Taky mám Hynix (2.86ns?). Prst jsem na nich neudržel ani na default hodnotách, když jelo 3D. Mám na nich poměrně velké pasivy a i tak hodně topí.
Printable View
Taky mám Hynix (2.86ns?). Prst jsem na nich neudržel ani na default hodnotách, když jelo 3D. Mám na nich poměrně velké pasivy a i tak hodně topí.
Pokial nezlepsim odvod tepla tak to pretaktovanie a flashovanie nepripada do uvahy :-(
BTW: Ake mas na nich pasivy?
Vyráběl jsem si je sám z chladiče původně určeného pro starého Athlona. Je to takový ten dlouhý, v době kdy byl Athlon ještě do slotu. Koupil jsem ho za 30Kč. Na paměti jsem pasivky uchytil dvěmi sponami vyrobenými ze silnějšího ocelového drátu. Bylo to cca 2 Hodinky práce a to jsem si s tím hodně hrál.Citace:
Původně odeslal daggy
Nestava sa Vam ze pri vyssich frekvenciach pretaktovania mate nizsie skore v 3D MARKu? Mal som pretaktovane na 400*380 a ked som pretocil na 410*390 tak som mal v D MARK 2001 SE o 250 bodov menej (dokonca som si vsimol, ze v deme Nature blikali textury).
Sorry za OT , ale to iste aj u mna.Citace:
Původně odeslal daggy
Ano, to se stava a je to normalni jev. Pokud prilis pretaktujes RAM nebo GPU, tak zacne delat chyby a proto je vysledne skore nizsi nez predtim, prave kvuli chybovosti. Je to stejne jako bys na zakladni voltazi chtel taktovat CPU donekonecna, casem se to taky podela.Citace:
Původně odeslal AjsTi
Takze reseni jsou vpodstate 2:
1) voltmod, tzn. zvysit napeti jak jadra (to hlavne), tak i pameti, coz ve spojeni s kvalitnim chlazenim muze nekomu znatelne pomoct
2) postupne testovat vzestupne OC karty a snazit se najit "sweet spot" - bod, pri kterem karta podava maximalni vykon, tesne pred tim nez vlivem vysokeho OC zacne ten vykon zase ztracet...
aj u mna blikaju tie hnusne pamete, ked su na 733, potrebuju viac voltaze. ale v kopu hrach to ide perfektne maximalne nejaky maly pasik raz za hodinu, cize neni dovod znizovat frekvenciu(ale v Half life 2 musim dat 708mhz inak problem s texturami sem tam tiez ;D) , len neviem keby existuje daka utilitka kde jak v rivatunery pridam frekvenciu, tak napriklad len pridam voltaz za behu grafky, inak sa do voltaz modov bojim ist, vobec tomu nerozumiem :?Citace:
Původně odeslal AjsTi
Nie nie ja som nepretaktoval nejako moc , proste kus pridam a ono sa to sekne zo skore smerom dole. Nejde tak o to ze by som chcel excelovat nejakos bodmi v markoch , len pozorovat ci rastie ten vykon , alebo nie.Citace:
Původně odeslal Zilla
Co sa tyka textur zas take chyby tam nemam , len proste tie body isli dolu.
Co sa tyka flashovania na XT aj ja by som rad spravil z 9800PRO XT ale jaksi nemam na novu grafiku.
Sorry za OT.
Precti si poradne co pises. Jak vis, kolik je u tve karty "pretaktovat nejak moc"? Nekdy staci rozdil 5MHz na propastnej propad vykonu, to mam vyzkousene. Navic ty blikajici textury, to uz je jasny voditko. Proste zkus trosku ubrat a sleduj, co se bude dit... :wink:Citace:
Původně odeslal AjsTi
Takto nemam ATI 1x v zivote. Viem co je to taktovat a kolko. I o tom ze by to nestihalo a podobne. Proste vsecko je ok , hry idu , no problem len body su dole. Nejde mi o body , iba pisem , ze ako keby to malo nejaky blok. Jadro nema ani 50 stupnov. Pamete netaktujem , nakolko nemam na nich pasivi. A pouzil som Atitool a tam je ta moznost zistit maximalny takt ci uz GPU alebo MEM.Citace:
Původně odeslal Zilla
Ja som nalepil na pamate medenne pasivy od Thermaltake, v pohode idu na 380. Dost pochybujem, ze by flashnutie BIOSu z XT umoznilo vyssie pretaktovanie, skor by sa oplatilo pohrat s casovanim pamati v ATI TRAY TOOL :idea:
ked mi poradis s ktorym z tych casovanim, tak si u mna boss, vysoko sa to neodporuca, co som skusil raz tak po malej zmene vytuh systemu isty, takze taka je moja skusenost :?Citace:
Původně odeslal daggy
Ahoj.Mam na grafice jadro R360 a pameti Hynix.Pretaktoval jsem ji a drzi v poho na hodnotach R9800XT.Ted bych ale potreboval Club3D.9800XT.128MB.Hynix.rom a flashrom2.23.zip . Linky nefunguji a nevim kde to sehnat.Muzete mi oba soubory prosim poslat na muj mail nebo pres ICQ :) ? Mail mam pccave@seznam.cz
Dekuji Vam
Uz jsem ty BIOSy nasel....
