A jak chladis? Ja arctic freezerem na 1200rpm... s tim, ze muj vyfukovy vetrak nestiha a mam klasicky zdroj s jednim 8cm vetrakem... Pri otebrenem case je teplota o 6-7 stupnu niz...
Printable View
A jak chladis? Ja arctic freezerem na 1200rpm... s tim, ze muj vyfukovy vetrak nestiha a mam klasicky zdroj s jednim 8cm vetrakem... Pri otebrenem case je teplota o 6-7 stupnu niz...
to tomas: proste co som videl obrazky tak kazdy tam mal na vyber, nevedel som presne cim to je, ci DC patchami alebo cim... uz to neriesim :)
to weepy: AC Freezer 64 PRO na full mal som dole kryt bocny to preto lebo som priebezne kontroloval ako sa to sprava a co sa jak hreje ale inak mam v case 2x8cm na odsavanie vzadu+zdroj 12cm, jeden hore nad ramkami 8cm, 2x8cm vredu na nasavanie a jeden v bocnici 8cm. Freezer je otoceny tak, ze prefukuje cez rebra smerom presne na tie dva co odsavaju vzadu. ale vsetky som mal vypnute, okrem zdroja samo. inak pouzivam freezera na mensie otacky. (cez speedfan)
na 245FSB mi uz pri default vcore jedno jadro spadlo
u me taky ... 2400 4h primestable+4hod oblivion "stable", na 2420 to hodilo bsod (nejaky kernelovy proces)... u me to na 80% bylo ramkama, protoze jedou 2-2-2-5 1T a na 406DDR uz nepreziji memtest.
Zajimave je, ze po tomhle pretaktu (clockgenem) pocitac pri pristim startu nenabehne... zdroj se zapina a vypina a je to mrtvy. Dalsi zapnuti uz je ok.
Tak mám doma také svou X2, ale bohužel nemůžu přijít na to, jak na tom rozchodit 2. jádro. Ve správci zařízení vidí systém 2x AMD64 3600, ale v CPU-Z jenom jedno jádro :( ono se to projeví po zapnutí SP2004, kdy je jádro zatíženo na 100% a systém je stejně celkově "zabržděnej". Mám nainstalovaný patche, ale nevím co s tím :( Widle se mi přeinstalovávat momentálně nechce.
CPU-Z od poslednych verzii nezobrazuje virtualne procesory. V spravcovi vidis dve jadra?
Skus Orthos 2004 a uvidis ci ti pusti dva thready. Myslim, ze problem bude niekde inde.
no tak jsem si nedavno koupil taky dvoujadro od AMD
moc uz tohle ladeni PC nesleduju, ale zda se mi ze mam ponekud zajimavy kousek.
Athlon 64 X2 4200+ socket 939
TCaseMax: 71°C
TDP: 89W
Pretaktovani jsem zkousel jenom v rychlosti a v ramci moznosti:
S defaultni voltazi 1.35V jsem se bez problemu dostal na 11x230MHz ~ 2530MHz.
Teplota obou jader pri spustenem ORTHOSu dosahla zhruba 65°C se stock chladicem (headspreader sundany nemam).
Pri zatezi maji obe jadra temer stejnou teplotu, ale v klidu se teplota jader lisi az 10°C.
Vic jsem zatim nezkousel, pameti uz by to nejspis nezvladnuly.
Mam doma uz Scythe Ninja Plus rev.B, ale zatim jsem nemel cas ho namontovat.
Jedna vec me ale trochu stve, nefunguje mi CnQ (jde mi spis o klid nez o vykon). Desku mam ASUS A8N-SLI Premium, ovladac CnQ mam nainstalovany, ale stejne se nic nedeje, CPU jede porad naplno. Nema s tim nekdo zkusenosti?
Pokud to je 4200+ tak to urcite neni jadro Toledo ale Manchester. Toledo na 2200MHz je totiz 4400+.
