Tak mi jede 299*9, pameti na 266, bezel i na 310, ale 3DMark hazel pri zatezi chybu, tak jsem mu ubral, HT jsem mohl dat na auto, protoze to uz nemelo vliv na stabilitu.
Skoda ze Sandra Sisoft nema v databazi podobobne procaky..
Printable View
Tak mi jede 299*9, pameti na 266, bezel i na 310, ale 3DMark hazel pri zatezi chybu, tak jsem mu ubral, HT jsem mohl dat na auto, protoze to uz nemelo vliv na stabilitu.
Skoda ze Sandra Sisoft nema v databazi podobobne procaky..
Jsi si jisty, ze HT NEMA vliva na stabilitu, kdyz ho mas na auto a jedes 300Mhz ??? To ale v tom autu to HT nejede na 5x ale 4x mozna 3x ...Citace:
Původně odeslal Neo
hura mozes si gratulovat k dobremu kusku cpu na akom Vcore zvlada tych cca 2700 mhz ??? daj si do podpisu zostavu na akej frcis ....Citace:
Původně odeslal Neo
Na napeti nikdy nesaham, mam jen box chladic a chci aby procak behal dlouha leta... :-)
Tobe bezi 299x9 na 1,4V ????Citace:
Původně odeslal Neo
:eek:
Asi štěstí začátečníka... Tohle mě se stát nemůže, naopak z deseti kusů mám zpravidla 4 vyloženě OC špatné, 3 průměrné, kterým nepomůže ani voltáž a dobré RAMky, 2 jen s dobrým chlazením a vyšší voltáží a jen 1 dobrý.Citace:
Původně odeslal svaca
Ten mi ale vyfoukne třeba takový Neo... :wink:
Jo tak to nevim kolik je default, ja mam v bios dano, ze AUTO a nevim jak juknout kolik fakt dostava
Tak mam novej kousek. 3200+ Venice LBBLE
zatim 2600 default - 12 hodin prime stable
2700 1,5 stable
2800 1,6 stable - ale topi svinak
2900 -snad brzo s chlazenim
Na uvedene hodnoty jedu, nejedna se jen o kratkodobe hodnoty na testy. Mozna ze uz si ho necham, i kdyz porad premyslim neco lepsiho..
Presne ... Presne muj postup .... :-)))Citace:
Původně odeslal Tantalos
To NeGryk: tuhle serii uz zkoumam dlouho, ale 3000+ a vetsina jde 2700-2800 @ 1.55-1.6V, bohuzel lepsi kousek uz jsem nesehnal .... a uz me to prestava bavit testovat .... :-(
sak pouzi RM clock alebo cpu-z :wink:Citace:
Původně odeslal Neo
Tento LBBLE mam aj ja a mozem potvrdit vysledky :wink:Citace:
Původně odeslal neGryk
Na kolik ti topi?
47C v klude a po zatazi to nechcem vidiet kolko topi :lol: :-oCitace:
Původně odeslal Neo
Mam kompromis 305*9 pri 1.5V
Uz 2 dni sa marne snazim pretaktovat moju masinu (stale mi to mrzne a vela veciam nerozumiem) mohol by ma dakto viest a postupne by som to rozbehol.
Zostava: AMD Athlon64BOX (ADA3000DAA4BP Venice aspon tak som sa docital), MB: MSI K8N Neo4 platinum, RAM Apacer DDR400 CL 2.5, VGA: MSI NX6600 diamond, HDD: Maxtor Diamax9 80GB to su snad vsetky najpotrebnejsie udaje.
Kde teda zacat? Ako na to, Skusal som to len pomocou zmeny FSB no daleko som sa nedostal.
Je vobec tato zostava vhodna na pretaktovanie?
Za vsetky reakcie vopred dakujem... ???
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=909817#909817Citace:
Původně odeslal orbit
a mnohe dalsi ;)
Dik, len skoda ze ten odkaz hned na zaciatku nefunguje, myslim ze by som tam nasiel prave to co hladam..Citace:
Původně odeslal jedik
Vsag este chvilku pockam a uvidim.
