Tohle vlákno sem pročet.Čet sem i tu recenzi ale nejsem z toho moudrej, protože co hlas to názor. Asi mi nezbyde než to risknout a pak si když tak drbat hlavu. Je to téměř za stejný peníze jako ten HP a tohle je určitě mnohem lepší.
Printable View
Tohle vlákno sem pročet.Čet sem i tu recenzi ale nejsem z toho moudrej, protože co hlas to názor. Asi mi nezbyde než to risknout a pak si když tak drbat hlavu. Je to téměř za stejný peníze jako ten HP a tohle je určitě mnohem lepší.
chtěl bych si k novému PC pořídit i nové (větší) zobrazovadlo...
pročetl jsem tuhle šíleně dlouhou diskusi, ale stejně nejsem o moc moudřejší, než jsem byl...
vzít, či nevzít? případně - jaký byste doporučili 22" monitor s cenou do 10k - upřímně - v technologii monitorů se vůbec nevyznám...
předem díky
Nez jsem koupil druhou grafiku, jel jsem asi 10 dni na X600/64bit, bezna prace no problem a jedinna hra Enemy Teritory musela holt jit v nizsim rozliseni, coz nebyl takovy problem. Ted mam 2600XT, k ni pasujici (k te X600 novejsi myslim nesly) Catalysty umoznuji i obraz 1:1, a hraju hezky 1600x1200 a po stranach mam prouzky.
Jinac, po asi mesici muzu rict, ze jsem spokojeny a koupe nelituju
(na ty datumy pro Duracera mrknu az doma)
Tak souhlas se vším co se tu píše.
Mám ho den a teda zdá se mi neostrý. Mám ho připojený na notebook MSI přes VGA. Chápu, že to není nejlepší kombinace. Ale!
To rozmazání není vůbec způsobeno nějakým špatným zapojením, ale je to tou hroznou povrchovou úpravou, kterou výrobce použil.
Řešilo se to už u recenze na svethardware.cz. Někdo si tam na to stěžuje. A má absolutní pravdu. Úprava fotek je nemožná, protože monitor jaksi šumí. Za to může právě jakási světelná disperze po celé ploše monitoru.
btw: koupil jsem ho z alzy. A na krabici mám dvě nálepky. Na jedné je 4433HN2 a na druhé 4433-HB2.
Umíte mi to někdo vysvětlit?
jak to tak čtu, tak se asi poohlídnu po něčem jiném... sice si připlatím pár tisíc za 24", ale vezmu něco prověřeného...
Jestli chceš, můžeš se ke mně přijít podívat na 24" LG za 12,5k... Já jsem spokojen naprosto... :cool:
Koukám, že trochu podražil... http://www.megaobchod.cz/pocitace-pd...ml?refId=24267
Uz se v podstate jen doprodava. Pro me je, co se tyce toho LG zklamanim, ze se s nejvetsi pravdepodobnosti do bezneho prodeje dostaly jen panely s premium MVA, zatimco do testu na shw (a zrejme i dalsim novinarum) posilali A-MVA...
Vidim to zcela stejne. Po procteni vseho moznyho to Lenovo zadnej zazrak zjevne nebude (ani za tu cenu) a zrejme vyhraje klasika v podobe LP2465 :)Citace:
Původně odeslal MikeD
Zdravim,som uplny amater a po prečítaní celého vlakna by som potreboval poradiť od odbornikov,či je tento monitor (S-PVA) pre mna vhodne riešenie,alebo mi stači nejake TN-ko.
Mám trocha problem s očami a tak je mojim hlavným kriteriom pri vybere monitor,ktorý by šetril moje oči.
Použitie: internet,film
DAkujem
Na tve vyuziti by stacilo imho TN. To ze mas problem s ocima nic neznamena - zvlast kdyz nenapises jaky problem. Brejle nosim taky a nebrani mi pouzivat jak CRT, tak LCD panely :-)
Uff, to je dlouhy tema, ale cely sem ho precet...
