-
Re: nVidia GeForce 8800GTX/GTS
Citace:
Původně odeslal
RED
Tak mi dneska dorazila 8800GTS od Asusu.. jsem zvědavej jak pojede.. máte někdo zkušenosti přímo s touhle kartou?
jak se ti jevi hluk, ktery karta vydava, a daji se regulovat otacky fanu ?
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
jak se ti jevi hluk, ktery karta vydava, a daji se regulovat otacky fanu ?
Mam tam ovl 97.02 a tam jsem si nevsimnul nejaky regulace otacek.. jinak ta karta je ticha.. ja ji teda neslysim.. jak ve 2D tak ve 3D prijde mi ze toci porad stejne ze se otacky nemeni.. mozna kdyby se vic zahrala.. tak prida na otackach.. ale vcera jsem hral asi 3 hodiny FEAR Combat a nebyla slyset... jen me stve na tech ovladacich ze nejdou prepnout do staryho control panelu.. ze tam je jen ten novej.. :-( a v tom se nejak neorientuju..
-
regulace otáček jde přes ntune poslední.
Starý panel tam je, jenom je schovaný :-)
Mrkni tady
http://www.laptopvideo2go.com/forum/...howtopic=11627
Jinak nový CP panel neumí přidat custom rozlišení, starý ano
Hledání max. stabilní GPU frekvence přes Ntune skončí modrou obrazovkou (né smrtí, prostě jako když se sejme explorer.exe :D )
-
Koukejte na přetaktované GTS s vmódem (660/1880)
http://img47.imageshack.us/my.php?image=0610838ts3.jpg
Tady jde vidět že i když mají silnější procesor a takt jádra výše než jsem měl já, tak výsledek je i tak přece jenom slabší.
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=123046
S 690Mhz se to už blíží tomu mému :)
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
regulace otáček jde přes ntune poslední.
Starý panel tam je, jenom je schovaný :-)
Mrkni tady
http://www.laptopvideo2go.com/forum/...howtopic=11627
Jinak nový CP panel neumí přidat custom rozlišení, starý ano
Hledání max. stabilní GPU frekvence přes Ntune skončí modrou obrazovkou (né smrtí, prostě jako když se sejme explorer.exe :D )
Voe.. Spajdříku ty seš bůh.. díkyyyyy.. :-)
-
ještě něco o tom vadném odporu
http://www.legitreviews.com/article/417/1/
Jinak mi karta když se vypne PC pískne celkem hlasitě, dělá to více lidem, ale jestli to má vliv na stabilitu, to nevím, zatím to vypadá stabilně naprosto :)
A jak scaluje X2 vs Conroe s 8800GTX v 1680x1050 a to je panečku rozdíl!
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=80246
-
To si děláte srandu s tím rozdílem conroe vs X2. su kua majitelem opterona 170 na 2600Mhz a chcu si koupit GTXko ale jestli mě ho ta mrcha CPU bude takhle brzdit tak mě šlahne.
-
boze, ludia ... zobudte sa ... "To si děláte srandu s tím rozdílem conroe vs X2" to si videl kde?
FEAR 1680x150 X2 4800@2.7 MIN 49 AVERAGE 103 MAX 218
CORE DUO 2.4@2.9 MIN 75 AVERAGE 142 MAX 305
49 minimum je malo aby to bolo asbolutne ok?
Company of Heroes 1680x1050 MIN 36 AVERAGE 62 MAX 201 vs
CORE DUO MIN 44 AVERAGE 103 MAX 269
36 minimum je malo nato aby to bolo absolutne ok?
3dmark06 went from 9374 to 10891
tu sa niekto z vas hra 3dmark06? ja ho teda nehram moc casto ;)
To je fakt postihnutie, "jezis ja budem mat menej FPS!!!" rovno spachajte samovrazdu kvoli tomu ze budete mat tiez plynulu hru s mensim priemerny/minimalnym fps, ktore neovplivni vysledny gameplay ....
P.S.> pomlciac o tom, ze v tomto teste je c2d vyssie taktovane ;)
-
ale ved aj 49min fps je dost vela, naco tolko, nestacilo by 30min fps? Co takto este usetrit na procaku (ved postaci nejaky 3500+) a grafika by tiez mohla byt slabsia.
