No uvidíme - X1950GT mi evidentně dosluhuje a na Crysis bude potřeba upgrade, takže jsem zvědav, co se nakonec opravdu vyplatí koupit... bože díky za cenové války!!! >:}
Printable View
1. CJ už několikrát popřel, že by redakci VR-Zone poskytoval nějaké informace a co píšou pod jeho jménem, že jsou jen jejich vlastní závěry vyvozené z jeho postů na fórech
2. mluví o čipech, zatímco já jsem mluvil o kartách - to je rozdíl - pokud je čip již fyzicky na kartě a je deaktivováno 32 SPs, nedá se s tím už dělat nic
UMC To Make G92 For Nvidia
VR-ZoneCitace:
According to DigiTimes, while TSMC remains Nvidia's major foundry partner, the graphics chip vendor has also placed orders with UMC for its G92 chip, as it steps up output ahead of the upcoming launch of its mid-range chip in November. UMC will be able to process 5000-6000 wafers on 65nm process technology and that's about 1M chips.
Nvidia's secret weapon is called SPOC
FudzillaCitace:
Nvidia is making a big deal about the fact that it can overclock the Shader processors and as of November there will be a part of Ntune that will support this feature.
You can already do this with Rivatune 2.05 and this is the direction that Nvidia wants to take with its current and next generation hardware.
Geforce 8800GT dissipates 110W
FudzillaCitace:
G92/D8P dissipates about 110W and this is what Nvidia is telling to its loyal and less loyal chaps.
In order to cool such a card you only need a single slot solution and it doesn’t look that this Nvidia’s 9 inch board will be a noisy one. The card has 512MB or 256MB of frame buffer and by default it will come as the DDR3 version and you won’t need more than a single 2x3 connector to make it work.
It is better than HD 2950XT, as this card dissipates some 135W, but the slower PRO version dissipates 105 only.
Nvidia claims 75 percent of discrete
FudzillaCitace:
Nvidia stood up in front of its many partner in lovely Amsterdam and told them that the company has 75 percent of the discrete market and that it wants to grow even more.
It really looks good for Nvidia but the only way Nvidia can keep growing is if ATI fails with every chip they have in pocket and we’ve already seen ATI coming back with super aggressive prices of 2600 and 2400 cards that helped the company to gain some market back.
Lower end model of G92?
OCWorkBenchCitace:
On 29 OCT, NVIDIA will launch the 8800GT (G92). The model scheduled is a 512M card with 256bits memory interface, it has 112 stream processors.
What we heard is that there seems to be plans to launch another lower end model of G92. It will come with 96 shader processors and 256M / 512M GDDR3. This model may or may not launch. It all depends on sales of the first 8800GT and AMD's RV670.
8800GT comes with HDMI dongle
FudzillaCitace:
Nvidia D8P/G92 or simply called Geforce 8800GT will come with HDMI dongle and Nvidia is following ATI RV630 / RV615 footsteps here.
It was upsetting how this little thing boosted ATI’s sales as many people have HDMI LCD and Plasma screens and they certainly want to connect their PCs on these big screens.
nejak tomu moc nerozumim. Chapu to spavne ze 8800Gt bude vykonove mezi 8600GTS a 8800GTS ? nekde pisi ze by mela nahradit 8800GTS 320MB. ta je 320bitova, ale 8800GT ma byt jen 256bit, ale s vetsi pameti 512MB., vyplati se koupit tuto kartu 8800GT 512Mb, ci 8800GTS 640 MB ? moc se neorientuji.
Jeste uvidime, jak presne se ta karta bude jmenovat. Z hlediska vykonu je to oznaceni nelogicke, z hlediska ceny ne. GT by nemelo mit ve vetsine pripadu problem prekonat GTS jak ji zname.
Ta se bude doprodavat, ale jak moc pujde cena dolu nebo jestli u nas vubec, to muzeme jen hadat.
btw.