Jinak to vypada na pekny kousek a snazil bych se ho pekne potrapit a zkusit maximum.
no s tim Toledem to byl omyl v podpisu, nekde jsem to zaslechl, tak jsem to tam v rychlosti napsal ;)
A co se tyce CnQ ,tak mas posledni BIOS + drivery na procik ?
Normalne jsem CnQ zapnul v BIOSu, stahnul jsem ovladac ze stranek AMD (1.3.2.16) a stejne nic
Jeste pouzivam Dual Core Optimizer od AMD, tusim ze mi diky tomu zmizi nezname zarizeni ve spravci zarizeni a nemam tuseni jakto
BIOS mam posledni beta verzi 1302 co je na strankach ASUSu
a nefunguje ti ani ked si v sprave napajania zapnes minimalnlu spotrebu? inak rucne to mozes kontrolovat pomocou rm clock kde si to manualne nastavis co a kedy ma robit ;)
takze po dalsim zbeznem testovani jsem se kupodivu dostal s pameti (zapomnel jsem ze mam v pocitaci docasne jenom 1x512MHz) az na 240MHz, tzn. CPU bezi na 11x240MHz = 2640MHz bez zvyseni voltaze (to uz je myslim celkem zajimave)
testoval jsem to asi hodinu spustenou jednou instanci Prime (2 instance se mi nepodarilo spustit) - vim ze testovani stability nic moc, ale nemam na to moc casu a vsechno delam v rychlosti
pameti me celkem hodne prekvapily, protoze to jsou obyc value 400MHz Kingston
co jsem mel predchozi kousky tak ty mely limit nekde u 230MHz
tyhle vysledky jsou jeste porad se stock chladicem...
co se tyce toho Toleda, tak uz vim kde jsem to vycetl, hlasi mi to CPU-Z i CoreTemp (nejspis nejaky bug)
nastaveni minimalni spotreby pomohlo a CnQ ted funguje
to jsem netusil ze musim jeste nastavit tohle, diky za radu
stiahni si Orthos beta alebo si skopiruj Prime do dalsieho adresaru a pustaj to tak.
inak ten qnc sa da spustit ( samozrejme s nastavenim mimalnej spotreby ) aj cez crystal cpuid ,len treba vediet maximalne a minimalne napetie cpu cka potom uz iba setris energiu :-) when you idle.
no CPU-Z samozrejme hlasi 2x512kB, je to proste obycejna X2 4200+
mozna ma pravdu weepy, zni to rozumne
zadne dalsi vysledky ohledne pretaktovani zatim nemam, protoze jsem vubec nemel cas a navic se mi nechce testovat procesor se stock chladicem (uz tak lezly teploty pres 60°C)
ted jsem navic uplne mimo a doma budu az o vikendu, tak potom napisu dalsi postrehy
Tak to moje 3600+ EE jede na 2.6GHz při 1.35V a je SP04 14hodin stabilní + gamesení. Nemuselo by se tedy jednat o vůbec špatnej kousek, mám radost.
Horší je, že na testování teď nestáhnu z webu ani prd, protože celé moje UPC co mám doma je dole :(
Takže od včera mám X2 4200+ v soc. 939, zatím jedu v pohodě 11x230 ...2530 na default voltáži. Asi to půjde výše. Mám několik dotazů :
1) Má cenu nechat procesor nějakou dobu zahořet než zkoušet co to dá ? Jak dlouho ?
2) Všechny prográmky (CPU-Z, CBI, Sandra, TCaseMax) hlásí že je to Toledo - revize JH9-E6 (L2 2x512). Je to možný
Díky za případné odpovědi.
Ad 2) jsou 2 moznosti:
a) programky nejsou updatovany a neukazujou spravne.
b) (pravdepodobna moznost) jedna se o Toledo s odpojenou pulkou cashe
Co se tyce zahorovani, tak ma kazdy svuj subjektivni nazor, v zasade zalezi jak dlouho vydrzis cekat nez ho zacnes tocit na maximum :)
Prográmky jsou poslední verze, teplota core je 32 st C - takže poi asi bude Toledo...
