Uvidime, ci niekto nasiel nejaky moded bios :-) ... Skusil som este aj FSB 370(podla jedneho prispevku) HT 2.5x, nasobic 7. Post prebehol, ale do win nie. Pri 300 FSB a HT 3x komp ani nenabehne(rozne nasobice). Divne
Printable View
Uvidime, ci niekto nasiel nejaky moded bios :-) ... Skusil som este aj FSB 370(podla jedneho prispevku) HT 2.5x, nasobic 7. Post prebehol, ale do win nie. Pri 300 FSB a HT 3x komp ani nenabehne(rozne nasobice). Divne
Mě 8x300 šlo v pohodě s HTT3x .. ale paměti samozřejmě asynchro, výše už taky nic, vždycky se to pak dvakrát bootne a ukazuje to 8x200 v postu a přes DEL se nelze dostat do biosu, musím opět restartovat a pak už to jde v klidu. Jinak nastavení performance (přesně ten název nevím) z normal na fastest = neustále se PC restartuje dokola a to tak že ani nenaběhne POST.Citace:
Původně odeslal lcdc
Ty máš i HTT 2.5x? já mám 1 2 3 4 5 .. žádné půlky :-)
EDIT: na mojí desku se doporučuje
TIP: you have to disable cool n quiet when ocing
TIP: disable fast writes
TIP: use HTT multiplier 4x up to ~260 and 3x up to ~290
TIP: SATA ports 3&4 are not locked, use slots 1&2 (closest to the agp slot)
TIP: if you cant get command rate 1t to run try memory slots 3&4
Mám pocit že jsem 3x nedával nad 260
TIP1: mamCitace:
Původně odeslal Spajdr
TIP2: mam
TIP3: skusal som
TIP4: na MSI je to asi naopak(pri AGP su 3 a 4)
TIP5: vyskusam :-)
spíš si přečtiCitace:
Původně odeslal lcdc
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=46730
Na tu tvojí desku je tam hafo tipů
Tady mate nejake moded biosy, nej je 1.36m, 1.37m a 1.41m taky nejsou spatny musite si to vyzkouset!
http://www.lejabeach.com/MSIK8N/k8nneo2.html
Kde "tady"? :-)Citace:
Původně odeslal elemeNt
ooops http://www.lejabeach.com/MSIK8N/k8nneo2.htmlCitace:
Původně odeslal lcdc
Ja pouzivam 1.36m
Diki moc, dnes v noci otestujem...
http://www.anandtech.com/cpuchipsets...oc.aspx?i=2350
uz je tu oficialna sprava o uvedeni A64 a Opteronom s SSE3 technologiou, ako sa dalo cakat nic moc vykonu to neprinese, aspon vo vacsine bezne pre domaceho uzivatela vyuzivanych operacii :wink:
aj tak kto chce nech mrkne, osobne to berem ako pozitivum, ked to ma clovek za tu istu cenu 8-)
SEE3 je jen bonus, dulezitejsi je, ze E revize je uz ready: http://www.svethardware.cz/art_doc-2...600508C7B.htmlCitace:
Původně odeslal MK2
Kua, mne ten link nefacha....
Btw...Draku, ten smajl v podpise je proti pravidlam.
Edit... a uz to fici.
hmm, tak ja sem ten nestastlivec, kterymu nefunguje ani ten figl s AGP lockem 8:2:1 na Abit AV8, takze muzu jet 3D stable "jen" 2550MHz, pricemz procak zvlada 2800MHz :evil: snad jedine, jestli to spravi novy bios ???