Uvazuju, ze bych si ho koupil, ale kvuli ruznorodosti nazoru si nejsem jisty kvuli tomu rozostrovani.... Prijde mi divny, ze z puvodne chvaleneho panelu se najednou stane zatracovany - od 02/2008.
Nema ho nekdo koupeny nove, ze by potvrdil (ne)ostrost?
Rad bych si poridil 22" wide nonTN LCD, hlavne na grafiku a texty (a tomu by rozostreni vadilo) a tohle se mi zdalo jako velmi dobra volba, zvlast s vcelku omezenym rozpoctem...
Pripadne nemate ho nekdo z Plzne, ze bych prisel na pivni navstevu? :-)
Tak dnes jsem se byl podivat b lenovu na tento panel, je vyroben v kvetnu a krasne ostry.
Takze do nej pujdu :-)
Tak uz ho mam na stole, obraz paradni.
To ze ma male body mi nevadi.
Prechazel jsem ze 17CRT a zvyknul jsem si na nej dabelsky rychle :-)
Delam grafiku tekze barvy pro me byly dost dulezite a jsem s nimi spokojen.
Mel to byt hlavne monitor pro praci, ale zkusil jsem film v HD a rozhod jsem se ze uz pracovat nebudu a budu jen z postele koukat na filmy :-)
Zatim jediny minus u me ma, ze nejde moc ztlumit jas.
No a takove off-topic minus je pristup pracovniku Plzenskeho Lenova centra...
Myslim, ze predvadeci centrum by mohlo byt trochu vybaveno na predvedeni monitoru, kdyz je prodavaji... Kdyz sem ho chtel ukazat, tak na se na me mracili, ze ho musi vyndavat. Testovali ho na nejakem vystavenem notebooku pres VGA... (Jelikoz me zajimala halvne ta ostrost pisma, tak mi to zas tolik nevadilo, ale stejne). Tak jsem si ho nechal zamluvit, ze si pro nej do tejdne kdyztak prijdu a jeste si ho otestuju (bylo to i proto, ze jim tozapojeni trvalo skoro hodinu a nemel jsem tolik casu). Coz jsem nevydrzel a sel jsem si pro nej druhej den, ze se jeste lip podivam, protoze jsem tam videl sem tam nejakou tecku, tak jestli to byla spina, nebo pixely (nechtel jsem na nej patlat a je jsem taky na nej nechtel nechat patlat, tak jsem si druhej den prines hadrik). A kdyz jsem ho chtel jeste otestovat, tak ta pani byla dost neprijemna, praskla tam s nejakyma casopisma co mela v ruce, pak mi pritahla tu bednu a ze mi to nezapoji, ze jsem ho videl vcera a ze tam vadne pixely za noc nenaskakaly... A ze to ani zapojit neumi...
Ale presto jsem si ho vzal, ze ho muzu do 3 dnu vratit bez udani duvodu...
Byla to opravdu jen nejaka spina, ale stejne me zarazi chovani pracovniku v oficialnim predvadecim centru...
Tak jsem taky přelouskal celé vlákno a samozřejmě mám rozporuplné dojmy, nejdřív všude samá chvála a tady se dozvídám (skoro) samá negativa :)
Ale vidím to tak, že ohledně té neostrosti hodně záleží na kusu, takže nejspíš do něj půjdu a uvidím, pak dám vědět s jako jsem pochodil.