Ahoj vsichni, koupil sem konecne X2 3800+ ale mam mensi problem, pri pretaktovani se jedno jadro prehriva a druhe jede v pohode. CoreTemp ukazuje u jednoho jadra +-47° a u druheho +-57° (pri spustenem dual Prime95) jadro, co ma 57° vzdy cca po 10min spadne, 47 jede v poho. Myslite, ze to spravi strhnuty spreader? Vsimnul sem si pri instalaci, ze spreader je pekne krivy, uprostred sem musel davat pastu prstem, kartou se to vubec nenaneslo. Mozna zkusim nejdriv vylapovat spreader a pak uvidim
Tak jsem vcera sundal heatspreader, zaruku stejne nemam (koupil jsem v aukci). Zda se ze je to celkem blbej kousek. Pred sejmutim IHS: Idle: 33/36, Burn: 45/54, po sejmuti IHS: Idle:28/32, Burn: 41/47, zatim jedu stable pri 1.35V real na 2400MHz, a nevypada to, ze by chtel jet o moc vys, max asi 2500MHz, ale pri vyssim napeti a to uz moc nechci.
Momentalne pri 2.4G a 1.35V mam burn: 48/52, kdyz zvysim treba na 1.45V, tak uz jde burn 54/58 a to uz je hodne (zalezi na teplote v mistnosti). Teploty mereny CoreTemp 0.93b.
EDIT: Proste jsem cekal, ze se teploty jader vic srovnaji, ony se srovnaly, ale ne tak moc. Stejne vzdycky nejdriv padne to,co vic topi... :( Ale jinak sundavani sprederu bylo v pohode, staci zlomena ziletka a kus toaletaku (na utreni pasty a pod prstik na ziletku :) ). No nakonec jsem musel jeste kvuli snizeni CPU upravit i plastovy ramecek kolem chladaku (male urezani ruzku). Nejake foto z cinosti mam, tak muzu dat na web...
EDIT2: Tak je to tu: http://www.jnz.wz.cz/clanky/akce_ihs/index.html
EDIT3: Prodal sem kamaradovi svuj Opteron a pri 2800MhZ@1.52V mu topil Burn 68°. Tak sme sejmuli IHS taky a ma ted 52°C. Na 2600MhZ@1.425V mel 58°, po sundani IHS 44°C. Myslim, ze cim starsi procik a cim vic byl vyhuleny, tim vetsi tepelny odpor ta gumova sra*ka pod IHS vytvari. Rozhodne doporucuju sundavat. Jinak chladak Freezer 64 PRO pasuje i po sejmuti IHS bez problemu, akorat s trosku mensim pritlakem, ale staci to.
Hm, tak po dalsim laborovani sem se sice dostal v pohode na 2500MHz pri mirne vyssim napeti (1.375-1.4V), ale po zatizeni Prime95 se PC okamzite vypina???? Nekdy znicehonic i bez zateze. Proste se natvrdo vypne. Vypada to, ze zdroj to asi nejak nemuze rozdychat. Dal sem zjistil, ze delicka 133Mhz u pameti nejak nefunguje (pritom na Opteronu 144 sem na ni jel cely rok). Pokud dam na pameti 133, tak PC vubec nenabehne. Zeby byl na vine ten novy BIOS? Jeste polaboruju, ale vypada to, ze zdroj uz mele z posledniho. Uz na 2400MHz, pokud ohulim obe jadra Primem, tak se ze zdroje ozyva tiche piskani...pokud tipnu Prime, tak prestane. Sakra.....
Pokial sa ti vypina, tak si sa tam nedostal a uz vobec nie v pohode ;-)
Myslel sem v pohde do win :-D, no to ze se vypina uz je druha vec, souvisejici asi se zdrojem.
Jo jinak dodam, ze vcera sem sejmul a znovu nasadil chladak (primo na jadro) a dneska uz mam teploty obou jader hezky srovnane (+-1-2st). Coz je rozdil, se spreaderem to bylo i +-10st i vic.
