Nuž to nie je gut.... Asi by bolo použitie konkrétneho biosu najlepšie konzultovať s Tic Tacom, alebo s Merlinom....Vačšina /novšie/ by mali šlapať bez problémov....ale aj tak pozor....Citace:
Původně odeslal player1
Printable View
Nuž to nie je gut.... Asi by bolo použitie konkrétneho biosu najlepšie konzultovať s Tic Tacom, alebo s Merlinom....Vačšina /novšie/ by mali šlapať bez problémov....ale aj tak pozor....Citace:
Původně odeslal player1
Mne ty novy, pocinaje d25 nejedou vubec :| back to d10, d22 :roll:Citace:
Původně odeslal mortician
Ted se mi stalo uz asi 2x,ze pri pareni UT2004 (par hodin) se komp seknul,na nic nereagoval, zvukovka zacala skytat.... pomohl az tvrdy reset.
Jinak co jsem to testoval,tak to jede 24h Prime95 stable a prez hodinu Gold memory.V chlazeni by problem byt nemel.
Zatim jsem teda zkusil pridat stavu na CPU,pokud to zas udela,asi zkusim zmenit bios(nyní D26-MantaRays-XT-CPC)...
Jaky na to mate nazor?
Pokud je to jak píšeš stabilní, pak mohou být na vině i ovladače (deska, grafika) Zkus odpozorovat, jestli se ti to zasekává i jinde...
Nevidel bych problem v biosu...Citace:
Původně odeslal jago
...ale spis >
Mozna fakt jen malo Vcore... :roll:Citace:
Původně odeslal Tantalos
MAm ten isty problem 8hodim bez chyby v prime, Nfsu2,Doom3,HL2 mozem hrat dlhe hodiny ale akonahle pustim CS Source tak sa to sekne alebo hodi hlaskuCitace:
Původně odeslal jago
http://forum.nitranet.sk/files/pice.jpg
Skusal som vsetky mozne biosy aj podtakovat VGA aj dat vysie VCORE a stale nic ..
fakt uz neviem kde je chyba ...
Fsb mozem dat aj na 250, stabilne v prime na 240 ale v CS len maximalne 225 :-(
skus nove ovladace, ako bolo povedane. ak nepomoze, daj 3DMark01 loop a k tomu prime95 a uvidis ci to mas fakt stabilne.. skus dat vyzsie napetie VAGP. mne to pomohlo ku stabilite.. mam 1.6 --- 1.7 uz nepomohlo ani kusok, ale tebe moze..Citace:
Původně odeslal jago
ak mas gk nVidia, tak to moze rapidne pomoct..
Takze,zkusil jsem pustit 3Dmark 01se+Prime95 a asi po 3h to zkouncilo nejakou chybou....tak jsem zkusil pridat Vcore z 1.75 na 1.775 a jelo to v poho 6 hodin (3Dmark01se+Prime95),takze to bylo malim napetim na CPU....dik za rady :wink:Citace:
Původně odeslal Bifur
Mam obyc NF7 v2.0 a jakykoli z upravenych BIOSu mi na 200Mhz nechodi - PC po chvilkove zatezi mrzne.S originalnim BIOSem od ABITu jede vse OK i se zaplym CPC na 200Mhz.
Dokonce mi s d24_4247_131mod4_cpc nesla disketovka!
Bude to tim ze nemam NF7-S ?
Tim to nebude .. ja mam tez verzi bez S .. no a mam ted D26 MANTA RAYS XT bios .. a kupodivu muj superlock barton dostanu docela na vysoke FSB,ale pri vysoke voltage,a docela se bojim ze bych ho usmazil s mym chlazenim :roll: ale FSB dam v poho pres 200MHz
D27_TaiPan_0.3_ED_Bpl_3.19_28.12.04.rar
v archivu je nekolik daslich souboru:
"Nvidia Bpl 3.19 Cpc On.bpl"
"Romsip TaiPan 0.3 (ED]"
co s nimi? Jak flashujete tyhle BIOSy, jen AWDFLASH jmeno.BIN?
flashuje se jen ten nejvetsi,ja osobne pouzivam abit flashmenu.Citace:
Původně odeslal PhoB
copy thatCitace:
Původně odeslal silenec
Pozri si skutocne voltaze pri mod BIOSoch.. ja mam pri kazdom BIOSe mierne ine voltaze pri tom istom nastaveni v BIOSe.. pozri speedfan popr zmeraj rucne..Citace:
Původně odeslal PhoB
Diky zkusim, ale moc tomu neverim.Citace:
Původně odeslal Bifur
Zatim jsem na 220 s origo D27.
