-
Re: Windows Vista - tipy,triky
Vadí mu i pouze nainstalovaný jazyk. Pokoušel jsem se ho nainstalovat při nastavené angličtině (měl jsem ji exportovanou i do systémových profilů) a napsalo mi to zprávu, že mám v systému nainstalovaný nepřípustný jazyk, který není v SP1 dané verze podporován. Pro instalaci je třeba češtinu úplně odinstalovat...
-
Citace:
Původně odeslal
Karel_M
Vadí mu i pouze nainstalovaný jazyk. Pokoušel jsem se ho nainstalovat při nastavené angličtině (měl jsem ji exportovanou i do systémových profilů) a napsalo mi to zprávu, že mám v systému nainstalovaný nepřípustný jazyk, který není v SP1 dané verze podporován.
Super, užitečná informace... :cool:
-
Já mám SP1 v CZ již docela dlouho jako instalační balík - je to normální final verze přednostně pro větší zákazníky :)
-
Já mám SP1 s češtinou od doby, co MS přiznal status RTM verzi SP1 RC REFRESH 2 (build 6001.18000.080118-1840). Původně jsem ho měl na Vista 32-bit, ale před časem jsem po upgrade RAM přeinstaloval na Vista x64. Chtěl jsem zkusit nainstalovat oficiálně vydaný RTM a z výše uvedených důvodů to nešlo, tak jsem nainstaloval SP1 RC REFRESH 2 výše uvedeného buildu, což je ten tolik očekávaný český SP1...
-
diky za SP1, vyzkousim, pouzivam 64bit EN U.
aaaa 726 MB :o)
mozna by nevadilo hodit ty dva linky od Mastera na prvni stranu tohoto dredu :o) aby se to pak spatne nehledalo....
EDIT: tak instalace hodila asi 6-8x restart PC a na disku si ustipla 3GB :o)
-
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
diky za SP1, vyzkousim, pouzivam 64bit EN U.
aaaa 726 MB :o)
mozna by nevadilo hodit ty dva linky od Mastera na prvni stranu tohoto dredu :o) aby se to pak spatne nehledalo....
EDIT: tak instalace hodila asi 6-8x restart PC a na disku si ustipla 3GB :o)
no jo no bloatware útočí :(
-
tak uplne prvni postreh... zmenila se treba defragmentace. uz to nepise, defragmenting hard drives... a vidite prd ktery jaky ci co, ale uz to analyzuje disky postupne a da vam to na vyber ktery disk chcete defragemntovat, a take vidite ktery prave defragmentuje.
a v taskmangeru mi to ukazovalo pri kombinaci 4GB fyzicke ram a 200MB swapu, bez SP1, 4150 konstantne, a nyni s SP1 a totoznym nastaveni, 4231..... weird. :o)
EDIT: proc je 32/64bit velikost SP 430/720 MB ? docela veliky rozdil .....
-
protoze v 64bit systemu mas knihovny i pro 32bit i pro 64bit aplikace a musis updatovat oboje... alespon myslim :)
-
Citace:
Původně odeslal
jimmy
protoze v 64bit systemu mas knihovny i pro 32bit i pro 64bit aplikace a musis updatovat oboje... alespon myslim :)
jo to zni logicky..
-
Já instaloval SP1 přes windows update, stahovalo to tuším asi 125MB a restart byl potřeba jen jeden nebo dva, už nevím přesně.
EDIT: Vista Business 64bit
-
U mě na x32 restart jeden, taky přes Windows Update, žádné problémy.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
U mě na x32 restart jeden, taky přes Windows Update, žádné problémy.
U mě taktéž, přes WU mi to příjde šikovnější.
Linky dopředu dávat nebudu, dám je tam až ve chvíli, kdy budou dostupné veškeré jazykové mutace.
-
ok, jinak abych vysvetlil , proc to u me delalo 6x restart a nadrtilo 3 GB. mam standartne vypnute vsechny aktualizace. Takze to bylo na "holy" system, proto tolika dat :o)
-
Novej poznatek po pár dnech používání SP1, výdrž na baterii u mojeho Aceru Travelmate 5520G se zvedla o zhruba 10-20 minut.