NVIDIA aims for 3 TFLOPS with next high-end GPU
NordicHardwareCitace:
"GeForce 9800" will be a monster. Not that I think that this statement surprises you the least bit, but we were told by a friend that the next high-end GPU will not only sport double the performance of the ATi R680/2950X2, but actually triple the performance. The card "R680" is suppose to have two RV670 chips side by side on a single PCB and be able to output around 1 TFLOPS. This is the next high-end card from AMD/ATI, but we should not forget about R700 which is due this Spring. G92, or whatever we should call it due to the code-name mismatch in some charts, is also slated for launch in Spring.
Dalsi vyplod novinarske fantazie ? :)
Jak sami pisou, muze se jednat i o three-way SLI nebo o dual GPU. 1TFLOP uz neni pro nV problem.
ok, seriously WTF? :o
http://img404.imageshack.us/img404/1...2familygt7.jpg
Expreview
Tie karty budu spociatku mozno drahsie, ale casom zlacneju - ved predsa karta s 256bit zbernicou je lacnejsia ako 320tka a tiez 65nm jadro je mensie a pojde na vyssej freq... Takze mozno dnes sa jedna o nejaky "stredny" high end, casom pojde o vykonny mainstream - a cena tychto kariet moze byt fakt nizka, casom by som tipol okolo 4000. Vyzera to zase na idealnu kartu (nieco ako 7900gs/gt, 1950pro a pod.).
Drazsi urcite nebudou ;)
D8P and 8800GT name pictured
http://www.fudzilla.com/images/stori.../d8p_slija.jpgCitace:
It's often said that a picture is worth a thousand words and this is the summary of many details we wrote so far. It will confirm the name, the codename and the future pricing of the new G92/D8P cards.
Here is your thousand words.
Fudzilla
Guide-Bot: Nová 8800GTS (512MB/256bit) má mať tiež viac SPs. Teda ak to zhrnieme, viac SPs, vyššie takty, potenciál tu je.
http://www.expreview.com/img/news/071011/06.jpg
CPU: E6600 OC 400MHz X 9
Card: GeForce 8800GT (512MB 256bit)
Driver: 167.26
Expreview
Hmm takze vykon asi cca 500 a vic bodu pod GTX. To je solidni vysledek. Predpokladam ve hrach ty vysledky budou podobne.
8800GT v nabidce za 265USD (=312CHF = 185€)
jen? frekvence a šířka sběrnice mají naprosto stejnou váhu... podstatná je celková propustnost sběrnice, tedy
fyzická frekvence pamětí * 2 (pokud jsou DDR) * šířka sběrnice / 8000 (bity->bajty, mega->giga) = propustnost GB/s
takže jestli máš 512bit sběrnici a 1GHz paměti nebo 256bit sběrnici a 2GHz paměti, je v podstatě jedno (pokud zanedbáme latence a vliv počtu/šířky kanálů)
NVIDIA to launch three-way SLI on November 12th?
VR-ZoneCitace:
Nvidia is stepping up efforts on getting 3-way SLI ready for launch on Nov 12th. However, to get 3-way SLI up and running, there are a few requirements. Firstly you need a 3-way SLI drivers. Secondly, you need either a 680i SLI or the upcoming 780a/780i SLI board with at least 3 PCIe x16 slots. Thirdly, you need either GeForce 8800 Ultra or GeForce 8800 GTX cards as these cards have 2 SLI connectors on each card. Even the upcoming G92 cards will not support since it has only 1 SLI connector. Fourthly, you would need a 3-way SLI bridge card.
CPU: Q6600 OC 400MHz X 9
MB: NV 650i Ultra
RAM: DDR2-800 5-5-5-15
GPU: GeForce 8800GT (512MB 256bit)
FW: 167.26
3DMark06 1280X1024 4xAA and 8x AF
http://www.expreview.com/img/news/071012/8800gt_06.jpg
http://www.expreview.com/img/news/07...00ultra_06.jpg
http://www.expreview.com/img/news/071012/06_compare.png
Expreview
GeForce 8800 GT 512MB - games chapter
Slusny vysledek, vzdycky rychlejsi jak GTS a nekdy rychlejsi jak GTX.
