takze testujem prvy kusok:
2520 Mhz pri 1.5V v BIOS-e /real ukazuje soft 1.46/
Presli graficke testy, teraz necham prime cez noc, rano to opalim este viac...
a potom pojdu na skripec dalsie kusy.
Printable View
takze testujem prvy kusok:
2520 Mhz pri 1.5V v BIOS-e /real ukazuje soft 1.46/
Presli graficke testy, teraz necham prime cez noc, rano to opalim este viac...
a potom pojdu na skripec dalsie kusy.
Kdyz tady tak vsichni skvarite Opterony na max tak ja zase zkusil, kolik pujde z Opterona dostat nejmin :-) pri FSB 311.
Dostal jsem se na 4x311=1244MhZ pri 0,88V primestable.
Nastavil jsem si P-States pres RMclock a takhle mam vlastne CnQ.
PS: Pozor pri nastavovani RMclock, pri zmene nasobice CPU se meni frekvence pameti!!! Nejdrive si overte max frekvenci RAM pres A64calc.
Co to rikas, vzdyt ta pasta z freezera je celkem dobraCitace:
Původně odeslal ezechiel1917
pise ze pri bootovani sa mu hlasi normalne :roll:Citace:
Původně odeslal Sharker
trochu testujem:
CABNE Tmax 55C@2600Mhz - 1,5V 2* 3Dm05a zatial stable
nechci ti brat iluze ale brat 3dmark(jakejkoliv) jako neco cim overovat stabilitu pc je trochu, a ted to reknu dost jemne, blbost :wink:
tohle jsme resili jiz pred rokem [najdi si rok stare thready o prime]- blbost to neni od doby, co v prociku je pametovy radic, ve starych versich prime byl CPU v pohode ale ve hrach a v 3dmarku padal pocitac jako svestky a meho winchestera bylo nutne mit na hry vyssi voltaz nez na primeCitace:
Původně odeslal paik
QSA146DAA5BN
CABYE 0536GPMW
1304557I50022
TCM 57C
zatim 2900MHz 1,52V, burn 44C, jeste jsem ve fazi testovani... :wink:
Tak jestli toto udržíš opravdu stabilně, tak ti gratuluju - povedenej kousek :-)Citace:
Původně odeslal Hrady
no ale neni tady jen prime ze, a navic dneska je verze 24.11 takze neni co resit :idea: , me projede cpu a pamet 3dmarkem pokazdy v pohode, ale teprve superPI nebo PRIME se napr po 10min polozi.....takze sry, 3Dmark proste stabilitu NEOTESTUJE a za tim si stojimCitace:
Původně odeslal short24
me treba projede Stress Prime 2004 ( to jest 23.8.1 normal Prime ) 5+ hodin v pohode a pustim DM03 a prvni test ( letadylka ) se to kousne ... takze bych to videl tak ze testovat za pomoci prime i 3dmarku ( her )
je to aj dost logicke, pretoze prime zatazuje iba cpu + pamete a 3dmarky cely system, najlepsie su dema aj so zvukom (v 3dmarkoch)Citace:
Původně odeslal danikd
jak sem rek, 3D mark neni jedinej, je to urcite taky test kompu, ale spis sladenosti, nez stability, a je JEDEN Z MNOHA, kdyz ale nekdo rekne, ze mu to na tolik a tolik mhz jelo stabilne 3Dmark, tak to za podstatnou informaci neberu, az postne screen s vysledkem 3dmarku, superPI (SSE2 i treba, 64ky ho maj...), a primu 24.11 tak 2hod+, da se uz o nejaky stabilite hovorit :wink:
jo IMHO navic je 3dmark docela kratkej, na to otestovani...., snad jen kdyz dam tak 10x loop, pak i jo...
JJ presne tohle jsme resili pred rokem prime 23.8 - posledni ofiko neumelo dobre otestovat A64 , na zahranicnich forech jsem narazil na nutnost pouzivat bety - tehdy byla 24.6 a od teto bety Vcore pri ktere v poradku projede prime odpovida vcore pri kterem projede v poradku 3dmarkCitace:
Původně odeslal danikd
ja to hledal proto ze, jsem mel totiz presne to same - aby prosel 3dmark bylo nutne zvysit volaz az o 0,5 v oproti stare verzi prime :-(
tak jsem skoncil na 279 FSB, coz da 2510Mhz. Nejsem moc zkusenej, tak se chci zeptat odborniku, co dal zkusit, abych dostal z toho Optouse vic..?
