aha. takze nova politika mrkvosoftu jak protlacit novy OS, je pridat novou verzi DirectXu pro hrace ?
LOL. :D
Printable View
Co si tak pamatuju, tak W7 jsou postaveny na uplne jiné architekture jádra, nez Visty, ty jsou tusim na Win 2000 jeste. W7 maji microkernell a na ten se nabaluji veci, ktere dopnuji systém. Tak to vse jede rychleji a pracuje lip. Je to obrovsky prinos pro programatory. Uzivatele oceni asi jen rychlost a to jak to pekne vypada(nekteri, ja ne). To ze tam bude DirectX 11, no se*e pes. Stejne az na to budou hry tak zase bude W8, tak by me to mandle netrhalo:) Stejne jedina "aplikace", ktera s nama vydrzi naporad v produktech M$ je BSOD,ale moc fanousku nema.
Ja osobne jsem s W7 spokojen, uz jen proto ze jsou posledni X86 system. Coz je velky krok predem a hlavne nevyhnutelny:)
Microkernel Windows 7 určitě nemají a i kdyby měly, tak bych netvrdil, že to bude velký přínos pro programátory, ani že je to jede líp a pracuje rychleji kvůli jiné koncepci kernelu. Pamatuju si to blbě, anebo už u Windows Vista Microsoft tvrdil, že mají zbrusu nový kernel? Já mám pocit, že dost těžce kecal.
Stejne tak kecali i o tom novym souborovym systemu, ktery jistojiste mel byt ve Vistach, a ted nebude ani v 7kach. :rolleyes:
Bohužel je to tak...ještě bych doplnil to ukončování podpory pro XP a nějaké sliby navíc, třeba že už nebudou žádné BSOD či restarty po instalacích driverů, to pokud mě pamě nešálí, tvrdili všeci z MS před zahájením prodeje Visty ;-)
Kdyby aspoň začali nativně podporovat otevřené souborové systémy, třeba EXT 3 / 4, a další...bylo by aspoň po problémech při dualbootu ;-)
Taky by se šikl lepší bootloader...jenže je to prostě MS no :(
Máte pravdu částečně oba :)
Jedná se o hybridní kernel, je to něco mezi mikro kernelem a monolitickým kernelem:
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7
(tabulka vpravo)
http://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_kernel
Docela mě udivují zdejší názory typu W7 jsou předělané Visty, že nepřináší skoro nic nového atd.
Tohle je přesně ten přístup, proč se pohřbívaly Visty. Vy to ani nevyzkoušíte a už kritizujete!
Windows 7 nejsou rozhodně postavené na Vistách, mají nové jádro (o velikosti pár MB), na které jsou dále nabalovány potřebná rozšíření. Co se týká rychlosti myslím asi nemá cenu zmiňovat - je někde úplně jinde.
Ad nová programová lišta - dle mého rozhodně krok dopředu a absolutně nechápu ty, co si přepínají zpět do starého zobrazování. Vždycky mě štvalo na Windows, že když jsem spustil nějaký program, tak jsem ho pokaždé musel hledat na liště někde jinde, podle toho kdy jsem ho spustil atd. Šíleně neergonomické. Teď si dolu naházím programy, které nejvíce využívám a VŽDY jsou na stejném místě na liště, takže na ně mohu kliknout i poslepu. Pokud mi pozice nevyhovuje, tak si je jednoduše přešoupnu kam chci.
Co se týká dalších novinek, tak třeba správa WiFi je podstatně překopána.
Pravda je, že nejvíce novinek je asi vidět na té grafice / ovládání.
Pro všechny ty haniče - nejdříve si to vyzkoušejte, chvíli používejte a pak o tom pište!
z Wikipedie:
On 2nd June 2009, Microsoft confirmed that General Availability of Windows 7 will be 22nd October 2009. The release of Windows 7 will coincide with the release of Windows Server 2008 R2.
No zejtra se schvalne zeptam naseho ITaka, ted jsme s velkou pompou nastoupili na Google Apps, tak uvidime co se nas bude tykat i nadale. Zatim mame standart Win XP SP3 32bit/64bit pro simulace/, coz i pro tu hloupou Catii je malo (3,2GB kacka slupne jen to lupne).
Blackknight: DC - Domain Controller
kecinzer: Prave proto jsem tu novou listu "vypnul", opravdu nesnasim kdyz netusim ktera aplikace vlastne bezi, ikonky litaj jak splaseny vpravo/vlevo podle toho ktera aplikace zrovna bezi, motaji se spustene do nespustenych, no proste lahoda.
A kdyz uz jsme u toho ovladani, opravdu hrozna vec je nabidka start, a ne opravdu to neni ze bych nebyl zvykly, 7ky uz mam urcite dyl jak mesic a prijde mi porad horsi, naprosto neovladatelne klavesnici, mysi taky zadny med, totalne neprehledne a zmatecne.
moje oblibena polozka ve startu je ten search dole.. to hleda obstojne... Jinak rozsirenou nabidku start o my computer a celkove tu sirsi pouzivam uz do XP.. nevidim v tom problem.. Spis me stve to automaticky maximalizovani oken u horniho okraje..
naopak zeru novou funkci ze kdyz "zatreses" oknem ostatni spadnou do listy..
btw. 12.6. ma vyjit RC2 zjistil jsem to kdyz jsem malem presel na 7137 :-)
Mně osobně by nejvíc vyhovovala stará dobrá klasická nabídka Start, nová mi nevyhovuje, vždycky pro mě bylo lepší a rychlejší jít cvak (Programy) - cvak (nabídka konkrétního programu) - cvak (spustit) - v mém případě navíc klávesnicí, než v malém obdélníčku rozbalovat nainstalované programy a tam to lovit... Výsledkem je jen to, že mám v Quick Launch panelu 15 programů (CS3 + Corel + Office + PSPad + Opera + Winamp + Windows Commander), vše z nabídky jsem vyházel a je tam osm psoledních věcí, které nechci mít v QL (některé jednorázové věci, které člověk nepotřebuje denně - slovník, IMGBurn).
Nebráním se ani hybridu, pokud by ale byly doplňky po levé straně, vpravo klasická nabídka a klávesnicí by se to ovládalo v pořadí vypnout - spustit - hledat - nastavení - programy se zachovanou funkcí klávesových zkratek. Osobně se v nové nabídce cítím, jako by mi do auta místo volantu dali joystick...
