tak uz jsem to vyresil...novejsi verze biosu to napravila!
Printable View
tak uz jsem to vyresil...novejsi verze biosu to napravila!
Ja je jedu na 220 2-2-2-4 2,7V. Jedou i na CL1,5 ale nema to vliv na vykon.Citace:
Původně odeslal .::Richmond::.
Presne tak CL 1.5 nema vpliv lebo procaky niesu na taku nizku latenciu robene.
Pohrával jsem si s frekvencema okolo 280x9 a při tom jsem zaznamenal, že při těch to frekvencích se mi začali MOFSETY docela hřát a to tak, že překročily 50C (konkrétně 51C) a Smartguardian začal zobrazovat teplotu červeně.
Jaká je maximální únosná teplota pro mofsety? Jak je chladí Ti z vás, kteří se dosatali ještě výše (např. vídám, že má někdo napsáno i 300x9 apod.) - a kolik máte teplotu mofsetů?
Mám skříň thermaltake soprano s ofukem v bočnici (dobře ofukuje CPU a RAM, ale na mofsety to už asi moc nejde) - nevim teda, mám-li vymýšlet nějaké aktivní chlazení....
To červené písmo neznamená nič len to, že más v Smartguardiane v záložke nastavenia pre PWM IC FAN a v nastaveni Software programmable mode nastavenú Temperature Alarm Settings na 50C .... ak zvýšiš túto voľbu na napr. 60 bude ti svietiť písmo na červeno (teda ukazovateľ) až od hodnoty 60C. Tie teploty aj u mňa kolíšu od 42C až po max. 51...;)Citace:
Původně odeslal Hanz
Ja ked som presiel na vodnika a vyhodil vsetky vetraky, zavrel case, tak ta teplota stupala az na 58C aj ramky riadne piekli, tusim ze raz hodilo aj blue screen, ale tych 50C este je znesitelnych.
Tak jsem čerstvým majitelem DFi Lanparty nf4 ultra a téměř první věc (po driverech) jsem se rozhod flashnout bios. Jenže ouha. Zkoušel sem to přes winflash i přes takovou tu samoflashovací disketu a zkoušel sem různý verze. Jenže pokaždý to dopadlo stejně blbě. Počítač najede vždycky jenom po resetu cmos. Tj resetbu cmos a nastartuju pc. Když ale chci pc resetovat tak už nenajede ale zůstane viset na detekci grafarny. Takze musim zase resetnout cmos aby najelo. Neni to divný? Jedině ten původní bios funguje normalně.
Aký BIOS tam bol pôvodne? Typujem posledný ofiko 623-1, keďže je doska new. Mal si s ním nejaké problémy, keď si flashoval iný? Lebo mne napr. sadol práve tento BIOS jak vyšitý. Samo záleží na componentoch (hlavne asi RAM). Každopádne si ho mohol aspoň testnúť pred flashom, už napr. len kôli tomu aby si ho mohol porovnať s tými inými.
Dával si po každom flash Load Optimal Setting?
Hmm je tam ten 623. Neuvědomil sem si že mam novější desku s novým biosem. Já flashuju vzdycky jen tak jako prevenci před problémy. No ale stejně proč to ta deska dělala? Jo a to optimal setting sem tam dal hned
Akú verziu si tam dával? Nepozeral si po flasnutí do BIOSu, či tam nie je niečo divne nastavené? ...aj po Load Optimal Setting? Prebehol flash korektne, skúšal si viac krát?
Ak by ten posledný ofiko 623 (typujem, že tam bol 623-1) sedel (hlavne RAMkám), nechaj ho vkľude tam. Ak nie, skús iné varianty 623ky (napr. univerzál 623-3). Spolu s 704-2bta sú to asi najpoužívanejšie verzie.
porad mam stejny problem. jumperem nastavene USB na +5VSB a porad do nej nejde pri vypnutem PC stava => nemuzu zapnout komp USB klavesnici => toci me to. nevite nekdo co s tim??