EDIT: A možná se zrychlila práce s USB diskama, ale nevím jestli to není chyba měření.
-
10-20 minut pri akom celkovom case? to je totiz bez skutocne homogenneho merania nemeratelny rozdiel ;)
inak praca s USB diskami sa zrychlila tak moc jak sa zlepsilo kopirovanie/presun suborov
-
Při prohlížení netu přes wifi mi to dávalo zhruba 2:50-3h, s SP1 okolo 3:15, při maximálním spoření (čtení pdf bez wifi, jas na minimum) se to zvedlo z 4:20 na 4:35.
Takže vlastně je to vlastně o 20 minut, což je rozhodně pozitivní. Žádný přesný měření sem ale nedělal, mám to jen odpozorovaný z denního používání.
-
USB je jedna věc, ale zrychlil se firewire, aspoň mně :o . (firewire čtečka karet)
-
-
Kompletni a vseobjimajici pruvodce, jak nasdilet soubory mezi ruznymi windows:
http://pcblog.cz/clanek/151/windows-...lenim-souboru/
Jak vypnout hibernaci:
http://pcblog.cz/clanek/134/miranda-...arch-lastseen/
(tady se koukam podelal link, opravime)
Proc Vista zere tolik mista na disku a jak toto vyresit?
http://pcblog.cz/clanek/141/vista-pa...skovy-prostor/
atd., staci se podivat do sekce Windows.
http://pcblog.cz/windows/
-
Tak SP1 v cestine je uz dostupny pres Windows update, takze kdo ma zajem ;)
-
Celý den jak idiot klepu na notebooku a na kontrolu aktualizací a nic :D
-
Je k dispozici i stazitelna verze tady.
-
-
vi nekdo jaky je rozdil mezi wave0 a wave1 pro EN ? tusim velikosti se to lisi o 150MB.
-
...v prvej vlne (wave0) vyslo 5 jazykov, v druhej vlne (wave1) 36 jazykov...teda aspon tak som to pochopil ja...
-
Citace:
Původně odeslal
lepermessiah
...v prvej vlne (wave0) vyslo 5 jazykov, v druhej vlne (wave1) 36 jazykov...teda aspon tak som to pochopil ja...
ok, takze tech 150MB jsou jen jazyky ze...
-
Tak už se mi včera na notebooku nabídla aktualizaci SP1 i přes WU :).
-
Právě sp1 stahuju přes WinUpdate. Jak vám jede stahování? Mně to za první 2 hodiny stáhlo asi 2 %, párkrát to spadlo... teď jsem konečně na 89 % a zase to pár minut stojí a nic... (upc p10)
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
Právě sp1 stahuju přes WinUpdate. Jak vám jede stahování? Mně to za první 2 hodiny stáhlo asi 2 %, párkrát to spadlo... teď jsem konečně na 89 % a zase to pár minut stojí a nic... (upc p10)
Šel bych cestou klasického downloadu - za hodinku to bylo doma... z WU to teď asi automaticky stahuje půlka republiky...
-
díky, wu už se naštěstí vzpamatoval a sp1 se právě instaluje :)
K 10. 3. 2008 prý MS prodal v Čechách kolem 350 tis. licencí WV, takže WU teď musí pěkně svištět.
-
Kankal: Koukám, že 89% je zatraceně oblíbený číslo :-) Já osobně jsem SP1 nainstaloval až napotřetíl, poprvé to chcíplo na 89% (a cca půlhodinu nic), podruhé na 95 a potřetí to už konečně dotahalo :wink:
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
K 10. 3. 2008 prý MS prodal v Čechách kolem 350 tis. licencí WV, takže WU teď musí pěkně svištět.
Z toho se pouziva tak 35 000 ....
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
No jedna věc je kolik jich prodal...a druhá.... :D ehm. Prostě někdy WUpdate zlobí, je to tak..