Jinak jedna hezká zajímavost (objevilo se to až po instalaci českého prostředí):
ja start skoro nepouzivam, mam quicklaunch zmensenej na 8 nejpouzivanejsich ikon a pres 'sipecky' vedle vybiram ten zbytek...
a jinak start se da natahnout na celou vejsku obrazovky, takze se tam toho vejde pomerne dost ...
Musím říct, že jsem si na novou lištu zvykl okamžitě, protože:
pokud má člověk nastavené grupování, má ikonka na spuštění nebo již spuštěná aplikace vždy stejnou pozici. To se starou lištou nelze.
A za druhé - reálně zabírá míň místa - nejsou tam separé ikonky pro QL a pro spuštěné programy. A to že nepoznám jestli app běží nebo je tam jen jako QL? Heh....NOA? V dnešní době 2/4 core a 4GP RAM je to myslím zcela jedno :)
Ok, tak je mi uz ted jasne, ze Catii si do QL nedam:D :D :D
64bit je ti ale na desktopu v 99% pripadu nanic. Nehlede na to, ze pokud to chces vazne vyuzivat, tak stejne potrebujes nove aplikace. A pokud potrebujes novy system + nove aplikace, tak uz se ti asi vyplati alespon zauvazovat o odchodu od M$. Financne to vyjde nastejno, ovsem vyhled do budoucnosti je diametralne odlisny. U M$ muzes do 2 - 3 let ocekavat "novy uzasny ..." a budes zase ve stejne situaci.
2kecinzer: Ale ma jako usera a spravce proste nezajima jestli neco prekopali nekde uvnitr (coz je samozrejme nesmysl, za 2 roky se nic zmenit neda). Me zajima, co mi novy system prinese, a zda mi ta zmena stoji za tu spoustu prace a predevsim penez. Zatim konstatuji ze nestoji.
2jezevec: na nic? No já nevím, ale já rozhodně využiju víc jak 3GB paměti ;)
Ale tvoje aplikace ne :D.
Tohle ja tvrdim vsem okolo, ale jako bych mluvil do dubu. Od XP do Vist to bylo 2001 a 2007. A ted je 2009, a oni cekaji jeste vetsi posun nez mezi XP a Vistami... to je pitomost na entou. Nerikam ze tam neni par kosmetickych vylepseni.... ale za ty prachy ? :o) Proste premalovana Vista s jednim velkym QL na cely liste. :)
Je super že tu máme elitu programátorů, odborníky na něco co v životě neviděli, apod. ...
Je super ze tu mame Octopuse, kterej za mesic sfoukne kernel a za dalsi dva zbytek vcetne GUI. Jop, ty 3.1 dialogy, dll, ... ty se do systemu zatoulaly jiste omylem. :D.
Muzu tu s klidem prohlasit, ze s vyvojem mam nekolikalete zkusenosti a to jde vetsinou o vyvoj relativne jednoduchych aplikaci nebo uprav zlozitejsich systemu. Mesic neni vubec zadna casova jednotka. Neco malinkateho a rozumneho se da udelat tak za 3 mesice, spis za 1/2 roku.
Jezevče, nijak nezpochybňuju tvoje programátorský schopnosti a zkušenosti, ostatně tě ani neznám - ale jak to je vnitřně s W7 s jistotou ví jen Mrkvosoft. Na sedmičkách se prý začlo dělat zhruba v době vypuštění Vist, čili času měli vcelku dost i na tvoje měřítka :) A vzhledem k z drtivý většiny kladných reakcí na funkčnost a svižnost systému a podstatně menších HW nároků bych se nebál domnívat, že se skutečně nebude jednat o kosmetický úpravy :)
edit: 3.1 dialogy a jiný prehistorický pozůstatky - zřejmě to nebude nic kritickýho. Ostatně i ve Vistách je furt ještě spousta ikon z kdoví jaký jiný verze; pokud vím existuje projekt Vize a XPize, který tyhle kosmetický věci vylepšuje :P
Ja ted trochu nerozumim tomu, ze jakeho pohledu to tu Jezevce tak resis. Z pohledu administratora, ktery je hrozne spokojenej s 8 let staryma Windows XP nebo z pohledu uzivatele, ktery by nejradeji windows ani nepouzival a snad ho k tomu nuti okolnosti? (muj subjektivni nazor vysledovany z tvych postu).
Z meho pohledu na rozumne vykonny HW (2GB ram a PS2.0 grafika) nebudu instalovat XPcka, u kterych stravim hodinu stahovanim a instalaci ovladacu, radeji dam Vistu/7 u kterych se mi po instalaci sitovky ovladace na 99% HW korektne nainstaluji sami. Nehlede na to, ze tyhle OS jsou onom rozumne vykonnem HW rychlejsi nez XP. Ano Vista chce trosku rychlejsi pevny disk, proto chodi spatne na mnoha notebookach, ale prave to dle meho resi Win7.
Chapu, ze lide, kteri pouvazuji Windows 95 vzhled za vrchol ergonomie, nemaji radi jakekoliv zmeny typu "driv to bylo jinde", proto jim z principu nevyhoje jakakoliv zmena i kdyz z drtive vetsiny jsou nova reseni subjektivne lepsi (rychlejsi, prehlednejsi, logictejsi). Pochopitelne jsou zde i urcite preslapy, napr. centrum siti a sdileni mi opravdu k srdci neprirostlo.
Nechapu celej tenhle kolotoc, kde Visty jsou ty spatne a Windows 7 maji byt naopak hrozne dobre. W7 jsou proste jen lehce vylepsene Visty, vidim to podobne jako napr. Win2000 vs XP.
K samotnym Win7, ktere mam na pracovnim PC, nemuzu rict nic spatneho. Na dnes silne podprumernem HW (Celer 3.5GHz, 2GB ram, 120GB PATA disk) chodej fakt vyborne, XP se proti tomu plazily. Proti Viste mi prijde, ze se uz nesetkavam s takovymi temi "ospalymi stavy" po probuzeni nebo prepnuti uzivatele. Dolni lista je opravdu skvela, pokud mam otevrenych 10 mikrotik winboxu, 5 puttyn, 4 okna v mirande a nekolik oken v outlooku, porad je to krasne prehledne a rychle dostupne. Aero snaps nema chybu (nezajimaji me polofukcni sw tretich stran do starsich windows atd), dokonce bych rekl, ze v kombinaci s novou dolni listou jdou Win7 vyborne pouzivat i na PC s vice monitorama.
Já dávám sedmičkám taky šanci, nahodil jsem je na desktop... Visty se mě zatím vůbec nijak nedotkly, takže srovávám tak akorát s XP.