EDIT: tak uz to faka s 8:2:1 stacilo dat HTT 2x, tak jdu testovat
Jak vis ze tvuj procak zvlada 2800Mhz??? ???Citace:
Původně odeslal Huvi
protoze je prime stable, ale to uz do nej musim rvat hodne napeti
ahoj lidi mam problem, s pretaktovanim mam spis jen zkusenosti vyctene z ruznych navodu a for ale myslel sem ze uz trosku vim co a jak, nicmene ted mam problem se kterym si nevim rady,
mam doma asi tyden:
ABIT AV8
winch. 3200+
adata vitestasta double pack 2x256 500
eurocase 500w
procesor jde pretaktovat nadherne bez zmeny voltaze na 10x250 a co sem zkousel prime95 i superpi tak aspon par minut jede stable, dyl sem nezkousel, problem ale je ze musim nastavit delicku u pameti aby jeli na 200mhz(ddr400), kdyz je zkusim nechat 1:1 na coz sou teoreticky staveny tak mi nenabehne ani win nebo nabehne a haze furu chyb uz nevim - proste to neslo a tech testu sem delal hodne, voltaz mam na max uz ted(s tou na auto to hazelo chyby uz na tech ddr400)
netusite nekdo v cem bude problem, pameti jedou na dual chann -ze by ? nebo je chyba nekde jinde
htt sem mel samozrejme 4x
takze: htt 4x, 250x10, ddr 333 jede pri max zatezi par minut stable (dual chann)
htt 4x 250x10, ddr 400 nefunkcni (dual chann)
mohl bych zkusit vypnout dual chann ale to se musim hrabat v pc a prehodit/vyndat ram
zkousel sem si pohrat s timingama ale nak to nepomohlo
jakou voltaz davas to tech pamneti? nastav 2,8V
jj 2.8 davamCitace:
Původně odeslal OCZ
zkus dat HTT 2x a zkus prohodit sloty a potom i ramky, mam podobnou sestavu jako ty a pameti me poradne stabilne jedou jen na prvnich dvou slotech a to jeste potom, co sem je mezi sebou prohodil. Taky zkus dat v-link data rate na 4x a potom pokud budes chtit jet na 260fsb a vis, tak nastav u AGP 8:2:1 jinak AGP lock uz potom nefujguje a nebudes to mit 3D stable. Taky nastav rucne v nastaveni pameti casovani 3 4 4 8, na auto se nastavi 2.5 4 4 7 a to nemusej na 250MHz zvladat
mate tu dakto Newcastle 3500?
tak sem to nak prozkousel a nic, jeste par veci otestuju ale spis bych rekl ze to nepujdeCitace:
Původně odeslal Huvi
[edit]
mimochodem ted jedu na 2.6ghz bez zmeny napeti 260x10, pamet pres delicku 266 a spocitalo mi to 16M superpi bez chyby, asi mam stesti na procesor ale smulu na pameti
s tim napetim> je pravda ze to kolisa a je to spis k 1.45 nez k 1.4, btw je to normalni ? ja velky vykyvy jsou tolerovatelny?
Nahodil som vodnika a nestiham sa cudovat. Velmi mi to nepomohlo. Predtym som mal idle 41 stupnov, teraz mam 34. Pri prime95 som mal 58-59 stupnov a teraz mam 52-53 stupnov. Ked zapnem prime95, v momente vyleti teplota na 51 stupnov(z 34) a potom sa tam drzi. Ake teploty mate s vodnikom? Vcore mam 1.46-1.47V pri 2500MHz(250x10). Este skusim dat vyssie vcore, ci teplota bude ovela rozdielna, lebo s boxom pri pridani 0.05V isla hore o 2 stupne v idle a 6 stupnov pri prime95.