A jaký máš bios?Citace:
Původně odeslal tominek
mam BIOS 704-2BT tusim ze je to modnuty z 07/06. je to par postu vejs. ptam se po nekolikate. treba uz nekdo vi co s tim;)Citace:
Původně odeslal Tantalos
Některé modnuté bisy měly tuto volbu vypnutou, ale nejsem si jistý, že to je tento případ.
kdyby to moh nekdo se stejny BIOSem zkusit byl bych rad. pripadne ktery jiny BIOS to urcite umi a zmeny proti tomu co mam? nechci zbytecne flashovat protoze v mem podani to obvykle konci katastrofou:confused:
diky
No tak sem zkoušel tu wake-up funkci zprovoznit a taky se mi to nepovedlo respektive povedlo ale pouze u ps klavesnice. U USB sem po prendani jumperu nezaregistroval zadnou zmenu.
presne tak. nemeril sem to merakem ale ze se norozsviti mys je dle me celkem dostatecny dukaz toho ze do USB nejde stava? ma to nekdo jinak??Citace:
Původně odeslal Gregy
tak jsem zkusil jine BIOSy nechat misto vseho (vsechny USB i PS/2) +5VSB jen do jendech USB a porad nic? povedlo se to nekomu zprovoznit? to prece neni tak neobvykla funkce.
ja to vyzkousim tento vikend
pak dam vedet
ale mam klavesnici pres PS2, to ti asi moc nepomuzu,co?
EDIT: tak me to jde spustit
http://img138.imageshack.us/img138/9...nzvu8ui.th.jpg
časovanie pamatí Kingston
http://www.alzasoft.sk/DetailPage.asp?DPG=56858
400 CL3 3 3 8
možno to niekomu pomôže :) lebo mne nexceli ani do win pri single a default :( bez ručnej editácie
466 CL3 :( 3 3 6 1T
7GB/s +-
bios 14.11.2005 zo stránok DFI
To jak se zbavit "červených čísel" samozřejmě vím. Ale tím, že posunu SETTINGS, tak teplotu nevyřeším.... Na default je to nastavený na 50C, takže jsem to zmínil jako info, že dle výrobce je to již asi trošku dost - přes těch 50C.Citace:
Původně odeslal GABO
U mě ty teploty kolísají stejně jako u Tebe..... ale mě by hlavně zajímalo, kolik je "PŘÍPUSTNÉ MAXIMUM" -> kdy už se mám prostě začít bát....., že by se mohlo něco po..... kazit.
2dexterav:
ta hodnota "7GB/s +-" - to myslíš propustnost? čím si to měřil? Díky
dik. jestli ti to jede pres USB by se melo dat snadno zjistit pres USB mys. BIOS umi zapnout komp pres mouseclick. kdyz ji dam pres redukci do PS2 tak to jede kdyz do USB tak ne (a mys nesviti). tak kdybys mel nekdy cas testnout to takhle;)Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
2Hanz
jj, priepustnosť, ale vôbec sa mi to nezdá, ešte pozriem sandru SR3
everest 2.61.512 beta
podľa sandry je to 6.4gb/s
jo testnu ti toCitace:
Původně odeslal tominek
Ahoj, není tu nějakej dobrák kterej by přez ICQ nepomohl s nastavením a pár dotazama ? Nechci to tu zas... stupidně amatérskejma dotazama ... díkas ...
A skusal si to nejak chladit myslim nalepit nejake pasivyky popripade s nejakym ofukovanim, lebo ani mne sa tie teploty nepacia tiez ich mam az do 54C, tusim by tu mohli ludia napisat ze na kolko sa im to hrejeCitace:
Původně odeslal Hanz
pokud chces lepsi chlazeni, musis to toho investovat nebo si to vyrobitCitace:
Původně odeslal bxm
v chlazeni je cely thread do pasivu na DFI
hej hej uz to citam aj na extreme len som myslel ci to niekto nieco jednoducheho nerobil
kdybys byl tak odnej a testl jeste to USB. dikCitace:
sorry, zapomnel jsem:oops:Citace:
Původně odeslal tominek
ale zitra mam plnej den, pocitej s tim az na patek
urcite to testnu
vpohode. a doufam ze pro me budes met dobre zpravy - tedy ze jsem lama a ze to pres USB jede;)Citace:
janse skus se ovat, ale enamm moc casu, uvidime co budes potrebovatCitace:
Původně odeslal Marauder
edit: 2 :tominek.. me se to taky nepovedlo.. ne ze bych nad tim nejak laboroval , ale po 5 minutach premysleni jsme se na to vykaslal ... :( navod, ale jak na to bych samozrejme uvital :mweheh:
no me to toci uz dlouho. abych pokazde kdyz zapinam komp (cca 1x tydne) musel otvirat dvirka case kdyz sem zvyklej na zapinani z KB. to teda ne :mad:Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
1x týdně?? A to z toho děláš takovou kovbojku? ;DCitace:
Původně odeslal tominek
no mozna nekdy vickrat ale stejne me to se*e. nechapu proc by to nemelo fungovat;)Citace:
Původně odeslal Tantalos
To je pravda, jde ti jen o USB klávesnici nebo i PS/2, případně USB myš?Citace:
Původně odeslal tominek
jde me halvne o USB KB ale i USB mys. PS/2 funguje. ale nova klavesnice je USB a tohle je duvod proc zustavam u PS/2:confused:Citace:
Původně odeslal Tantalos
zdravím,
sem to tu pročítal nějakou tu hodku a chtěl bych se jen zeptat na pár věcí :)
1. co sem koukal na techpowerup je šíleně hodně biosů - je nějakej BEST co se dá doporučit nebo nejlépe tam dát nějaké modbiosy typu N4D704-2BTA ?