Ad diskutovaný táskbar - vidím v tom majkrosoftí napodobeninu applího docku :)
Ja mam zatim sedmicky ve virtualu, par minut stara instalace, ale pokud budou fajne, tak je nahodim jako hlavni na desktopu, protoze Visty stejne chtej preinstalovat :-)
Tohle je do puntíku pravda. Nechápu, kde se vzal ten všeobecný odpor vůči Vistám. Možná někdo někde na svém blogu zrecenzoval betu Vist, která nebyla ideální, a pak se to lavinovitě začalo šířit po netu. Případně to vzešlo od uživatelů, kteří si koupili ntb s Vistama a k tomu jim výrobce přibalil "úžasný" balík aplikací, které z ntb udělaly akorát tak tahovou strategii.
Argument, že Visty jedou na starých počítačích pomalu, pro mě prostě není relevantní, protože vím, jak to bylo s příchodem WinXP, kdy všichni začali zběsile nakupovat RAM, aby na tom šlo aspoň trochu pracovat. Netbooky jsou pro mě paskvil, který kdosi vymyslel, aby se zbavil starých skladových zásob. Nemluvě o tom, že Visty zřejmě nebyly nikdy vyvíjeny tak, aby na těchhle starých krámech vůbec jely.
Na Vistách jedu momentálně rok a pokud jim člověk dá šanci, minimálně 2 GB RAM a vypne ty debilní animované přechody, které brzdily i ve WinXP, tak si není na co stěžovat. A jak už jsem jednou psal, Visty jsou po měsíci používání paradoxně rychlejší než čerstvě po instalaci, díky prefetch, superfetch a dalším ptákovinám, které zjišťují, co uživatel provádí.
Plus mám na druhém oddílu ntb Win Seven od vydání RC a musím říci, že jediná věc, která je rychlejší je zapínání a vypínání počítače. Po čerstvé instalaci jsou Seven hodně svižné, ale po instalaci všech aplikací jako do Vist se zpomalí (ale možná se ještě pořádně neprojevil superfetch a spol.).
Nejsem zarytý zastánce MS ani jeho produktů, ale když vidím, jak většina z mého okolí, která prdlajs rozumí počítačům, kritizuje něco, o čem nemá páru, tak je mi lehce nevolno. Nemluvě o tom, že opravdu stačí pár jednoduchých úkonů ještě z dob WinXP a jsme někde jinde...
2sAd: Vidím to nějak podobně... :cool:
Build 7201, built on May 31, 2009, leaked on June 03 in both x86 and x64 versions.
Koukám jedou jak motorový myši. Už to někdo máte? :)
Tak my mozna s prechodem na Win7 (nekdy kolem casu prvniho SP) budeme aktualizovat cely standart pro CAD stanici - ted mame WinXP 32Bit + 4GB RAM + Catia V5R16, predpoklada se Win7 64bit + min 4GB RAM + Catia V5R16 64bit(mozna novejsi release, to zalezi na projektech atp) (samozrejme zalezi na projektech, jaka Catie bude).
Porad je to ale zalezitost min 1-2let od ofiko startu Win7.
Toliko jsem vydobil z naseho ITaka. Jelikoz ted ale prechazime na Google Apps (ano, Valeo je prvni major enterprise, kterej sel do GA), tak spis resi migraci vsech dat/databazi/mailu nez Win7 (prechod na WIN7 je rozhodne mensi zmena nez prechod z Office + Lotus na Google Apps).
Osobne Win7 nezkousim, neni cas a ani chut se s tim drbat.
Osobně mám staženej image posledního buildu a těším se až je pořádně proklepnu. Visty mě moc neoslovily a poslední dobou mě vyloženě **rou.
Pro sAd: Visty zkouším na 8GB RAM s diskovým polem už pár měsíců, systém je normálně svižný a nemám problém s výkonem, ale:
- musím věnovat několik hodin ladění po instalaci, abych povypínal kravinky a uvedl systém do použitelného stavu. Tohle je zatím s každou verzí horší
- nepochopil jsem úplně princip přerozdělování výkonu, v určitých situacích se stává systém na desítky minut nepoužitelný (na ctrl+alt+del reaguje se zpožděním jedné minuty) přestože na XP toto fungovalo bez problémů
- stále objevuju další odrbávky, které je záhodno vypnout, (jako např. aut. nastavení defragmentace disku v plánovači)
Resim to z pohledu admina, kterej bude muset nejakymu BFUcku vysvetlovat, proc ze po nem chce dalsich X MKc na system (vzdyt mame funkcni), upravy aplikaci, nove aplikace, .... a resim to, jak tomu cloveku vysvetlit, ze kdyz mi da tech X MKc, tak ze za to nedostane vubec nic noveho. Resim taky to, jak budu tem debilum (to neni nadavka, jen jejich stav mysli) co na tech strojich delaj vysvetlovat, ze jejich oblibena ikonka vypada jinak a je jinde.
Nikde netvrdim ze sem s XP "hrozne spokojenej", jenze jejich bugy a mouchy mam osefovany a stejne tak mi na nich chodi veskere aplikace. A samo ze sem ty aplikace testoval na Vistach (nefunguji). Nepredpokladam, ze by se v W7 neco zmenilo (= taky nebudou fungovat).
Vis ja se nestaram o dva kompy kde naklady na zmenu = par kKc. Zrovna nedavno sme resili nejakou aplikaci za smesnej peniz - neco pod MKc. Nj, jenze aby se dala vyuzivat jeji veskera funkcionalita, tak upgrade vsech opic (= dalsi MKc), exchange (= dalsich XMKc), ... takze ze smesne castky se nakonec vylihlo asi 10MKc a to nepocitam praci, reseni problemu a ty vejs uvedeny debily.
Edit: jinak viz Aigor, nez sem uved Visty do provozuschopneho stavu, znamenalo to nekolik dnu patrani po netu a vsemozne zasahy do nastaveni. A nefungovaly predevsim aplikace od M$.
Tak do standardního firemního prostředí budou ještě pár let XPčka nejlepší nebo spíš nejjistější volbou, s tím zase souhlasím... Ostatně ještě loni jsem v bývalý práci měl kompy s W2k.
Já taky nemám čas ani chuť se s tím drbat, ale řekl jsem si, že dřív nebo později budu muset nějakej novější systém akceptovat. I rozhodl jsem se na domácí komp nainstalovat W7 RC a hle, cca. hodinka stahování a půlhodinka instalace a vše běží bez jakéhokoli zásahu.