Dyt pisu, ze pokud prikourim vic voltu do prociku 1) silene zacne topit 2)okamzite po spusteni Prime se PC vypne.
Deska by mela byt v poho predtim sem tam mel Opterona 144@2800, to bylo FSB 312, ted mam us*anych 240 a dela to takovy bordel. Tipoval bych to na zdroj. :(
a preco zdroj? Mozno mas slaby kus, ktory to neda. Ako sa pises, zacne silene topit. Nebude to tym?
Nepovedal by som ze su to prilis vysoke teploty, tolko mam aj ja s vodou pri teplote izby cca 27-28 a ventilatormi na radiatore na low
Uvidime, jak budu mit chvilku, tak to trosku okourim, pridam treba voltaz a bud blafne zdroj, nebo pojede. Akorat doufam, ze mi nevezme do vecnych lovist i zbytek HW... :(
Celkem by mě zajímalo, kde pořád berete tak vysoké teploty, u mě doma nepřesáhne teplota žhavějšího jádra víc jak 48 při full loadu.
Zrejme ten tvuj EE min topi...
neumím smazat
Ja mam v burne 50-51 pri izbovej teplote 28,5stupna. A to nemam default ale 1.45V takze teplota je odpovedajuca.
Neviem co je na tom k lutovaniu :roll: Naco mi je menej ked ma komp v zatazi pod 50? Pozri sa kolko mas ty, pri tvojej izbovej teplote.
Este raz sa spytam, je do 50stupnov v burne na CPU pre komp vela? 32-35stupnov disky, do 40 chipset. Grafika 45zataz. Btw kolko mavas ty v lete v miestnosti? :roll:
mam X2 3800 windsor pretaktovany na 2500Mhz pri napeti 1,35V a pri dual prime95 mi idu obe jadra az na 58 stupnov.nechal som ho pusteny 15 hod,bez problemou ale ta teplota je fakt vysoka.ake mate teplotne skusenosti s tymto jadrom?
Já jedu zatím se svým Athlonem X2 3600+ na 3Ghz s napětím 1.4v
teploty burn-42,ale chladím vodou
trochu te poopravim - O170 jedu cca pul roku na 10*270=2700mhz pri 1,440 vcore, vys to pada, moc se hreji regulatory vedle cpu a nad 1000 otacek to nechci chladit - preferuji rozumne ticho, jinak samotny cpu je chlazeny novym pirsovym vodnikem pro socket 939
teploty v zatezi 2xprime95 verze 24.14 cpu 46 stupnu, pwm 50 stupnu, chipset 49 stupnu
EDIT: ach jo budu muset upravit podpis, uz zas je plny neplatnych udaju :-(
Takze jsem zase trosku laboroval a dostal se k tomuhle:
zjistil sem, ze asi bude problem s nejakyma delickama ci co, tak sem to nastavil stejne, jak jsem mel Opterona - tj aby bylo vysoke FSB (deska ma zrejme problemy s FSB kolem 250). Takze ted jedu 9x278=2500MhZ@1.45V@60°. Zkousel jsem i 2600Mhz@1.52V@65°, ale po cca pulhodine se hryzla cela masina a navic sem mel docela strach topi to fakt jak blazen...ze zadniho vetraku letel vrely vzduch jak z teplometu. :( Na 2700MhZ to jeste bootuje, ale pri startu XP to jde do modrych (at sem dal voltazi treba i 1.6V).
Sakra by me akorat zajimalo, kde vsichni berou tak nizke teploty. Myslim ze Scytche Mine je dostatecne hovadko aby to uchladilo a navic mam jeste strhnuty IHS...ale na druhou stranu musim rict, ze strhnuti IHS hodne pomohlo...jadra maji ted stejnou teplotu max +-1st.