2. je nějaká stránka s kompletním vysvětlením všeho v biosu?? hlavně u pamětí jak sem koukal je tam docela hodně možností co nastavit.
3. můžu v klidu flashovat bios z win /winflash/?? disketovku ani v pc nemám a zatím sem v 95% flashoval jen z win .
Díky za odpovědi.
1. to si netroufnu rict.
2. videl jsem navod jak to nastavit ale myslim ze uplne vycerpavajici popis tam nebyl. osobne jsem zkousel.
3. flashoval jsem z windli bez problemu - i kdyz jsem mel trochu strach
Jaj sem si až ted všiml že deska má jen 4 konektory na sata. Mohu zapojit všechny a bez problému taktovat nebo je tu také problém s OC když jsou sata disky na 1 a 2 slotu?
U novych BIOSu uz by to nemel byt problem, rozhodne jsem zadny nezaznamenal u jiz zminovaneho 704-2BTA. Ten je mimochodem pro zacatecniky nejlepsi, zvlast kdyz jeste neznas presne nastaveni pro svoji pamet...Citace:
Původně odeslal Kulda
tot je jeden z nejlepsich biosu N4D704-2BTA, ja bych rekl nejlepsi
fungujou vsechny DDR banky(jak zluty tak oranzovy)
a vsechny SATA konektory
dale jsem zkousel to zapnuti PC pres USB a fakt to nefunguje
akorat pres PS2, to je bezchybne
tak zatím supr truper - ještě sem to moc neladil ale 311*9 na 1.55V zatím vypadá stable. zejtra testnu taktnout více.
dotázek - nemá někdo odkaz na nějaké stránky kde jsou vypsané nastavení pamětí od uživatelů této desky - nejlépe Corsair ? Vím že tu někde něco bylo ale za boha to už nemůžu najít.díkec
potreboval bych pomoci, pomuzete ?
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=579574#post579574
Nforce ovladače jsou divný a když dám v biosu SATA ZAPNOUT NA ENABLE tak to nevidí disk podle mě to jede na ide ovladače sem s toho zmatenej protože už při instalaci to po mě nechtělo disketu na zavedeni sata ale rovnou se to naistalovalo a i to i vydělo disk potřeboval bych vydět něčí bois INTEGRATED PERIPHERALS A TO JAK TAM MÁ být ZAPLNUTÝ.v PODSTATĚ RAID CONFIG.Díky moc už nevim jak dál.
PS:Jinak vše běží ok ale ve správci zařízení nemám vůbec v řadiči IDE/ATA ATAPI TOHLE A TO TAM MÁ BÝT ŽE?:nvida nforce pararell ATA COTROLER tam není sakra heh.
Citace:
Původně odeslal Festak
ja jsem nastavil v RAID configu toto:
RAID enable:enable
SATA 2 primary raid : enable
SATA 2 secondary raid :enable
a ktery radky tam mas v tom spravci pod tou polozkou ?
EDIT: jak tak koukam na tvuj podpis, predpokladam ze mas jeste jeden disk mimo ty barcy 160 ?
Festak: Při instalaci ti to našlo sata disky, protože je SATA řadič integrován do biosu a windowsi už ani nerozlišují jesli se jedná o PATA nebo SATA. Mě třeba šli instalovat SATA disky dokonce na windows 2000 bez jakýhkoliv SP.
Jiná situace byla u KT600 čipsetu kde Sata řadič nebyl součástí biosu ale jako přídavný řadič a tam si potřeboval ovladače , windowsi je defaulte nemají.