-
to teda zlobí, ale u mě rozhodně častěji u wv než u xp. U xp jsem měl za několik let problém s wu snad jednou, u wv za pár měsíců už několikrát... tak třeba to v nějakym wu sp1 už bude lepší ;)
-
Nemáte pls nějaký link na stránku s popisem toho, co SP1 mění/řeší?
Zkoušel jsem to zde
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=cs
Ale link "Přečtěte si přehled aktualizace...." je nefunkční :-(
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
:) Veškeré informace které hledáš nalezneš v těchto dokumentech. Psal jsem to již zde :) 8-)
-
blba otazka?
Slovenska verzia SP1 este nieje co?
-
cau vcera jsme to zkousel taky SP1 ale trvalo to strasne dlouho tak sem sel spat tak nevim jestli se to povedlo ci nikoliv a jeikoz a mam problem s WMI kod chyby 0x8004100a tak se nekouknu do systemovych informaci. zkousel jsem EVEREST ale asi taky nic.
tak bych chtel poprosit kdo ma everest a SP1 at mi pls rekne jak to tam ma vypadat nebo postne obrazek. dik
http://ukazto.com/img_small/2785909~SP1z2.jpg
EDIT: tak problem s WMI vyresen, takze SP1 uspesne nainstalovan
-
Citace:
Původně odeslal
cluzoe
blba otazka?
Slovenska verzia SP1 este nieje co?
Samozrejme, ze je.
-
Jenom taková poznámka pro ty, kterým se service pack nezobrazuje ve Windows Update. Většinou jde o nekompatibilitu ovladačů a dá se to vyřešit aktualizací ze stránek výrobce komponenty. V mém případě aktualizace ovladačů grafiky ze stránek Intelu.
Více např. zde -> http://support.microsoft.com/kb/948343
EDIT: Ještě bych doplnil jednu věc. V případě HP notebooků nelze ovladač nainstalovat přes setup, protože to hlásí, že ovladač nebyl zkontrolován výrobcem. Je proto nutné ovladač rozbalit a nainstalovat ručně.
-
Zkoušeli jste "Memory Diagnostics Tool" ? já jej náhodou objevil...a je to příjemné. Otázka - je stejně efektivní jako Memtest?
-
Možný odrazový můstek pro řešení problémů a tipy
Vista - Help & HowTo : http://windowshelp.microsoft.com/Win...S/default.mspx
-
Re: Winsows Vista - tipy,triky
Nastavil jsem si FFDShow podle návodu v začátku threadu, obraz se zlepšil, ale zase mám taková vyblitá ta černá místa okolo videa, dá se nějak fixnout i toto?
-
Ve Windows Media Playeru? Jedina neprilis elegantni moznost je, nechat video zvetsit na pomer monitoru (4:3, 5:4, 16:10 podle toho co mas) - tim se ta plocha vyplni cernou barvou. Urcite by to slo nastavit v ffdshow. Velmi jednoduse to jde v napr. v DirectVobSub filtru, ale mam zkusenost s tim, ze WMP ho ignoruje. BTW: co pouzivas na titulky? ffdshow?
-
Používám Media Player Classic Home Cinema + FFDShow na vše, čili i na titulky, DirectVobSub nepoužívám vůbec.
To roztažení na 16:10 (na notebooku) můžu zkusit, ale mám pocit, že se mi pak nějak ořezávala videa 4:3.
EDIT: tak i když jsem dal roztáhnout na 16:10, stejně ty černá místa nejsou černá, ale šedivě vyblitá :(
Ale když to zkouším zapínat a vypínat, tak teda žasnu nad tím rozdílem, nechápu, jak jsem to mohl přes ten rok vydržet dívat se na vyblité :)). Prostě to okolí videa vypadá jako by vůbec to nastavení levels na to nemělo vliv.
Další EDIT: tak to nejspíš vyřešila nová verze ovladačů grafiky, hodil jsem tam NVidia 177.26 a již je obraz nádherný :)
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jesi se dá nějak vložit ikona nainstalované hry do složky hry kde jsou šachy apod, děkuju
-
Jestli myslíš zástupce pro spuštění v nabídce Start, tak ano. Normálně si vytvoříš zastupce onoho souboru a přesuneš ho myší do té složky Hry v nabídce Start. Případně můžeš přesunou zástupce, kterého si vytvořila hra.