GeForce 8800 GT PureVideo 3.0 Test
"GeForce 8800 GT H.264 video decoding performance with 167.26 drivers is remarkable. At 36M bitrate, the CPU utilization is 0%. Even playing H.265 video with an older 8600 GT, the CPU utilization reached 1.9%."
Mě by spíš zajímaly výsledky VC-1... h.264 zvládala GF8600 velmi dobře od vydání.
a mě pak budou zajímat výsledky z HQV Benche ;)
a to je tedy ktery den ?
EDIT: mam to za 14 dni, 29.10.07
8800GT to be available at the launch
:eek:
http://resources.vr-zone.com/newzhun.../gpuz_88gt.jpg
OC GPU na 900MHz a shaderu na 2250MHz? Jestli ano, tak http://www.ocguru.cz/smileys/worship.gif
Expreview
taky 7600GT.... jj je cas na upgradik..... tak zkusime pockat... 14 dni...
na pctuningu pisou ze cena by mela byt 5-6, udajne za 10 by mela byt nova GTS. o te je ale informaci jeste mene. Jen je mi divne ze pry od 29 uz maji jet prodeje, ze se dari nvidii stale mlzit. zadny ofiko specs. a za 14 to bude v kramech ? no to jsem tedy zvedav....
pokud by se podarilo soucasne dat do prodeje new GTS, tak si klidne priplatim, ale nejak se mi to nezda....
Ty spec. co jsou zname o 8800GT uz bych bral jako pravdive. Jen chybi potvrdit par detailu jako je podpora DX10.1 a to je asi tak vsechno. Cena 5-6k za GT odpovida, ale GTS za 10k mi prijde moc. U te 128SP se odhadovala MSRP 399USD, coz je spis 8-9k.
btw.
http://media.bestofmicro.com/4/6/519...al/02nvg92.jpg
http://media.bestofmicro.com/4/7/519...al/03nvg92.jpg
http://media.bestofmicro.com/4/8/519...al/04nvg92.jpg
- G92-270-A2 revision (65nm, Week 37 2007)
- 37.5mm x 37.5mm 1148-pin FCBGA package
- Core clock : 600MHz / Shader clock : 1500MHz
- VGPU = 1.05±10.5mV
- 10-layers PCB revision G92P393
- 8 chips of 16M x 32 Qimonda HYB18H512321 BF-10 @ 2V
- 256-bit 512MB GDDR3 @ 900MHz (Effective 1GHz)
- Coolermaster TM69 single slot cooler
- 3 heat-pipes, 1000-3200RPM, 34dB
- 110W TDP (Requires 6-pin PCIe connector)
- NVIO/HDCP
112 SP 8800 GTS Works w/ 96 SP 8800 GTS In SLI - vr-zone
EDIT: precetl jsem si jeste par dalsich for. a pochopil jsem ze chteji u GTS jen zvysit SP z 96 na 112. zbytek chteji nechat stejny , wtf ? tzn. 500/1600, a taky jadro bude porad G80 (90 nm) ? nebo ? a jsem zvedavy na nazev... snad 8850 GTS, jinak v tom bude dost gulas..., taky se ruzni nazory zda bude mit 512 nebo 640 Mb.
Je to slozitejsi.
Stara GTS se prestane prodavat, objevi se nova GTS na G80 chipu se 112SP, 320-bit sbernici a 640MB DDR3 pameti a pak bude pravdepodobne jeste dalsi GTS zalozena na D8P se 128SP, 256-bit sbernici a 512MB DDR4.
Jen pro poradek, z toho co je zatim znamo.
Nova "GTS"
112SP GPU 500MHz Shadery 1200MHz Mem. 1600MHz 320-bit
vs
GT
112SP GPU 600MHz Shadery 1500MHz Mem. 1800MHz 256-bit
Opravdu bude "GTS" lepsi volba? Jeste diky novemu clanku o vlivu taktu shaderu, kde dosli k zaveru, ze od urcite frekvence GPU uz OC tolik nepomaha, ale na taktu shaderu zalezi vzdycky bych si tim nebyl tak jisty. Uvidime jak velky handicap bude uzsi sbernice.
