Ale s učinosti jsou někde jinde.. A hlavně mají moc úzky hadice :roll:Citace:
Původně odeslal Don Carlos
Printable View
Ale s učinosti jsou někde jinde.. A hlavně mají moc úzky hadice :roll:Citace:
Původně odeslal Don Carlos
ale da sa s nimi dohodnut a oni ti urobia s priemerom podla tvojich poziadaviek... pisalo sa o tom niekde na zaciatku tohto threaduCitace:
Původně odeslal Mirectec
Ale 8/10 Já mám hadice 10/14 :!: Možná by byli schopni udelat i 10/14, ale to já si radši počkám na lepší provedení :arrow:Citace:
Původně odeslal arcanus
a kdes to kupovalCitace:
Původně odeslal Hunt3r
Taky musím někde koupit,ale na aquacool.cz jsou ty ceny hodně přemrštěné :evil:
Katoo: jsi to spatne pochopil, ja sem je mel objednany od Radka, ale neposlalmi je...
kua musim neco sehnat nebo se mi to upecee... :evil:
potreboval bych aspon naky podrobny nakresym najlip rovnou vCADu, abych to mohl poslat nake firme na odhad ceny...
Nema tady jeste nekdo frezu???
nahodou mam prevrtanej aquacool a chladi vic nez squele
tak mam po mature a zacal sem s novym watercooloingem zde zakladni kamen :)
http://www.fi.muni.cz/~xjahoda/hw/ky...n/P6120073.jpg
http://www.fi.muni.cz/~xjahoda/hw/ky...n/P6120076.jpg
zakladna 5mm
zebra delka 10 tloustka 2-1mm
stred (to co je mezi zebrama) 20mm
Mohl bys to nejak bliže popsat? Tohle jsi dělal na soustruhu že?Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
jo je to na soustruhu. Je to jadro bloku, kolem pride nasunout trubka. Do te bude udelanej privod a odvod pro vodu. Tento typ sem vyvinul se svym ucitelem ze skoly :) A to kdyz sem premyslel jak to vymyslet abych to mohl sam vyrobit a pak sem chtel aby kolem cpu a predevsim nad nim byla co nejvetsi masa - coz se malokdy u bloku povedeCitace:
Původně odeslal Mirectec
Velmi podobne to ma vyresen waterblok firmy Innovatec a je jeden z nejlepsich. Tak jsem zvedavej jak to bude chladit tobe. Keep us informed :)
erbriac jo taky su zvedav :)
btw nemas na ten innovatec nejakej link?? docela by me zajimalo jak to vypada
,mhm tak innovatecu sem moc podobnejch nenasel ale tento zalman k tomu nema daleko
http://www.sharkacorp.com/images/zm-...-wb1-cr-lg.gif
az na to ze ma uplne divne udelanej privod/odvod vody ???
ale fakt dost divne
Tady máš ten Innovatek :arrow: http://www.tomshardware.com/cpu/2002...ooling-06.html
kua tak to je presne vono :roll:Citace:
Původně odeslal LM
edit sem ho nemohl nikde na netu najit rozdelanej aby bylo videt to jadro
Docela by mě zajímalo:
1) jak to upneš na procák?
2) proč jsou tam vysoustruženy ty dražky, když se tam voda nedostane?
3) Jak to chladi?
na procak to upnu sponou kerou mam jeste z nynejsiho vodnika.
¨na nejvrchnejsim patre (uplne nahore bloku) je jamka presne na stredu do kere pride napajet kulicka do sroubu co je na spone (podobna jak od aquacoolu) pride udelat na stred zasejc dirka. Bude-li pak sroub namiren na stred cpu tak se pri dotazeni zajisti ze blok bude sedet rovnezz presne na stredu a diky kulicce se vyrovna jakykoliv nerovnomerny pritlak (snad :) )
ad drazky do kerych se nedostane voda - ty sou tam je tak , nechtelo semi odsoustuzit tolik medi - kdyz sem ji za drahy peniz zakoupil :)
edit jak to chladi nevim pac to neni hotovy :wink:
Aha tak teď už jsem doma :roll: V každym připadě se pak pochlub až to bude hotovy.
Zdravim,
to posledni, vypada velmi zajimave a taky me zajima jak to dopadne a vsimete si ze inovatec na tom ma viko z hliniku, coz jste tu na foru zavrhli. jinak to vypada dost dobre.