Zatial staci aj 1800 :roll:
Ak myslis odkaz na PC Area, tak to ide len zmenili adresu :idea:Citace:
Původně odeslal orbit
http://www.pcarea.org/clanek.php?idclanek=52
Vtip je v tom, ze to je navod na pretaktovanie AthlonuXP, ale u Athlonu 64 je to doost-ine. (i ked na uvod do temy to staci)
Mam taky LBBLE a na tech 295 jede v pohode...chladim TT Big Typhoonem a teplota nejde pres 52
LBBLE jsem zkousel asi 5 kusu v posledni dobe ..
A vsechny 2700 daji ale rock stable (prime95) potrebuji 1.55-1.6V ... :-(
Som len zvedavy ci dostanem novsiu reviziu a nie staru, ked to budem brat z velkoskladu... ???
Na 99 procent budes mit novou serii...Citace:
Původně odeslal zenofex
Toho bych se nebal ...
No tak kdyz tu vidim ty vysledky tak si muzu poslat rovnou parte... horko tezko se s LBBLE dostavam prez 230 pri 1.55V, budto mi to hazi restarty a nebo mi nenabootujou windows. Nekdo si musi ten spatnej kus vytahnout :evil:
to Rabban: Uprimnou soustrast. Jinak doufam, ze jsi zkousel jet i pres delicky. Muj LBBLE jede stabilne asynchro 9x295 1.5 V a 9 x 304 1.525 V - delicku pameti musim mit na 133. Synchro mi ale nepreleze stabilne pres 228 - pravdepodobne spatny pamet. radic v cpu (nejsem sam - uz to v tomto threadu hodne stran dozadu zminil Maul a tusim jeste Eagle).
chlape ani nevies ako si ma potesil ze s doskov AGP dosahujes take vysoke HTT (FSB) :-)Citace:
Původně odeslal Kankal
Venice LBBLE 0517APQW, 9x270 2434MHz, napeti 1.47V. jede nadherne, bez jedineho zamrznuti skoro 2 mesice. zkousel jsem i vic, ale ani 1.55V nestacilo ke zvednuti FSB nad 273. nejspis jsem narazil na strop desky (nebo procesoru). rozhodne lepsi nez muj posledni pokus s MSI K8N (939),.. kdy jsem v prvni hodine po instalaci systemu odpalil procesor i s deskou (pri 240 a 1.5V). nastesti me uznali reklamacku, nechapu jakym zazrakem. premyslim o nove desce DFI LP UT NF3 Ultra-D (socket 939 s AGP).
Sanozrejme jsem zkousel, mel jsem na pametech nastaveno 133 a pri fsb 230 na 1,5V mi to vcera pri prime95 slo d o totalniho zatuhu :evil: takze jsem zase na defaultu... Doufam, ze nedelam nic spatne, HTT mam na 4x pameti v goldmemory jedou uplne v pohode, ale procak neda stabilne ani 2GHz :-(
Jestli chceš, můžeme ho u mě otestovat na ověřené konfiguraci... pár kousků jsem na ní už přinutil k životu... :lol:Citace:
Původně odeslal Rabban
Presne tak, testnete to, to neni mozny 2G ?????
To snad ani nejde a jelikoz MSI neverim ani dobry den, tak zkuste jinou desku chalani ... :-)
BTW, to ze mas stabilni pameti nic neznamena, ja o OCZ EL dual mohl ject v pohode 100-200Mhz, ale 210 ani tuk a ani delicka nepomahala, tak jsem je hned poslal pryc ....
přesně tak, už mi jich prošlo rukama hodně a i ty nejslabší šly 2400Mhz a více
Hovoris o Venice alebo celkovo o A64 ?Citace:
Původně odeslal M.K.