-
no to sem udělal, ale není tam o té hře žádné info, dá se někde sehnat ??
-
Citace:
Původně odeslal
*Dave*
no to sem udělal, ale není tam o té hře žádné info, dá se někde sehnat ??
Jaké info myslíš? Je to rozdílné podle her...hra, která má "nálepku" GAMES FOR WINDOWS ta zobrazuje hodnocení požadované hrou (systém hodnocení) poté např. omezení hrou (věk, krev, nadávky, násilí, sex...). Nějaké hry pouze vytvoří ve složce games pouze odkaz a obrázek a třeba jen omezení. Je to opravdu jen podle hry.
-
jo taak ok diky :) a jeste otazka nejakej program nebo neco na udelani screenu z loginu, šiklo by se mi to pac si delam vlastni loginy a nevim cim to vyscreen :(
-
-
chtěl jsem se zeptat všech tady jak mám ve vistách premium 32 odstranit ty šipky...hledal jsem jak IsShortcut, tak Inkfile a nikde v systemu ani v registrech to neni..díky za info...
-
Citace:
Původně odeslal
bmk
chtěl jsem se zeptat všech tady jak mám ve vistách premium 32 odstranit ty šipky...hledal jsem jak IsShortcut, tak Inkfile a nikde v systemu ani v registrech to neni..díky za info...
Jestli sem Vás pochopil správně, jde Vám o odstranění šipky v ikonách zástupců, že?
Návod jsem našel zde. Nezkoušel jsem.
-
Tohle je docela sikovny seznam sluzeb s popisem co vlastne delaji a kdo je muze s klidem vypnout.
http://www.blackviper.com/WinVista/servicecfg.htm
-
Blackknight: A da se nejak vymenit ta sipka za mensi, jako to jde u WinXP?
-
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Blackknight: A da se nejak vymenit ta sipka za mensi, jako to jde u WinXP?
Ano dá, stačí se řídit tímto(v EN):
http://apcmag.com/how_to_tweak_vista...cut_arrows.htm
Ve zkratce, stačí nainstalovat program, na který najdeš odkaz v tom článku, nastavit si buď menší či žádnou šipku, aplikovat, odhlásit se a přihlásit se. Toť vše.
Program je freeware
PS: Jelikož nepoužívám Visty, tak jsem to samozřejmně nezkoušel.
-
Má s těmi službami někdo zkušenosti? Rád bych si některé povypínal, ale mám trochu strach :)
-
Tady jsem nenasel, jak zmenit Hover Time u mysi.
Staci upravit hodnotu v registru.
Kód:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse\MouseHoverTime
Ja davam 20 (ms)
-
2kecinzer: Pokud to nastavíš podle sloupce "Safe", tak rozhodně nic neohrozíš.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Má s těmi službami někdo zkušenosti? Rád bych si některé povypínal, ale mám trochu strach :)
Ja jsem nastavil vsechno podle tweaked az na dve sluzby, ktere potrebuji. Zatim zadny problem a to od te doby, co jsem postnul ten seznam.
-
OK, díky, také jsem něco povypínal, tak uvidíme :)
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Není čeho se bát, skutečně kritické bloknout nejdou a zbytek se v nejhorším aktivuje v nouzovém režimu :) Samozřejmně Vám pak nepůjdou aplikace, které tuto službu(služby) používají.
Teda pokud Vám nouzový režim funguje, pamatuji se, že kdysi mi XP šli OK, ale když jsem jednou potřeboval nouzový režim, tak nenastartoval...klasický boot pak fungoval OK :D
-
Už jsem vyzkoušel a vše funguje dobře, takže pohodička :).
BTW. nějak jsi zapomněl na tykání :D
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Už jsem vyzkoušel a vše funguje dobře, takže pohodička :).