Diky JohnyhoZ prvni pomoci jsem tedy nastavil HTT 3, RAM na 133 a FSB soupnul rovnou na 278 - stabilni. Pak jsem mu dal 288 a nic.. Nepostnul. Az asi po 20resetu. Tak jsem snizoval az tedy na 279 - to sice postne, ale pravda - nekdy az na druhy reset. Zalman to chladi do 48°C f.load. Jinak RAMky mam nastaveny podle jejich specifikace CL2: 3-2-2-6 ( ted tedy pri 279FSB jedou jen na 179Mhz). Zdroj snad OK ( OCZ42O s regulací na vetvich - je to vubec k necemu?). Zkusil jsem snizit o pulku to "payload size" v BIOSu, ale bez zlepseni. Spread Spectrum mam u vseho OFF, BIOS posledni z 9.05, VCore mam 1,450 + 9,9% a CPU-z mi ukazuje neco mezi 1,50-1,55, povetsinou ale spis 1,520. Memtest OK.
Myslite si, ze je ten proc. na konci s dechem, nebo by to melo jeste jit??
Hurvajs : že by jsi měl tak mizerný kus? spíš bych to tipoval na desku, že nedává větší FSB, jinak nevím.
to bych se fakt taky divil, nemyslim, ze je ta MSi nejakej s**t. To by nemel bejt snad problem.. Co ty pameti. Nemaj se pred OC treba "shodit" na nejaky uplne trapny casovani - aby se prip. vyloucila jejich brzda?
Caute mohol by som mat tento kusok
OSA144DAA5BN
CABNE 0540BPMW
133837AJ50208
Neviete ako by siel taktovat ??? diky
No podle mě MSI je šit, ale tahle deska snad zase tak ne, nicméně mě u Epoxu končila stabilita někde na 275Mhz, což by tak odpovídalo tomu MSI. Paměti můžeš klidně dát na 100, ale pochybuju že to pomůže.Citace:
Původně odeslal Hurvajs
Mozna fakt nahouby kus.. ten CPU.. On kdyz mi prisel a rozbalil jsem to, tak mel na plose HS jeste zbytky neceho, co by mohlo driv bejt treba pasta, no tak je mozny, ze si ho nekdo u prodejce testnul a kdyz zjistil, ze nic moc, tak sup s nim do kramu.. ??? Co nadelas.. No a do budoucna, pokud pujde o desku, tak ASUS, nebo DFi..? ( ale ten layout..)
DFI určitě a pokud by někomu vadila karta v tom že překrývá větráček na čipsetu, tak jí může dát do dolního PCIE slotu, která většina DFI prken má.
Tak tenhle procák ti dá 2640Mhz při 1.52VCitace:
Původně odeslal JeepeRs
Kolko by zneho islo maximalne vymackat
nema dolni slot jen 8 linek???Citace:
Původně odeslal Spajdr
Nevím, ale jestli ano, tak je myslím problém s SP2 vyřešen :roll: :lol:Citace:
Původně odeslal paik
On ma ten dolni slot hlavne na default jen 2 linky, takze doufam, ze jsi to prehodil jakoby na SLI. Ovsem pak ma kazdy z tech slotu jen 8 linek...Citace:
Původně odeslal Spajdr
to je pravda a rozdil ve vykonu je nejakych 5%Citace:
Původně odeslal Zilla
takze klidne muzes dolni slot pouzivat, aniz bys prisel nejak zavratne o vykon
no urcite v tom neco bude, jinak by to tam rvali vsichni ze jo....a nikdo by nerval kvuli tomu blbymu vetraku kterej je za slotem 1.....
no v biosu mám nastaveno 16 nahorů a 16 dolů, tak nevím, rozhodně dole byl propad větší než 5 procent, spíš tak 15-20procent, někdy i více.
OMG .. si si aspon mohol v biose precitat, co ta polozka znamena. Je to LDT bus width .. a vpodstate je to sirka zbernice HTT. S PCI-E linkami to nema nic spolocne.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Na def su v spodnom slote 2 pci-e linky, ale normalnym prehodenim jumprov do SLI modu tam bude liniek 8. Takze staci prehodit jumpre a dat kartu dole. Ja to takto pouzivam a nezaznamenal som ziaden ubytok vykonu na dost pretocenej X800XT.