celkově, nejslabší výsledek jsem měl s Winchestrem (2430), Venice šly všechny 2500-2700 rock stableCitace:
Původně odeslal Champion
Potvrzuji presne slova M.K. .... :-)
Mhm, tak to by mohla bejt zachrana... protoze jsem presvedcenej o tom, ze neco delam spatne... takovou smulu mit nemuzu ani ja :-)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Ted mam namisto Winchestra A64 3000+ s jadrem venice DH8-E3 a s puvodnich 1,8Ghz jede stabilne na 9x311 ...2799Mhz pri 1,52V ...teplota 52°C
ja toho mojho nemozem dostat cez 2,4giga ani ked sa poseriem ...Citace:
Původně odeslal Mtex
330x7 1,45
ale vidim to asi na slaby zdroj
A co pamate, aku mas delicku? Venice je trosku citlivejsie na pamatCitace:
Původně odeslal Champion
Nějak mi není jasné, jak můžeš mít násobič 7x ? Takový podporují pouze Athlony 64 FX55 a FX57.Citace:
Původně odeslal Champion
smerom dole snad vsetky a64 maju nasobis odmknuty alebo sa mylim?:oops: , tu sim po 4 (najnizsi)Citace:
Původně odeslal Eagle
Mýlíš. Násobiče 4x až 7x mají dvojnásobnou hodnotu VCO a potřebuješ na ně alespoň tyto násobiče:Citace:
Původně odeslal dexterav
4x => 8x
5x => 9x
6x => 11x
7x => 13x
hm, ale aj mne to ide menit od 4 po 9 :oops:
Nejde. Taková je limitace PowerNow!. Uznávám ale, že některé BIOSy dovolují i nepovolené násobiče, ale to formou přímé změny, což je maximálně humusní prasárna v přímém rozporu s dokumentací a, jen tak mimochodem, to dost často procesor nevydýchá.Citace:
Původně odeslal dexterav
nehadam sa :-)
kazdopadne to u mna a co som videl aj inde funguje celkom dobre
a cpu sa tiez nestazuje :-)
co sa tyka niektorych biosov ta su to vacsina co som videl (msi, dfi, asus)
kazdopadne zase som o nieco mudrejsi, pretoze som myslel ze pri a64 ide nasobic menit uplne v pohode
Mně to zase způsobovalo náhodné chyby v Prime95. Protože spousta výrobců základních desek jsou úplné trubky, tak taky spousta BIOSů používá přímou změnu, z čehož následně plyne řada problémů se stabilitou. Nejlepší je proto s násobičem v BIOSu vůbec nehýbat.
kukniCitace:
Původně odeslal Eagle
http://forum.nitranet.sk/files/7x330.jpg
delicka je nastavena na 166Mhz 1T a to znamena ze pamate idu podla Tune na 551Mhz
samozrejme Prime stablle celu noc
Chápeš ale, že tenhle procesor násobič 7x nepodporuje? Tak to prostě je a jestli mi nevěříš, tak se podívej do BIOS Developer Guide, kde je vše kolem násobičů vysvětleno. Pokud se násobič přepne přímou změnou, což je v rozporu s dokumentací, pak může dojít ke ztrátě dat. Je to obdobně rizikové jako změna frekvence clock generátoru za chodu.
co?Citace:
Původně odeslal Eagle
vždyť všechny Athlony mají otevřený násobič dolů, takže A64 3000+ umí kromě 9x taky 8x,7x,6x,5x a 4x.
Laskavě si přečti BIOS and Kernel Developer's Guide for AMD AthlonTM 64 and AMD OpteronTM Processors, strany 263 až 271. Tam se dozvíš o VCO násobičích, portálových frekvencích a systému přechodu mezi násobiči. Jestli to pochopíš, tak ti bude úplně jasné, že Athlon 64 na 1.8 GHz / 2.0 GHz nemůže umět násobiče 6x a 7x, protože nemá povolený odpovídající VCO z vyšší sady (pokusy o zápis vyššího násobiče než nominál jsou blokovány - viz MSR C001_0041h, FIDVID_CTL Register, strany 374 a 375).Citace:
Původně odeslal Smith
Cool'n'Quiet - mějte tiché PC - Technická realizace. VCO styl udělali proto, aby to mohlo být víc než 10x rychlejší než u Athlonu XP.