Pomohlo to, věř mi. A mimochodem, tím že flashneš BIOS z XTčka v podstatě změníš časování pamětí (zhorší se latence) a paměti jdou taktovat výše. A nemusíš si zkoušet hrát v ATI Tray Tool.Citace:
Původně odeslal daggy
Chtel jsem flashnout svoji R9800PRO ale napsala se mi tahle chybova hlaska: "ERROR 0FL01 : Adapter 9800 not found" cemuz jsem se jeste pul hodiny potom smal :)Ted vazne.Postupoval jsem presne podle navodu flashovani ktery je na techto i na jinych strankach.Zkusil jsem i Atiflash a bez vysledku...nevite nekdo co s tim ?
no a ake mas vysledky ciste len teoreticky v 3dmarkoch? mas to teraz dost dobre taktnute s tym Xt biosom :-)Citace:
Původně odeslal Matio
kdyz sme u toho casovani...napiste sem nekdo jaky timings mate :-) Rad bych to porovnal...
No myslím, že mi to pomohlo docela dost, jak říkám: z 371MHz max. jsem po flashi na XT vymáčkl 400Mhz, ale už se objevují viditelné artefakty, v pohodě frekvence je o něco nižší. V 3DM03 jsem měl po přetaktování maximálně 6880b bodů, ale asi bych měl víc, kdybych něco udělal s Widlema. Už jsem je asi rok a půl nepřeinstalovával a teď, když jsem zkoušel všechno vrátit na defaultní hodnoty, tak jsem dosáhl pouze 4800b (původně, když jsem to měl nové jsem měl asi 5400), takže mně to něco brutálně brzdí.Citace:
Původně odeslal MK2
Tady to je, ale tohle časování odpovídá spíš R9800XT (je horší, než u verze PRO):Citace:
Původně odeslal player1
WR lat. : 1,0
CAS lat. : 4
CMD lat. : 0 clock
Strobe lat.: WR latency+1/2 clock
TRCDRD: 6
TRCDWR: 3
TRP : 6
TRAS : 11
TRRD : 3
TR2W : CL+3
TWR : 4
TW2R : 2
TW2RSame Bank: 4
TR2R : 2
Memory refresh rate: 41
TRFC : 20
Ak nastavim taketo casovanie na PRO , nemusim svojim sposobom flashovat :wink:Citace:
Původně odeslal Matio
Ano, v podstatě je to tak :wink:Citace:
Původně odeslal AjsTi
Pokud se tim BIOSem nepřepisuje ještě něco jineho...
Vie mi niekto presne vysvetlit co znamenaju jednotlive hodnoty a co je dobre nastavit? Niektore poznam no zvysok ani neviem co je :?
http://www.daggy.szm.sk/timming.JPG
Tak jsem to tam kopnul a total pohodka. Mlasknul jsem tam Zalmana VF700 Cu. Kolega v praci ma tu samou a to samy, pohodka. Jeste se to da taktnout dal. Tedko je otestovanych 435 GPU/380 Mem. Koukal jsem na zmenu v casovani pameti v ATITOOLu a po flashi se zmenila jen ta uplne posledni polozka. Tedko z hlavy nevim co je to zac. Hodil jsem tam BIOS z GigaCube9800XT128MBSamsungE-die.bin :-)
Tak som si stiahol XT bios z tejto stranky http://mbnet.fi/elixir/Radeon/XT/R360-128/index.html , naflashoval a fakt to facha.
Mam jadro R360 a PCB z 9800pro, takze sa overdrive a meranie teploty sa nekona. Ale co sa tyka vykonu mam v 3DMark03 v priemere o 300 bodov viac (6851 bodov@ 430/745). 3Dmark01 bez zmeny.
Takt pamate a jadra sa nezlepsil ani nezhorsil. Casovanie zostalo to iste ako predtym. Bios ma ten isty datum vydania ako predtym a napriek tomu taketo zlepsenie. Doom3 timedemo1 v priemere o 6fps viac. ;D
Moj zaver je asi taky, ze kto ma jadro R360 nemusi sa bat. Pripadne si moze znizit frekvencie na hodnoty 9800pro a stale to bude o nieco rychlesie ako predtym.
jeste nam povez ktery z tech BIOSu jsita m flashnul a jake mas pameti ... na memm Sap. R9800Pro Samsung nejlepe funguje XT BIOS zase ze Saphhiru ...