Foto : http://dym.haluze.com/Chieftec/v2/chieftec_v2_001.jpg
Normalne 8 linek staci, ale ve chvili, kdy si pustis nejakou hru, ktera pouziva vetsi textury, nez kolik se vejde do RAM na grafice, tak be mel byt vykonostni propad docela veliky, podle logiky veci, grafika to pak totiz taha prave po PCIE ze systemove pameti.
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
No je fakt že jsem se na to moc nedíval :-) nebo spíš vůbec, ale když mám v manuálu uvedeno 2x PCIE Express 16x tak bych čekal že oba sloty pojedou stejně rychle.Citace:
2 Petrik : mozes mi povedat aka a kolko hier pouziva viac ako 256MB videopamete ? A aj ked pouziva, tak nato 8 pip celkom staci myslim.
2 Spajdr : skus si tie jumpre prehodit do SLI modu a este raz zmerat rozdiel vo vykone.
No 512MB VRAM je znat ve vykonu treba v COD2, a dalsi hry budou nasledovat ... Textury jsou svine :roll:Citace:
Podobne vyroky uz tu v minulosti byly ...
B. Gates - "640KB ought to be enough for anyone" ;D ;D ;D
OT
hrasko, ale ty to mas spis kvuli vodnikovi nez kvuli tomu ze by se ti nevesla nahore:))
/OT
nové Eaglovo poznatky k TCaseMax - vysvětluje to, proč jsou tak rozdílné teploty stejných procáků
takže nižší TCaseMax = menší OC, ale na druhou stranu podstatně nižší spotřeba! :-)
http://www.svethardware.cz/art_doc-A...F00449B99.html
Nevim, jestli je limit v CPU, nebo v MSi, kazdopadne strop mam 280 FSB. Jakmile zvysim byt o 1, uz to nenabehne a musim resetovat BIOS. Zkusil jsem pameti na CL3 a zbytek cas. na auto, porad nic.. Tipuju to ale spis na CPU, protoze kdyz nekoho s MSickem brzdila prave ta fosna, tak to pretocili ve Winech ClockGenem a v pohode. Ja kdyz zvysim CGenem o 1 na 281, zatuhne to a reset.. :?:Citace:
Původně odeslal Hurvajs
tak sniž násobitch a dej třeba 6x300, jede? jestli ne, tak je to deskou.Citace:
Původně odeslal Hurvajs
Kdepak, násobič 8,5 ani 8 / 300 FSB / RAM 133 ( 1,55V CPU; 2,7V RAM, 1,55V nForce4) nejde.. Nemá někdo zkušenost s jinou verzí BIOSu pro MSi K8N Sli Plat., než je ten poslední z 9/2005?Citace:
Původně odeslal Spajdr
nebude ta stabilita ovplivnena nahodou vysokou teplotou chipsetu .. ??? sak ho chladis pasivom ... neviem preco ludia co chcu taktovat kupuju MSI a potom nadavaju ze im nejde taktovat :roll: ZLATA DFI skus ju vymenit za DFI NF4U Infinity >>> a SLI aj tak nevyuzijes :-)Citace:
Původně odeslal Hurvajs
Skus pozicat si niekde pozicat ine ram a ine CPU :idea:
možná teď budu povídat nesmysly, ale podle mě, kdyby byl problém v chlazení čipsetu, tak systém třeba i "najede" a spadl by po čase, když by se čipset dostal na vyšší teploty? Ale mě se to chová dost striktně. Chceš 280FSB? Prosím, zde jsou.. Chceš 281?? Ani NÁHODOU!! Nerozumím moc časován RAM a tak nevím, má-li smysl měnit je z CL2 2-3-2-6 na dejme tomu CL3 x-x-x-x (??) Jinak - půjčit si je sice hezký, ale v mým okolí jsou samý takový.. no jak bych to řekl..usedlí nudní PCčkáři, že představa, že bych jim vyndaval z kompu RAMky, mě tak trochu děsí.. :-) Ale jsem nalomenej zkusit jak říkáš tu DFi.. a zůstat ještě u nF4.. ( souhlasim s Tebou - MSi nebude asi pro OC to pravé, ale já. když jsem ji kupoval, jsem netušil, že by mě OC mohl někdy i bavit :))
OSA144...