dal by sa cisto teoreticky odomknut nasobic smerom hore .nejak zrusit blokovanie ..(viz MSR C001_0041h, FIDVID_CTL Register, strany 374 a 375).) ;D viem ze to nikdo este neskusal a ze to ani nieje mozne ... ale teoreticky dalo by sa to ???Citace:
Původně odeslal Eagle
Ano, samozřejmě, že by to šlo. Konkétně pomocí úpravy microcode. Jenže na to jsou potřeba insider informace, protože microcode update samozřejmě nikde není popsán a jeho obsah zná jen pár lidí v AMD, jinak nikdo (ani výrobci základních desek). Například pomocí microcode Intel upravuje Name string v Pentiích eXtreme Edition, které se bez něj hlásí jako Pentia D (přitom do Name string nelze nijak zapisovat).Citace:
Původně odeslal Sharker
zkusel uz nekdo venice YBBLE (0524)? dneska mi prisel tak jestli ma cenu to testovat (neni pro me takze bych s tim mel praci navic) nebo staci nechat BOX chladic (premontovavat 7000B se mi zrovna nechce) protoze jestli to bude MOC dobry kousek tak bych si ho asi nechal :-)
aha takze ak som spravne pochopil tak vsetky FXka od amd su odomknute nie pomocu hw zasaku (mostiku L1 ako na THB) ale pomocou SW metody-microcode .... tj ciste teoreticky co takto vziat a64 4000+ a FX55 a hladat rozdiel .... myslim ze tie 2 softiky co eagle vytvoril su dost dobre :roll:
Ne, FX53 je také zamčen, blokuje nastavení nepovolených násobičů. Akorát že FX53 má maximum nastaveno na 25x, což nikdy nepřekročíš. 4000+ má maximum 12x. Oba pak mají startup 12x. FX55 je to samé, akorát že startup je 13x, u FX57 pak 14x.Citace:
Původně odeslal Sharker
lidi je nejaky programek na zjisteni PR mojeho CPU? jedu ted na 292*9 ... kolik to je? popripade jak se to pocita?? danke :-)
Ty lzes tak ze tomu sam věrís ...Citace:
Původně odeslal Neo
fakt tady nikdo nevi vzorec jak se spocita PR u athlona 64 propripade nejaky programek ktery to umi??
OMFG PR rating je pri base frequency 200, na hocijakej vyssej to je uz len "guess" a pohanac e-penisuCitace:
Původně odeslal [MJK
vsak si pozri na ake nasobice, htt a L2 cache maju jednotlive modely a z toho si to odvod..Citace:
Původně odeslal [MJK
:mweheh:Citace:
Původně odeslal MadCap
ale vazne, skus cbid, rata celkom uveritelny rating :wink:
mne pri 288x9 hlasi 4090+, nieze by to k dacomu bolo
konecne se nekdo odhodlal ...... diky.... jsem jsem to chtel vedet orientacne...Citace:
Původně odeslal dexterav
EDIT : tak jsem ho stahl a nikde to nepise real PR.....
svoju frekvenciu si vydel 200 a pozri sa ktory procak ma nasobic najblizsie :)
nepozna niekto nejaku databazu pretaktovanych Athlonov s venice core :?:
zaujima ma aka seria je da best ;D
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=32643&start=420Citace:
Původně odeslal oso
ja nechapu, proc uz konecne nedokazete pochopit, ze rating plati a funguje JEN A POUZE na procesory z vyroby. tam je pevne dan a urcen vyrobcem. nikde jinde rating NEFUNGUJE a pocitaji ho jenom troubove, kteri si potrebujou nahnat sve ego. timto se omlouvam zucastnenym, ale fakt mi to nedalo :roll:Citace:
Původně odeslal Mattho
tak ted jsem z mojeho CPU asi vyzdimal maximum co snese a pameti mi uz konecne bezi na 500 a ne na 450...
takze jedu ted na 313*8 a pamati nastavene na 333 a davaji neco kolem 501 - 2.5-3-3-6-T1
zkusim jeste co ulela 315 a 2.5-3-3-5-T1..
ale na tu desku to jde ne??
bezela mi i na 360*6 :-)
ale takhle se to jevi jako ideal ...