RADEK
2Radek-B: zdravim, tak ako to s tebou vyzera? este robis nieco, aalebo cakas az na novy stroj?
jj. Taky by mě to zajímalo.
No ja se celkem nezastavim,Citace:
Původně odeslal arcanus
ted proste na hrani neni cas.... Jinak dalsi masinu mam na dvore, jen tam dat motory a elektroniku..
RADEK
A co třeba o prazdninach? To se taky nezastaviš? Hned bych bral GPU+CPU+Chipset ;D
taky mám doma soustruh,ale žádný velký kus mědi :evil:
ale na Radka aj tak nemas ;D ;DCitace:
Původně odeslal Katoo
Radek ma frezku a Katoo ma soustruh :wink:Citace:
Původně odeslal arcanus
¨no jestli někdo udělá labyrint na soustruhu, tak to je na NObelovu cenu ;D
mno dybys tam dal dost velkej valec s dost velkou celni plochou pak bys tam tim nozem zaryl a co nejrychleji jim posunoval ku stredu :)Citace:
Původně odeslal Staňour
tak by ti mohla vzniknout pekna spirala
ale radci to nebudu skouset :mweheh:
nějakej labyrint by se dal udělat i na tom soustruhu :idea:
ale fréza je fréza.
Vlastně můj táta má frézu,ale na dřevo ;D
To jestli se nepletu má radek taky. Koukněte co radek umí :D ;DCitace:
Původně odeslal Katoo
http://www.sweb.cz/mirectec/schodyradek.jpg
:lol: :eek: :arrow: :drool:
Spirály netřeba, stačí obyčejný zápich, což by měl zvládnout každý průměrný soustružník.
Tato konstrukce je opravdu geniálně jednoduchá a účelná, soustruh je daleko dostupnějsí než nějaké CNC frézka...
http://www.razdva.cz/juryn/wb01.gif http://www.razdva.cz/juryn/wb02.gif
To schodiště je mi až příliš povědomé, takové nějaké jsem šaloval a betonoval..., řekl bych, že je to stoprocentně ono.
Ty vol.e :-o :-o :eek: :eek: To vypada skvěle!!! Já myslim, že by to za to stalo :-oCitace:
Původně odeslal kamil
jo, vypadá to pěkně(i ten výkres, brw taky dělám v Autodesk Invertoru ;))
tak jsme s bráchou tak nějak přemejšleli, páč taky chystáme chladič, a napadlo nás, že kdyby se udělala ta drážka jako závit a ta voda by protejkala tou drážkou, tak by to chladilo líp, ne? co vy na to?
Más pro to nějaké vysvětlení, proč by tomu tak mělo být? A navíc jak bys řešil přívod na začátek drážky? V jednoduchosti je krása...Citace:
Původně odeslal apik
No nevim, ale bylo by todivny. Spiš bych řek, že by to lepší nebylo. Musela by tam být nějaká trochu větší drážka a to by se provádělo blbě :!:Citace:
Původně odeslal apik
no, brácha se soustruhem dělá zázraky, takže toho bych se nebál!
mam o tom třeba uvažovat?
No já netvrdím, že je problém udělat na soustruhu závit, ale pochybuju o větší účinnosti této varianty. Jediné, čeho zaručeně dosáhneš, bude zmenšení průtočného průřezu.
Malá poznámka k názvu vynikajicího programu od Autodesku. Program se nejmenuje Invertor od slova inventura ci inverze, ale Inventor od slova invence...
2kamil: trosku offtopic :wink:
2all: myslim ze aj na sustruhu sa da urobit super block takze nevidim dovod, preco sa do toho nepustit. Ked bude mat niekto z vas nieco hotove a odskusane, tak by ste mohli robit Radkovi konkurenciu :wink:
ale vazne: pokial je ten stroj kvalitny (dostatocne presny) a ten co ho obsluhuje fakt manik, tak by sa dalo urobit cokolvek (teda skoro)..
adspirala: nevidim na nu dovod ??? Ak by boli tie drazky dostatocne hlboke, dalo by sa o tom uvazovat, avsak treba vziat do uvahy fakt, ze v tomto pripade musi voda stupat od jadra hore, aby to malo aspon nejaky vyznam :!:
@ kamil: jo, já vim, mam tam to R zažitý, nevim proč...