Takže se s ničím nedrbu, ono to funguje - jen si chci zvyknout včas na to, co mi časem někdo bude nutit.
Já jsem na straně těch obyčejných userů, pro které je Vista průser a těší se na W7. Nebudu to nijak extra argumentovat, prostě to tak vidím.
Nainstaloval jsem si Visty na desktop v popisu hned jak přišli a po roce a půl (používám primárně ntb, kam jsem si Visty netroufl dát nikdy) jsem přešel zpět na XP... Moc dobře si pamatuju ten rozhovor na zive.cz s nějakým českým vývojářem Vist, který popisoval jak prasácky to bylo vyvíjený. Např. "Po roce a půl jsme zjistili, že to děláme úplně špatně, tak jsme to smazali a začli od znova...". Tomuhle klidně částečně věřím a působil tak na mě i hotový systém. Mám sice staré železo, ale nemyslím si, že to je důvod aby se na tom Visty chovali nějak nevhodně (aero lítalo perfektně).
UAC - nápad dobrej, provedení hrozný. Při každym UAC vstupu mi bliklo CRT tak, že jsem myslel, že mi odlítne ze stolu (nechápu proč a tím CRT to není).. KRAJNĚ nepříjemný.
Svižnost - často krát se stalo, že systém zatmavil při nějaké změně obrazovku, ale než se na ní zpět něco objevilo uběhly desítky sekund.. Hlavně při startu. Tyhle stavy kdy nevim jestli se to seklo nebo co nemám rád!
Už zmiňovaná prodleva při CTRL-ALT-DEL. Tohle jsem fakt nepochopil. Seknul se program, potřeboval jsem správce procesů a při jeho spouštění se na několik desítek sekund odmlčel celý systém.. No co to je?
To je jen pár bodů, které si z tohoto OS pamatuji. Takhle se podle mě chová sprasenej systém a dle všeho W7 je od všech těchto neduhů odprostěn - navíc konečně spodní lišta prošla trochu evolucí.
Mně na tý přepracovaný liště přije něco divně.. buď to je windowsí lišta, nebo macosí dock.. ale to, co tam je, je něco mezi a nějak mě to zatím neuchvátilo :) ale uvidíme časem...
me na tom pomerne hodne vadilo, ze se k jednotlivejm oknum nedostanu jednim kliknutim, takze jsem se vratil k puvodnimu zobrazeni oken a navic tam teda mam pripichnuty casto pouzivany programy ...
a jak tu nekdo zminoval, ze puvodni razeni podle casu otevreni je spatny, tak ja naopak ted zjistuju, jak jsem si na nej zvyknul ... naposledy otevreny okna hledam zasadne vpravo dole a az pak teda studuju, kam se mi vlastne otevrely ...
i me ta lista prijde divna (a rozhodne mi vadi sirka pres dva radky). Lista ala QL permanentne spustenej mi rozhodne nevyhovuje.
Ad Vista (vyjma vcerejsiho problemu s pravy na disky, v jinem dredu jiz poreseno) jsem s ni spokojen, jedu s ni jako primarni system na notebooku (64bit), rychlost, jsem mohl porovnat s rychlosti na desktopu (nez jsem ho prodal). Rychlost byla uplne stejna. Vse funguje svizne, ten popisovany problem CTRL+ALT+DEL nemam, TM reaguje ok.
Drivery jsem nasel na web do 1 hodky (oficialne podporovany notebook s 64 bit vistama nebyl), vcetne driveru na ctecku otisku prstu. Vse slape velmi svizne. Nemuzu si stezovat.
Abych to tady trochu odlehčil :D.
Mám problém, že jsem prováděl upgrade a ten mi v půlce hodil chybu a konec. A ten debilní isntalátor mi totálně přeházel práva na disku D:, že jsem ho vůbec neviděl atd.
Od té doby to nějak nemohu dostat zpět. Prostě do rootu disku D: nezapíšu soubor, nevytvořím, nic. Přitom složky ano. Už nevím co s tím mám dělat.
Prolézám to oprávnění, nastavuji vlastníky atd.
EDIT: už mám ty práva tak překopané, že se dostanu i do složky "System Volume Information". Tu bych asi neměl mazat což? :D
Hezky vypnout system protection a pryc s tim :cool:
Jinak ten disk bude chtit pravdepodobne prezit vlastnictvi a nastavit opravneni pres spravce disku
To jsem už dělal, nějak to nepomáhá. Resp. přes správce disků ještě ne. To tedy zkusím.
Jinak mi tam už taky chkdisk našel a opravil chyby.
Mám pocit, že to bude mít i něco s nefunkcí URL Rewrite v IIS :).
Ono holt upgrady 7057 -> 7068 -> 7077 -> 7100 -> 7127 -> 7137 už ten systém asi docela zasekají :D
a nebude lepsi udelat cistej clean install 7201 ? usetris cas s opravami.... taky jsem se babral s pravy na disku D (vista, ale to je zase jiny pribeh)
On když upgrade projde dobře, tak nic opravovat nemusím a navíc teď je to fakt nějaké dojebané, že ten disk stejně musím opravit. Asi data přesunu jinam a disk zformátuju, ale 860GB je docela dost dat :D
EDIT: Tsi kráso, to už jako je 7201? LOL
Nejprve sem hledal kde najdu přepnutí lišty start na klasiku z W2000, ale marně jsem hledal a tak sem zasakroval...
...jenže ono to připínání na lištu je návyková věc, takže, to co bylo Start a nad programy je v liště napíchnuté a když něco lovím v nabídce programů, tak to napsat je rychlejší než rejdit myší.
Když se vrátím k povídání o jádru Vista a W7, tak tu zaznělo, že W7 mají oproti vistám nové jádro, ale opak je pravdou.
Jádro u Vist bylo z větší části přepsáno (v 6.0) oproti 2K/XP (5.0/5.1). Ve W7 (6.1) je stejné jádro jako ve Vistách, jen ho podrobili optimalizaci, proto to najednou zase funguje i na slabších strojích :)
Rozdíl mezi W7 a Vista se dá skoro na 100% srovnat k rozdílu mezi XP a 2K (lehké vylepšení v jádru - stabilita a rychlost + omalovánky - <|>vinky pro uživatele).
Jádro 2K bylo taky od NT pěkně předělané a vzpomíná si tu někdo, od které verze SP šlo vlastně W2K pořádně používat?