Ked zmenis multiplikator a nova hodnota je ako z tovarne u lepsieho modelu su vsetky faktory splnene a rating je presny (ak nejde o iny model CPU). Jedine cim sa budu lisit je popis na IHS :-)Citace:
Původně odeslal mISHA
Takze co natom nefunguje ??? ...epenis si nahanas aj MHZ.
Jnomze ty ten nasobic nezmenis :wink:Citace:
Původně odeslal Semik
Semiku, fakt nechapu, co tim komentarem mas namysli. OC je soutez o zvysovani vykonu. pocitani ratingu je o zvysovani sebevedomi.Citace:
Původně odeslal Semik
jsem ochoten uznat, ze pokud ma dotycny model stejne parametry ( a tim nemyslim jen vyslednou frekvenci ), tak ze se da rating na toto aplikovat. ovsem jestli jsem dobre pochopil, tak velice malo lidi dela oc pres nasobic.
no taky ze z venice 3000+ moc nasobic 10X nedas no... ale vykonsosne by meli byt modely na stejne frefvenci , kdyz vezmeme v uvahu stejnou rychlost pameti ..Citace:
Původně odeslal mISHA
tak uz mam jedneho krasavca konecne doma
3000+
ada3000DAA4BP
YBBLE 0524EPAW
mate niekto podobnu seriu ?
ake oc mozem cakat .... este cakam na grafu v pondelok dam vediet ///
zbytok zostavy : ADATA VITESTA 600(tccd)
fosna : DFI LP NF4 ULTRA-D :-)
asi je zbytecne opakovat to, co jsem napsal a co je napsane ve faq, ze? zkus si to precist jeste parkrat... :roll:Citace:
Původně odeslal [MJK
1.) Vlastne je zvysovanie ratingu o tom istom ako zvysovanie frekvencie nie :-) , len niekomu to viac vyhovuje v ratingu.TO som myslel ...Citace:
Původně odeslal mISHA
2.)jj, tak je. Bezne to neni mozne, (teda ak neratame smerom dole) ale obecne povedane sa to da... viz napr Pirsov A64.
jo v klidu... jenom jsem to tak chtel zhruba vedet kolik je 2,5Ghz jestli je to na urovni 4000+ no a podle testu v sandre a v averestu to vypada ze jo.... asi tak - jsem chtel zjistit kolik jsem usetril - jsem z prajske ;DCitace:
Původně odeslal mISHA
jinak sry za to dohadovani, vim ze je FAQ
tak som trochu taktil :roll:Citace:
Původně odeslal Sharker
http://img369.imageshack.us/my.php?i...0x8zdch6kp.jpg
asi zbytecne se opakovat o velikosti obrazku, ze? ... mISHA
Ty nemas rad svoju ramku ? hned po spusteni musis mat minimalne 250-300MB zaplnene :roll:Citace:
Původně odeslal Sharker
(kukni sa co mas v pravom dolnom rohu spustenich veci ktore skoro nikdy nevyuzijes)
jezis maria na ten bordel som uz nemal cas ... system prezil prechod z nForce2 na nForce4 ... bude nova instalacia ...ten bordel poriesim neskor :-)Citace:
Původně odeslal Champion
Tak som trosku poresersoval a nasiel som si nieco o ADA3000DAA4BW tejto rade ale v podstate nic o taktovani
Napr. tu http://forums.amd.com/lofiversion/index.php/t55732.html
Ale nic k veci viete mi s tym niekto poradit, mate niekto takuto podobnu seriu, PS. BW som v tom product liste co tu niekto hodil obr. ani nenasiel ale je to Venice E6 Stepping. :roll:
Este nemam na to Fosnu ale ta pride + najvacsi problem bude asi PCI-E grafika ...