tak s tim závitem tam to asi nemá cenu, no, něco vymyslim a možná nahodim nějaký obrázky...
nechapu co mate s tou ucinnosti, ja mam rucne delany chladic, pilkou vyrezane drazky a snek z prepazek. Vody mam v akvarku tolik, ze cerpadlo uz nema skoro co cerpat. Ale pocitac jede vesele dal. Co na tom ze ma cpu o 2 stupne vyssi teplotu, nez by melo s chladicem za 2000Kc, moje cele chlazeni vyslo na 400 vcetne akvarka i cerpadla.Citace:
Původně odeslal Mirectec
docela me jebe ze nemam nikde pristup k plexi ani zadny zkusenosti. Ten dekl na to totiz vypada dosti jednoduse, efektivne a efektne :-(
takdle to budu delat taky z medi
No jo, ale pokud mas procak, kterej při teplotě 58'C padá a dosahuješ tuto teplotu se vzduchovym chlazením, tak ten vodnik ti naopak muže uškodit. Je taky rozdíl, jestli to někdo dělá pro taktovani a někdo třeba hluku.. Např já kvůli obojímu ;DCitace:
Původně odeslal stealth
tak jsem se pořádně zamyslel nad tim soustruženym WB a připadá mi to jako dobrý řešení pro mě, i když mam přístup vlastně k jakýmukoliv obráběčskýmu stroji.
Akorát řešim pár věcí, jako jak utěsnit tu trubku, v který bude vložený to jádro toho WBku... vymyslel jsem do základny vysoustružit drážku, do který by se dalo O těsnění. Nebo to zapájet, pokud bych tam ale dal plexi, tak by to nešlo, leda to těsnění a zalepit. Fakt nevim co bude nejlepší. Taky ještě řešim jako obvykle uchycení k desce.
No myslim, když to uděláš jako uložení s přesahem, a pak to spajíš, tak by se to po.. nemělo
Já bych to z plexi rozhodně nedělal, v návrhu jsem akorát použil průhlednost kvůli lepšímu pochopení...
Na o kroužek bych se vykašlal, buď bych pájel, nebo použil silikonový tmel.
Upevnil bych to sponou, do imbusu bych dal kuličku...
tak tak ja budu pajet stribrem, teda ja ne ale otecko vpraci :)
ovsem s cim budou jeste docela problemy tak s privodem a odvodem :roll: , namysleny to mam ale nevim jesi to pude spajet, jelikoz ty svary budou dost blizko sebe a tatik rikal ze ma strach ze zatimco bude pajet jeden tak z druhyho zapajenyho potece stribro ven. Dneska vecer bych mel mit ten prstynek trubky do keryho to pride zasunout (vcera uz sem to zkousel a je to mazec povedlo se mi to tak ze to do sebe presne ale uplne presne pasuje) do tohoto prstynku treba vyrezat pilkou
2 obdelnikove diry do tech navarit zkovanou medenou trubku do hranateho profilu, a do techto dvou "hranatych trubek" zvrchu vyvrtat diry pro fitinky ... mno su zvedaf
budeš pak moct nahodit nějaký fotky?
jo az to bude nahodim rad... ale bude to monstrozni a vy se mi pak budete smat :lol:Citace:
Původně odeslal apik
Myslite ze by bola schodna cesta vyrobit waterblock z normalneho medeneho pasivu na P4 napriklad titan CW7TB ? Myslim vodotesne ho zakryt a upravit tie rebra na krajoch ?
no fungovat to asi bude (ako tak) ale urcite to nebude trikrat efektivne ... a tiez to asi zapajkvot cele neni zrovna sranda .... privody spravit ...Citace:
Původně odeslal TimeLord
MadCap
myslel som skor na nejake plexi alebo inu umelu knotu a kvalitne lepidlo, tie su predsa dnes uz lepsie ako hocijake pajkovanie. Ide mi len o efekt ci by to mohlo fungovat. Tie medene rebra su c jednej strany do druhej nepretrzite, takze striedavo na jednej a na druhej strane ich trosku skratit aby sa vytvorila cesta pre vodu, mohlo by to mat dobry ucinok ?Citace:
Původně odeslal MadCap
Podobnej waterblok mam doma. Dělal jsem to z pasivniho chladiče na PII. Měl taky žebra spojený po celý šířce. Tak jsem střídavě ty žebra na každý straně trochu zkrátil a vytvořil tak takovýho "hada" ;D. Pak už to jen stačilo "obalit" vhodně vytvarovanym plechem a přilepit vývody (a pak i ten plech). Lepil jsem to polocí tmelu kterej se používá na opravu chladičů (obsahuje v sobě částečky kovu a tak se po vytvrdnutí i celkem podobně chová - může se potom dál opracovávat - třeba brousit)
A ucinnost ? lepsia ako frezovane do medenej kocky ?Citace:
Původně odeslal LM
Nevim, neměl jsem možnost to porovnat.....