No, ale co potom o tri mesiace ked vyjde nova hra? Menit procak a grafiku? Myslim ze mat iste rezervy ma zmysel. A rozdiel skoro 50% (s tym ze to conroe by slo aj na 3.6, athlon max 3) je podla mna DOST VYRAZNY. To je ako keby si mal slabsiu grafiku. Mozno by netrebalo setrit na procaku ale na grafike - ved take c2d s horsou grafikou moze mat rovnake min fps ako slabsi procak s lepsou grafikou....
-
-
Citace:
Původně odeslal
THX
ale ved aj 49min fps je dost vela, naco tolko, nestacilo by 30min fps? Co takto este usetrit na procaku (ved postaci nejaky 3500+) a grafika by tiez mohla byt slabsia.
No, ale co potom o tri mesiace ked vyjde nova hra? Menit procak a grafiku? Myslim ze mat iste rezervy ma zmysel. A rozdiel skoro 50% (s tym ze to conroe by slo aj na 3.6, athlon max 3) je podla mna DOST VYRAZNY. To je ako keby si mal slabsiu grafiku. Mozno by netrebalo setrit na procaku ale na grafike - ved take c2d s horsou grafikou moze mat rovnake min fps ako slabsi procak s lepsou grafikou....
Heh vzdyt v tom testu nema zapnute AA a AF ma pouze na 8x :D Opravdu objektivni test. On by ten vysledek byl pak trochu jinaci ;)
-
Asi takový že by to s ATInou padalo někde na 30fps co se týče min.fps :) a AF8x je jedno jestli AF8x nebo 16x, to je -2 až 3 fps max :)
Ještě že takových prasáckých engine jako má FEAR není moc.
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Asi takový že by to s ATInou padalo někde na 30fps co se týče min.fps :) a AF8x je jedno jestli AF8x nebo 16x, to je -2 až 3 fps max :)
Ještě že takových prasáckých engine jako má FEAR není moc.
AF na 16x by mozna nemelo takovy vliv na FPS, ale AA rozhodne jo a uprimne, kdo hraje v dnesni dobe s high-end grafikou bez AA? ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
AF na 16x by mozna nemelo takovy vliv na FPS, ale AA rozhodne jo a uprimne, kdo hraje v dnesni dobe s high-end grafikou bez AA? ;)
Však jo, ale stejně s AA to padne více na hubu s X2, záleží teda na hře, ale u Oblivion bylo vidět rozdíl i ve vyšším rozlišení při AA u min.fps ..
http://www.driverheaven.net/reviews/...ion%201920.jpg
Bohužel tu chybí přímé srovnání s X2 a Conroe při vyšším rozlišení s tou samou grafikou.
-
http://www.techpowerup.com/archive.php?19840
Podle toho co tady zde píší že pokud dám artifact test a rozsype se mu obraz přes ati tool, tak to sedí, to mě opravdu udělá :(
EDIT.: no jo, mám vadný kus
http://www.legitreviews.com/article/417/1/
(mám tam 68ku :( )
-
tak to je nemilé. no každopádně mě tohle přesvědčilo s koupí ještě chvilku počkat než se ty vadný vyprodají :-)
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
tak to je nemilé. no každopádně mě tohle přesvědčilo s koupí ještě chvilku počkat než se ty vadný vyprodají :-)
Cokoliv dnes koupíš od GTS po GTX už bude mít opravený odpor, takže se není čeho bát, já holt to měl z první várky.
-
Na GTS nic spatne nebylo, tam se neni ceho bat.
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Na GTS nic spatne nebylo, tam se neni ceho bat.
No, uvidíme za cca. 8 hodin, kdy mi má dorazit můj ASUS 8800GTS... :p
-
No tak me napadlo, co si udelat mensi pruzkum.
-
a co tak moznost pre tych, ktory si najblizsi rok nekupia ani G80 ani R600?
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
a co tak moznost pre tych, ktory si najblizsi rok nekupia ani G80 ani R600?