Chci je sen poptat, mam Athlon64 Venice 3000+, trosku jsem taktil a dostal jsem se na 2620 (9x292) pri 1,5 V, bohuzel jsem vypozoroval ze ikdyz zvysim napeti tak nejspis CnQ si hlida aby nebylo vyssi nez 1,5V. Pokud ho vypnu tak neni problem se dostat na vyssi frekvence. Zatim to nechavam tak,protoze mi je lito prijit o CnQ,90% casu mi stejnak jede procesor pouze na 1,46 Ghz. Je toto uplne normalni ze si CnQ hlida napeti, nebo je to pouze u me desky MSi nforce4 SLI? Dikes jinak max spokojen za ty penize ;)
c'n'q si meni aj napatie inak by to takmer nemalo vyznam
c'n'q pri taktovani nie je dobre pouzivat, az po odladeni a najdeni spravnych napati
Když taktuješ tak CnQ vypni protože to snižuje násobič na 5x a správně by to mělo byt 5x 200Mhz HT což je 1GHz ale když taktuješ tak při tvých 2620Mhz to je HT 291Mhz a CnQ modu 1450Mhz při 1V což asi bude nonstable , voltáž je stabilní na 1GHz a ne 1450 to může dělat problémy. Taky čipu nemusí delat radost přehazování 1V-1.5V.
pri fsb 292 asi nebude mat asi aj tak 5xHT (a mozno ani 4x)
prehadzovanie by vadit nemalo, ved to zakladna technologia pri A64
ale ako som vravel c'n'q je mat pri taktovani vypnute a tradcej pouzivat rm cpu clock utility
ja mam nastavene na minimal profile 4x286 a 1.10V (vid x 1.13)
a maximal profile 9x286 a 1.55V (vid x 1.13)
Samozrejme HT je na 3x, maka to uplne v pohode. Me se CnQ libi proto ho chci pouzivat. Jede to plne Stable Prime95 par dnu stabilnich.... jelo mi to 24/7. Ta vysledna frekvence mi bohate staci, komu by taky nestacilo 2,6 Ghz. No nejspis to tak necham, pri 9x292 mam 1,47V a pri 5x292 mam 1,14 teplota pri pouzivani pocitace je kolem 32C.
Takze s touto seriou ADA3000DAA4BW nema nikto ziadne skusenosti a ani to nikto netestoval nevidel ??? :? :?
GABO, alebo niekto z KE mozno.... ??? :roll:
DJSmart ma E6 napis mu na icq :roll:
cau, mam ted asi tyden venice 3200+ E6 tcase max 53C :-( a zatim jsem zkousel 250*10=2500Mhz. chtel bych se zeptat nekoho kdo ma taky Tcase max 53C na kolik mu sel? diky
co si to AMD o sebe mysli tcm 55 je shit a 53 musi byt este vacsii asi bude na tom daco pravdy ze amd nestiha vyrabat a predava uplne "vsetko" :evil:
Inak 2500 je peknych tych 2700 by mohol dat predsa len E6 su na tom s OC celkom dobre :roll:
A cim to mas chlazeny?(CPU a case,atd) ze mas takovy nizky teploty...Citace:
Původně odeslal mr.neo
mno dobra, takze...
a64bit venice dh-e6, serii zjistim, az kdyz budu vyhazovat box chladic bohuzel.
tcasemax 53°C :(
9*290@1.4V sstable = 12hodin prime
teplota burn 46°C
dalsi zvysovani se soucasnou vga rx1300pro pro mne nema smysl :)
Sorry jestli to tady nekde bylo psany. Co myslite , udela AMD 65nm revizi soucasnych jader pro s939 ? me to totiz M2 neprijde zajimavy. Mam hodne drahy pameti TCCD s velkmy OC potencialem a DDR2 mi neprijdou moc vyhodny pro tyhle ucely hlavne dopad na vykon pri vyssích latencích.