A kde se pise, ze "GTS" bude stat 10k? ;)
Ciste spekulativni otazka pro zkuseny uzivatele:
myslite (podle parametru a 65nm procesu), ze bude mozny 88GT chladit pasivne (samozrejme s tichym ofukem), treba nejakym Thermalrightem?
G92 based 8800 GTS on Nov 19th
ExpreviewCitace:
It's clear that 8800GT will appear in the market in monday, 29th Oct. But maybe you are all thinking about the second G92 product: new 8800GTS.
According to the sources, the new 65nm 8800GTS will announce in Monday,19th Nov, a week later than 780i(12nd Nov). The price is CNY2299(~305 USD).
It's known new 8800GTS will have 128 SP. But still no evdience about the core clock, memory clock and shader clock. The score we have earlier already prove that 8800GT can beat 8800GTS(old). And we believe the 65nm 8800GTS(new) will better than 8800GTX(old).
So please be awared of 29th Oct,and 19th Nov. And please remember the RV670 will be coming 15th Nov.
Moc to nesleduju, ale ví se už počet tranzistorů? Nějak mi to nesedí...
G80 / 90nm / 384bit sběrnice / 484mm2
G92 / 65nm / 256bit sběrnice / někde jsem četl 289mm2 (je to správně?)
vzhledem k tomu, že jsou převodníky a analogová část mimo čip, se přechod na menší proces dá přepočítávat docela snadno, takže v případě, že by G92 byla zmenšená G80 (bez změny hustoty tranzistorů), by měla být velká 484/1,92 = 250mm2
takže by mě zajímalo:
1. proč je o 40mm2 větší, než by měla být
2. proč nVidia hodlá prodávat čip high-ednových rozměrů (~300mm2) za mainstream/midrange cenu (G71 měla necelých 200mm2, G70 334mm2, NV40 287mm2)
3. co a proč je v G92 deaktivováno (je-li deaktivováno)
4. zda G92 byla vždy určena pro mainstream/midrange
5. proč je G92 taktována tak konzervativně (řekněme, že proto, že ji stejně brzdí propustnost sběrnice)
6. pokud G92 brzdí propustnost sběrnice, proč nVidia nepoužije GDDR4
nápady? :?:
1. podle poslednich informaci G92 obsahuje NVIO chip
2. vysoka vyteznost, nizke vyrobni naklady a RV670
3. ted nechapu, mas na mysli dalsi clustery?
4. vzhledem k dohadum o 96/112/128 i mozna vyssi konfiguraci je to asi dost zrejme
5. single slot, spotreba, teplota a s tim souvisejici hluk, pravdepodobne dostatecna konkurence schopnost
6. kdo rika, ze nepouzije?
Mně G92 připadá jako čip, který měl vyjít v létě a misto kterého nVidia vydala Ultru. Je jasné, že fyzicky nese 128SPs (pokud ne víc?) a možnosti taktovacích frekvencí 65nm procesu jsou taky dobře známé. Také si vzpomínám na informace, podle nichž měly SPs 65nm čipů běhat kolem 2GHz. Rozměry čipu taky působí spíš high-endově, takže si myslím, že původní plán mohl být 725/1800MHz jádro a +-2,4GHz GDDR4
mozna GDDR4 daji az na GTX/Ultra model, ale ty vyjdou stejne az pristi rok. na GTS asi spise ne.
jestli new GT prekona old GTS, tak treba new GTS prekona old GTX. jen mi neni jasne co chteji udelat s old GTX/Ultra, to si uz po 19.11 nikdo nekoupi, dokud nebudou nove, a to jen tak asi nebude, ikdyz kdo vi.
Myslel jsem to jinak... proč nevydají (výrobně levnější) náhradu za Ultru, pokud ji mají, když vydávají náhradu za GTS? Zároveň - proč zadávají výrobu G92 i do UMC, když UMC nemá praxi ani dobré výsledky s většími čipy a ATi i nVidia ji zadávali jen výrobu největšího low-endu... Za celou historii dělalo UMC jako svůj největší grafický čip 180mm2 180nm Parhelii v roce 2002 a jak to dopadlo, škoda mluvit. Tak co mohlo nVidii přimět k takovému kroku? Mě napadá jedině nižší výtěžnost/výsledky 65nm produkce, než se čekalo... proto i neaktivní cluster, snížené frekvence, výměna referenčního chladiče za verzi s větším větráčkem atd.