BTW. nějak jsi zapomněl na tykání :D
To jsem celý já :D
-
Vypnuti UAC
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/...r_37.51KB.html
INFO:
Mužete si vybrat jestli chcete mít
zaplý UAC (standartně)
tichý mód UAC(doporučuju, UAC bude "buzerovat" jen v vyšší podezřelosti)
vyplý UAC (vůbec nebude upozorňovat)
jediný na co si musíte zvyknout je po spuštěni, zobrazí se hlášení ze je UAC vyplý a že to máte zkontrolovat....blablabla
Prevzato z jineho fora zcela funkcni i pro Home Premium a Basic.
-
-
-
Citace:
Původně odeslal
J@m3s!
Já osobně mám se změnami vzhledů špatné zkušenosti, ale to ještě z dob XP. Osobně si myslím, že to je taková "cesta do pekel". Většinou to dříve či později začalo vyhazovat všelijaké chybové hlášky a zbavit se toho pořádně nedalo.
Dle mého názoru neznají vyvojáři takovýchto skinů přesně vše, co by měli(MS specifikace asi nevydává) a musejí tak použít zpětného inženýrství -> není to vždy na 100% kompatibilní a asi ani ne legální(to si nejsem jist)
Co vím, tak MS vydal na XP jen jeden oficiální přídavný skin a o nějakém dalším do Visty jsem neslyšel vůbec.
-
Nesetkal se tu nekdo s nazelenelymi fotkami v programu Windows Fotogalerie?? v Malovani, WM Classic nebo v nahledu to ukazuje normalne...
-
Citace:
Původně odeslal
falcon
Nesetkal se tu nekdo s nazelenelymi fotkami v programu Windows Fotogalerie?? v Malovani, WM Classic nebo v nahledu to ukazuje normalne...
Asi máte aplikovaný nějaký filtr či jste nechtíc změnil barvy. Tady je řešení(snad, našel jsem to jen přes Google):
http://windowshelp.microsoft.com/Win...f9bd61029.mspx
-
Tak to bohuzel neni ono, dozelena jsou vsechny fotky a upravou barev v te fotografii to neni - jinde to ukazuje spravne
-
Citace:
Původně odeslal
falcon
Tak to bohuzel neni ono, dozelena jsou vsechny fotky a upravou barev v te fotografii to neni - jinde to ukazuje spravne
Musí to být někde možné nastavit globálně v tom programu. ;-) Já ho sice nepoužívám, ale vše tomu nasvědčuje.
-
Tak vyšla betaverze SP 2 pro Visty:
http://www.zive.cz/Clanky/Service-Pa...3/default.aspx
Je i pro CZ systémy.
-
Mam Visty na notebooku a rmclock ukazuje v idle zatizeni cpu od 30-50 % .
Vista task manager ukazuje zatizeni kolem 0%.
Cpu je Core Duo 1.6 Ghz
Je to normalni stav takove vysoke zatizeni v idle?
-
BRUCEF: Notebooky mají svůj vlastní power management, kdy se podtaktovávají, takže těch 30%, co ti to ukazuje může být třeba na čtvrtinové frekvenci... A nebo je problém úplně někde jinde :).
-
Pripustim tuto variantu. Ale presto se mi zda, ze v idle by mela byt zatez opravdu mensi.
-
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
Já osobně mám se změnami vzhledů špatné zkušenosti, ale to ještě z dob XP. Osobně si myslím, že to je taková "cesta do pekel". Většinou to dříve či později začalo vyhazovat všelijaké chybové hlášky a zbavit se toho pořádně nedalo.
Dle mého názoru neznají vyvojáři takovýchto skinů přesně vše, co by měli(MS specifikace asi nevydává) a musejí tak použít zpětného inženýrství -> není to vždy na 100% kompatibilní a asi ani ne legální(to si nejsem jist)
Co vím, tak MS vydal na XP jen jeden oficiální přídavný skin a o nějakém dalším do Visty jsem neslyšel vůbec.