Chtel jsem nainstalovat 7100 na stolni PC, ale pri zmince o RC2 7200 jsem se rozhodl, ze tech par dni pockam.
Na NB mam 7068, ale ta tam jeste chvili zustane. Upgrade na 7100 nejde - nelibi se mu nejake drivery, ktere nejde najit.
Tak se mi na PC vyskytl problém s Premiere CS4, že mi v něm nefungují žádné klávesové zkratky a já nevím co s tím, už začínám být solidně nas...ý.
Takže hned co se dotáhne BUILD 7201, tak dělám čistou instalaci :).
Souhlasím. Já to říkám stále, opravdu se jedná, dle mého názoru, o placený SP pro Vistu. Ano, vylepšili ergonomii, přidali několik málo funkcí, toť vše.
Kdyby toto označili za placený SP a prodávali to např. za 1000 kč jako SP pro Vistu, pochopím to, ale označit to za nový OS, no nevím.
Osobně si myslím, že např. SP 2 pro XP byl více revoluční (ač nepřinesl žádné grafické inovace), než W7 oproti Vistě.
Omlouvám se těm, co pilně zkouší build za buildem a myslí si, že W7 je nějaká revoluce, ale jen jsem si dovolil vyjádřit svůj názor dle svých zkušeností s W7 a dle toho, co čtu a slyším kolem sebe.
Totéž by se dalo ale říct i o některých starších OS Microsoftu. Zde jako největší průser vidím Windows Me a taky se prodávaly.
Dobře, tak mají Seven předělané jádro z Vist, ale IMHO ho mají docela dost předělané, když lítají tak jak lítají. A co si budem povídat - uživatele absolutně nezajímá co to má za jádro, ale jak to běhá rychle, co to umí atd.
Můj osobní názor je takový, že Windows 7 jsou plnohodnotný systém s řadou vylepšení a ne žádný SP. Je pravda, že některé věci nejsou hned viditelné. Zde je také důležité to, že W7 jsou IMHO hlavně směřovány na ty, co nepřešli na Visty z důvodů HW nároků. A myslím, že v porovnání s XP mají rozhodně co nabídnout a za ty peníze to stojí.
To je zase můj názor :).
Netvrdil jsem opak ;-)
Jenže klasičtí uživatelé neživí MS. MS živí firmy a velké korporace. A pokud jim nefunguje software ve Vistě, ale jen XP, tak asi stěží přejdou na W7, když tam ty aplikace taky pravděpodobně nespustí. XP mód nevidím jako řešení, protože fungují jen s dražšími CPU, které ne vždy ta společnost má, navíc je jen u nejvyšších edicí W7.
Navíc to vše na pozadí světové krize, kdy se šetří kde může. Toto jsou už ale jen moje domněnky.
Nechme se překvapit.
Jako kdyby po vydani XP vsechny korporace houfne a rychle presli na nove windows. Tohle je proste beh na dlouhou trat (viz. spousta Win2000 instalaci na firemnich pocitacich).Citace:
Původně odeslal Blackknight
Az zacnou byt Windows7 pro firemni klientelu, budou imho tyhle technologie mit vsechny prodavane CPUcka (resp. uz dnes je maji, akorat jsou zamcene)Citace:
XP mód nevidím jako řešení, protože fungují jen s dražšími CPU, které ne vždy ta společnost má, navíc je jen u nejvyšších edicí W7.
Ms žije z velkých firem i když nevim kde se houfně přechazelo třeba na visty? Když jsem četl nedavno o x set tisicich prodanych kusech. Ale jak je tu poznamenáno, asi stěží schválí v rozpočtu x nových pc jen kvuli novému systému na kterém jim vše nepoběží a ještě učit lidi na nový systém, nedávno jsem viděl v motole, x počitaču jim tam běhá na xp sesitované centrální databáze...A toho se asi jen tak nevzdají. Tak přechod u větších firem 2015 ??? asi zhruba. Pokud vůbec.
Firemní klientela stejně kupuje Business edice, nižší verze se jim nevyplatí, protože nemají některé síťové funkce.
Tím, že W7 a WV mají stejné jádro (opravdu je stejné jen lépe optimalizované), tak aplikace upravené pro WV na W7 pojedou bez problémů. Věci co nepoužívají nějaké hardcore API funkce XPček pojedou taky.
U 2K => XP byl větší problém s tlustším okrajem oken a tak se musela celá řada aplikací přepsat, aby fungovaly korektně i na novém API. To samé je i s ovladači, řada ovladačů pro 2K šlapala na XP bez nějakých problémů, to samé se očekává i u WV a W7.
XP mód není nic jiného než upravený MS Virtual PC 2007, který šlape i na staré P4, co nemá instrukční podporu pro virtualizační technologie. Pokud je CPU podporuje, tak se dá podpora ve VPC zapnout a pak ten virtuální systém šlape o poznání rychleji.
moje otazka zni: Bude 32bit XP mod u 64bit W7?
Nevidím v tom problém, už dnes můžeš mít virtuální 32bit stroj na 64bit hostu.
Tak jsem zdarne provedl upgrade na 7201.
Zjistene problemy: Zmizel Daemon tools snad pomuze reinstall. Neprenesly se drivery od BlueSoleil - pomohl reinstall.
Jinak zatim jediny rozdil krome toho ze neni cestina a vpravo dole se zobrazuje 7201 sem nasel ve zmene boot loga.. to nove a neokoukane ze svetylek slozene MS logo bylo vymeneno za neco na zpusov visty.. cerna obrazovka a bar..
btw myslim ze svetylka budou porad nekde uvnitr systemu a pujdou aktivovat.. Windows Vista v sobe taky maji boot AURORA i kdyz je ten je tak osklivy ze se na nej snad nejde ani divat :-)
Jinak aktivace systemu probehla OK s mym RC klicem...
Edit: plany poplach svetylka jsou zpatky :-) bylo to asi jen pri prvnim spusteni..
nefunguje mi ale ta BETA kasperskyho pro Win 7.. na RC jsem ji sice netestoval ale ted pise unexpected error pri spousteni file anti-virus plus nechodi anti hack atp.. Uz pri intalaci to nekolikrat napaslo instalation failed.. Zase na druhou stranu od chvile co jedu na RC sem nemel antivir zadny a nakazil jsem tak maximalne sebe rymou.. komp byl na prvni pohled cisty (doufam ze i na druhy).