Ti si holt budou muset ten rok pockat i na nove hlasovani :p
-
Asi tak, mne nova GF vykonove potesila, ale kupovat si ji urcite nebudu. Nemam ji do ceho dat - jedu jen na notasu:-)
-
Aj tak zatial nie je s cim porovnavat, proste nova generacia > treba pockat aj na novu generaciu od ATi... To, ze cena je zatial takmer rovnaka ako 1950XTX to sa urcite o chvilu zmeni ak uz nezmenilo... Porovnavame neporovnatelne, ale imho na nV furt navrch no... A tym, ze oddiali ATi R600 tak len straca a straca love. Ale hlasovanie jo > vykon G80 prekvapil, ale nechcem ist do nej kvoli velkej cene...
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
tedy na tom clanku me zarazi toto
"The 8800 GTX has been in the works since 2002". v te dobe jeste nebyla venku ani Geforce6, snad ? znamena to ze v tuto dobu jsou jiz ve vyvoji geforce treba 9 a 10 ?
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
"The 8800 GTX has been in the works since 2002". v te dobe jeste nebyla venku ani Geforce6, snad ? znamena to ze v tuto dobu jsou jiz ve vyvoji geforce treba 9 a 10 ?
No GF9 tu za takovy rok uz bude, tak by bylo dost zvlastni, kdyby vubec netusili jak bude vypadat, ze?
O GF10 maji uz taky min. hrubou predstavu.
-
Citace:
Původně odeslal
misokgb
Aj tak zatial nie je s cim porovnavat, proste nova generacia > treba pockat aj na novu generaciu od ATi... To, ze cena je zatial takmer rovnaka ako 1950XTX to sa urcite o chvilu zmeni ak uz nezmenilo... Porovnavame neporovnatelne, ale imho na nV furt navrch no... A tym, ze oddiali ATi R600 tak len straca a straca love. Ale hlasovanie jo > vykon G80 prekvapil, ale nechcem ist do nej kvoli velkej cene...
Velké ceně? 12500 za GTS nebo 16500 na GTX? kolik stály nové ATI karty předtím? XTX stála taky 16500, stejně jako kdysi R9700Pro .. taky 16500Kč.
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Velké ceně? 12500 za GTS nebo 16500 na GTX? kolik stály nové ATI karty předtím? XTX stála taky 16500, stejně jako kdysi R9700Pro .. taky 16500Kč.
Pre mna je to velka cena, samo nie je to velka cena co sa tyka pomeru cena/vykon. Sa pozri na zostavu aku mam, ani ta nie je moja ale bratova, dajme tomu, ze moja. Myslis, ze keby mam prachy tak mam taku zostavu? ...
edit: anonym karmu: si sa za ten zvast mohol podpisat, aha hanbis sa, tak nic... :) Ja za to nemozem, ze ty love mas a ja nie...
-
ja bych pridal jeste moznost ne, cekam na R600 a pokud nezklame tak volba jasna, ale pokud ano tak bych si 88xx stejne nekoupil neco v tom smyslu. Me 8800 nijak neuchvatila, tim nemyslim vykon(ktery samozrejme je, ale "zatim").
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
ja bych pridal jeste moznost ne, cekam na R600 a pokud nezklame tak volba jasna, ale pokud ano tak bych si 88xx stejne nekoupil neco v tom smyslu. Me 8800 nijak neuchvatila, tim nemyslim vykon(ktery samozrejme je, ale "zatim").
Ale tam neni moznost pockam na R600 a pak ji koupim, ale pockam na R600 a pak neco koupim ;)
Jinak co jsem namatkou zkousel, tak HDR+AA jde pouzit v Gothic III, Oblivion, Lineage 2, Call of Juarez. Jeste zkusim asi Chaos Theory. Double Agent nejde bohuzel zatim spustit vubec a Far Cry rozchodit nejde.
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Ale tam neni moznost pockam na R600 a pak ji koupim, ale pockam na R600 a pak neco koupim ;)
jasny ja jen chtel rict ze bych volil pockam na R600 a pak treba taky nic nekoupim:D
-
Nenapadlo by mě napsat tuhle větu kdysi... ale AF vypadá s G80 fakt lépe než na ATIně :) je to znatelný rozdíl, taky bylo na čase, takže ATI AF sucks :D
-
Mám ji, mám ji, mám ji... :D :D :D
-
Guide-Bot: Na G80 se opravdu pracovalo 4 roky, ale nesmíš to chápat tak, že celý tým v tom jel od začátku naplno. Většinou to bývá tak, že první rok na tom dělá hrstka lidí a až později přibývají další. Ono totiž nemá smysl navrhnout čip jako takový od začátku do konce čtyři roky před vydáním, protože by zastaral dřív, než by se dostal ven. Jinak minimálně dva roky, možná tři, budou čipy nVidie stavět na architektuře G80.