NO, jak sem uz psal, nevypada to spatne,
Ale poznamka kamila o prutocnem prumeru je spravna,
A jeste bych udelal :
Postupne zvetsovat hloubku zapichu a jeho sirku - proste udelat nad jadrem kuzel a postupne ztencovat zebra. (to by mozna pomohlo myslim)
RADEK
supr, beru to v potaz...Citace:
Původně odeslal Radek-B
...čím tenší žebra, tím hůř se bude vrtat nátok.
tak jsem si dneska jen tak hrál s InveNtorem a vzniklo tohle, nepředpokládám že to bude nějak dobře fungovat, ale prostě mě to napadlo...
http://ggdag.wz.cz/pc/01.jpg
http://ggdag.wz.cz/pc/02.jpg
http://ggdag.wz.cz/pc/03.jpg
vim že je blbý, že nad jádrem neni velká masa toho materiálu, ale zase tam jde chladná voda...nevim, je to taková bláznovina, ale nějak by to taky chladilo
Je to pěkny, ale jak to upnout? Ty kanálky by musely být hloubější, protože by to hrozně brzdilo průtok. Ale jinak je to dobry a myslim, že by to bylo i učinny :wink:
no, s upnutim nebude problém, pokud bude mít dotyčná deska díry kolem patice na šrouby. Pokud ne, tak spona se bude dávat dost blbě...asi by se musela udělat vlastní výroby, ale to by se nějak dořešilo...
Hlavní by bylo dořešit vlastní WB, ty kanálky se hlubší udělaj v pohodě, ale spíš by mě zajímalo, jestli se nebude voda brzdit v těch kanálkách, co propojujou tu vnitřní přívodní díru s tou spirálou a pak ten, co spojuje vývod s koncem tý spirály.
jo taky sem tim puvodne tak pocital, jenze pri vyrobe se naskytly docela problemy, tak sem byl rad ze to nakonec dopadlo aspon takdle. A navic si myslim ze to zlepseni by nebylo az tak zasadni.Citace:
Původně odeslal Radek-B
)toz vse je jiz vyrobeno ä vcera vecer sem to dal tatikovi do sacku a snad mu vide cas a v praci to behem dneska max. zitra pospaji dokupy.
uz mam secko aj gut vymenik.
Jen se drbu s expanzni nadobkou. Jelikoz mam ponorny cerpadlo tak musim mit v obehu jeste nadrz v kery bude to cerpadlo moct byt ponoreny. A vzhledem k to mu ze chi mit obeh uzavreny se to jevi jako maly problem. uz sem doama vyzkousel snad vsecky prihodne pixle a dozy a plechovky, ale to prave stale nigde. Bud to dostatecne nevodotesni nebo se do toho nevejde cerpadlo :evil:
musim to nejak rychle vymyslet protoze dybych mel hotovej blok a nemoh to dat do chodu kuli pitome nadobce tak by me to opravde nechutne ...*** (vadilo ??? :wink: ) fotky poslu, jenze digital nemam, net doma nemam, vlastni stranky na kery bych to hodil taky ne¨, takze mi to dycky chvilu trva.
tak jak to tady procitam, tak to vypada dobre... ma to uz nekdo doma? vzhledem k tomu, ze du taqy do vodniho chlazeni mam par otazek... za prvni.. jedna laicka [nechce se mi hledat] potrebuju nakou nadobku nebo mi staci napustit vodu do obehu a mit tam jen vymenik-cerpadlo-wbloky?? a ceny jak ste psali na zacatku zustavaj? ja to totiz docet do 9 stranky.. :wink: a zaroven potrebuju poradit... libi se mi komplet aquacool professional set od all-electronics asi za 1830, ale nechce se mi do toho davat tolik moneyz... takze bych byl rad, kdybyste mi napsali nejlevnejsi, ale zaroven dobry komponenty... videl bych to takhle : CPU, GPU, CHIPSET Wblok bych vzal odsud... cerpadlo naky 600 l/h [levny] a nakej malej [chci to mit vsechno v kompu - doufam ze to tam narvu :?: :roll: ] vymenik.... takze dik za navrhy...........