Citace:
Původně odeslal aless
Hm něco na tom bude protože včera jsem měřil rychlost a ta je jako SATA2 takže problém bude jinde jen mě to záráželo že tam neni to( nvida nforce pararell ATA COTROLER )a kamarád má stejnou desku ale s Athlonem64 3200 a ten to tam má v pohodě ......mimochodem mě to neukazuje ve správci jak jsou procesory ani toho Opterona144 ale v obecných a při strtu ho detukuje v pohodě a tak jak to mám sem spokojenej běží to krásně stabilně i v prime95 dva dny bez škobrtnutí no taky jsem mu nedal na taktu takovou čočku no musim ho zahořet pak uvidim třeba přidám jinak moc díky:-)
Si nainstaluj IDE ovladače nvidia a pak se ti to bude zobrazovat tak jak má.
Citace:
Původně odeslal aless
Ty tam mám naistalovaný komplet to sem dělal už dvakrát novější i starší i přímo k desce DFI z jejich stránek a nic.V příloze je obrázek aby bylo patrnější co tam nemám??
sak mas to dobre naistalovane...co riesis? ja nemam ide drivery a vyzera to uplne inak..klasicky ze ide primary master...secondary atd..
podarilo se nekomu rozchodit plnohodnotne rozchodit rezim spanku?
hybernaci?
me se po probuzeni nerozjede monitor, driv jsem mel zase problem s tim, ze se me splasily detekce teploty=>a nasledne vypnuti PC, protoze si myslel, ze se prehriva CPU:o
proto se ptam
mam BIOS 704-2BT
winchestera, GTO2, 2x512, deska je kazdymu jasna, HDD 80 a 160GB, 500W liberty
Mě to funguje normalně...AMD 3700+ san diego Sapphire Radeon x800 GTO2
mas i ten stejnej bios a mas povoleny ukladani na disk?Citace:
Původně odeslal Gregy
No ramka se uklada na disk jestli myslis tohle...a bios mam z 6.23.2005 nevim kde mam zjistit to cislo co mas ty :(
no ja mam moddifikovanej BIOS a v tom to nejak nefungujeCitace:
Původně odeslal Gregy
mam i to ukladani na disk a porad ne a ne to rozchodit
Nevím jestli to pomůže, ale třeba jo:
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...6790&Itemid=41
no to je prave clanek, kvuli kterymu se to snazim rozchodit!!Citace:
Původně odeslal Perfect_
dneska jsem zkousel posledni ofic bios ze stranek DFI a taky to nechtelo jet
pocitac sice jede, ale nerozsviti se monitor, ani kdyz ho zapnu a vypnu
zarazi me, ze to dela i s ofic. biosem
mate pro to nekdo vysvetleni?
ten rezim spanku by se me aji siknul
Zkus třeba napsat i autorovi toho článku, imho tomu docela rozumí a třeba poradí :).
no tak som to skusil a FRCI to hw vid podpis :)
co mas za bios?Citace:
Původně odeslal Sharker
nebo je mozny, ze je treba chyba v biosu graficke karty, protoze monitor se nerozjede a to bude nejak souviset s GK?
704-2BT a graficka je x800GT 8pip ale pretaktena na 610/1150 a je v spodnom Pcie slote (watercooled chipset) a bezi cez 8liniek
tak jsem z toho fakt jelen, jaky pouzivas ovladace od Nvidie?Citace:
Původně odeslal Sharker
me to proste nerozjede monitor, uz jsem vyzkousel i original ovladace od ATI
muzes me prosim kdyztak udelat sreen-shot z biosu(power managment setup)?
v sekci pameti si to nikto nevsimol tak to davam sem
Odd divisor correct and what it does
Som z toho jelen
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=95860
Podla tohto threadu vychadza vysledna frekvencia uplne inak ako by mala
volbu odd divisor vo svojom 704-2bt biose nemam.
Moze to tu niekto nejako rozumne vysvetlit DIK :?:
to miskoboss :
dal som load system defauls ci tak nejak sa ta polozka vola nist som v powermangmente nemenil
Nemuze to souviset s timhle?Citace:
ATI Catalyst 6.5
Tento měsíc si kanadský výrobce dal s pravidelnou aktualizací ovladačů Catalyst celkem na čas. Včera se konečně zjevila verze 6.5, která opět přináší řadu oprav a novinek. Například ...
...