EDIT: hmmm po sundani bocnice teplota spadla z 60° na 54°, zrejme budu muset zapracovat na lepsi cirkulaci....
maly offtopic: kolik je primerena hodnota vcore u am2 athlon 64 3000+ mam ho pretocenej na 9x270 @ 1.45v primestable. kdyz ho dam 9x278 (2500Mhz) tak prime asi po 2 hodinach hodi error. Myslite ze to muzu este zvednout ? To same by me zajimalo u pameti DDR2 kingston hyperX-750 kolik do nich max muzu pustit ? diky za rady
Ak sa mylim, opravte ma ale pri 90nm technologii by malo byt prierazne napatie 1.55V (nad tuto hodnotu sa nedoporucuje ist)
Pri tych teplotach co mas by som sa 1.55V vobec nebal.
Zdravíčko. Tak jsem se "vrtal" v kompu a CPU nataktil na 2,6GHz (237 x 11), RAM na 237MHz. 1,375V na CPU, 2,8V na RAM, HTT sníženo na 4x. Spustil jsem Prime95 Torture test/Blind test a nechal 10 hodin testovat. Jelikož bylo vše OK, spokojeně jsem komp vypnul a šel chrnět. Druhý den jsem si řekl, že si pro potěchu otestuju komp v PCMarku04. No a asi v polovině mi to hodilo "modrou smrt". Kua je to možné, když jsem prošel 10hodinových testováním Prime95? V čem by mohl být problém?
pameti mas DDR433, ale Frekvenci mas 237MHz (x2 = 474 MHz) - co kdyz to nezvladnou. Proc nejdriv nezkusis dat delicku pameti tak, aby bezely na minimu a abys vyloucil, ze to nestihaji? O cem jsou tu potom "sticky" thready...
meteor: a ty windows uz jsi mel delsi dobu a pri testech nekolikrat spadly anebo jsou nove? pokud ti nekdy spadly tak muze byt vina i na strane oken ci konfliktu ruznych zarizeni co prime nezjisti.
mne okna s nekokrat videnou modrou smrti [nez jsem doladil pameti] ted trochu blbnou. prime ted muzu zkouset jak chci [opakovane pomalu desitky hodin] ale pomuze, kdyz pred spustenim internetu, pustim windows media player. pak je vse v poho. u drivejsi instalace oken mi to nedelalo.
jimmy: tak na pamětech mám samozřejmě navoleno 200MHz, takže je-li FSB 237, tak ty paměti mají zkrátka 237MHz (je fakt že jsem to tam nenapsal). Těch 433MHz mají default a na této frekvenci jedu, když nemám nataktovaný komp.
short24: tak widle mám (troufám si říci) stabilní, v poslední době mi neklekly, nainstalované je mám asi půl roku.
Obecně k Prime95: já to testoval Torture test/Blind test (nebo tak nějak) a tam bylo psáno, že testuje CPU, RAM atd. Jestli jsem to pochopil správně, tak po 10hodinovém testování bych měl mít stabilní komp, ne? Existují vyjímky? Třeba že když spustím PCMark04 tak tam najede nějaký testík, který není obsažen v Prime95 a způsobí zásek systému?
Jinak - abych byl věrný tématu - mi X2 na 2,6GHz jela pěkně :-)
for all: Ahoj nemohly by jste mi pomoc mám problém s tím že mám na jádrech velké rozdíly teplot 50/41 burn :(problém je v tom že je asi krive to jadro protoze chladic na nej nedoseda na krajich jadra nevite co bych mohl pouzi abych to vyrovnal pasta (sedej smejd ale pry kvalitni) moc nepomaha diky.
Nasazoval sem a upravoval pritlak chladice snad 30x takze spatnym dosedanim to urcite nebude
EDIT : IHS (spreader) jsem sundal hned po 2 dnech co jsem procesor mel teploty se moc nezmenili ale stabilni napeti ano.
Ja mam taky IHS sundane a podle Core-Tempu jsou rozdily teplot taky celkem velke... tvuj problem je spise zapricinen chybnymi cidly v CPU.
jj,takovyto rozdily teplot mezi jadry jsou celkem normalni (i kdyz celkem na skodu-napr. pri OC)...Spousta lidem tady z fora to taky tak jede.
Zajimave je, ze me treva omezuje OC jadro, ktere topi mene. Ma na to nekdo nejake vysvetleni??