Vpodstate je to pravda, WIN XP mely s knihovnou uxtheme.dll problemy, popsane v KB319740. Opravny balik byl vydan, stejne jako nove oficialni tri thema pro WIN XP. Na tech se dalo stavet, protoze problem temat byl v obejiti digit.podpisu (patchem). Zbytek, 99 procent stal za ho..uby.
WIN XP SP3 prisel s novou knihovnou... a opet stejnym problemem (MFC (Microsoft Foundation Classes) applications leak GDI !!).
Ve Vistach uz problem tak jednoduchy neni a za vse nemuze jedina knihovna, event. fonty. Navod jak opravit fonty ponicene novymi Adobe CS4 produkty je na prvni strane Adobe webu !!
Pokud jde jen o zkrasleni podle vlastni uvahy, na webu jsou desitky originalnich bitmap vytvorenych tvurcem grafickeho prostredi pro Vistu.
Nedostaly se do originalek, tak je dal na web. Na tom neni nic protizakonneho, zvlaste, pokud se autor vyslovene zrika svych autorskych prav.
-
Tak SP 2 pro Vistu se opozdí, datum vydání je neznámé:
http://www.zive.cz/Bleskovky/Service...7/default.aspx
-
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
ja si myslim, ze to ani nevydaji, ze plne makaji na Windows 7
-
No chudáci uživatelé Windows Vista, pokud by se tak opravdu stalo :D
-
No z mého pohledu je to lepší, na W7 se těším daleko více než na SP2 pro Visty.
-
Jenže jak se mají cítit zákazníci Visty, kteří si ji nakonec po vydání SP 1 koupili a te by zjistili, že na ně MS se*e atd....
-
SP2 pro Win Vista IMHO bude... Tak moc srát lidi si asi nedovolí ani Microsoft... Přece jen, i když budou brzo "sedmičky", tak nás ještě čeká tak 3/4 roku až rok bez nich a pokud vím, tak nikde nikdo neřekl, že Vistu přestanou hned po Win 7 podporovat, takže zase klídek :-)
-
Jsem téhož názoru. Celou dobu to beru jako hypotetickou možnost ;-) On asi výjde i SP 3 si myslím...rok po vydání sevenu a bude to poslední SP...ale to je jen čistě můj úsudek...;-)
-
Da se nejak rychle prepinat vystupni zvukove zarizeni? Mam na notebooku vyber mezi SPDIF a reproduktory.
-
Double-click, click, click, možná to jde i rychlejc, ale tohle je snadný, stačí si na plochu vytáhnout zástupce panelu zvuk.
-
Nemám na notebooku SPDIF, tak si nejsem jistý, ale podle mě stačí rightclick na ikonku repráku v taskbaru, pak left click na "zařízení pro přehrávání" a měla by se ukázat daná nabídka. Není k tomu třeba tvořit žádného zástupce.
-
-
no nevim, stejne asi prejdu na xp zpet, protoze nemuzu dosahnout toho aby bylo CPU vytizeni nulove, na stolnim s xp nemam problem na notebooku i pri vypnuti Superprefech (nebo jak se tomu nadava) a indexace a vsech moznych sluzeb, mam stjen furt vytizeni 3-4 procenta, hlavne tam furt beha svchost a ta indexovaci sluzba (i kdyz nema co indexovat) obcas se prida explorer.exe ale to je asi normalni... tot vypis s proces monitoru
-
Citace:
Původně odeslal Špeta Marek
.... mam stjen furt vytizeni 3-4 procenta, hlavne tam furt beha svchost a ta indexovaci sluzba
No a v cem je problem? :o Proc ti vadi, ze je CPU zatizeno na 4%?
-
Odhlédnu-li od toho, že mi přijde blbost tohle řešit, tak je taky otázkou jestli to třeba není jen jiným způsobem počítání tý zátěže.
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
No a v cem je problem? :o Proc ti vadi, ze je CPU zatizeno na 4%?
Protoze v XP mam 0-1% kdyz se nic nedeje...