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
tedy na tom clanku me zarazi toto
no a mozna i GF11.ono vykouzlit takovyhle monstrum za par mesicu nejde-trva to roky.porad nove technologie,na neco se ceka-protoze se resi jak to nejlepe vyrobit-prechody na vyrobni procesy,podle me ted cekaji na specifikace(vlastne ty uz jsou)PCIex16 druhe generace.
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Mám ji, mám ji, mám ji... :D :D :D
no asi zasa zajdem do Agemu... :p
-
Citace:
Původně odeslal
cluzoe
no asi zasa zajdem do Agemu... :p
Jj, 3DMarky cca 58.000/30.000/18.000/10.000 společně s Aquamarkem3 180.000 za těch 12,5kKč určitě stojí... :p
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jj, 3DMarky cca 58.000/30.000/18.000/10.000 společně s Aquamarkem3 180.000 za těch 12,5kKč určitě stojí... :p
tak tak rozhodol som idem do nej... "no potrebujem ju" :drool: heh skoda ze je zajtra sviatok! :cry:
no sakra skladom nieje ziadna!
http://www.agem.sk/?flag=kategorie&cat=000100032901176
-
Sem jeste zpetne prochazel thread a narazil jsem na Spajdruv prispevek.
Ono ten rozdil v dalce(jakoby to nebyly ani spojite cary) to nema s AF nic moc spolecneho, ale je to problem MipMap. Taky jsem si uz davno vsiml, ze ATi ma LOD na MipMapach silene posunuty dozadu. To sice zlepsuje ostrost textur v dalce, ale jen v urcitych pridadech a to co tam je videt je presne ten nejhorsi pripad, co se muze stat, pokud jde o jisty pattern textury. Kdyby tam snizili detail LOD MipMap, tak by paradoxne ziskali lepsi vysledek. Jinak AFko na 8800 je opravdu paradni, sem rad, ze NV konecne pochopila, ze nejde jen o vykon...
-
Kdyz se podivate na porovnani 1950XTX a 8800GTS ve velkych rozlisenich zadna slava co?
http://www.firingsquad.com/hardware/...king/page9.asp
-
Chcelo by to komplexnejsie grafy. Osobne by som uvital min/avg/max fps, pretoze samotne AVG je zavadzajuce. To mas ako s platom. V Cechach je 20000,- priemer a neznamena to, ze vsetci sa maju dobre ;-)
-
Hmm tady je hezky vidět ten rozdíl mezi GTS OC a GTX (OC) ale ten propad u Dark Messiah v 2560x1600 je nějakej divnej :D
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Chcelo by to komplexnejsie grafy. Osobne by som uvital min/avg/max fps, pretoze samotne AVG je zavadzajuce. To mas ako s platom. V Cechach je 20000,- priemer a neznamena to, ze vsetci sa maju dobre ;-)
S min/max FPS je to těžký, zkus si sám otestovat tak 5 různých her na min/max FPS, otestuj každou 3-4 krát a uvidíš, že každý výsledek je jinde :-) O něco lepší je graf průběhu, ale maximální amplitudy budou stále ne zcela objektivně vypovídající. Možným řešením by bylo měření třeba 5x zopakovat a hodit to do průměru, čímž bychom mohli jednotlivé karty objektivněji srovnávat, ale zase - kdo by se s tím měřil a hlavně - vypovídalo by to něco o reálné situaci ve hře, kterou normálně nehrajeme na pět pokusů v průměru, ale pokaždé zvlášť a s typicky mírně odlišným průběhem...? Takže pokud chceme srovnávat průměrný výkon, je nejlepší sahnout po objektivním průměru z více her (ty nabízejí např. na hardware.fr nebo computerbase.de) - pokud chceme srovnávat výkyvy, je to mnohem složitější a rozhodně pro to nestačí jeden výsledek nebo jeden graf...
