Re: [OLD] Jakou DVD-ROM/kombo mechaniku?
Po tristvrte roku s Toshibou 1912, ktora ani len nezacne citat 90% DVD+-R co mam doma bez ohladu na com a kedy boli vypalene a po tom co som si tu precital idem kupovat ako citaciu mechaniku dalsiu DVD vypalovacku (asi druhu LG).
Jaka kombo mechanika se dnes vyplati koupit ? nemam v tom vubec prehled,tak diky za radu..
taková, která se jmenuje DVD vypalovačka... Když se vezmou v ohled ceny... Jinak momentálně jednoznačně Pioneer 111. Být na trhu NEC 4550, psal bych něco jiného, jenže už je minulostí a současnost patří 111ce.
No ja som teraz kupil naraz 2 DVD romky a najradsej by som ix vyhodil von oknom aj LG GDR-8164B aj TEAC 516GA. obe som skusal v robote aj doma a neviem preco citaju dvdcka LG max 5X !!! a TEAC 8X .. ci uz +-R,RW alebo +R@dvd-rom. Ja neviem ci to je umna xyba alebo co ale v specifikacii maju udane na +aj- 16X tak preco to tak nejde? Mal som este jednu staru TEAC 516 a ta ked som jej hodil +R@dvd rom tak to zacalo citat pri ryxlosti 9x! a koncilo nieco cez 16X ... sparavaju sa takto aj ine znacky?
Je to proto, že DVD-ROM mají firmwarem omezenu rychlost čtení DVD+/-R, RW. Kde jen jsou doby Toshiby 1612, 1712, 1802 s odemčeným firmwarem a čtením 16x lepším, než jakákoli současná vypalovačka... Leč 1802 už není, 1712 ale dosud statečně drží jako nová.
Můžeš pro své mechaniky zkusit sehnat firmware se zrušeným omezením (TEAC s G je OEM LiteOn), ale troufám si tvrdit, že tu rychlost na nelisovaných médiích neustojí optika a ve výsledku to o moc rychleji než teď číst nebude... Pak nastupuje vypalovačka.
Horší už kvalita optických mechanik snad ani být nemůže (tedy ano, pokud s tím praští i Pioneer, poslední mohykán), kdeže doby NECů 3520, 4550 mezi DVD jsou, čest výjimce v pdoobě Pioneeru 111. Odešla Yamaha, TEAC, Plextor, Toshiba, NEC, kdo tedy bude další...? :-/
Spouhlasim s timhle nazorem, nicmene kdyz "standartni" vyrobci nedokazi vyrabet kvalitni mechaniky - nevyplati se za ty penize vzit Samsunga, nekde zde na foru jsem na nej cetl i priznive ohlasy, ale vzdy zalezi na tom, kdo to testoval, ja popravde menim optiku kazde 2-3 mesice, a nekdy precete jen instalaci XP a pak uz nic :) \Stavim ted pocitac s ohledem na ticho, jakou "kvalitni" vypalku tam dat - dal bych NECa, ale nema ho dodavatel, a nechce se mi to drobit do 2 objednavek :)