CABGE 0532SPBW
129140AH50076
TcaseMax 57
Letmy test 1,55V 2,6 Ghz stable
Vic infa pozdeji
Ale to by mu aspoň najelo a né že 280 a konec :-) tak rychle se to zase nezahřeje :-)Citace:
Původně odeslal Sharker
jedna question páni:
mam zalusk na jedneho opteronika 144 s jasnym zamerom OC, len mi prosim poradte v jednej veci ohladne ramiek:
ak ho dostanem napr. na 9x250 bude velky rozdiel vo vykone ak pouzijem ramky bud to 200mhz alebo 250mhz?
je mi jasne ze vyssia freq. vyssi vykon ale chcem vediet ci je idealnejsie mat freq. ramiek synchronne s fsb alebo to pri opterone nie je tak dolezite?
diky moc!
Synchro/asynchro je u A64 celkem jedno, klidně můžeš použít děličku. Jinak samozřejmě 250MHz je lepší než 200Mhz, ale není to nic zásadního :-)Citace:
Původně odeslal magnetique
Citace:
Původně odeslal Spajdr
mam uplne ten isty problem , akuram mam dosku DFI a 275 je hranica,
neda to ani 7*276
skusal som uz takmer vsetko
cpu Cabne Tmax 55
tak pani co hovorite na tento kusok 146 TRAY:
146 DAA5BN
CABGE 0536VPAW1332639i50157
ak ma dakto podobny kusok kolko dal max??
Strucne: synchronne to byt nemusi jinak zkus clanek od eagla zde, muzes upustit prvni stranky s teorii a juknout na prakticke testy.Citace:
http://www.svethardware.cz/art_doc-F...A005A368F.html
hej, ten clanok poznam, len som v nom nenasiel tu informaciu, ktoru uz teraz viem, ci ma vyznam ist na synchronizaciu fsb s ram... dikyCitace:
Původně odeslal Asmo
Jak máte problém s tim HT 280Mhz a pak ani o Mhz víc atd. tak Vzhledem k tomu že nf4 ma problemy s uzamcenim Sata konektorů tak bych to sved nato. na DFI desky zapojete sata disky na 3 a 4 konektor a 1a2 vypnete. to je znamý problém pak už by s hodnotou nemel být problem. HTT nastavit 3x a vhodne deličky paměti , musí to jit.
Pak by ovšem stačilo si ten článek (pořádně) přečíst a zjistil bys, že u A64 je paměť za všech okolností synchronní s jádrem.Citace:
Ano, toto jsem někde četl a SATA disky jsem na pozici 2 a 3 dal ještě před samotným OC. 1 a 2 jsem vypnul, další řadič v BIOSu zakázal taky. Na MSi K8 Neo nf4 Platinum to n.e.p.o.m.o.h.l.o. :evil:Citace:
Původně odeslal aless
pretoze pouziva delicku, spravne? :roll:Citace:
Původně odeslal Eagle
Ano, "děličku", která v určitém fixním poměru přenáší data z jedné frekvence na druhou.Citace:
Napadla mě ještě jedna věc. Nevim jestli to pomůže, ale na mé Nforce3 250 jsem se taky nemohl dostat s FSB nad 275 ale pak jsem zjistil jednu věc: V A64tweakeru když zvýšim to "max async latency" z 6 na 7, tak najednou jedu klidně na FSB 320. Problém je, že v biosu to neni, takže se to musí nastavit vždy po bootu a pak frekveci doladit třeba Clockgenem. Dopad na výkon je nulovej. Viděl jsem u něakejch dost OC procesorů, že tam cpali třeba 11 a asi v tom něco bude. Ale nevim jestli vám to pomůže, já mám Winschestera.http://img465.imageshack.us/img465/5317/a64tweak2js.jpg
Myslíš, že by se tedy mohlo v tomto nastavení něco změnit, pokud to mám asi takto?:
http://img292.imageshack.us/img292/39/a64tweaker9mc.jpg
to DOC_ZENITH: to vypadá jako dobrý tip. Nemám sice Opterona, mám Venice, ale po nastavení max async na 9 jsem na Epoxu 9NDA3+ s FSB 315 (9x) a děličkou 133 projel Goldmemory 3 x (předtím max fsb 304). Najel jsem do win a zatim jsem zvládl SuperPi 8M, 3dM05, Prime jsem musel po 1/2 hod vypnout, protože nestíhá chlazení. Dik za tip...