-
Citace:
Původně odeslal Špeta Marek
To mi přijde jako docela chabý argument. Co se týká funkčnosti, technologií a hlavně bezpečnosti, tak Vista vs. XP se nedají vůbec porovnávat. A vracet se k XP jenom kvůli vytížení, to mi přijde s prominutám směšné.
Je vidět, že někdo má PC čistě jen na okrasu, zábavu a nic na něm nedělá, když má čas sledovat zatížení CPU :D.
Osobně nevidím nejmenší důvod mít někde nějaký ukazatel vytížení. Prostě pracuji a také věci mě nezajímají.
Ano, pokud se systém začně chovat nějak "vytíženě", tak samozřejmě začnu zjišťovat, co ho tak zaneprazdňuje. Ale abych měl někde na liště spuštěná task manager a pořád sledoval vytížení CPU, to opravdu ne.
BTW. ještě odbočím mimo ohledně toho XP vs. Vista a přidám svůj osobní názor.
Rozhodovat se na dnešních strojích o tom, zda dát XP nebo Vista mělo smysl před rokem a dále, ale dnes mě ještě překvapuje, že o tom někdo přemýšlí.
Visty 32bit běhají naprosto skvěle i na starších PC, pokud má 2GB RAM.
A hlavně, co byl ten největší důvod tohto rozhodování, a to, že na Visty nebyly kloudně psané aplikace a ovladače, a to je dnes rozhodně minulostí.
-
Já mám od začátku na Visty pořád stejný názor a to, že je to stejné, jako před několika lety s Win XP. Ze začátku to byl děs a hrůza, ale postupem času se to začalo zlepšovat (více RAM v počítačích, service pack, lepší ovaldače), až z nich vznikla "legenda". A jak na XP lidi ze začátku nadávali.
A pokud to vezmu za sebe, po koupi ntb s Vistama jsem hodně uvažoval, že downgraduju na XP, ale řekl jsem si, že Vistám dám šanci a ony mě za ten měsíc přesvědčily o tom, že nejsou ani zdaleka tak špatný systém, jak je všude prezentováno a mají v sobě spoustu vychytávek, které by mi u XP rozhodně chyběly.
Jinak výdrž u mojeho ntb na baterku mezi Xp a Vistama je na remízu.
-
Citace:
Původně odeslal
sAd
Já mám od začátku na Visty pořád stejný názor a to, že je to stejné, jako před několika lety s Win XP. Ze začátku to byl děs a hrůza, ale postupem času se to začalo zlepšovat (více RAM v počítačích, service pack, lepší ovaldače), až z nich vznikla "legenda". A jak na XP lidi ze začátku nadávali.
.. a mají v sobě spoustu vychytávek, které by mi u XP rozhodně chyběly.
Jinak výdrž u mojeho ntb na baterku mezi Xp a Vistama je na remízu.
To zni docela rozumne. Je ovsem nutno pripomenout, ze k plne spokojenosti je nutno mit Visty s konzolou (stejna uroven XP Profess. a Vista Ultimate).
Pak se da nastavit temer vse vk obrazu svemu. To vetsinou u notasu ale neni.
Bezi mi uz 3. tyden beta Windows 7 a je to poprve, co mi veskere aplikace (hlavne hudebni a zvukove) pod WIN 7 smysluplne bezi.
U Visty 64 bit. se mi to nepodarilo, u 64 bit. WIN 7 ano. Uz v beta verzi.
Chceme-li pouzivat Wokna, prechod nas stejne nemine, muzeme si ale vybrat cas.
-
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
Jistě se neurazíš, když tohle dám na lamer.cz ;D
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Jistě se neurazíš, když tohle dám na lamer.cz ;D
No vzdycky jsem tam chtel byt, ale zas tak vtipne to asi nebude :p
-
Mam vypnutou volbu pamatovat nastaveni kazde slozky, ale stejne se mi kazda zobrazuje jinak, co s tim panove?
-
Total Commander / Speed Commander atd.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Total Commander / Speed Commander atd.
Tyhle programy jsem vzdycky nemusel, samozrejme ze je pouzivam, ale mam radsi pruzkumnika :p Ty commandery ve me evokuji casy MS-DOSu.