som na tom podobne moje adatky 600 boli tiez pekne drahe .. daju 630 2.5 4 4 8 .. na to sa moc DDR2 asi hrabat(teda aspon tie lacnejsie) nebude teda asi M2 vynecham ... v roadmape AMD som 65nm A64 s939 nevidel ... mozno by stalo za to kupit v bazare nejaky dualcore uz vidim to sialnestvo co su tu strhne ked pride M2 vsetci zacnu menit a cpu s939 bude s cenou o dost nizsie ??? Som zvedavy ako AMD vyriesi nastupcu M2 dufam ze uz v 2007 budu DDR3 / XDR ;DCitace:
Původně odeslal aless
Tak včera zakoupená revize E6 v T.S. Bohemia, Venice 3000+, TcaseMax opět 53st. Holt už je to asi v pr...li. Taktovat sem zatím moc nezkoušel,až dnes. Zatím se mi nedaří rozchodit SATA disky :(
Ja koupil 3500+, Tcasemax 55 a jsem spokojeny. Nevim sice strop procesoru, ale valim na 2450@1.29V. Hlavne, ze je ticho
2450MHz na 1.29V??To je nejaky super CPU ne??Athlony 64 jedou default na 1.4V a i na 1.4V zvladaji obcas i vetsi takty,ale na 1.29V pri 2450MHz mi prijde docela zajimavy...Citace:
Původně odeslal and35rew
Mno, nevim, na kolik se muzu spolehnout na CPU-Z, ale klidne poslu screenshot;)Citace:
Původně odeslal Luk(y)isek
No já si teď koupil AMD VENICE 939 3000+Citace:
Původně odeslal Rabban
A nedá mě víc jak 2150MHz!! Že by prostě smůla na kus? to se mi nechce věřit??
Možná někde dělám chybu? Nepomůže přidat V, dělička na 133, HT je standartně na 4x ( nepomohlo jí zhodit na 3x,2x)
Mě pomohlo shodit HT na 3x. Pak můžu mít 270*9,paměti na 133. Až bude čas,opíšu serii a hodím to sem.
Porozumel som spravne? Nemaju Venice 3000+ odomknuty nasobic (myslim 9 a vyssie)? Lebo moje PQIcky mam akurat otestene na 215 FSB a dost pochybujem ze daju viac, pomohla by zmena nasobica, zia doska a procak pridu najskor v pondelok, takze skor nepotestim. Mam objednane MSI K8 NEO2 FX a AMD 64 Venice 3000+
spravne. Nemaju. Nasobic sa da za pomoci CnQ nastavit v rozmedzi 4-9Citace:
Původně odeslal daggy
Ahoj. Mám takovej drobnej dotaz. Trochu si teď poslední dobou hraju s taktováním svýho CPU (Venice 3200+, TCaseMax=55°C -tj. naprostej standard:cry: ) a vypozoroval jsem pro mě jednu docela zajímavou věc. Když procík taktuju s nezměněným násobičem (10x), naprostý maximum co z něho vytáhnu je 2640MHz (264x10) při napětí 1,550V(udávané biosem). Ovšem když změním násobič na 8.5 (to je pro mě optimální kvůli pamětěm), dostanu se na stabilních 2700MHz (318x8.5) při napětí 1,525V. Moc nechápu ten rozdíl, jaktože má násobič vliv na maximální dosaženej takt? Myslel jsem, že výsledná frekvence je daná jádrem (čipem), ale asi se to dá nahnat i jinde...:?
Tak mi dosiel procak a doska, hned som taktil a zatial to vyzera pekne. Nastavil som FSB na 265, RAMky na 166 a HT na 3. Tym padom mi ramky slapu teraz na nejakych 216, zatial som pri nich nezaznamenal ziaden problem. Procak vybehol z 1800 na 2385 MHz, voltaz je na default, skusim casom zdvihnut voltaz a skusit kolko to este da. Ale najprv dokladne otestim v Prime a MemTeste.
Trochu nechápu, jak to, že je pro Tebe optimální násobič 8,5x a frekvence sběrnice 318MHz kvůli pamětem? To Ti dají DDR636? Pokud používáš děličku a navíc půlkové násobiče, je dobré použít kalkulátor výsledných frekvencí, protože ne vždy odpovídají tomu, co ukazuje BIOS nebo CPU-Z...Citace:
Původně odeslal Boboco