A cim jinym, nez jadrem by to simte mohlo byt???:o
No je to možný ale že by tak velké rozdíly ??
No ted mam primestable 2,67 GHz 267*10 pri napeti 1,55V
nabootuje i pri 1,65 vic sem neskousel
no chladim to vzduchem a nevim jestli 1,6 uz neni moc nebezpecny vzhledem k tomu ze na CPU uz nemam zaruku.
jaky Vcore max ?? vim ze to je tezky odpovedet ale zeptam se :)
2,67 GHz je dost ale pameti muzu mit jen na 667 Mhz pac 890Mhz nedavaji :(
a nevim jak zjistit TDP a Tcase max nevite A64maxtemp mi toho moc nerekl :(
Myslim, ze u CPU do AM2 uz nelze TcaseMax zjistit. Vice nez 1,6V bych do neho dlouhodobe nepoustel a to jeste pri tech 1,6V bys mel hodne dobre chladit, protoze s vzrustajici teplotou klesa hodnota prurazneho napeti.
Aha a nevite jak sjistit TDP nekde tady na forum jsem videl tabulku podle ktere se to dalo zjistit a tam to bylo podle tydne vyroby ja mam 20 tyden v roce 2006 ale nemuzu zjistit TDP ??
jinak do nej radsi valim jen 1,55 pri teplote 49/41 co rikate na tyto teploty ??
Dekuji za odpovedi :D
PS: jestli chcete mit v pocitaci vysavac tak si kupte X1950XT :D
Podle me jsou tve teploty pri danem napeti vpohode.
No v zátěži po 8 hodinách na 2x100% se teplota vubec nezmenila max obcas skoci 50/42 ted tam dávám 1,6 protože pri tech 1,55 to nedrzelo stabilne po 15 hodinách
tak mi ted prysel athlon X2 4200+ do socketu 939. prestava se delat tak sem rychle koupil z alza. a jestli toto co sem se tu docetl je pravda a jestil porg ukazuje dobre 110W tak ...
4200+ = 110W do 28. týdne 2005 výroby
4200+ = 89W od 29. týdne 2005 výroby
coz i podle chladaku bez HP je tak mi dali nakej vejskrab skladu? :) nadhera, ale tak hlavne ze to jede. TCaseMas 65
ted se mi nece a nemam na to cas :) za par tydnu mozna.
NO Tak porad valim na tech 1,6V pri 2,67GHz a zatim vpohode ani jedna BSOD jen me mrzi ze do nej musim davat tak vysoke napeti aby udrzel 2,67GHz protoze na 1,35 (default) - 1,5 neudrzi ani 2,5 GHz a musim do nej valit ale tim AC64 Pro se to chladi docela dobre trochu sem ho upravil protoze po odrezani IHS nemel tak velky pritlak ale divim se ze deska DFI este nepraskla protoze je to strasne prohly clovek by to mohl pozit misto talire na polivku :D
Ted sem predelal na chladici origo chladic DFI a vymenil ho za home made chladic z ATI 9600XT musel sem si s nim trochu pohrat v dilne aby se tam vlezl a este obrousit kvuli grafice ale vysledek je teplota chipsetu NF4Ultra z 73 C pri burn na 55 C burn :D
Mám dotaz na ty co už X2 mají. Furt přemýšlím,že si ještě dám jeden upgrade na S939 a X2 a pak až C2D časem.
Tak se chci zeptat jaký typ je nejlepší na OC... jestli 4200+ nebo 4600+ a nebo verze s 2mb cache 4400+ a 4800+. O těch jsem se dočetl,že víc topí a OC je horší je to pravda...?
Tak modely s vesti L2 cache urcite o trosicku vice hrejou. IMHO by meli jit vsechny modely jit taktit v prumeru vicemene stejne samozrejme s kvalitnim chlazenim :)
Jo to mas :)... ja to myslel obecne.
Takže mám pořád svůj X2 a včera mi přišel Zallman VF900Cu a Ninja rev. B.