Já jsem provedl čistou instalaci 7201 na velké PC a všechny problémy jsou pryč. Premiere šlape, URL Rewrite také, takže pohoda a ponaučení - upgrady nejsou úplně košér.
pánové, děláte něco jiného než že pořád upgradujete? :D
Jenze firmy nevymenujou stroje rok co rok. Stroje se obmenujou nejdriv po trech letech, ale posledni dobou je videt snaha tohle prodlouzit, protoze pro kancelarskou praci bohate dostacuje libovolny HW a pokud funguje, proc jej menit.
Kompletni obmena HW je tak na min 5-6 let a to je pro M$ asi celkem neprijemna situace. A ten SW se zadarmo taky nepredela.
Uvedom si, ze M$ chce vydavat "nove" widle kazde dva roky. To je pro firemni klientelu naprosto neakceptovatelne.
Myslím si to stejné, co Jezevec.
MS se měl dle mého názoru vykašlat na W7, je na něj brzy. Raději měl udělat změny v jádře, které provedl u W7, coby SP pro Vistu, klidně tento SP mohl být placený, jak jsem již myslím napsal dříve, dokázal bych to i pochopit, pokud by stál např. do 1000 kč vč. DPH. Prostě něco jako datadisk u her.
W7 se tak, dle mého názoru, rozšíří více mezi domácnostmi, kdy někteří jej dostanou k novému PC, část si je koupí jen tak, samostatně a zbytek zwarezí a budou machrovat nad tím, co že nemají za super moderní OS.
Firmy, které dodnes používají XP to činí proto, že na Vistě neběží aplikace, které jsou řádově dražší než OS od MS a nechtějí kupovat nové verze jen proto, aby fakčili na Vistě, protože jim stávající software plně postačuje.
A jelikož je W7 obsahuje pouze vylepšené jádro od Visty, tak si dovolím tvrdit, že tyto problematické aplikace, nepoběží ani na W7, snad s XP modem, kde je problem s CPU. A myslím si, že žádná firma si nebude kupovat W7 jen proto, aby si na něm pustili VirtualPC, přes který budou spouštět druhý OS (tzn. XP), aby si v něm pustili určitou, denně používanou aplikaci.
MS jistě do vývoje W7 investoval hodně peněz, které se jim asi jen tak nevrátí, a osobně si myslím, že W7 nebude moc úspěšným OS, ale budou alespoň na tom lépe, než Vista.
Výše uvedené je jen a pouze mým názorem. ;)
A víte co si myslím já? Že možná máte ve spoustě názorů pravdu a s některými se třeba i ztotožním. Avšak myslím si, že MS nejlépe ví, co jak udělat, aby to pro něj bylo dobré, takže takové polemiky jsou mu celkem asi jedno.
No a jelikož jsem domácí uživatel, a jelikož sedmičky jsou prostě tu, tak z toho pohledu domácího uživatele(netvrdím, že na tom nepracuju, ale nejsem korporátní sféra) se sedmičky prostě povedly, šlape mi 98% všech aplikací, je to pěkné na oko a nová spodní lišta je pro mně konečně něco, na co jsem čekal :D
Ja byl od RC upgrade panic :-) 7201 ´bylo moje poprve :-)
Jinak abych nebyl OT.. Pozor na media s W 7.
Instaloval jsem brachovi. Nemohl jsem najit verzi co jsem palil na MAC OSX v praci malou rychlosti a udelal z toho sameho ISA novou kopii 7100 normal na MAX rychlost v IMGBurnu.
Objevila se chyba:
A required CD/DVD device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD or USB flash drive, please insert it now.
Note: If the Windows installation media is in the CD/DVD drive, you can safely remove it for this step.
Zkusil jsem vypalit 7201 a ta sama chyba...
prolezl jsem diskuze kazdymu pomohlo neco jinyho.. (Vymena mechaniky, vypnuti FDD v BIOSu atp.)
Mne pomohlo najit tu starou instalacku W7.
Takze ponauceni palit media W7 radsi pomalej.. nebo nevim kde byl rozdil
Blackknight: s placenym datadiskem by je lidi poslali doriti rovnou. imo to udelali hlavne proto, ze WVista si ziskaly hodne spatnou povest a jednodussi, nez napravovat posramocenou povest Visty, je proste vydat novej system, kterej si kvalitou udela dobrou reklamu a presvedci VistaSkeptiky ...
mi stejně přijde lepší napsat něco od nuly než rozvrtat a velmi pravděpodobně dojebat už existující značně problematickou věc :)
A navíc do kupování "datadisku" by nikoho nemohli nutit, takže by se na to většina vybodla a 1) nic by na tom nevydělali a 2) reputaci systému by to vůbec nezvedlo, spíš naopak (omg oni k tý sr... něco vydali a ještě chtěj prachy!).
Ja ti nevim, pamatuju toho celkem dost zpet a zatim ty uspesnejsi verze at uz OS/office/... vzdy prinesly predevsim novou funkcionalitu. Vzdyt i na XPckach pracuje spousta (mozna vetsina) lidi ve win9x vzhledu. Je to totiz proste prehlednejsi.
=> w95, 98/se, 2k/ xp ... ac vzdy bylo po uvedeni reseno spoustu nedodelku, obecne ty systemy prinasely neco "proc prejit". Takze se migrovalo drive nez by odpovidalo proste obmene.
Napr mezi 2k a xp umyslne uvadim lomitko, protoze z hlediska firemniho vyuziti byly +- rovnocene a xp se pouzivaji jen kvuli supportu, jinak je to jedno. Tyhle verze prinesly moznost spoluprace stanic se serverem, coz je pro firmy zajimava funkcnost.
Ale visty ani w7 nic noveho neprinasi. Zatim mi nebyl nikdo schopen popsat nejakou "must have" vlastnost. A jaky je rozdil mezi pouzivanim rekneme dvou stejne funkcnich systemu ? Pricemz jeden mam a do druheho bych musel investovat $ ?
hoďte někdo funkční link na 7201 buil prosím
Pokud jste na 100% spokojený s Vistama tak asi důvod upgradovat nebude.
Já spokojen nejsem, tudíž si 7 koupím.
