ja to rikam porad, ze ten AOC je dobrej, ale nikdo mne nechce veritCitace:
Původně odeslal aragorn
je otaceci, ma DVI, je levnej a zadny mazani sem nepozoroval
jenom uhel pohledu zespodu/shora by mohl byt trochu vetsi
Printable View
ja to rikam porad, ze ten AOC je dobrej, ale nikdo mne nechce veritCitace:
Původně odeslal aragorn
je otaceci, ma DVI, je levnej a zadny mazani sem nepozoroval
jenom uhel pohledu zespodu/shora by mohl byt trochu vetsi
Tohle musim potvrdit, vazne se povedl a to nerikam jen z toho, ze mi od vcerejska sedi na stole, ale z vlastnich dosavadnich dojmu. Ona ta rychlost sice nebude tech 16, ale spis to jde k 20ti, ale NEMAZE! Osobne jsem na barvy dost laik, ale oproti crt vazne markantni rozdil nevidim.Citace:
Původně odeslal Braindead
Ten ramecek jsem taky nejdriv tusil Alu a to by bylo vazne neco! Bohuzel to ale je takovy plastovy nic a navic se mi zda, ze prave ramecek je vazne nejhorsi dil na tomhle skvelem vyrobku :|
Proste nekde je mezi oba dily nepekna vule a treba prava strana mi neobepina panel uplne tesne :? Tohle taka ale muze byt problem meho kousku a nelze to brat vseobecne....Jo a nemam ani jediny vypaleny pixel a z toho jsem nesmirne potesem :D
k te odezve .. ten samsung ma oficialne 12ms nikoliv 16Citace:
Původně odeslal Milx
jaka je odezva ve skutecnosti je pak vec druha ale 20 to rozhodne neni :wink:
mrknete na testy na xbitlabs, tam response time dokonale proklepli. a ma skutecne tech 12 (priblizne). okem nemas sanci poznat kolik to ma, muzes max. porovnavat s jinymi kousky.
nahod prosim konkretni odkazCitace:
Původně odeslal Braindead
http://www.xbitlabs.com/articles/oth...y/samsung.html
ale asi sem se prekoukl. na xbitlabs recenzovali jeste ten starej typ s 25 ms, ty testy 12 ms modelu (ktery sou ted vsude v prodeji) sem videl nekde jinde, ale nevim kde.
s pomoci jakeho softu otestovat response time na LCD ?
a jakou metodou to jde delat ?
to neotestujes softem.. de to jedine tak ze vyfotis fotakem detail pixelu napriklad pri pratahovani vokenCitace:
Původně odeslal Helium
no da se
www.prad.de
tam se daji stahnout programy tak pixper analyzer
to nemuzes nicim zmerit.. stejne jak kvalitu obrazu nepoznas podle screenshotu. Je to vec finalniho zobrazeni monitoru a komp nema jak jeho kvalitu zjistit.Citace:
Původně odeslal Nicx
a co nejak sikovne zobrazovat krivky, obrazce a podle jejich videnychCitace:
Původně odeslal Hrochoslon
pruseciku zobrazovat na ose odezvu kterou vnima clovek,
vlastne takovy LCD osciloskop
zkus ten program a uvidis na jakych pricipech pracuje :-)))
muzes s tim odkazem byt presnejsi, pleaseCitace:
Původně odeslal Nicx
A jaky mi tedy doporucite? Samsung 172x/174T
Je mezi nima nejaky rozdil, krome designu, vahy a ceny?
Mohl by mi nekdo rict neco z vlastnich zkusenosti? Dekuju mooc..
EDIT: 174T ma o trosku horsi uhly..
Mohli by jste sem nekdo hodit screen z plochy jak jsou velke pismena.MAm 19CRT Samsung,ale musel jsem snizit rozliseni na 1024x768,protoze nosim 3 bryle a blbe se mi cetlo.Kdybych snizil rozliseni na tehle 17 na 1024 jak by to vypadalo,nebylo by to blby?Da se 17LCD srovnat uhloprickou s 19CRT?A taky by mne zajimalo jestli ma 172X otaceni obrazovky na vysku,nebo to ma jen 174T?!Moc diky za odpovedi!!!!!!!!!!!!!Chtel jsem si puvodne pockat na 19NEC s 12ms,nebo nejakou jinou 19 s 12ms a ze je jich bude hodne!!!!!!!!Ale zase budou stat tak o 10000KC vic!