Citace:
Původně odeslal Spajdr
Tak chtel bych podekovat za radu ohleden taktovani meho Opteronu... Dnes mi prisel od Radima Atrix a nyni uz vse funguje jak ma... Diky moc
Já nic nesibuju, jen říkám že u mě to pomohlo(Mám winschestera). A co se týče pamětí, tak s děličkou 133 byl u mě teda problém, dostal jsem se s ní míň jak s 166, tak používám 100 a minimální latence.Citace:
Původně odeslal Kankal
Kolik myslite,ze je bezpecna voltaz?Mam Tcase 57 a ted testuju 9*290 na 1.48V a Prime bezi v pohode... 9*300 uz nebylo stabilni ani na 1.5 a nevim,kolik vic si muzu dovolit tam s cistym svedomim dat... Chladim to AKASA Evo a teplotu mam momentalne burn 51 stupnu...
No já mám 2750mhz při 1.625V .. teplota max 50C při burn ;DCitace:
Původně odeslal s.kral
Ještě jsem nezkusil tip DOC_ZENITHa, nicméně zaznamenal jsem dost významný pokrok.. Jak jsem se docetl na http://www.svethardware.cz/art_doc-E...A0060532D.html , je údajně nejlepší nastavit v pamětem tRAS 11 ( moje OCZ mají v "rodném listu" hodnotu 6). Změnil jsem hodnoty a provedl test propustnosti pamětí v Everestu. Došlo k určitému poklesu výkonu u všech 3 hodnot ( cca 1%), po této změně mi ale najednou jde ( sice mám odzkoušeno jen z Win) ClockGenem posunout hodnoty na FSB 289 ( = 2602MHzCPU!). V Everestu tímpádem také zlepšení nad výchozí hodnoty. Tedy limit snad nebude v CPU, ale pujde tu snad jen o hrátky s časováním pamětí.. :-)
http://img519.imageshack.us/img519/2255/cpuz3cm.png http://img519.imageshack.us/img519/4682/cpuz21yn.png
2Hurvajs: prave ze vetsinou(doufam si tvrdit z 80%) je problem v nastaveni pameti
to máš určitě pravdu, jen kdyby to nebyla taková alchymie. Kdyby byl někde tutovej postup, třeba jako -"máš tyhle paměti a CPU s deskou?? OK, nastav to přesně takhle a je to!!".. Jéžiš, to by bylo.. :roll:Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Mimochodem
Dnes dosel z Levi O144 CABNE 0544EPMW ... TCM jeste nevim ... nikde sem o teto serii nic nenasel ... vi nekdo ?
tak mate podobny niekto??Citace:
Původně odeslal XiXi
Neslysel jsem, 146tky nejsou jeste moc rozsirene, ale 36 tyden byval vesmes dobry ( samozrejme asi lepsi CABNE ale co jsem mel i starsi CABGE ) a koncove 0157 by melo byt teoreticky take dobre ... zkus ho, preji hodne stesti ...Citace:
Původně odeslal XiXi
D
Nevim, už to tu taky někdo říkal, že CABNE, nebo CABGE.. je to jedno.. Z těch sérií, co následovaly po skvělým testu na SH bylo jasný, že je to záležitost kus od kusu.. CABNE je mýtus.. Smiřte se stim.. :) Nejzajímavější vychozí údaj bude asi TCM. A bude to platit jak pro 144, tak i pro 146..Citace:
... samozrejme asi lepsi CABNE ale co jsem mel i starsi CABGE ) a koncove 0157 by melo byt teoreticky take dobre ...
na tom nieco asi bude, ale ako to mam zistit ked to idem brat z obchodu?
aspon si takto porovname serie a uvidime na com to bude behat...
teraz asi viac TCM nez 57 asi nebude, takze aspon tych 57 a mat aj stastie z ktorej casti waferu bol vystrihnuty, ja to vidim len tak...
Ber to logicky.. V těch VO a shopech pracujou kluci.. Takže možnosti jsou:Citace:
..ale ako to mam zistit ked to idem brat z obchodu?