Octopuss: A v čem ti Visty vadí? Mě to jede naprosto v klidu, ovladače už mám taky vychytaný... Jak už tu bylo napsáno - kdyby to byl nějaký "upgrade balíček" nebo service pack za rozumný peníz, tak bych o W7 asi uvažoval, takhle zůstanu na Win Vista, protože co jsem si zatím udělal čas a prolejzal to ve virtuální mašině, tak mi to nic zásadně novýho oproti Win Vista nepřináší a jelikož ten "XP mód" jak jsem pochopil, budou mít pouze ty nejvyšší (==nejdražší) verze, tak na to prdim.. Pokud mi něco nejede, tak "XP mód" řeším zapnutím virtuálního stroje s XPčkama ve VirtualBoxu a mám vystaráno :-)
Fuj to jsem se trošku rozepsal... V podstatě jsem se chtěl jen zeptat, co si myslíš, že ti W7 oproti Win Vista přinesou tak revolučního, že má cenu kupovat new OS? Ten systém nijak nehaním, "sedmičky" se povedly, otázka je, jestli je fair to prodávat jako něco jinýho, když je to "doladěná Vista"...
Myslím, že tady je evidentní snaha zaujmout po nepříliš vřele přijaté Vistě a myslím, že to vyšlo. I když zastávám názor, že to, že je Vista špatná, je podle mně jen zažitý blábol(zase, mluvím o normálních uživatelích). Já s Vistou neměl jediný problém, nikdy, nikdy mi nespadla do BSOD a nevzpomínám si, že by mi na ní něco nejelo. Ale pokud bych se teď měl rozhodovat, zda Vista nebo sedmy, rozhodně počkám na sedmy, pokud bych měl kupovat nový PC, rozhodně počkám na sedmy. Pokud mám PC, který má legal XP a ještě 2 roky bude stačit, rozhodně nepoběžím pro sedmy. Pokud mám legální Visty, rozhodně nepoběžím koupit sedmy jen pro to, že jsou nové a "cool". A myslím, že takhle se zachová většina rozumných lidí nebo těch, kteří maj ty rozumné aspoň kolem sebe.
Prostě je tu nový systém a časem na nějaký nový systém přejdeme všichni, například kvůli skončené podpoře.
2Jezevec: Must have vlastnost nemám, ale dřív nebo později z například důvodu ukončení podpory, nebo prostě jen z důvodu, že si prostě koupím nový PC nebo notes, budu nucen přejít, takže například mám víc oken jednoho programu a ty se mi v XP sloučily, nevěděl jsem, které okno je které, protože začínaly vždy názvem programu a víc nebylo vidět, v sedmách na první pohled. Řešení lišty, jako kombinace quick launch a klasické lišty s možnostíé přeskupovat ikonky i běžících programů, konečně...Nesčetněkrát jsem použil to přichycení okna přes půl obrazovky, to mi příjde skvělé, zvlášť na všem širokoúhlém, v podstatě jsem nezažil, že by se nějaký ovladač, vyjma jednoho USB tuneru nedotáhnul z netu. V tomto směru mi sedmičky přinesly víc než Vista a proto říkám, že se povedly. Mi Vista přišla podstatně víc vnucená, sedmičky se přijaly vlastně samy, tak žeby poučeni z předchozíhc nezdarů? :D Takže neříkám must have, ale why not?
David: nic kritickýho, Visty používám, z XP jsem přešel dobrovolně a nevrátil bych se, ale přesto že mi fungujou relativně stabilně (výjimečnou BSOD tu a tam /jednou za týden max/ přičítám onboard Realtek shitu nebo z lenosti nedoladěnýmu OC), jsou tu drobnosti, který sice na funkci rostlináře nemají vliv, ale patří do kategorie "tisíc nic umořilo osla" :)
Z obecnýho úhlu pohledu HW náročnost. Na rychlým stroji to šlape jako hodiny, na pomalejším je to na sebebraždu - a celková vyladěnost výkonu se mi na 7 fakt líbí.
Krom toho Visty nemám koupený (jedu eval licenci a co měsíc reinstall ;D - smějte se jak chcete ;D), takže mám naprosto jasno :)
Nemělo by teď v červnu už začít platit, že kdi si koupí Visty, bude mít upgrade Windows7 zdarma?
Tuším, že když o tom začaly diskuse, hovořilo se právě o letošním červnu... :rolleyes:
Darth Maul: No tuším, že to nebylo exaktně daný jako "červen" ale něco ve stylu "kdo si koupí Vistu v období maximálně x měsíců před vydáním Win 7, bude mít přechod zdarma"...
Tuším, že tehdy bylo x= 6..
Ale já si Visty koupil loni v březnu, čili je mi to platný jak sáňky v létě :-D
EDIT:
Octopuss: Jestli onboard Realtekem myslíš síťovku, tak si tam prdni ovladač přímo od výrobce, mě to občas hodilo BSOD taky, z důvodu, že ten slavnej "WHQL certified" ovladač od Mrkvošrotu to moc nezvládal :-) Po instalaci ovladače ze stránek výrobce desky naprostá pohoda...
Jiste, ale to neni vlastnost, ktera by me primela migrovat driv. No uvidim, co sem tak cet po netu, jsou firmy, ktere zaznamenaly krizovy propad (M$ je mezi nimi, nabizi mimo jine na nektere produkty 50% slevy ...) a jsou firmy, ktere rostou (RH, Novel, ....).
Financne me totiz prijde +- nastejno investice do noveho M$ jako investice do neceho uplne jineho, jen doba "na jak dlouho" je diametralne odlisna.
S tou síťovku jsem měl také problémy. Jednou za čas, hlavně když se brácha díval přes síť na filmy mi to vyhodilo BSOD. Fakt jsem řešil všechno možné a pak asi po půl roce mi vyběhlo okno s řešením problému - stáhnout ovladače od výrobce k síťovce - taky realtek :). A také jsem měl problémy s režimem spánku, uspávání, probouzení, prostě to nikdy pořádně nefungovalo.
Po stažené ovladače z webu najednou vše šlapalo jak hodinky.
ohledne ovladacu na sitovku a BSODu mam taky svoji zkusenost z Vist.. kdyz sem pustil uTorrent a zatizil trosku sitovku tak to do pul hodky hodilo BSoD furt sem resil kde je chyba.. takty a tak a pak proste pomohlo nainstalovat drivery na chipset + ethernet.. zacatecnicka chyba verit ovladacum primo od Visty :-) .