600 litrov za minutu ?? to chces nieco hasit alebo co ? :-)Citace:
Původně odeslal Killer[SH
ted uz dela EIHEM 1200l/h 8-)
jinak kdyby neco tak naky veci z nemecka budu nakupovat je toí vse v bazaru tak kdyztak mrknete :wink:
sorry to byl preklep... je to 600l/h.... 8-)Citace:
Původně odeslal TimeLord
jo, tak bacha... ten aquacool set je blbost... napsali mi tohle... Aquacool profi se jiz neprodává. Toto je jiné chlazení. 1500.- stojí chladic CPU + cerpadlo a 900.- stoji vymenik s drzakem a vetrak.
SMEJDI ZAS.ANY
Fakt mi nikdo neporadi??
Ufff... tak sme precital celu tuto diskusiu od zaciatku az do konca - trvalo mi to asi 2 hodiny. :lol: Nakolko som slovacisko tak nerozumiem celkom vyrazu "fitinka". :oops: Ako som to cele tak cital, tak som si robil nejake poznamky a pisal otazky. Tiez sa chystam do vodnika a preto sosam nejake pozitivne postrehy.
Neviem preco sa tu snazite vymysliet nejaky super tvar WB? Podla mojho nazoru by uplne postacoval WB s hadikom - ten chladic to teplo do tej vody odovzda. Okrem toho vymyslat nejake brutalne tvary je technologicky narocne - moje motto je jednoduchost. Mozno bude niekto namietat, ze ucinnost je tam nizsia. O kolko? Podla mna su to zanedbatelne percenta. Treba tam mat dostatocny prietok a nie je o com.
Celkom sa mi paci ten kryt z plexi. Len to uchytenie na diery v doske sa mi moc nepozdava - je mi jasne, ze vacsi WB uz socket neunesie --> treba urobit mensi WB. :idea: A hodit ho pekne cez sponu. ;D
Otazka je hrubka samotneho medeneho bloku a do akej hlbky treba frezovat - od toho vlastne zavisi s akou rychlostou sa odovzda teplo do vody. Nechcem aby mi WB vazil 0.5 Kg. :?
Inak super diskusia - kopec som sa tu dozvedel. Niekto mi spominal, ze u nas na skole maju u strojarov pocitacom ovladanu CNC frezku, takze tam idem vyskusat stastie.
tak sem to prolez cely... libi se mi "cibule"... a mam napad.. uz to tady bylo, ale nikdo to nebral v potaz... jedna se o tu sponu od Aquacoolu.. ta by pres to plexi sla pripojit ne? a nebyl by problem s upinanim.... nebo to je tak slozity ??? :?:
http://www.pretaktovani.cz/text/teorie.asp
stoji zato precitat si...
a tu je realizacia. je to zatial jedno z najefektivnejsich vodnych chladeni ake som videl, rozhodne je tam vela vynikajucich myslienok.
http://www.pctuning.cz/titulnistrana...=2&ArtId=17830
tak a je hotovo dneska jesi mi to vyde tak by meli byt fotecky.
