jaký je rozdíl, co se hlučnosti týče, mezi Eheim 1046 a 1048?
Printable View
jaký je rozdíl, co se hlučnosti týče, mezi Eheim 1046 a 1048?
1048 uz trosku viac vybruje ale hluk nerobi. Takze mu musis akurat utlmit vybracie a mas dvojnasobny prietok oproti 1046. Inak pokial neplanujes Cascadu tak ti bohate postaci 1046 :wink:Citace:
Původně odeslal kamil
ted uz ty bloky vyprodal...Citace:
Původně odeslal quasi
jo dělám, bloky jsou teď do prodané,ale na začátku února budou novéCitace:
Původně odeslal quasi
Otazka pro mistry vodniho chlazeni na tomhle foru:
Nechtel by nekdo prevzit vyrobu WB KPcool? Vypadaji fantasticky, myslim ze je skoda, ze jejich vyroba skoncila. Zajemci by se urcite nasli :D
A neni v soucasnosti zbytecny chladit pocitac vodou? Doba kdy jsme pousteli do Bartonu a T-bredu 1,9V je nenavratne pryc a nynejsi procesory se daji v pohode uchladit vzduchem za prijatelny urovne hluku. Navic se na foru v posledni dobe rozrostly rady dovozcu z DE, kde je nabidka vodniku docela na slusny urovni a ceny nejsou zas tak vysoky...takze pro exhumaci KPcool nevidim zadnej rozumnej duvod.
Maximalne jsem ochotnej zrealizovat vyrobu nerestriktivniho bloku na 6800 (gpu+ram+mosfety), protoze Galaxi si sice vzal vykresy, ale vyjebal se na to a dalsi adept, kterymu jsem je poskytnul, taky neni schopnej udelat alespon prototyp. :?
No ide prave oto ze ja si ten komp, vdaka tomu ze tak nehreje uchladim kludne pasivne (vodou). Takze hluk je inde ak si zobeires ze minimalne na CPU a GPU potrebujes Aircooler ... pri niektorych doskach ak poriadne taktujes tak potrebujes fan aj na NB.A aj ked su uz dnes velmi tiche airfany tak sa to proste fanless water systemu nevyrovna. Ja si tam hodim vsade bloky a na vymenik (ktory male musi byt dobry) nedam nic.
Pirs ma celkom aj pravdu. Ajtak pri vodnikovy treba mat nejake fany v case(osobne nemam ani jeden) pretoze sa zahrievaju aj ostatne suciastky a tu uz je uvaha, ci neni lepsie urobit tiche vzduchove chladenie. Dnes je uz na vyber kopa dobrych chladicov.
Kedy si bol velky Boom vodneho chladenia, ale teraz to uz aj upada, skôr su teraz v "mode" velke pasivne chladice.
Taky jsem uvazoval koupit WB v DE, ale kdyz se kouknu treba na caseking.de tak najdu WB s rozmery fitinek max. 8/10. Jediny WB ktery ma moznost 10/12mm je tenhle Thermaltake:
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=2687 .
Ale je to pres fitinku ktera je asi univerzal (nevim?) 6/8, 8/10, 10/12 a moc bych neveril jestli se mi tam povede dat silik. hadice 10/14 a ze prumer drazek v bloku neni mensi, nikde jsem se to nedocetl.
A co se tyce vyberu WB chipsetu a GPU, tak tam rozmer fitinek je taky max 8/10.
Procetl jsem co se dalo a zpracovani+chlazeni+vzhled WB KPcool je podle mne jasna volba, jen je mit moznost poridit :D
Tak zober sadu od Galaxiho alebo od Radka-B :wink:
zatim nemam s vodou žádné zkušenosti a tak bych se chtěl zeptat jaký použít průměr hadiček a jaké fitinky? Mě by se líbily víc ty s převlečnou maticí, ale jak jsem řek nemám s tim zkušenosti, takže si rád nechám poradit. Díky
To uz se tu psalo hodnekrat a nejen tady :roll:Citace:
Původně odeslal Thanatos
Hadice nejlepe silikonove prumer 10/14, nebo to same z PVC :wink:
Fitinky - ja osobne pouzivam Cu natrubky pro 12mm trubky->rozmer 12/14 :wink:
Ja bych dodal jen poznatek z praxe... mam hadicky 10/8, a prutok je vic nez dostacujici, i kdyz hadici priskrtim opravdu hodne, tak procesor ma porad stejne, s tim prutokem to neni tak kriticke..rekl bych ze vubec, jedina opradu kriticka cast vodnika je jak ochladit vodu, cili radiator...zbytek ma oproti tomu opravdu maly vliv...a PVC nebrat...sou tuhe a prenaseji vibrace.Citace:
Původně odeslal -- Charlie --
A jaky radiator tedy doporucujes? Skoda 120? Ale jak na to nasadit ty hadice ? Jsou nutne nejake redukce nebo jsou rovnou na 10/12?Citace:
Původně odeslal robox
edit: Nechtel by nejaky aktivni vodnikar udelat W/C FAQ? Jsou tady stale stejny dotazy na cerpadla, bloky, radiatory a hadice...Kód:Jaký radiátor použít?