Ja bych rekl, ze je trochu brzo na to hodnotit co vsechno ma nebo nema nVidia prichystane. Jeste porad nejsou zname specifikace nove 8800GTS.
Pokud bude mit opravdu 128SP, vyssi frekvenci GPU i shaderu nez GT ve spojeni s DDR4, tak nevidim duvod, proc by nemohla nahradit Ultru.
Co se tyce problemu s teplotou, tak Inquirer pouze neurcite informoval o G92, coz se nemuselo tykat 8800GT. Pokud se jedna o fotky, ktere ukazuji na jedne verzi mensi vetrak, tak se muze pouze jednat o starsi model. Novejsi porovnani fotek jsem nevidel, ale muze to byt klidne i tak, ze drivejsi verze mela vetracek vetsi nebo to byl jen opticky klam a vetsi byl jen otvor kolem. Prvni verze GTX obsahovala napr. vystupy na vodni chlazeni, takze mozne je vsechno.
Proc nVidia vyrabi G92 i u UMC muze mit i jiny duvod. Pokud planuje nekolik SKU, tak muze i TMSC nestihat. UMC mohlo klidne obdrzet objednavku na 8800GS o ktere se take spekuluje.
Nevidím jediný důvod, pro tkerý by TSMC s 65nm nemělo stíhat. Na 65nm se vyrábí pouze RV610 a RV630, jejichž produkce navíc brzy skončí.
Oproti tomu na 90nm se vyráběla veškerá produkce minulého roku (low-end, mainstream, hoghe-end) ještě jak od ATi, tak od nVidie, k tomu i konzolové čipy a žádná nedostatečnost se neprojevila.
Jinak ten větrák je opravdu na novější verzi větší - ne opačně. Co se problémů s teplotou týká - beru to ve vztahu k čipu, ne ke konkrétnímu modelu karty.
po precteni nejakych clanku vlivu procesoru na ziveni karty bych se chtel zeptat na toto. Ma smysl pro muj procesor 4000+ singlecore, cekat na novou GTS ? nebo je to opravdu zbytcene a CPU uzivi jen max 8800GT ? uprimne necham si poradit. protoze pokud by byl rozdil mezi GT a GTS na mem procesoru v radu nekolika procent, pak by to asi nemelo cenu. poradte.
EDIT jeste doplnim, ze budu hrat max v 1280x1024. tak neco mi rika, ze GT bude asi dostatecna volba... vzhledem k tomu jednojadru...
No me by treba zajimalo, jakej rozdil ve vykonu muze bejt mezi old GTS a new GTS a GT... HW uz nejaky cas nesleduji tak aktivne jako zamlada...
Se single core uz daleko nedojdes, ale na rozliseni 1280x1024 bude stacit urcite GT-cko.
Co se tyce vykonu tech novych karet, tak nova GT bude rychlejsi jak dnesni GTS v pripade, ze ji nebude chybet bandwidth a nova GTS bude na urovni GTX/Ultra podle frekvenci.
btw.
Foxconn has GeForce 8800 GT up on its site
TCMagazineCitace:
With the release of the GeForce 8800 GT less than two weeks away Foxconn has let the new card slip onto its website, complete with specs and board images. Foxconn's card used Nvidia's standard design and it features a 600 MHz core clock and 512MB of GDDR3 at 1800 MHz. As already rumored, the card will be PCI-Express 2.0 compliant and will feature full HDCP support. Foxconn's site has the chip of the 8800 GT as being G96 but as other images leaked earlier confirm the card will be powered by one G92 GPU. And now we wait.
http://www.tcmagazine.com/images/new...GT_card_01.jpg
/hlasenie miestneho rozhlasu
obe sucasne GTSky sa uz nevyrabaju, nahradi ich GT (aj vykonom samozrejme, takty budu nemale) ...
minimalne GT je "hard launch" - 29. skladom aj v CR ...