Každopádně v Softcomu ho teď mají v akci za 8030,- a to už si myslím je slušná cena:
http://www.softcom.cz/produkt/lenovo...pivot/?flist=1
Tak jake jsou zkusenosti? :)
Ja mam momentalne dva L220x a musim rict, ze jsem ponekud rozladen. V defaultu maji oba dost vyrazny nadech do ruzova. Pres menu jsem barvy "seridil" a stahnul jas na minimum. Tim padem je to uz vice koukatelne a min z toho boli oci. Predtim jsem mel (u PC ktere odeslo) LP2465 a v mezidobi jsem delal na nb D820 (WSXGA+). Dal jsem si vsimnul, ze se LCD po rannim zapnuti "rozehrivaji", tj. barevny nadech je do zelena a nizky jas, asi do 15 min. se LCD rozjasni a zeleny nadech ustoupi. Toto jsem prozatim u zadneho LCD nepozoroval.
Co se tyce uvadeneho rozmazani pisma, tak to pozoruju ve vertikalnim smeru (rozostreni o jeden pixel), dost patrne je to u pisma mensiho nez 8pt, ktere mi prijde jako zasazene do stinu. GK, na kterem tyhle LCD provozuju je HP Quadro FX1700, pochopitelne pres DVI. OS je Gentoo Linux, v Xorg mam antialiasing pro fonty mensi nez 10pt vypnuty. Jeste jsem zkousel pripojit na GF7600GT vyrobce asi MSI nebo Ausus opet pres DVI a ve W2k3 (vyhlazovani opet vypnuto) bylo rozmazani v jednom smeru take patrne. Predtim byl na teto karte pripojen LP2465 a bez problemu.
Kdyby se nekdo chtel na LCD podivat (Praha 2, Karlovo namesti), tak je mozne se domluvit, s tim, ze v patek odjizdim na 3 tydny na dovolenou, to jen tak btw.
Celkem by me zajimalo, jestli bych mohl na zaklade techto zkusenosti "hodit" dodavateli tato LCD v ramci reklamace na hlavu.
Po vice nez trech tydnech jsem stale spokojen. Barvy jsem seridil a jas mam na beznou praci take na minimu. Mam teda o neco cervenejsi cervenou, nez bych si pral, ale to snad jeste doladim, nemel jsem moc cas si s tim do detailu hrat.
Take se mi uplne nezda ze zobrazuje plne 8bitove barvy.
Co se tyce ostrosti, tak zadny problem. Sem se to snazil vyfotit, ale vysledek nic moc, nemam moc dobry fotak, tak je tam trochu chromaticka vada objektivu a je to 2x zvetsene.
http://smitka.org/lcd.jpg
Ve vysledku jsem velmi spokojeny majitel ;-)
...po 4-roch mesiacoch umorneho cakania na druhu reklamciu L220x mi predajca na moju radost napokon oznamil, ze si mam vybrat iny monitor resp. nieco v danej cene monacu.
Nemienim sa uz popalit aj treti krat, takze L220x ISTO NEBUDEM BRAT.
Pojdem do niecoho vacsieho a dufam, ze tentokrat uz s ostrostou nebudu problemy.
Moji potencionalny kandidati su:
http://4um.overclocking.cz/showthrea...198#post819198
...piste tam svoje postrehy a rady ohladom tych monacov ;)
na tento monitor vysla recenze asi pred tydnem na xbitlabs.
http://www.xbitlabs.com/articles/mon...ion-l220x.html
pisou tam o te neostrosti presne to co tady nekderi popisuji a taky, ze se to lisi kus od kusu. kazdopadne doporucuji, je to zajimave cteni.
zdravim vsetkych majitelov,vcera som si bol pre svoje Lenovo, a mam nasledujuci problem, nech instalujem lubovolny ovladac k svojej grafickej karte -Ati radeon xpress 200M tak mi rozlisenie 1920x1200 nefunguje korektne. jednoducho pracovna plocha je vacsia ako plocha monitora. Monitor mam prepojeny s notebookom cez VGA. Nevie mi niekto z vas s tym pomoct?