-
diky vsem za odpovedi, nejakou predstavu jsem o tom +- mel. jen by me zajimalo, zda opravu technologie G80 vydrzi 2-3 roky... ..
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
diky vsem za odpovedi, nejakou predstavu jsem o tom +- mel. jen by me zajimalo, zda opravu technologie G80 vydrzi 2-3 roky... ..
Určitě ... ve SLI :D
-
Spis QuadSLI neee? :D Resit esli vydrzi 2-3roky je komicke.Za rok to bude prumernej srot.
-
Když se podíváš, jak je na tom dnes třeba GF 7900GTX v SLI, tak do příchodu řady 8xxx to byl spolu s CF X19xxx výkonostní král a i přes to, že to z hlediska výkonu dnes není už špička, tak s přehledem stále na všechno stačí.
Takže říct, že za rok bude 8800GTX v SLI průměrnej šrot jsou podle mě dost silná slova
-
Citace:
Původně odeslal
Thellwin
Když se podíváš, jak je na tom dnes třeba GF 7900GTX v SLI, tak do příchodu řady 8xxx to byl spolu s CF X19xxx výkonostní král a i přes to, že to z hlediska výkonu dnes není už špička, tak s přehledem stále na všechno stačí.
Takže říct, že za rok bude 8800GTX v SLI průměrnej šrot jsou podle mě dost silná slova
mno ale kdyz se podivas zpetne tak treba 6800Ultra kde je dnes a kde je X850XT , stejne uz je videt kde je 7900GTX vs x1900xtx/x1950xtx, tezko rict jestli to bude i pripad "revolucni" 8xxx, ale timhle mne nvidia hodne vadi
-
GF6800 Ultra je stará 2.5 roku (? nevím přesně) takže je jasné, že řešení staré takovou dobu, navíc v oblasti grafických karet, kde vycházejí novinky každou chvíli, už bude zastralé.
Já jsem reagoval na nexův jeden rok :)
-
v hlasovani chyba moznost "ano, vykon ma presvedcil ale takuto kartu si aj tak nikdy nekupim" ;)
-
a mužeš hrat třeba 5 let ne jako je to u PC že každy rok koupiš novou grafiku a za 2 roky je z toho herka:rolleyes:
-
tak mi má koncem týden dojít new 8800GTX od asusu. chtěl bych se zeptat jestli zatím co je na světě nemáte nějaké postřehy jaké forceware sou pro ni nejlepší atd.
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
tak mi má koncem týden dojít new 8800GTX od asusu. chtěl bych se zeptat jestli zatím co je na světě nemáte nějaké postřehy jaké forceware sou pro ni nejlepší atd.
Myslím že 97.02, s ostatními verzemi bys to asi nerozjel ani :D
Např. ty ovladače co jsou u Asusky na CD, kartu ani nenajdou.
-
JJ díval jsem se že na 8800 ještě moc forcewarů není a tohle bude asi jediná volba. každopádně se nějakých dalších dočkáme a sand to i zvedne ještě o kousíček výkon.
dál bych se chtěl zeptat jak moc topí ten větší čip na kartě (nemyslím samozřejmě jádro) nevím na co je. chtěl bych tam hodit vodníka ale nevím jaký pasiv na něj hodit. k čemu vůbec ten čip slouží?
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
k čemu vůbec ten čip slouží?
I/O procesor starající se o veškerý datový provoz, který nejde přes PCIe sběrnici.
-
Ještě mě lidi tak napadlo jestli mě bude vůbec na GTX stačit zdroj. Mám značkový enermax 480W. má na 12V větvi 32A.
Procesor AMD opteron 170(obdoba X2 4200+) na 2600Mhz
Dva disky, nějký osvětlení, 5 fukarů, vodní čerpadlo, dvě mechaniky a LCD informační panel.
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
Ještě mě lidi tak napadlo jestli mě bude vůbec na GTX stačit zdroj. Mám značkový enermax 480W. má na 12V větvi 32A.
Procesor AMD opteron 170(obdoba X2 4200+) na 2600Mhz
Dva disky, nějký osvětlení, 5 fukarů, vodní čerpadlo, dvě mechaniky a LCD informační panel.