GTSka nahradi GTXku, ostane na trhu len Ultra, neskor pride nieco este trochu lepsie :) ...
/koniec hlasenia miestneho rozhlasu
Gigabyte 8800GT..5814kc..dostupnost od 26.10
http://imagepolis.com/images/n20071019342899530.jpg
To nemuze byt nic jineho nez Radim, nex nikam jinam snad nechodi ;D
hehe depaa i jinam ;)
http://ble.systemb2b.com/pricelist/I...x?PID=C6701308
http://www.rsc-computers.cz/ceniky.htm
dostupnost 26.10. pri NDA 29? to by ma zaujimalo jak :)
Koukam, ze ty nove karty s G92 nebudou mit "uzasne dulezite" (sorry no-x) DX10.1 ? Je to 100procentni ?
100% to jeste neni, zadna oficialni zprava se zatim neobjevila.
to nex:
To je pěkné, za ty peníze je to krása, ale proč jsou na 256bit sběrnici, není to už málo ??
To jsou ceny..:o
http://www.it-velkoobchod.cz/Main.as...CODE_EQ=687310
Přesně tak... Byla 256bit Parhelie rychlejší, než 128bit Radeon 8500? Je 512bit Radeon HD2900XT rychlejší než 384bit GeForce 8800Ultra? Šířka sběrnice není klíčová. Klíčová je její propustnost, tzn. součin šířky a frekvence. A to pouze v případě, kdy je propustnost sběrnice limitujícím prvkem výkonu. Propustnost sběrnice 8800GT je 90% 8800GTS. Frekvence jádra 8800GT jsou na 120% GTS... proč tedy hledat problém tam, kde není? :-)
GTX a Ultra ma 384 bitovu sirku a GTS 320, ale aj tak to je jedno. Je to vykompenzovane rychlostou a vyroba pwb pre 256bit je lacnejsia...
Hladis: samozřejmě překlep :-) opravím, dík... ale jde o princip - samotná šířka sběrnice bez jakýchkoli dalších parametrů neznamená nic a to víme oba :-)
To souhlasím... ale kdybys viděl, co všechno jsem v sobotu absolvoval, asi by ses tomu nedivil :D
Jinak těch 256bitů u GT podle mě moc omezující nebude. V praxi je to 10% rozdíl - výkon čistě při CSAA to neovlivní prakticky vůbec... navýšený trianglerate v mnohých situacích udělá víc, než pár procent na sběrnici :-)
http://i178.photobucket.com/albums/w...iondi/PERY.jpg
http://i178.photobucket.com/albums/w...i/Quake2B4.jpg
http://i178.photobucket.com/albums/w...iondi/scct.jpg
http://i178.photobucket.com/albums/w...iondi/fear.jpg
Source
Mam zvlastni pocit, ze uz jsem to tu jednou videl, ale nejak jsem to nenasel.
Ty testy mi prijdou jako testovane na ruznych verzich driveru a pak dane do jednoho grafu. Prikladne Ultra pomalejsi nez GTX a GT rychlejsi nez GTX. Kazdopadne z toho jde vycist asi tolik, ze GTcko bude vykonem mezi GTS a GTX, coz asi vsichni cekali.
Geforce 8800GT is faster than RV670XT
FudzillaCitace:
We can now confirm that Geforce 8800GT will win against RV670XT, clocked at 825MHz with the DDR4 memory at 2400MHz. Nvidia’s chip is more powerful and faster in most of the games and synthetic benchmarks but at the same time the chip generates more heat, it's 65 nanometre and it is more expensive for Nvidia to make.
As a consumer you should not worry about these things but knowing how the new ATI thinks we can bet that RV670XT / PRO and GT will end up cheaper than Nvidia prices and this will be the way to fight Nvidia.
Nejak se mi tehle zprave nechce verit.
Čemu konkrétně?