Teď jsem si všiml, že máš násobiš na 11. To je dost, stáhni ho na 10.5 - 10 a zkus zvednout FSB.
Nevim teda proc, ale zkusim. Pri zkouseni FSB nikdy neprelazu 2.3Ghz(kolem 2.2) ktere mam 100% overene.Citace:
Původně odeslal Tantalos
BTW: v cem jsou vylepsene ty BIOSy u nasobicu 10 a 10.5, rika se ze pri CPC ON a vyssi FSB prestanou fungovat, tj asi tak kolik FSB?
Nerozmýšlal si nad tým, že tých 2300MHz je asi strop toho procáka? Ak je, tak to ťažko vyriešiš biosom....Skús pustiť do proc. viac šťavy....
Ten výpadok násobiča 10 a 10,5 pri vyššej FSB sa mi zdá dosť nepravdepodobný....Ešte som sa s tým nestretol....A pri mod biosoch vôbec...
Vypadek nasobicu neni dost nepravdepodobny, ale naprosto zrejmy u original Abit BIOSu, celou vec musel vyresit az Tic Tac se svym mod BIOSem asi az po roce, kdy se na to prislo a Abit se samozrejme na jakekoliv reseni vyprdnul. Je videt, ze tu desku nemas moc dlouho nebo ze jsi tehdy necetl zahranicni fora... :wink:Citace:
BTW u nemoddovanych BIOSu je hranice pro vypadavani nasobicu nekde kolem 223MHz, pokud si dobre vzpominam...
EDIT Precti si FAQ v sekci nVidia cipove sady, ten problem je tam popsanej
Ano je to tak ~220...Citace:
Původně odeslal Zilla
Ale mne to delalo bordel uz i pri nizsich fsb s abit origo biosem :roll:
Jasné, že problém s tými násobičmi bol, ale len pri origoš biosoch a pár nepodarene upravených....Bavili sme sa o najnovších mod biosoch, ktoré s tým nemajú problém....Samo vdaka tictacovi.... 8-) btw. Ten problém je už dosť dlho vyriešený, takže v podstate to už problém nie je.... a ten kto chce vymačkať z tejto dosky kus viac ako štandard už dávno používa mod. biosy.... :wink:
Neboj, s temi tuenymi BIOSy jsem jen vzdy max 200 -> a to bylo hned nastabilni a nasobic jsem mel standart nebo tech 10 ci 10,5. Za stabilitu CPU rucim(jednoduse takovyhle veci si uz dokazu pohlidat :wink: ), jedine snizeni napeti, ale to by muselo davat tak o 0.05 mene nez s origo BIOSem, jinak by to tak rychle nemrzlo.Citace:
Musim holt jeste nejake BIOSy vyzkouset...
No zkousel jsem znovu ten posledni D27 od Merlina a stale mrzne,napeti se nijak nezmenilo. Flashoval jsem pres awdflash s temi spusty prikazu.
Navic se mi tim rozesral i origo D27(flshnul jsem pres nej merlina a ted zpet). Goldmemory mi hazi chyby vzdy na 15% i na 210Mhz....predtim nehazel ani na 220Mhz :evil:
Zacinam z toho byt dosti spatny :| - Proc to vsem jede a me ne! ???
Flashnut BIOS, restart, load defaults(F1), vypnut, jumper do polohy clear cmos, zapnut, samo sa vypne, jumper naspet, power on, load defaults, save and exit, restart a teraz si nastav svoje hodnoty.. pojde ako pred tym.. toto je jediny sposob flashovania, pri ktorom vidim rozdiely medzi BIOSmi.. snad pomoze.. (btw, ked pisem vypnut, tak myslim aj zdroj.. pri oboch zmenach jumperu)
mozno tvojej ramke nesedia niektore zmenene alpha timings.. skus n-force tweaker a pohraj sa s tym sam... inak neviem
Jaké příkazy tam při flashování dáváš? Nějak mi uniká smysl, protože já to nechávám bez přepínačů a zatím pohoda...Citace:
Původně odeslal PhoB