1) dobrej Opteron s vyšší TCM si nechá vždycky někdo pro sebe ( = máš smůlu)
2) dobrej Opteron s vyšší TCM dá svýmu kámošovi ( a že jich některý maj.. :) ) ( = máš smůlu)
3) všichni z obchodu už "svý" Opterony maj dávno doma, ale na krámě bude jako na potvoru zrovna nějaká ta horší série ( = máš smůlu)
4) Na krámě bude zrovna dobrá série, ale na podobnej produkt čeká dalších xx zájemců ( = můžeš mít klidně zase smůlu)
5) Na krámě bude zrovna dobrá série, ale někdo si ji chce vyměnit za tu svoji blbou ( = určitě máš smůlu)
6) na krámě bude zrovna dobrá série a přijde ti domu ( = jsi klikař)
Osobně vim, o čem mluvim.. Přišel mi Opteron ještě se zbytkem pasty.. :evil:
no tak ten z Levi CABNE 0544 ma 55st. :( Skoda doufal jsem v 57 ... no nic testnu ho a uvidime ... ale zase vyndavat desku, sundavat XP120 ... me z toho trefi ....
Tak ten muj Opteron s 57st ze 100mega nakonec zustal na tech 9*290 a je stabilni pri 1,5V,vic nez 1,55V do nej deska davat nechce a 9*300 uz asi za minutu udela Prime chybu...
no, ještě to můžeš zkusit.. Ta voltáž není snad rozhodující, spoustě lidem dává 2800 s VCore 1,55..
ja mam to co mam ted v podpisu, dneska prisel...
bios hodnota 1,48v (monitor) a nastavena 1,5v, tak nevim co je presnejsi, jestli bios nebo cpuz, i kdyz me je to tak nejak fuk 1,5 je porad v klidu, bezi uz asi 1,5h prime 24.11
http://pef.czu.cz/~pavel/install/146.jpg
serii napisu, nekam sem zahrabal papiry, tcase sem jeste nezjistoval....taky dam info
takze prime porad drzi, ALE!!!!
ITE smartquardian ukazuje 1,45v, coz je cool, ale teplota je 54stupnu!!!!! coz tak nejak nechapu....
je asi zbytečný se ptát, když jsi ho dneska teda měnil, jestli jsi chladič nasadil dobře.. (?)
no daval sem ho uplne stejne jako na cpucka pred tim...tzn PORADNE :wink: , pasta je zalman, chladitko 7700alcu, jeste to radsi zkontroluju....
to musí blbě sedět, to já peru 1.625V a přes 50C v prime nelezu :-)
7700AlCu mam zrovna taky a CPU mam teď okolo 40°C ( čidlo, který mám strčený těsně k CPU sice ukazuje 36, ale v BIOSu a ve Speedfanu je to vždy o 3-4°C víc), aby ta teplota takhle vyskočila, je teda divný. Při zátěži mi nikdy nejde přes 50°C při 1,55V.
jj je to divny, ted jedu na 2500@1,39v a 47 to nepreleze....., mozna je tam nejakej sotek:), jinak ma tcasemax 63
cetls ten eagluv clanek na swh? v tomhle bych videl teda problem Tmax 63Citace:
Původně odeslal paik
necet, asi si ho ale prectu, vim asi kam tim miris, kdyz je tmax 63, tak nejakejch 54 stupnu je cigarko....ze :wink:Citace:
Původně odeslal Pavlis
jinak prime porad drzi, tzn 2500 na default, hodnota kolisa mezi 1,37 - 39,
OTcoz je v nastaveni biosu jen u asi u dvou nastaveni, jinak vdzy vcore drzi hodnotu....., taky imho divny, ale to dela dfi od zacatku takze to me netrapi..../OT
No skor tym naraza nato, ze cim vyssi TCM tak tym vyssi TDP .. precitaj si to a budes mudrejsi, a hlavne tu nevznikne zbytocny odpad.Citace:
Původně odeslal paik
Btw .. skade mas ten kusok ? TCM 63C je dnes viac ako neobvikla, takze gratulujem.
EDIT: jo pozeram ze mas 146ku .. tak to jo, tam je to celkom bezne, takze stahujem gratulaciu :)
No ale stejne, odkud mas pls tu 146? A postuj vysledky ... Diky DCitace:
Původně odeslal paik
Edit : Uz jsem to precetl jinde ze ho mas vlastne z LEVI ... Akorat by me zajimalo jestli by se vyplatilo doplatit tech 1600,- bez DPH a prejit z te me 144 na 2.8Ghz na 146ku ... koilk se tak z ni da asi vybusit ... odhaduji tak 2900GHz a to se myslim nevyplati ne ?