Myslím, že v rovnoměrné zátěži zvládne, ale trochu bych se už bál nějakých peaků...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
nějakých peaků...
ehmm čehože? jako výpadků? nevím co to slovo znamená
jo a ještě jsem zapoměl dodat že mi na tom doteď jelo 2x 7900GT v SLI a bez problémů i při OC.
nevíte co žere víc? jestli 2x 7900GT nebo 8800GTX
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
Peak = vrchol, tady mysli okamziky, kdy najednou odbira hodne zarizeni svoje maximum = vznikne vrchol odberu systemu a muze to pretezovat zdroj. Nicmene ja bych se se 480W Enermaxem nebal ani toho, melo by to byt OK pokud nebudes grafiku taktit.
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
jo a ještě jsem zapoměl dodat že mi na tom doteď jelo 2x 7900GT v SLI a bez problémů i při OC.
nevíte co žere víc? jestli 2x 7900GT nebo 8800GTX
http://techreport.com/reviews/2006q4...power-load.gif
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Peak = vrchol, tady mysli okamziky, kdy najednou odbira hodne zarizeni svoje maximum = vznikne vrchol odberu systemu a muze to pretezovat zdroj. Nicmene ja bych se se 480W Enermaxem nebal ani toho, melo by to byt OK pokud nebudes grafiku taktit.
.....no to vies, ze ju taktit vobec nebude. Inac, ale vobec nechapem prechod z 7900GT SLI na 8800GTX
-
Citace:
Původně odeslal
radone
.....no to vies, ze ju taktit vobec nebude. Inac, ale vobec nechapem prechod z 7900GT SLI na 8800GTX
Proč nechápeš?
-
Ono když má člověk 20" LCD s rozlišením 1600x1200 tak se snaží aby mu všechny hry jeli v poho na takové rozlišení a to už bohužel 7900GT SLI v nějakých hrách nedávalo. Když se ale podívám na testy GTX tak ta si z tímhle rozlišením poradí podstatně lépe. Navíc se mi v PC uvolní trošku místa :)
-
Tak leadtek dorazil, hned jsem omrknul odpor a oproti 68C na Asusce je tady 18C.
-
tak dnes si nesiem domov MSI 8800GTX, menim to za 7800GTX a som zvedavy ako to bude slapat. Upgrade procesoru, dosky a ramiek musi pockat na januar :D
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Tak leadtek dorazil, hned jsem omrknul odpor a oproti 68C na Asusce je tady 18C.
juuuuuuuu ty mas leadtek, please nahod vysledky, co hlucnost ?
-
Teploty a hlucnost vsech karet od ruznych vyrobcu jsou o par stranek zpet.
http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=...&postcount=465
-
XFX GeForce 7900GTX Extreme Edition
http://www.xfxforce.com/web/product/...ationId=185643
675/1700Mhz default takty, jenom nevím proč paměti jedou níže než u klasické GTX verze.
-
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Nemaji agresivnejsi casovani?
-
nevíte o nějakých výsledcích co se týče výkonu těhle karet s ohledem na použité procesory ??? zajímalo by mě jak jde výkon dolů, když nejsou dobře krmené
-
Citace:
Původně odeslal
Raad3k
nevíte o nějakých výsledcích co se týče výkonu těhle karet s ohledem na použité procesory ??? zajímalo by mě jak jde výkon dolů, když nejsou dobře krmené
uz se to tu rpobiralo-par snimku k plusu pro C2D vs X2,nic zvlastniho,zadnej brutalni narust FPS se nekona.par stranek zpet(str21) a cist
-
Tak mám GTX doma. Upřimně řečeno jsem tak obrovskou kartu jsem v rukách ještě neměl. Zatím jsem v práci ale jak budu doma ozvu se jak šlape. Jinak jsem se díval na ten odpor nebo co to je a mám tam myslím 40C tak snad je to v pořádku
-
Tak Fortron 700W je na dvě GTX ve SLI málo :))
-
Tak karta je opravdu macek. Zabere tolik místa že jsem musel sundat i vodní chladič na chipsetu coč mě docela štve. Taky docela peče celou skříň mám uplně horkou jak to smaží. V klidu mi to ukazuje 75°C což se mi zdá docela síla. Výkon jsem zatím moc nezkoušel ale vypadá to že ji bude dost brzdit procesor, mám X2ku takotovanou na 2600Mhz.