Jsem zatim na 2500MHz pri 1.45V SuperPI 32M ok
:eek: to je dost vela, ja mam 2500MHz, 1,36V Vcore real a so zalmanom mam idle 36 a full cca 44-46 stupnov (po 6 hodinach CSS), prime95 po 18 hodinach to nemalo viac ako 50 stupnov :DCitace:
Původně odeslal lcdc
EDIT: zalman ide na najpomalsich otackach 8-)
Kamos si ted koupil ASUSe AV8, 3000+, 1GB A-DATA DRR500 double pack a taky nemuze jet na 250MHz ani na 2.8V pri 3 4 4 8, bud to hodi modrou smrt nebo naky haluze nebo to padne hned v prime, pres delicku jede v pohode. Pokud ti ale neco rika A64 Tweaker, tak s nim muzes jet na 183/200 jako mezikrok mezi 166 a 200, i kdyz to deska v biose neumoznuje. Ja takhle jedu na 265 fsb a 241 pameti a je to ok.Citace:
Původně odeslal ufon
asi ty paměti deska nemá ráda, já dám 260FSB při 3-4-4-8 a 2.8V stable totiž.Citace:
Původně odeslal Huvi
No dobry programek.....ale ked dam tych 183/200 tak mi nikde nevypise na kolko idu pamete.....ani CPU-Z ani everest...nic....neviete co by to vypisalo?Citace:
Původně odeslal Huvi
\\EDIT: Tak som resetoval comp a nenabehol pri 183/200....pomohol len stav nouze a uninstall :(
Ten samy problem sem mel taky, ale lehce sem to vyresil: a)frekvenci pameti ti ukaze cpu-z v 1.27, volne ke stazeni a za b) po restartu ti to spravne nastavi jen verze 0.31, predtim sem mel nakou betu a taky to nenabehlo a musel sem to smazat z nouzoveho rezimu, s tou verzi 0.31 to funguje bezvadne, tady ji muzes stahnout: http://users.tpg.com.au/spark69/a64t...eaker_V031.zipCitace:
Původně odeslal Yogi_1
dobrý, ja mám základnú dosku ASUS A8N-SLI deluxe a k nej A64 Winchester 3000+.procák je super, ide pri 1,5V na 2700Mhz s BOXom :D
ale..!ale FSBčko som nastavil na 300Mhz,v CPU-Z HTT ukazuje ako 300Mhz, a pamate idú podla CPU-Z na 200Mhz/myslím že 200x2 akože DDR/.chcel by som sa opýtať, či je to normálne?akože toto OC.HTT na 300???a keď v BIOSe nastavím v položke JumperFree niečo, tak sa nastavenia v Memory Settings vrátia na default.. :?
Tak a mame tu A64 s SSE3 s frekvenciou 2.8Ghz default
http://www.cdr.cz/picture_/16088/large
Ked sa tomu da verit :)
A kuknite aj R520.....ako X950XT
ja ked pustim info v 3Dmarku 2005 tak ako architecture s A64 mam 64-bit, ale urcite nie 32-bit.
...taky fake sa da vyrobit editaciou SI.xml za 2minuty :roll:
nemusi to bejt fake, prtze v Dallasu ted bude ATI poradat neco jako soutez kdo da nejvic bodu v 3DMarcich a bude tam plno kaskad a ten kdo to vyhraje si odnese R520 ;)Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
tak si pusti 3Dmark, ci tam mas 32bit.
:mweheh:Citace:
Původně odeslal elemeNt
(A fake to je...)
ja si ale nedelam srandu ;) bude tam opp, macci, pcice atdCitace:
Původně odeslal sisi
Cus premyslim nad zakoupenim nove desky procu a gk. Grafiku chci GF6600GT na PCie vtom mam jasno. Procik bych rad A64 3000+ 939 socket. Vec ktera mi ale neni jasna je:
1. Jdou vsechny (vestsina) A64 na 939 s 90Nm dobre taktit nebo zalezi na serii. Pokud ano jaka je nejlepsi.
2. Jakou zakladni desku mam koupit. Zatim nechci SLI ale nevim jestli VIA nebo Nforce4. Nepotrebuji bohate prislusenstvi na desce ale nutnosti je dobra moznost taktovani. Je mi jasne ze mi asi kazdy poradi neco jineho. Zajima me hlavne neco scim mate dobre zkusenosti a vysledky.