Mam 172X a mam tiez 3jky a desktop mam v 1280x1024 a precitam vsetko v pohode , lebo pismena su ostre ako britva , ziadne rozmazavanie , ale vyzera to v pohode aj na 1024/768.Citace:
Původně odeslal xmen
Uhlopriecka je iba o centimeter mensia ako pri mojom byvalom CRT Samsung 959NF.
S tymi 19kami je to tak ze su podstatne drahsie , maju vacssi display , ale maju rozlisenie 1280x1024 , teda maju vacssie body (pixely) ako 17ky.
ti kdo sedi hodne u pc...ulevilo se vam resp.vasim ocim pri pouzivani LCD?
Vybiram si 17" LCD, a tak na 90% jsem si vybral Acer AL1721ms, ale mam takove prosby/dotazy na majitele tohoto Aceru
1) std. otazka - jste spokojeni ? :)
2) jak sviti ty ukazatele co jsou vepredu na panelu v dolni casti ? videl jsem AL1521 a myslim ze Power (proste to uprostred:)) svitilo modre a zbytek zlute... jake je to u 1721ms ?
3) kolik mate vadnych pixelu ?
4) muzete ho nekdo vyfotit a postnout sem par obrazku ? nebo mi je poslat na maila .. pripadne na icq 57819784 pozadat o konto u me na ftp :)
jediny obrazek co totiz vsude maji je ten co ma acer na strankach a to je docela malo....chtel bych ho videt z nekolika ruznych uhlu .... a nejlepe nejake "real-life" fotky ....
zatim se mi nepostestilo ze by ho meli v nejakem pc shopu do ktereho sem zalezl ...a taky jsem ani nenasel nejakou recenzi na netu...
diq !
Je to asi individualne , ale pri CRT ma po siestich hodinach boleli brutalne oci , pri LCD teraz kludne presedim aj desat a nic.Citace:
Původně odeslal AraFat
Takze u mna rozhodne ano.
Urcite, sedim tak 8hodin v praci pred 19" trinitronem, a docela boli hlava, po dalsich 5 hodinach na LCDku doma je to OK. (jinak o vikendu obcas udelam i 16hodin do LCD a zatim dobry)Citace:
Původně odeslal AraFat
Jen mi trosku vadi velkej kontrast na LCD, vyresil jsem malou lampickou, ktera mi sviti za LCDkem do zdi.
oci me moc z crt neboleli nikdy .. ikdyz jednou sem mel po dnu prace na te 14 co mam v podpisu vypalenej na sitnici svetlej ctverec (v miste kde byl monitor) kerej tam strasil i kdyz sem zavrel oci :-o, nastesti tam druhej den uz nebyl :-) . Spis me prislo ze me crt jaksi vycucava :-) a to uz lcd nedelaCitace:
Původně odeslal AraFat
http://www.prad.de/new/monitore/testprogramme.htmlCitace:
Původně odeslal Helium
ten kontrast resim stejne :) .... rozdil v tlaku na oci je to podstatnej , driv kdyz sem jezdil na lanky a koukal sem dva dny v kuse do CRT a ted kdyz clovek kouka do LCD..... pohoda :)Citace:
Původně odeslal hwsoft
koukam do monitoru aspon 10 hodin kazdej den ... driv me oci taky neboleli ... ale vsecko je jednou poprve a prislo to i na me ... unavene zarudle oci ..... lcd doma i v praci to vyresilo (zatim) :)
zvazuju panel Viewsonic 171b
http://www.viewsonic.com/products/de...series/vp171b/
myslim si, ze je fakt luxusni
ma s nim nekdo nejakou zkusenost?
zatim jsem nasel dva lidi co ho maj a oba jsou z nej vic nez nadseni
2 Xima: ahoj, měl jsme možnost ho 14 dní zkoušet a opravdu byl vyborný, nenašel jsem na něm nic špatného - bráno z pohledu klasického uživatele- žádný vadný pixel, využil jsem DVI, uhle pohledu mě tolik neberou, tak jsem je nezkoumal...ale můžu říct, že bych do něj klidně šel..a určitě využiješ i PIVOT...