Zatím z toho mám smíšený pocity. Nenašel jsem nikde taktování a občas vypadává DVI signál takže musím jet na analog.
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
Výkon jsem zatím moc nezkoušel ale vypadá to že ji bude dost brzdit procesor, mám X2ku takotovanou na 2600Mhz.
Zatím z toho mám smíšený pocity.
Myslis v 3D marku?
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
Tak karta je opravdu macek. Zabere tolik místa že jsem musel sundat i vodní chladič na chipsetu coč mě docela štve. Taky docela peče celou skříň mám uplně horkou jak to smaží. V klidu mi to ukazuje 75°C což se mi zdá docela síla. Výkon jsem zatím moc nezkoušel ale vypadá to že ji bude dost brzdit procesor, mám X2ku takotovanou na 2600Mhz.
Zatím z toho mám smíšený pocity. Nenašel jsem nikde taktování a občas vypadává DVI signál takže musím jet na analog.
já když na ní nefoukal, tak měla 65C v klidu .. když na ní teď foukám dvěma 12cm větrákama vedle sebe, tak má v klidu 57C :)
Jinak Splintel Cell Double Agent je na G80 absolutně nehratelný, totální maras na obrazovce :) takže ani nezkoušejte.
-
Citace:
Původně odeslal
mraky
Myslis v 3D marku?
Mam X2 na 2600 a Zatim jsou vysledky:
03 - 31700b
05 - 14000b
06 - 9200b
-
Tak s markama je to následující.
Na starých 2x7900GT v SLI default jsem měl
03-28 831
05-12450
06-7470
a teď s 8800GTX default
03-29993
05-14100
06-9100
zatím jsem docela zklamanej ale uvidím až vyjdou další forcewary a vyzkouším kartu ve víc hrách. Jako názornej příklad jsem měl splinter cell double agent který se mi na SLI sekal ale ten bohužel na GTX ani nezozjedu protože to buď jede na nižké rozlišení s chybějícími texturami a nebo když to hodím na mích 1600x1200 tak to hodí neplatnou operaci. Mají s tím problémy všichni musíme počkat na patch.
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
Tak s markama je to následující.
Na starých 2x7900GT v SLI default jsem měl
03-28 831
05-12450
06-7470
a teď s 8800GTX default
03-29993
05-14100
06-9100
zatím jsem docela zklamanej ale uvidím až vyjdou další forcewary a vyzkouším kartu ve víc hrách. Jako názornej příklad jsem měl splinter cell double agent který se mi na SLI sekal ale ten bohužel na GTX ani nezozjedu protože to buď jede na nižké rozlišení s chybějícími texturami a nebo když to hodím na mích 1600x1200 tak to hodí neplatnou operaci. Mají s tím problémy všichni musíme počkat na patch.
Jake CPU?
Ted jsem zkousel 3DMark06 a nedari se, po spusteni se objevi cerna obrazovka. Mam posledni driver:-(
-
Citace:
X2ku takotovanou na 2600Mhz.
pisal to par postov dozadu
-
Další postřeh. Při hraní CS:source se mi postavy z trochu větší dálky přemění na modré stíny totolně bez textur, to samé s nějakými objekty. Jinak to šlape na max uplně nádherně ale tohle si myslím že je prostě jistá vada v ovladačích. Že by ty forcewary nvidia trochu uspěchala? Doufám že tyhle neduhy se další řadou odstraní. Je to přeci jen novinka tak snad to vychytají.
Dále sem zkoušel první OC ale nějak už mi bylo v pokoju teplo takže sem to dál nezkoušel. Mám teď kompl místo topení to se na zimu hodí. Každopádně se začínám porozhlížet po fullcover bloku na vodní chlazení.
-
-
Citace:
Původně odeslal
BananaYoe
Další postřeh. Při hraní CS:source se mi postavy z trochu větší dálky přemění na modré stíny totolně bez textur, to samé s nějakými objekty. Jinak to šlape na max uplně nádherně ale tohle si myslím že je prostě jistá vada v ovladačích. Že by ty forcewary nvidia trochu uspěchala? Doufám že tyhle neduhy se další řadou odstraní. Je to přeci jen novinka tak snad to vychytají.