Toto vlákno trocha zapadlo a žiaľ som nútený ho oživiť. Nakoľko mi umiera CRT, kúpil som tento monitor predvčerom, boli už iba posledné dva kusy na sklade. Žiaľ, rozčarovanie prišlo hneď pri prevzatí krabice a potom doma pri rozbalení, nakoľko šom čakal nejakú peknú krabicu Lenovo a nie kartón s logom UPS. Potom som monitor rozbalil, zapojil a vyzeral byť OK, až kým som si počas úpravy fotiek nevšimol v niektorých odtieňoch šedej a modrej chybu zobrazenia, červené vybrovanie obrazu. Tak dnes som preštudoval celé toto vlákno, stiahol som softOSM a čo nevidím?
Toto vysvetluje to balenie a chýbajúcu dokumentáciu a káble. Zajtra veziem obrazovku späť, uvidíme čo na to distribútor. Teraz som sklamaný... :(Citace:
Serial number.......VL-09241
Age.................2192 hours
Manufactured........2008 ISO week 1
Hovno. SOM NASRATÝ!!!
Edit: Medzitým som si prezrel aj krabicu v ktorej som monitor dostal a na štítku UPS je uvedený odosielateľ IBM Servis Center Weiterstadt, Germany. Jediný papier ktorý bol v krabici je nejaká ofotená A4 s textom že monitor bol opravený a keby bol nejaký problém tak môžem volať nejaký medzinárodný hotline. Už som volal distribútorovi aby zistil že ten posledný kus ktorý je na sklade čo je zač.
Monitor bol vymenený za druhý kus ktorý bol na sklade. Tento má za sebou už iba 900 hodín prevádzky. Rozmýšľam nad vrátením a kúpou Philips 240PW9ES.
No, dneska asi máš z čeho vybírat, proč zrovna tenhle panel? Asi jistější alternativy bych viděl v NEC EA231WMi, Eizech S2242 a EV2333?
to lenovo je hodne dobre, ale uz neni nejnovejsi -> uz jsou lepsi volby. volil bych asi SIPS 26" LG, dost znamych ho ma a vypada dobre + je dost velky na filmy. v dobe kdy jsem kupoval to lenovo tak na vyber bylo nejbliz HP 24" za 15k jinak same TN. skoda ze neni nejaky slusny nonTN + LED + 26" + slusna cena :-) (jestli je tak link sem!)
26" SIPS od LG mám doma (W2600HP) a až na standardní problémy s wide gamutem, což částečně vyřešila kalibrace, je to perfektní zobrazovadlo...
Kúpa tohto monitora je núdzovka, mal som v pláne na jar kúpiť nejaké 30" LCD. Žiaľ, moje CRT začalo štrajkovať, tak som hľadal najlacnejšie LCD ktoré má rozlíšenie 1920x1200 a PVA panel (prípadne lepší). Jediné čo som našiel a bolo aj na sklade je toto Lenovo potom a aj to som upustil od 24" LCD, lebo tie boli drahé. Pôvodne som bol ochotný investovať do 300€ a aj takto som zaplatil 369€. EIZO alebo iné drahšie monitory si teraz nemôžem dovoliť a z rozlíšenia nepustím. Nakoľko upravujem aj fotky výber PVA asi nemusím vysvetlovať. Jediné čo som medzitým ešte objavil je Philips 240PW9EB, ktorý by som mohol mať s dopravou za cca. 400€. Má H-ISP panel v recenzií dopadol dosť dobre. Jediné čo mi pri ňom vadí je to že je strieborný + to že by som musel doplatiť ďalších cca. 30-40€.
Reklamoval som monitor, dostal som posledný kus zo skladu ktorý je tiež prišiel zo servisu v Nemecku, ale ten už nemá chybný obraz a má nasvietené menej. Rozhodol som sa že si nechám, ale iba pod podmienkou že mi dodávateľ vráti späť z ceny 100€. Povedal že vráti, takže budem mať L220x za cca. 250-269€ (podľa toho či zaráta aj DPH).
Edit: Včera mi prišlo na účet 119 €, takže monitor mám nakoniec za 250 € + nejaké náklady na telefón.