Tomuhle se mi nechce verit. Proc by nV zlevnovala GT, kdyz bude mit vykon na urovni RV670XT, ktera se mela prodavat za 299USD?Citace:
Nvidia's original plan was to price the D8P/G92 at $ / €299, but ATI’s aggressive pricing changed Nvidia’s mind.
Card Makers Self-Designed 8800 GT Cards
VR-ZoneCitace:
INQ is reporting about 50K GeForce 8800 GT cards available for sale on the launch day on Oct 29th. However, only 512MB versions will be available at US$249 and 256MB versions at a later stage at US$199. VR-Zone learned that the first wave of reference cards will be made by Foxconn and the subsequently Flextronics. The AIC partners are working hard on designing the 256MB and 512MB cards themselves and we should be seeing different designs and coolers later next month. Also performance will vary pretty much between each makers too due to different PCB designs, memories, coolers, core/mem clock as well as shader clocks.
Nvidia has 50,000 boards for 8800GT launch
InquirerCitace:
When it comes to 256MB part, it will mostly depend on the number of available G92_200 series. In all reality, this is a mainstream G96 part, G92_300 is the real G92 and that is a high-end part with yes, 384-bit memory controller... or 768-bit, given by the amount of memory on prototype boards.
:-o wth?
wth? no predsa chaos ako vzdy sposobeny inquirerom. Ano tesime sa na upper "medium end" 256 bitovu GTcku za super cenu ale kazdy predsa vie ze nie je problem dat tie najlepsie a najvyssie taktovatelne chipy na 384bit PCB z 8800vky, a dalsia vec - vsimnite si nvidiacku pin kompatibilitu roznych chipov, taka 7600vka sla na 6600pcb...(atd.) dalsia vec ktora zlacnuje graficke karty pre nas....
me je uplne jedno jakou kartu koupim at tyhle nebo novy ati , jen at ji utahne muj zdroj 430W seansonic a vetrak nebude rusit sousedy
Takze u me skladem 26.10:
Gigabyte GeForce 8800GT, 512MB GDDR3 (256 bit), HDTV&DualDVI, PCI-E, BOX
predbezna cena bez DPH cca 5700 ...
Coz je tedy rozhodne vyssi cena, nez jsem cekal ...
Ale myslim, ze Leadtek, Forsa, Palit, atd budou jeste levnejsi .. :-)
Vzhledem k tomu, ze jsem levnejsi nez CC tak je to divny a gigabyte delam primo .. Ale DOKUD ta karta neni skladem ani u dodavatele, tak ta cena nic neznamena ...
ja tomuhle kocourkovu prestavam rozumet : 8800 GTS 320MB stoji +/- 7400 kc,
8800 GTS 640MB stoji +/- 10 000kc a 8800 GTS kolem 13000kc a tahle karta ktera je vykonem mezi GTS 640MB a GTX bude stat cca 6000? kde to zijem
Tomu na tom neni cemu rozumet, ty karty 8800GTS uz pomalu nejsou s sehnani:
1) zanikonou
2) nebo zlevni ...
nicmene dnesni cena 8800GTS je BRUTALNE vysoka ...
Kdyby ATi zaniklo, tak se z nVidie posereme ...
Za 5,7 s D ji vidim u radima jinde i pod 5,4-5,5 s D..kdyz j objednam tak ji za tu cenu dostanu ne?Jako s 2900PRO od 6000kc ne predrazenej CC za 7,8kc..
No to je nejaky BRUTLNI rozdil, ale nevim, zda si nechuca ty ceny z prstu, ja mam ceny o neco lepsi, nez prodava CC, takze tezko mezi mnou a radimem bude takovy rozdil, to bud moje cena je UPLNE spatna, nebo jeho ....
Ale jak rikam u dodavatele tak karta jeste neni, ale cenu tam maji, otazka je, zda si ji taky nevycucali z prstu ...
Ano nekde jsem videl u nejakeho MO cenu cca 5,5 s dani takze buh vi, jak to bude ...
no doufam ze mas spatnou cenu - jsem pripraven ji koupit za 5500sD ale 5700bezD je uz zase dost ...sakra uz aby byla..