Diky
1. u prociku zalezi na stesti muzes mit 2 ze stejny serie a jeden pude na 2,7Ghz s def. a druhej na 2,5GHz s 1,6VCitace:
Původně odeslal JOHN
2. Deska DFI LP nF4 Ultra-D
Jestli chces taktovat tak bych o VIA snad ani nepremyslel...Citace:
Původně odeslal JOHN
procak bych ti doporucil spis 3200+ (ma nasobic 10x kezto 3000+ jen 9x) takze se muzes pri OC dostat vys....
co se tyce desky je to jen na tobe prolezt si fora kouknout na problemy useru a vybrat si...
DFI urcite neni spatna deska na OC (uz jen fakt ze 80% lidi z toho threadu si ji uz poridili a dosahuji s ni super vysledky mluvi za dost) jen ten layout by mohl byt lepsi, ja mam Gigabyte a urcite sem vedle take neslapl...jen trochu vadi DPS modul (opet ne moc vychytany layout) (active na nem celkem rve, a vetsim vetrakum typu zalman asi prekazet trochu bude (ale muze se sundat - pouzivat se nemusi) ABIT je take hooodne zajimave reseni, ale zatim je malo uzivatelu co ji uz vyzkouseli... Co se tyka MSI...plno lidi ceka na novy BIOS jako na smilovani, da se hure sehnat (ale da) a zatim take nevypada spatne, a o ASUSu by ti mohl povypravet BEACHKEN, kteremu na ni bouchl mosfet na default settings (ale zase to mohl byt jen vadny kousek)...teda myslim ze to byl on
zkratka rozhodnuti je na tobe...prolez si fora najdi chyby a vychytavky a uvidis
EDIT: o gigabyteu co se tyce takteni ti nic nereknu ptze proste nebyl cas... :-)
No neviem ale na abit foru sa uz mnozia uzivatelia s 300FSB na AV8Citace:
Původně odeslal Jerhyn
Ale AGP lock maju na 74mhz.....tak to funguje a je to rock stable
Ja by som to tiez skusil ale ten moj 300W fortron to uz asi neda :-(
Ale ten lock na 74mhz som skusal a slo to vpoho 2dni...ale zalezi na grafike
Ale taky doporucujem tu DFI
Prave ze sem mluvil o deskach pro A64 a PCIe...Citace:
Původně odeslal Yogi_1
jinak co se tyce taktovani desek s AGP pokud sem pozoroval srovnavaci testy vzdy byly lepsi vysledky s nForce nez s VIA (ale to samozrejme nezalezi jen na desce ale i na procesoru takze je to trechu zcestne)
ale obecne se da rict ze na OC je lepsi nForce nez VIA...no flame
Pro ty kdo rika ze MSI K8N Neo2 neni dobra deska tady mate screen :)
http://img236.exs.cx/my.php?loc=img2...=3607034le.jpg
Kdyby k tomu mel pameti synchro, tak nereknu ani slovo, ale k cemu je dobre vysoke HT a nic vic k tomu ? To mi prijde jak posuzovat auto podle toho do jake rychlosti ma udelany tachometr.Citace:
Původně odeslal elemeNt
Tak mi udelej Prime @360HTT a vysoky HTT se hodui treba kdyz potrebujes nastavit pameti na co nej frekvenci tak takhle mas vic moznosti ;)Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
Bože, bože, to je zase "odborný" názor!Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
Já mám procák 3000+, který umí 2850MHz a nemůžu ho tak provozovat... schválně zkus uhodnout proč?
Zkusím Ti napovědět - můj EPOX není stabilní při HT nad 300MHz... :wink:
Muzu se na neco zeptat Maule?Citace:
Původně odeslal Darth Maul
V podpisu mas 311 x 9
Tam to stabilni je ?
pises ,ze pri HT vetsi jak 300 to neni stabilni...
A jeste jednu vec...
To co se pise v podpisech ...Jsou maximalni hodnoty nebo bezne a standartne Vami pouzivane hodnoty ?