Zallman oproti vysavači z X1950XT je nadhera ale ta Ninja me dost zklamala mel sem predtim AC64Pro a nevim proč ale chladil lip. ted mam teploty 55/46 a predtim sem mel 50/42
No este zkusim pouzit jinou pastu
Velke problemy sem mel s uchicenim Ninja na CPU X2 bez IHS u AC64Pro to slo mnohem lip upravit :D
Tak trocha off-topic: co mate proti chladicu na X1950XT? Podla mna je celkom tichy, akurat start ma dost hlucny, inak je to v pohode, zazil som viacero grafan a ten chladic z X1950XT patril medzi najtichsie.
A teraz k teme: tiez sa chystam do kupy X2ky Manchester, som zvedavy ci su pravdive propagacne materialy ohladom toho, ze mozem spracovavat video a zaroven bezproblemov surfovat, napalovat apod. Momentalne mi komprimacia videa strasne vytazuje procesor, s pocitacom sa neda takmer nic robit, jedine ze pridelim Virtual Dubu nizsiu prioritu, potom sa da aspon surfovat...
No ja nevim jak tobě ale u mě start grafiky přehlučel i vysavač a kdyz bezel do windowsu tak se zpomalil pri nabehnuti do widly se to celkem dalo ale porad tam byly celkem vysoke otacky a bylo slyset neprijemny vysoky ton, pri hrani kdyz se to roztocilo tak to byl celkem hukot ale kdyz byli sluchatka nebylo co resit :)
Kazdopadne sem ztisil zdroj a chipset (dokonala regulace otacek pres MB DFI) a byl to nejvetsi zdroj hluku, no poridil sem Zallman VF900Cu za 880Kc a je to mnohem tissi a zaroven to chladi o 20C lepe coz se docela hodi protoze GPU jde nataktovat kolem 700MHz a pameti DDR3 sly skoro az na 2,1 GHz :D myslim si ze je to dobrej kousek ale zatim nema cenu taktovat :D
2 JohnyXXL - prechazet z 3700+ na dvoujadro AMD/s939 by podle me nemelo smysl. Kamos, co mel 3200+ jednojadro slapajici na 2,7Ghz ted lituje, ze ten CPU prodal a koupil si dvoujadro, ktery mu neda ani 2,5Ghz. Porad plati pravidlo, ze aplikace, ktere nejsou optimalizovane na dvoujadrova CPU pojedou lepe na (priklad) 2700MHz Single-Core nez na 2500Mhz Dual-Core.
U me je to nastesti naopak....
Vymenil jsem 3700+ za 4200+ X2
3700+ sel na default na max 2,53 GHz
Ta X2 jede v pohode na 2,61 a vis jsem nemel cas zkouset
Ale myslim ,ze pude min na 2.7 GHz bez navyseni...
Tak u me to myslim smysl melo...ale nechtel bych byt v kuzi toho co vymenil 3700+ za X2 nejde mu ani tak...
Zizi
no neni to tak celkom pravda akoze moja 3800 najskor nechcela ist viac ako na 2.4 ale pocase uz v poho facha na 2.6 ale voltaz musim mat 1.54V
nekde tady na foru jsme cetl, ze s X2 se vyrazne zrychli WIN je to pravda?
sorry jestli se to tu resilo,ale 24 stran je na me moc - diky za pochopeni
Tak dneska jsem si konečně domů přinesl X2 4200+ a spokojenost... výkon je už znát po nainstalování všech patchu atd na dual-core. Zatím jedu na 2.6ghz při 1.35V a úplně vpohodě až se trošku zahoří tak zkusím,co z něj dostanu. Ale jinak naprostá spokojenost a nelituju toho taky.
EDIT: AMD64 TCaseMax - v1.19
----------------------
Processor: AMD Athlon 64 X2 4200+ (Toledo)
CPU Speed: 2574.11 (234.01 x 11.0)
Revision: JH9-E6
Platform: Socket 939
Startup VCore: 1.350v
Maximum Case Temperature = 67C
TDP: 78.1 Watts