... Další opravy se týkají hrátek s připojováním/odpojováním LCD a přechodu do spánku, kdy se poté LCD neprobouzelo.
ano, moje nerozsviceni monitoru zpusobovaly spatny ovladace od grafikyCitace:
Původně odeslal jimmy
po nainstalovani novych se v pohode rozjel, akorat se zase objevil problem, ze pri probuzeni se zblaznily cidla a PC se po minute samo vyplo!!
ja jsem to nerozchodil:(
ja se tesil na "Karmu" a tys to uz mezitim rozchodil? '-<
no vis, ja jsem tam dal novy ovladace od grafiky, ale ten problem s probuzenim to stejne nevyresilo, tak jsem to sem ani nepsalCitace:
Původně odeslal jimmy
ale i tak diky, zes chtel poradit, akorat nejak nemuzu karmovat, musim jeste neco rozdat;)
Tak mi dorazila gk X1800XT 256Mb od sapfire a mam mensi problem deska pri detekovani gk zacne akorat pipat jako kdyz tam neni v tom druhym PCIeX to jde ale v tom prvni ne :(nevite cim to ? sestava viz. popis
Bios jsem do defaultu samozdrejme daval ;) co je jeste zajimavi ze kdyz prepnu do SLI modu tema jumprama tak pak to nejde ani v jednom a jeste verze biosu je nejnovejsi ze stranek DFi ...
nejsem si jistej, jestli ty "SLI switche" maji nejaky vyznam u NON-SLI desky. Imho tam jsou jenom proto, ze se vyrobi stejne PCB jako pro SLI desku a pak pouze zalezi jaky chipset se osadi. Pokud se osadi NON-SLI tak je mozne ze to uplne "odpoji" PCI-EX
jinou PCI-EX kartu nemuzes zkusit?
Citace:
Původně odeslal jimmy
Nene mam takovej pocit že je to neodpoji, ale ž eto přepíná rychlost. Je tam (absolutně si nejsem jistej) 16x a 2x a když to přepneš tak 8x a 8x? Asi tak nějak ale sou tam určitě jinak ty rychlosti. Někde tady na foru se o tom už mluvilo.....
jo mas pravdu, to mi nedoslo :)
jo to nemuzu no asi to vypada na reklamaci jeste zkusim jinej bios a uvidimeCitace:
Původně odeslal jimmy
tak ani jinej bios nepomoch
nevite nekdo jestli na teto desce je open case connector( indikace otevreni case) na spouste strasich a jednodussich desek tohle je, ale v manualu od desky jsm to nenasel... diky
PS:jak rozchodit probuzeni PC pred klavesnici (USB)?
S tim senzorem otevření case pochybuju že je a ta USB klavesnice.....hodně lidí už to zkoušelo a mam pocit že se to nikomu nepovedlo
Zdravim nevite prosim nekdo, zda jde u desky dfi lan party nf4 sli-dr expert pripojit graficka karta pcie16* na spodnejsi slot aby mela sirku sbernice 16* a ta vrchni 2*, jelikoz v manualu je na str.79 nakresleno pripojeni na vrchnejsi slot, dekuji za odpoved.
LOBO 1
nerikejte mi ze nejake debilni jetway desky, nebo biostar senzor open case maji a DFI ne :mad:
ale koupil sem si chladic na north bridge a jde nainst jen pri grafice v dolni pozici tak abych ho mohl poslat co nejdriv zpatky jo a dikec za odpoved:cool:
Koupil jsem si AMD X2 4200+ a s oficiálím BIOSem mi počítač nenaběhl dál než do POSTu na defaultní nastavení by SPD (MB DFI LanParty nF4 Ultra-D).
Tak jsem tam šoupnul ten BIOS 704-2BTA a zdá se, že na default to chodí, jde mi na RAMkách nastavit i 5-2-2-2-1T a jdou nastavit propustnost větší než když jsem měl Venice.
Mám ale jeden problém. Nejde mi soft reset: když jsem v MemTestu a tam Esc (reset), tak MemTest skončí, monitor zčerná ale komp nenastartuje, musím zmáčknout na RESET na case. Totéž to dělá, když dám z Win Restartovat (opět musím zmáčknout RESET na case).
Co s tím?