Ne nevyplatí, to je jak si kupovat lepší paměti, aby si měl lepší časování, ale ve hrách se to stejně pořádně prd projeví. Ty nejlepší kusy co si vesele jedou na 3.4Ghz a výše, o tom si můžeme nechat tady zdát.Citace:
Původně odeslal danikd
uz to mam prostudovany, takze to vidim na ty prihratejsi tranzistory :wink: nj, ale 63 stejne nikdy neprelezu, nejspis se ani nepriblizim....
Hlavne napis co jsi z nej dostal ...Citace:
Původně odeslal paik
ja ho vejs nez je podpis netestoval, protoze VELICE pekne zatapi:))ALCUcko ma co delat aby ho udrzelo na tech 54stupnich :lol:
urcite nema smysl prechazet kdyz jedes na 2,8 navic ti urcite tak NETOPI :!:
Asi nema, obetuji to radsi na novy case a vodnika ... Jinak me topi pri 1,6V na 52st. pri primu ...Citace:
Původně odeslal paik
PS : Vim ze to sem nepatri, ale bojim se hlasitosti te vodni pumpy ... ma to nekdo ... jak to je hlasite ? Nejaky ten Eheim ...
Napiš Pavlovi Kunclovi, ten ti řekne o EHEIM svoje zkušenosti a rady :-)Citace:
Původně odeslal danikd
ICQ 213894713
Hlasitosti se neboj, jenom se to musí podložit a jsi v klidu.
Sice OT, ale ja jsem s hlasitosti 1048 velice nespokojen. Uz mam treti :( Nebo jsem moc narocny....Citace:
Původně odeslal Spajdr
já jsem si připlatil a koupil EHEIM HPPS Plus (12V), je výkonnější a tišší dokonce jak 1046!!Citace:
Původně odeslal neGryk
k těm teplotám:
já mám TcaseMax 65°C a topí fakt jak dobytek, při 3G bych to vzduchem neslyšně asi fakt neuchladil :) a ani se teď už nedivím, když má cca 2x větší spotřebu než ty nový kousky s 55°C :roll:
tak skutečne musim poděkovat za tip DOC_ZENITHovi, protože tudy zřejmě vede cesta, pokud vám někomu nejde zvednout FSB a přitom komponenty by to tzv. "měly dát". Musí si člověk s těmi pamětmi hrát a hledat optimum. Já díky tomu pokročil hned o celých 20 na FSB(!!), tzn. z 2520 na 2700MHz!! Sice to ještě není optimální, protože compik občas najede až po pár restatech, ale.. ono už se to poddá.. :)
Zvýšení Read Preamble o 1 a Max Async Latency o 2
http://img103.imageshack.us/img103/2002/cpuz35to.png
S tim Read preamble nevim, nevim. Ja tam mam na default 7 a jakakoliv zmena nahoru nebo dolu = ani nenajede BIOS. Zrejme bude hodne zalezet na konkretnich pametech...
To Hurvajs: To se tezko podda, jestli chces mit jistotu, dej dolu multiplikator ... a uvidis ...
99 procent desek s NF4U co jsem delal da 300 FSB v pohode.
tak i ja pridam info.
1) DFI-LP4-UT-D mi spatne v "AUTO" rezimu nastavuje pameti - nastavi je na 2,5-3-2-5@200MHz (SPD uvadi 2,5-3-3-8@200Mhz) - nez jsem si toho vsiml, nedostal jsem se pres 2500MHz (313*8, pameti pres delicku na ~200MHz)
2) 300Mhz je vazne v pohode, ted jedu 325 * 8 = 2600MHz :idea:
edit: procik klasika CABNE@55°C, 40. tyden :?
To svaca: mas pravdu, nechce se mu.. At s tema 2 hodnotama sachuju, jak chci, tak se 300*9 se do Win dostanu az po nekolika restartech a i tak mi Win zatuhavaj, pokud spustim neco narocnyho. Jisty bod u me je 280*9 (2520). Zkusim si jeste pohrat s tou 8x.
Aky mas zdroj?Citace:
Původně odeslal Hurvajs