jasne diky,takze zitra si pujdu koupit ten reprak a udelam si to
Printable View
jasne diky,takze zitra si pujdu koupit ten reprak a udelam si to
bacha je to treba udelat jakztakz poradne-radsi si predtim neco nastuduj :-)
reprak bych doporucil asi neco od TVM-vlceku levne a bude ti to stacit
bednu udelat proadne-poradny material(zadne tenoucke steny),poradne dat dokupy at se nehejbe a nerezonuje a necim zevnitr zatlumit....atd :wink:
no vis co ja sem truhlar tak si bednu udelam snad dobre :) a dat tam reprak a vystlat to dobrou latkou to snad neni tak tezky ne????
hej to sou naky levny a vykonny repraky co??
Jestli jsi truhlar, tak budes mit asi dost materialu na to, abys poznal,ktera bedna bude hrat dobre ;D . Dej do ni treba ARN6614 od TVM, to bude na ten zesik bohate stacit. A trubku tam klidne ze zacatku dej novodur. Ono nejakejch 20W asi stejne ten reprak poradne nerozchodi, aby ten bassreflex zacal chrchlat. Pokud bude, tak ho pak muzes nahradit original natrubkem. Litraz bedny si najdi na www.tvm-valmez.cz a nekde stahni vypocet rozmeru natrubku a mas to. Cena pocitam tak 500-600,-. :-)
A predpokladám, že si vieš podla parametrov meniča vypočítať aj objem komory a priemer basreflexu. :wink: ;D Nechcem ťa strašiť ale budeš musieť mať vela šťastia, aby si správny pomer trafil len tak naslepo. Inak vyzerá to tak, že ten externý subwoofer bude asi najlepšie riešenie aj pre mňa. Len som chcel aby arteee tým softom potvrdil nevhodnosť typu ozvučnice. :|Citace:
Původně odeslal Adio
Tak jsem zkontaktoval Vystu a čekám na odpověď. Jinak jsem pro vás něco připravil na testování a vlastně jak je to se zvukem SUBu... ještě dneska bych to sem mohl dát.
hops akosi sa to nepodarilo skusim este raz
No sem s tým, kde to vázne? :wink:Citace:
Původně odeslal Arteee
neviem ale tak o 10.00 uz to mozno bude.. mozno aj skor
Hej Bananalama kde byvas?
http://www.gjar-po.sk/~jedlak1d/img_0818.jpg
http://www.gjar-po.sk/~jedlak1d/img_0817.jpg
Podarilo sa tak tu su:
Ale nemusi byt len taky po dlzke, moze byt aj normalny na stojato ved je vela moznosti...
DIK za rady,a myslite ze ma cenu si delat ten woofer kdyz mam ty geniuse HT ???nedavno sem asi tady nekde cetl jak si nekdo dal zevnitr do wooeru jeste jednu drevotristku kolem dokola,tak sem to dnes udelal a zda se mi ze je to docela jiny zvuk :)
Jak to tak ctu, tak me napada, z jakyho presne materialu je ta bedna od geniusu ?? Je to alespon DTD ? Jaq co jsem je videl, tak je to asi jeste nejakej mekci material a tloustka taky neni nic moc. Mozna, ze dodatecny zesileni kvalitnim materialem (MDF) by mohlo zlepsit akusticke vkaltnosti ozvucnice. Hlavne by asi potrebovala vyztuzit prepazka, kde je uchyceny menic ... nejspis hodne rezonuje.
No a takhle vypada mnou postaveny subwoofer:
http://nlc.wz.cz/sub1.jpg
http://nlc.wz.cz/sub2.jpg
2NLC...pokial viem tak tá bedňa je z MDF. Aspoň podla mňa neje chyba v použitom materiály, ale buď v celkovo nevhodnej architektúre ozvučnice, alebo v nedostatočnom výkone trafa, alebo v nekvalitných/nevhodných súčiastkach zosilovača. BTW obzeral som si samostatné subwofery JAMO približne rovnakého výkonu, a mali večšie trafa ako toto ktoré navyše živí center a štyri satelity!!!
a neznate nekdo prosimvas naky cesky programek,jak sestavit bednu s bassreflexem podle reproduktoru??nebo,nechtel by ste mi to nekdo spocitat a napsat vnejsi rozmery ty ozvucnice a prumer bassoveho natrubku-prumer a delka.reproduktor bych si zrejme koupil ARN 6618 nebo ARN-165-01/8 prosim
Programku je na netu plno, staci zadat do Googlu.Citace:
Původně odeslal Adio
Ber ten ARN6618, prumer pod 20cm nema pro SW smysl. Ta 165 hraje hur basy, ma nizsi citlivost a pochybuju, ze do ni pozenes tech 100W. Objem je pro 20cm doporucovanej 25-40l.
Tak s Vystou jsem to už pořešil... Schodli jsme se na jednoum... ozvučnice asi bude dobře navržená... přece jenom je to seriová věc, to by si nedovolili to až tak zprznit, horší to bude s provedením.
Ale zakopanej pes bude v elektronický části... Já prostě TDAčkům nevěřím... sám doma jeden zesilovač na TDAčkách mám a je to úděs... nezvládá ani svůj jmenovýtý výkon.
Možná by chtělo ten menič odpojit od zesilovače a napojit na jiný.
Jo a to co jsem slibovla že sem hopnu, tak ještě vydržte... nemůžu nahodit FTP. :roll:
2Toncek: nechci ti vyvracet tvuj nazor, ale to ze pro subwoofer nema smysl menic mensi nez 20cm, platilo tak pred 10lety. Treba takovej 6" Seas dokaze zahrat divy ....
To je teda dosť radikálne riešenie. Ale aký zosik? Aby sa napokon viac neoplatilo kúpiť niečo iné. Napokon možno by sa tým ulavilo trafáku, a ostalo by viac výkonu pre satelity atd. Keby niekto mal poruke vhodný zosilovač mohol by to skúsiť... :?Citace:
Původně odeslal Arteee
Seas neznam, ale u Tesly muj nazor snad plati, ne? Ja osobne ten typ pouzivam taky a proto bych rekl, ze s ARN165-x by to nebylo ono. Navic si myslim, ze 6614 a odvozeniny jsou nejlepsi basaky od Tesly v pomeru vykon/cena. Vsak uz je vyrabi nekolik desitek let. A kdyz si vezmes cenu, ktera je takrka stejna, tak kterej si vyberes? Ta 165 je na stejne cenove urovni hlavne kvuli vykonu 100/300W.Citace:
Původně odeslal NLC
OK. U Tesly to smysl ma, ale kvalitu zvuku to nezlepsi. Myslim ze se vyplati trochu priplatit a koupit si neco lepsiho - Seas, Visaton, Audax ...
Mam dotazek.Kolika Ohm jsou přední repro od Geniusů.Kamarádovi vyhořela věž Aiwa a repro by mi dal zadarmiko.Jsou 3 pasmové a hrajou skvěle.Tak jsem si myslel , že kdyby měli stejnou impedanci tak by to tam šlo.Moc tomu nerozumim tak se chci jen tak zeptat.Bude to hrát :?:
repro jsou 8 ohmovéCitace:
Původně odeslal Lukas Volek
viz. http://overclock.kong.cz/uvnitr/ght51/PB010340.JPG
Díky ty repro jsou 6ohm takže smůla co? :!: Ale mam v merku ještě jedny 8 ohm.Jen jsem zvědavej jak to bude hrát když ty Geniusy maji 14W zesilovač a ty repráky jsou cca 50W?Vybudí je to?