- - - - - -
EDIT: No občas se stane, že když to nechám opravdu hodně dlouho, tak to nakonec pípne a počítač naskočí, ale doba vyčkávání je zcela neúměrná
mam maly problem - kdyz je mb mimo case, tak vse beha ok ale pri montazi do case a neni to prvni moje smontovane pc tak mi u dfi sviti vsechny ctyri svetilka a nenabootuji
je to kvuli zemi??? a jak resit? zitra mam pc vratit, dost lapalie
EDIT: vyreseni diky svacovi: "v case je treba nejaky kratas, neco se dotyka zaspoda, nebo je kratas v dratkach od case (reset, poer, atd)" a taky byl - bylo to jednim sroubkem pro pripevneni mb k case - byl tam navic a po vymontovani vse beha ok :-)
Mam obdobny problem, akorat ze se misto 4 sviticich diod dostanu na 3 tj. CPU detected, a po x minutovym cekani to skoci na 2 diody tj DRAM detected a tam uz se to kousne. Nevite co s tim? P.S. bocni kryt je odkrytej a chladim vodnikem.
Zdravím,zkoušel někdo poslední verzi biosu pro DFI LanParty nF4 Ultra-D?
Myslím LPUTNF4ULD0406 pro čipy 49LF040B ze dne 6.4.2006.Existují i novější?Původní mám ze 14.11.2005
Jaký je momentálně nejlepší bios na tuhle desku? Jsem si jí pořídíl tak mě to zajíma.
A ještě mám jeden problém mám paměti Kingston HyperX 3500AK2 1024MB Dual Channel Kit CL2.5 a nemůžu se dostat víc jak FSB 200 MHz = paměti 200 MHz (DDR 400) -- synchronní frekvence FSB s pamětma.Pokud paměti dám na 166mhz tak to jde FSB vpohodě nahoru. :( Děkuju za rady nebo zkušenosti s touhle deskou a pamětma... Na MSI mi ty paměti šli vpohode 235Mhz :(
EDIT : Tak problém s pamětma vyřešený výmenou za
Corsair DIMM 1024MB DDR 400MHz TwinX1024-3200C2 a už to jede jak má. HURÁ.
Já nakonec šel do verze LPUTNF4ULD0406 ,ale musíš mít čip 49LF040B a spokojenost.Měl jsem problémy s pamětmi ve žlutých slotech a tenhle bios to s přehledem vyřešil :-)
Dosku mam asi tyzden, medzitym sa mi asi 3x stalo, ze nenabehla, zostanu svietit 3 led a pc dalej nestartuje. Staci potom pc vypnut alebo restartnut a vsetko bezi v pohode. Tiez mi parkrat nenabehla myska (usb).
Tiez sa chcem spytat ohladom OC procesora. Na starej doske (epox) som v pohode fungoval s kombinaciou 250x11 (ram na 166MHz), s dfi sa dalej ako 230x11 (ram na 180MHz) nedostanem. System sa potom neustale dookola restartuje. Na doske je posledny oficialny bios.
Tak som prisiel zrejme na chybu, problemom boli Kingstony. Pri pouziti tychto ram (samych alebo v kombinacii s PQI), som nemohol fsb zvihnut viac ako na 230, pri pouziti iba PQI to ide stabilne na 255x10,5 (ram na 166MHz), cize cpu na nejakych 2677MHz.
Predpokladam, ze Kingstony boli na vine aj pri nebootovani systemu.
2BTA bios problem s Kingston neporiesil.
Je vhodne pouzit v tejto doske 4x512MB RAM?
4x 512 MB ram neni idealni, pobezi potom "jen" na 333MHz. Nevim, jak to bude ale pri OC - hovorim o "default" konfiguraci.
Tak som si v praci vymenil Kingstony za lacnejsie VDaty, zatial je to ok. Konecna frekvencia pamäti po OC je 206MHz. Mozno daju este viac. Akurat idu v rezime 2T.
Neskusal niekto u tejto dosky pamäte DDR 500MHz PC4000 A-DATA Extreme Edition Vitesta RETAIL BOX? http://www.alza.sk/2gb-kit-2x1gb-ddr...nel-d63341.htm
Mam este mensi problem s utilitou Smart Speed. Z cd od dosky (vid. podpis to neslo ani nainstalovat), zo stranky s podporou som si to teda stiahol znova.
Aplikacia sa sice nainstaluje a spusti, no dost casto ma problem so zobrazenim teploty a ostatnych parametrov, pricom napr. v evereste tieto hodnoty v pohode zistim.
http://img54.imageshack.us/img54/6664/smartcpuxz8.jpg