uzavreny obeh jako expanzni nadobku sem pouzil umelohmotnou pixlu od colacaa (takovyto kakao), vymenik mam jakejsi delanej od tatika z prace a na nem 2x90mm fan. V supliku mam ale 2x130mm fan na 240v na kery je ten vymenik primo delanej - takze to bude teprv hukot (potenciometr samozrejmosti). Mno a teplota jest na frekvenci 1700 pri voltazi 1,6 do 44
voda se drzi kolem 26
ovsem: napadlo me to uz predtim ale ted se mi to potvrzuje, mam pocit ze v pripade tohodle typu bloku je heatspreader docela brzda. zkusil sem podtaktovat na 800 (66X12)a teplota byla kolem 39 stupnu. Pak sem tam hodil celera800 (8x100) a teplota byla na 32. A pritom ma voltaz na 1,75
takze me zacinaj napadat hrisne myslenky o sundani hs :evil:
jo, to je pekny ale myslim, ze je cerpano z www.pretaktovani.cz/kosina.php.... a navic vodni chlazeni za 13000 :eek: fuj.... ja do toho nedam ani 2000.... takze pro zacatecniky [ja] to myslim nic moc neprineslo [uz sem cet pretaktovani.cz]
ale aspon napad to sem dat se ceni.... :!:
jo, ted sem si vzpomnel... pred par mesicema sem u nas v Humplu kupoval plexi... narezali mi ho jak sem chtel... bylo to sice myslim 5mm ale narezali... tak tam v pondeli skocim, jestli by mohli narezat kousky na ty Wbloky... A bylo by to vyreseny... ted akorat potrebuju, jakou chcete tloustku?? ja bych dal 10.. nebo 12??? myslim, ze 10 staci ne???
Vobec tam nejde o tu cenu. :!: Ta je absolutne nepodstatna. Podstatne je s akou lahkostou to ma chlapik vyriesene. Zjavne nad tym asi trosku premyslal. Co sa tyka vodneho bloku tak ja by som dal 10 plexi - to je podla mna akurat.
no, cena je podstatna... pokud to chces mit pekny, tak si do toho investujes a za ty prachy to musi bejt hezky... Jako za 13000 to musi bejt pekny i kdyby to delal amater... nemyslis?? jo, udelal si to pekne, to jo.... Tak ja tam teda skocim, zeptam se, kolik by to stalo... zeptam se na 10mm i na 12mm... a jaky rozmery?? Pro ty, kteri nemaj na desce diry [ja] a pro ty, kteri diry maji? nahodte pliz rozmery... THX
Jo ma to dost pekne a pri tom velmi jednoduche, obvzlast zajimave vyresil prechod plexi/fitinka.
RADEK
(jo a resite tu uz jednou veci vyresene, staci se vratit a precist)
Hi all,
tak sem se konecne dockal - zacal sem chladit vodou. V pondeli mi dosla "cibule" od Radka-B (diky Radku) a reknu vam ze to ma vazne moc pekne zmakly... Bohuzel mam blok jen na procak, ale casem urcite poridim i na grafiku a chipset. Zatim nemam zapojenej vymenik, mam jen 10L kybl, ale zitra se k tomu snad dostanu.. Teplotu procu sem sice ocekaval o neci nizsi, ale i tak to je supr.. Kompl mam vyhazenej z casu - vsecho venku - lezi to nastole, v mistnosti 27°, procak idle 38-40°, full load (2hod prime95) 45°(cidlo v socketu), voda kolem 30° - mereno pokojovym teplomerem. Nejlepsi natom je urcite to ticho... :wink:
co?!?!?!? uz ich zase vyraba??? :eek:Citace:
Původně odeslal Hunt3r
2Radek: prosim ta, napis, ci si opät zacal s vyrobou, pretoze aj ja by som chceeel.. vopred vdaka
nevyrabi, jen mel jeste jeden kousek navic :wink:
Nebyl by někdo ochotný zapůjčit mi na týden radkovu cibuli na otestování, jestli je tam takový rozdíl proti tomu jak to mám dělaný já??(drážka).
Aby to porovnání mělo nějaký smysl, můj vodník akorát prohozený bloky.
Momentálně se nacházím ve východních čechách u dobrušky.díky
tak sem sem konecne dokopal ty fotky :roll:
http://www.fi.muni.cz/~xjahoda/hw/ky...slon/blok1.jpg
http://www.fi.muni.cz/~xjahoda/hw/ky...slon/blok2.jpg
http://www.fi.muni.cz/~xjahoda/hw/ky...oslon/case.jpg
sorry je to docela velky ale byl sem rad aspon zato
tedka jedu na 142 X 12 coz jest neco nad 1700
Vypada to celkem zvlastne :-) Ale mel jsi napsat spis jak to chladi ??? Taky by me zajimalo, kde a z ceho jsi vzal ten radiator? Vypada celkem fesne ;D
ta jahoda vyzera zaujimavo, ale ten radiator je naozaj pekny kusok
2Hrochoslon: nice.. nahod naky teploty. Docela se mi libi ten radiator, co je to zac? Na radiator z auta to moc nevypada???