Dále sem zkoušel první OC ale nějak už mi bylo v pokoju teplo takže sem to dál nezkoušel. Mám teď kompl místo topení to se na zimu hodí. Každopádně se začínám porozhlížet po fullcover bloku na vodní chlazení.
To je chyba source engine, musí si to opravit valve a ví se o tom.
Jinak GPU jde zatím na 645Mhz, což je už celkem luxusní :)
A ty výsledky z 3D Marků, holt procesor je slabý, já mám v průměru o 15-20procent více.
-
Tak jsem teď zkoušel FEAR který jsem na 7900GT SLI můsel snížit na 1280x1024 a trošku ztáhnout detaily. Teď na GTX naprosto luxusních 1600x1200 vše na max 4xAA 16xAF a pohoda hratelných 40-100+ FPS
Teším se až opraví ten splinter cell na to se těším.
-
Určitě se nevyplatí pouštět 1280x1024
Tady jsou nové testy s A64 procesorama
http://www.firingsquad.com/hardware/...ling/page6.asp
A tady starší, s conroe, ty rozdíly jsou obří, teda jak v čem, ale i ve větším rozlišení si conroe drží odstup :)
http://www.firingsquad.com/hardware/...iew/page12.asp
-
Nema nekdo a64 NE x2 pretaktovanej kolem 2700-3Ghz?
Planuju koupit 8800GTS a chci vedet jestli muj procak a64 3700+ na 2930Mhz tuhle kartu uzivi.
3D marky me nezajimaj nemaj zadnou vypovidaci hodnotu.Zajimaji me jen herni testy.
DIK.
-
Citace:
Původně odeslal
HEAD
Nema nekdo a64 NE x2 pretaktovanej kolem 2700-3Ghz?
Planuju koupit 8800GTS a chci vedet jestli muj procak a64 3700+ na 2930Mhz tuhle kartu uzivi.
3D marky me nezajimaj nemaj zadnou vypovidaci hodnotu.Zajimaji me jen herni testy.
DIK.
Myslím, že tuhle kombinaci chviličku provozoval Paik - ale už jede taky na Conroe... >:}
-
Citace:
Původně odeslal
flukes
Mně podobně havaroval 3DM03 v Mother nature - pry poškozená knihovna textury turtle... pomohl reinstal 3DMarku... :cool:
-
Preinstaloval jsem to a nic:-(
-
Nevíte jaký rozměry má jádro GTXka? Nechse se mě sundávat chladič a měřit to. Přemýslím že bych si tam dal GPU waterblock a na zbytek dal pasivy. Akotám mám strach z toho I/O čehosi to nevím jak moc to vaří.
Jo a ještě nevíte kde sehnat ty ukázkové videa žáby a té ženské atd. co jsou vidět v testech?
-
Madcap je zkoušel, ale hajzlík zase nic neřekne, nepodělí se :P :D
-
Nezdá se vám to nesmysl dosáhnout CPU skore v 06ce 6727 bodíků?
-
tak s quad core na 4+ GHz ani nie :)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
tak s quad core na 4+ GHz ani nie :)
JJ už to vidím ta mrcha 4jádrová to tam sype docela hrubě. Můžete smáznout
-
Kdyby mel nekdo plne zuby nTune a chtel jen neco na pretaktovani co umi menit i otacky, tak existuje verze ExperTool pro G80.
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=46679
-
Lidi kde sebrat ty videa? Msuí to přece někde bejt když je to ve všech recenzích.
-
Proč mi jde ve forceware nastavit FSAA jen maxi na 4x? Tušim že u 7800GTX jsem měl možnost až 8x..
-
Citace:
Původně odeslal
RED
Proč mi jde ve forceware nastavit FSAA jen maxi na 4x? Tušim že u 7800GTX jsem měl možnost až 8x..
Odinstaluj, pouzij Driver cleaner a nahod nejaky novejsi. Musis tam mit moznost az 16x.
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
Odinstaluj, pouzij Driver cleaner a nahod nejaky novejsi. Musis tam mit moznost az 16x.
Novější? Mám 97.02 a taky mám jen maximálně 4x
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Novější? Mám 97.02 a taky mám jen maximálně 4x
Jsem zapomnel, ze vyssi AA se da nastavit pouze v novem CP.