoro netopil (s fakt ubohym origo chladicem do asi 58stupnu) a kdyby ta deska umela vetsi FSB nez 280, jel by urcite minimalne na 2.6GHz a to jiste uznas je docela masakr, kdyz si vezmes, ze stoji 4ku bez dane a default ma 1.8.
Citace:
Původně odeslal BeachKEN
ma VIA K8T800 Pro AGP/PCI lock?
Ma, ale nie na vsetkych doskach je funkcny...Citace:
Původně odeslal tomase
Tak asi pojdem do toho 3200+ a ABITA;
to BeachKEN SSE 3 sa hodi ale ja moc Multimedia nerobim nejaky ten Divx a tak,
ad PCI express zatial nehrozi pred polrokom som kupil GF FX 5900 sp tak zase tolik money do novej PCI express grafarny nebudem davat nema to zmysel (HL2 po speed hacku ide celkom v pohode ;D a ked tam bude A 64 4000+to bude parada) :lol:
Takze si idem urobit predcasne vianoce ;D
ps este nieco mam zalmana 7000 A AlCu pojde mi tam v pohode alebo treba zhanat od nejakej dobrej intelackej duse ;D podlozku z B-ecka :?:
a mam aj obavy o zdroj 350 w Fortron :?
zdravim , právě prodavam svuj procak a desku a vymenim to za novej AMD 64 939 a nejakou desku k nemu. Protoze vlastnim pameti 2x Kingmax Hardcore 500Mhz chtel sem se zeptat jakou desku by jste k nim doporucili , a nejake zkusenosti jestli nekdo mate tyhle pameti. Diky
ještě sem se chtěl zeptat u AMD 64 939 asi nasobič změnit nejde že ? k pametem 500Mhz by se asi vic hodil s nasobičem 10x ale je dražší . Nejde ten nasobič nějak změnit ?
zamknuty je smerem nahoru, tj. mas-li nasobic 9 tak muzes menit na 8,7,6,... ale ne na nasobic 10
o desce tu prave byla diskuse
Ve 100mega.cz mají tu nForce4 SLI o mnoho levněji jak v CC a na slovensku už jsou taky levnější jak v CC
Docela řeším problém s tím že se s Winchesterem 3200+ nemůžu dostat přes 2600Mhz . těch 2600Mhz 10x260HT dám na 1.6V a i když zvyšuju voltáž tak nemůžu projet superpi 32M na 2650Mh . deska mi zvládne HT280 1:1 tak tam problém nebude , spíš na desce nebo zdroj jinak to nechápu. vždyt FX55 pracuje na 2.6Ghz a s MSI neo2 musí jít i přetaktovat a já nemůžu.... a to FX žere víc . ani poslední bios 151 niak nepomoh
treba je to limit cpu ,hold spatnej kousek :lol: cim to chladis? s tim napetím bych vys uz nesel teda pokud nemas vodu.Citace:
Původně odeslal aless
Jestli ti nestaci tech 2,6GHz, tak ja si ten "smejd" :lol: od tebe vezmu a muzes zkusit koupit nakej lepsi :idea:
Ale na chlazeni vzduchem to je i tak pekny...(jestli to je vzduch..vodu by si asi mel v pospisu)
Napis cim chladis pls
No na vodu sem zapomněl :-) v pc mám asi 7kg mědi s toho 5Kg výměník a 2x 120mm ventylátor . chladim grafiku, cpu, čipset. ale teploty nic moc . v loadu na těch 2600Mhz to skoro 50°C... ale hlavně to ze začátku ukazovalo až 55°C ... možná sem neak blbě nanes pastu AS ceramique .Citace:
Původně odeslal mrnin
Limit cpu bych neřek protože když sem zved napětí tak superpi hodilo chybu v tom samim boce a další přidání jelo v testu jen pár sekund , tak mám podezření spíš na desku nebo zdroj. napětí cpu mi taky v celku lítá na XS foru sem čet že deska dává stabilní vcore a mě to lítá třeba ted mezi 1.651-1,661 což sice neni tak zlý ale videl sem už myslím větší výkyvi.
Nevim co mas presne za desku NEO 2 je sirokej pojem, ale koukni na recenze svy desky...tech 260 muze byt jeji strop, u nekterych desek neo 2 taky je :| Vysoky "FSB" dava epox myslim
Deska je samozřejmě MSI neo2 platinum 54G ale to už je vcelku pochopitlný že neo2 znamená tuhle desku když mám s939.... na zahraničních recenzích dosahovaly až 293HT , ale to se musí brát trochu z rezervou do renomovaných OC webů se dostane vždy ten nejlepší HW . rozhodně je důležitá revize čipsetu , vyráběj se v TAIWANu a i v Korei takže záleží na štěstí co dostanu. já mám Taiwan kterej je horší než s Korei. HT mě netrápí deska mi utáhne 280 ale proč nemůžu jít přes 2600Mhz mě víc deptá. odpovídá to 4100+ což neni špatný takže výkonově můžu bejt vysmátej .
Obavam se, ze tech 2.6-2.7GHz bude pro 90nm CPU zatim strop, jinak nevidim duvod, proc by s nimi nenahradili i nejrychlejsi modely, ale zustalo se zatim jen u "lowendu"Citace:
Původně odeslal aless
Neo2 bez platina je K8T800Pro pro s939, ta umi max 280, ale realne jen asi 260 kvuli AGP...
Citace:
Původně odeslal aless