První možností je zakoupit radiátor přímo určený k vodnímu chlazení do počítače.
Jediným omezujícim kritériem výběru je vnitřní průměr nátrubku. Nesmí být menší než vnitřní průměr celého okruhu.
Další možností je použít radiátor z topení z auta. Dobré zkušenosti máme s radiátory z Opel Astra F,
Opel Kadett, VAZ 2101.
Na co FAQ? Stejne je nikdo necte )))
A co www.legris.com ?Citace:
Původně odeslal Kazdic
Mají prodejnu v Brně-Modřicích a asi 200 distributorů po ČR i SK 8-)
Zajímalo by mě co máš například ty osobně za CPU když říkáš že vodní chlazení je zbytečné:-)Citace:
Původně odeslal Pirs
Já osobně jsem měl AMD BARTON 2500+ a díky vodě jsem ho taktnul až na 3600+ úplně bezhlučně do 60 stupňů při 100% zátěži.
Nyní mám Intel P4 Prescott 3,6Ghz a bez vody je tento CPU prakticky neuchladitelný, aspoň co jsem četl v různých fórech.
Já ho držím v přetaktu 4,2Ghz do 55 stupňů při maximálním vytížení s HT.
Napiš prosím jakou bezhlučnou vzduchovou turbínou by jsi těchto výsledků dosáhnul a pak to můžeme porovnat :-)
V podpisu je pár fotek mého vodníka, ale je to ještě verze pro AMD, pro Intela jsem dělal pár změn. Až to budu mít nafocený, aktualizuju to :wink:
Všechny hadice, spojky, škrťáky i rychlospojky jsou výrobky firmy Legris.
A co v ty vesnici co lezi u Brna zvane Praha?? (nejlepe nekde na V konci)Citace:
Původně odeslal forest
Kdyz pise, ze maj 200 distributoru po cele CR, tak u(v) Praze asi taky neco bude, sakris to neumis hledat ??? , na to staci i www.seznam.cz a nebo jakykoliv jiny vyhledavac.Citace:
Původně odeslal Iguaner
hmm seznam jsem samozrejme zkousel, ale nejaky inteligentni vysledek jsem nedostal. Atlas je lespi, ale spis jsem cekal nejake doporuceni ...
V Praze doporučuji například:Citace:
Původně odeslal Iguaner
Fluidtechnik a.s. - Třebohostická 2283/2 - Praha 10
Asco/Joucomatic s.r.o. - Ovčí Hájek 2175 - Praha 5
Martin Novák - Borovanská 3388 - Praha 4 - Modřany
Cheirón a.s. - Ulrychova 2260/3 - Praha 6
Jsem z Brna a Prahu moc neznám, takže snad to pomohlo :-) Jinak jich je samozřejmě víc, ale vypsal jsem jen to co už jsem znal a vím že tam to nebude problém třeba i objednat;-)
Nenechte se zmílit tím že některé prvky které jsem použil jsou od výdobce doporučené převážně na vzduch, ale jelikož ve vodníku není prakticky žádný tlak, tak jsem je zvolil z důvodu úspory financí a nebojte se na 100% těsní i po půl roce. Dělají samozřejmě všechny díly které jsem použil i pro vodu a různé chemikálie (i v nerezu :-) ), ale jsou dražší :-(
Každý si prostě vybere co mu vyhovuje.
Montář je otázka několika sekund, protože díky jejich systému, se hadička jen zastrčí do spojky a už tam drží, takže žádné šroubování, násilné mačkání na stromečky atd..
Tak už jsem to nafotil a když kliknete na odkaz v podpisu, můžete se kochat a číst :-)
Těším se na vaše názory :wink:
Pokud planujete kupovat natrubky od fy. Legris, konkretne radu 0931 ( http://www-1.legris.com/webapp/comme...DEBIT=L&DIM=MM ), tak vnitrni prumer je 8,9 mm a nikoli 10 mm jak je udavano ve specifikacich...tak bacha na to...
nebyl by někdo z okolí Prostějova - Olomouce kdo by za rozumný bakšiš vysoustružil do měděných bloků 50x50x10mm a 40x40x10mm 3kružnice o rozměrech 5mm šířka a 9mm hloubka a jeden kruh 2mm šířka a 1mm hloubka?? je to samozřejmě na vodníčka :-)) (žádná věda jen kruhy toď vše) vše krom čerpadla už mám ale zadrhl jsem se na tom bloku nemůžu sehnat nikde soustruh jinak bych si to udělal sám :-)) těch bloků je 8