oprava: mal 2 naviac ;D :wink:Citace:
Původně odeslal Hunt3r
;D ;D 8-)Citace:
Původně odeslal arcanus
Nedal tu jeste nekdo ty wb?Nebo nema nekdo nejaky navic?Potreboval bych na procak a grafarnu(Sparkle G4 4200)Dix
Vodní chladič naprodej v sekci bazar
takze vysledky a teloty sem psal hned jak to bylo hotovy - post na minule strance :roll: ale to bysme museli procitat vsecky posty co :wink:Citace:
Původně odeslal Mirectec
mno ten radiator je fakt fesny.. psal sem ze mi ho otec donesl z nemocnice-pracuje tam jako technik. Prej to tam delal nejakej chlapik na zakazku a to ze tam po nem zustalo. Mno a nyni na tom ma jeste ty 130x130 fany. Ty sou na vysku malem vetsi nez ten radiator ;D .
akorat to chce regulaci pac to vcelku huci. ale voda se zas neohreje o vic jak 2-3 stupne. ale jeste to dovychytavam
btw jaky mate zkusenosti s tim jesi vetrak na radiator vzduch fouka ci saje?
sorry za offtopic ale: Hrochoslon ... kolko tam mas preboha tych gk :)) to mas doma jak v temeline tolko monclov ?? :))))
mno zkousel sem zapojit 2Voodoo do sli a k tomu sem tam prihodil jeste V3 a tak 2 mesice sem s tim jel, akorat ze do sli semi to nepovedlo a tak sem to za nejakej cas vratil zas z5. pravda jeste sem se nedostal k tomu abych si prekopal podpis a tak to udelam ted :idea:
Co rikate na tenhle WB?Nebyl by problem se zavzdusnenim?Inspirace je jednim navrhem tusim od radka co tu kdysy byl a uprevane tak aby to zrobili u tatky v praci...Jeste dotaz-kdyz bych delal vrsek z plexi tak cim to lepit?[img]http:\\wolfine.webzdarma.cz\tatka.jpg[/img]
Co rikate na tenhle WB?Nebyl by problem se zavzdusnenim?Inspirace je jednim navrhem tusim od radka co tu kdysy byl a uprevane tak aby to zrobili u tatky v praci...Jeste dotaz-kdyz bych delal vrsek z plexi tak cim to lepit?http://wolfine.webzdarma.cz/tatka.jpg
Zdravim vsechny v tom hycu.
Opet ------ zatim se nic nefrezuje. (((((
zatim
RADEK
byl zalozen novy thread, dela tam nekdo dalsi nejake chladice podivejte se tam.
No jenom takova blbost :wink:
tak tady ta debata docela ustala, ale nevadi mam dalsi prispevek :-)
kdysi se tu resila vyroba Mk4 ale ta nejak nedopadla, nasledne radek zacal vyrabet cibuli kterou mam doma i ja, ted bych si rad vyrobil vlastni blok na procesor, bohuzel ted nemam cas do pc kreslit jakykoliv planky tak se to pokusim alspon vysvetlit
celej blok ma podobnou konstrukci a rozmery jako cibule akotar s tim dozdilem ze cibule ma 7 zeber kroucenejch a ten novej blok by mnel 15-20 rovnejch zeber, drazky mezi zebrama 1*12*30, tloustka zebra 1mm, celej blok bude odlechcenej tak by jeho vaha nemela presahnout 300g
pod tema zebrama bude souvisla vrstva 8mm medi
ty drazky se nebudou frezovat ale rezat kotoucovou pilkou, do hliniku to jde v pohode ale jak to pujde vyrezat do medi jeste nevim
ma nekdo nejakej napad nebo pripominku jak to jeste vylepsit?
Nevim, jestli jsi cetl cely thread, ale tohle tu uz prakticky bylo.. :roll:Citace:
Původně odeslal Galaxi
No ti fandim , ale ze skusenosti s MK4 ti radim nakup si vice kotoucovych pilek. Neni to legrace. Tenka pilka se v tom vlni jak had , hodne zalezi na jejim naostreni. (nicmene MK sem nezavrhl , mam doma sice nekolik zmetku , ale urcite to chci dotahnout dokonce).Citace:
Původně odeslal Galaxi
Dale pak , o co jednoduseji udelas WB, tim slozitejsi bude vyroba vika.
RADEK