U W7 jsem videl BSoD az dnes kdyz si je kolega nainstaloval na iMAC jako druhej OS (W7 64bit) a mel jenom 1GB RAM. opravdu pomohlo pridat druhy modul.. Docela se divim ze si instalace nekontroluje minimalni pozadavky nebo mozna to BOOT CAMP nejak obesel
Jj pánové přesně tak, pročíst si poštu ještě v pohodě, ale jak dal člověk síti při stahování takříkajíc "krapet pokouřit", tak to šlo do háje a BSOD :-)
Jinak mě okno nevyblilo nikdy nic, já si po roce po přeinstalování Win Vista musel vzpomenout, kvůli čemu mi tehdá před rokem ta BSOD skákala a čím jsem to tehdy vyřešil :-) No nakonec jsem to z tý palice nějak vydoloval :-D
Tak jsem nainstaloval build 7201.
Kde proboha seženu češtinu???? :)
Jakkoli jsem fanatickým zastáncem Windows Classic tématu, tohle se jim fakt povedlo. Vypadá to luxusně.
Jiná filosofie hlavního panelu mi kupodivu vadila asi deset vteřin, pak mi to přišlo naprosto v poho.
Instalace v pohodě a rychlá. Akorát jsem zkusil zvolit ovladač pro řadič ručně a ejhle, sice mi to ukázalo AHCI blabla x64, verze xyz, ale nešel načíst. Průser je, že pak zmizely disky, protože instalátor nějak neumí vrátit defaultní ovladač :)
Je to svižný. I v naprostým defaultu. Jsem nadšen.
Překvapilo mě, že např. ovladač na Intel síťovku je aktuální. Z toho co mám stažený se to nechtělo aktualizovat.
Intel chipset zřejmě to samý (ale to se mi moc nezdá, spíš ještě není ovladač pro 7.... nic se nenainstalovalo)
Po prvním spuštění vše nastaveno do použitelnýho stavu - vč. monitoru automaticky do nativního rozlišení.
A teď dotazy pro ostatní:
Klasický Start menu už neexistuje? Jsem konzerrvativní :)
Co klasickej pohled na Ovládací panely?
Něco mě ještě napadne. Zatím jdu instalovat soft a valit oči.
První dojem Visty vs W7 - NEBE A DUDY!!!
edit: Tak ten Start mě začíná štvát. Chci klasiku! Funguje to na principu naposledy použitejch programů a standar je schovanej pod "all programs" dole, což je dost nešikovný :(
to prvni nabidka ve start menu dje predelat aby to nebyly naposled psutene programy ale pevne dane
akorat ze ja stejne pouzivam vyhledavani nez abych to ve startu lovil->zkus to,je to docela navykove (nemluve o tom ze to prohledava i control panels takze tam taky nelezu->chcu treba zmenit power plan tak napisu power a vyberu change power plan a nemusim to nikde hledat)
Taky jsem zkusil 7201 u mne totež čeština na update neni pro změnu žadne ovladače pro SB Live
Ten start mi taky přijde nelogický
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/...s-v-rijnu.html
No jo, to vím, můžu si je tam natahat - ale to mi taky nevyhovuje. Kdyby to aspoň šlo zorganizovat do skupin.
Teda ta pravá část novýho Startu se mi líbí velmi - to šikovný je.
Ale ta levá je katastrofa. Jsem zvyklej mít klasický menu s jednou skupinou neinstalujících se programů úplně nahoře a pod tím hned odkaz na to co je v All programs. Většinu programů jsem měl na dvě kliknutí.
Menu je o zvyku, mě se taktéž líbí ta "pravá část" a asi se nějakým způsobem sžiju i s tou levou...
Ad ovládací panely - no klasickej pohled je a není, není tam sice čudlík "Přepnout do klasického zobrazení", nicméně je tam možnost přepnout zobrazení místo "Category" na "Small Icons" a to už se klasickému zobrazení Ovládacích panelů hodně podobá. Přiznám se, že já jsem si na to "kategorizované" zobrazení nezvykl nikdy a nehodlám to činit dokud to nebude nezbytná nutnost :-D
Vista Manager 3.0 od Yamicsoftu již ve verzi Win7 7201 x64 se nechce spustit. Vyhodí hlášku, že tento program není určen pro Win 7.
(dříve (do 7100) vše fungovalo v pohodě)
Poradí prosím někdo, co užívate na editaci nastavení "Seven"?
P.S. Win 7 Manager, který se nachází ve fázi beta, umí jen z poloviny to, co ten Vista manager.
Zkusím ještě "zagooglit"...;)
Za případné odpovědi: "Thanks a lot" :)
EDIT: Enhance MySe7en - nyní užívám, celkem šikovné na to, že je zdarma.
Osobne bych zkusil pres Troubleshoot compatibility. (pravy tlacitko na instalacni soubor nebo na exac po nainstalovani) a zvolil bych ze ten soft mi fachal pod vistama...
Takhle sem uz u par softu obesel hlasky ze nejsou urceny pro tenhle OS
Jen pro info tem kteri jeste stejne jako ja nezaznamenaly nove zkratky:
Win + Up ... maximalizace okna
Win + Down ... restore nebo minimalizace okna
Win + Left / Right ... pripnuti okna k okrajum obrazovky, funguji cyklicky
DoubleClick na hornim okraji okna ... maximalizace okna
Vice zde: http://www.mydigitallife.info/2008/1...-in-windows-7/
Neni ten double-click na horni okraj okna uz od dob win95, ne-li drive? :)
Konecne klavesove zkratky pro minimalizaci/maximalizaci oken. Skoda, ze kdyz uz je zavadeli tak u toho nepremysleli. Osobne mam rad klavesove zkratky rad takove, ze je dokazu ovladat levou rukou - win+r, win+e, win+f, win+d. win+kurzor sipky jsou na nic. To uz je jednodusi zustat u alt+mezernik + pismenka na min/max/.... .
Tady člověk jeden den se věnuje práci....a co se tady nestane - takže - zkuste si to vyříkat pomocí karmy či případně SZ.
EDIT : Promazáno, pročištěno....
RC2 bude volně dostupný či nikoliv? Mě už iniciativní správa školy zrušila MSND AA :(
super funkce je to kdyz zatrepete oknem tak se ostatni minimalizuji. a kdyz zatrepete znova tak se zpet maximalizuji.. fakt super..
Jinak taky myslim ze to poklepani ve W 95 fungovalo na maximalizaci :-)
Mel by to byt real changelog
http://www.sevenforums.com/attachmen..._changelog.png
O buildu 7227 se rika, ze je to fake. A tahle veta mne opravdu pobavila: "Reducing the length of playback sounds sistemnyeh" ;)
Někde jsem se dočetl, že kolem 20.6. by měl vyjít RTM Build :D.
BTW. čeština na 7201 není zatím.
nicmene na dolnim okraji to funguje taky:)