Zizi
To máš těžké, asi jak kdo.
Hodnota u procesoru v mém podpise je u mě nestabilní kvůli prknu, ale v jiném prkně to ten procesor dá stabilně (DFI nF4 D Ultra).
A protože je to na 100% pravdivá a ověřená hodnota toho procesoru, je to tam uvedeno jako jeho OC potenciál... Reálný provoz je z pochopitelných důvodů o něco nižší - třeba jen kvůli nižšímu hluku větráků na LOW... :wink:
ja teda do podpisu pisu hodnoty na kterych to normalne provozuju
myslel jsem, ze to tak delaji aji ostatni
na machrovani o maximalnich frekvencich jsou tady urcity sekce
EDIT: ja vim ze si tam muze kazdy dat co chce a taky ho nechci nejak omezovat, ale myslim si, ze podpis by mel slouzit k tomu, aby jsme videli na cem zrovna valite(ty mxima by mohli byt v zavorkach)
to je muj nazor a je jasny, ze s tim spousta lidi nesouhlasi
Je to kazdeho vec co si da do podpisu, pokud je to stabilni frekvence tak v tom nevidim problem.Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
má ten procák ode mě a když ho kupoval, tak jsem mu předvedl jak šlape. Takže jel stable přes 2800. To že ho dal prozatím do jiný desky, než pořídí novou neznamená přece, že machrujeCitace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Moj procak by nejakemu eskimakovi na Severnom pole, + chladeny tekutym dusikom a ofukovany dychom ladoveho medveda, urcite isiel na 3000MHz real, mam si to teda dat do popisu?Citace:
Původně odeslal M.K.
Podla mna je normalne, mat v popise to, co mam a co slape mne.
Ked sa niekomu pozriem na popis, cakam, ze ta konkretna kombinacia vsetkeho HW je schopna toho, co je tam napisane... nie co je schopna dosiehnut u niekoho ineho, na niecom uplne inom.
Ale je kazdeho vecou co ma v popise.
pouzil jsem spatny slovo ,,machruje,, nechtel jsem vyvolat zadny flameCitace:
Původně odeslal M.K.
nechtel jsem nikoho urazit
zbytecne to tu zasirame OT
EDIT: souhlasim s Wuuduu
jsem zapomněl dodat, že ho i na tý svojí desce první den provozoval taky 311x9, to že mu to hodí třeba po 5h testování chybu a hned si nezmění podpis imho nic neznamená.Citace:
Původně odeslal Wuuduu
jinak nechápu tu tvou jízlivost
edit: s tím co jsi napsal dodatečně samozřejmě souhlasím
skončeme už toto OT
u MSI K8n neo2 strasne moc zavisi kus od kusu, ja ten odpad uspesne vyreklamoval a protoze pres mesic "skvela" MSI nebyla schopna dodat jinou K8N neo2, tak jsem dostal penize ... :wink:Citace:
Původně odeslal elemeNt
EDIT: jeste douska, na zacatku mi rekli, ze MSI ma bokem nejmin 30 kusu od kazdeho vyrobku, protoze CC s nima ma smlouvu [a asi nejen CC], ze kdyz se prekroci 30 dni a lidi chtej dle zakona penize, tak MSI vse hezky zaplati
a nahle zadny kus nebyl ... to by prece u tak skvele a bezchybne desky nemelo byt, ze :?:
Dekuju za rady ale probuh o DFI jsem nikdy neslyšel kdo to v Praze prodava? Nasel jsem promocomp ci co ale tam maj jen Intel. Muze mi prosim nekdo vysvetlit proc je 3200 lepsi nez 3000+ ? Nejak se neorientuju ve vsech frekvencich co A64 ma. Je toho na me kapku moc. Mam pameti 2x 512MB 400Mhz casem je vymenim ale je to realny snima jet na slusnych frekvencich ?
No já osobně bych také volil jinou desku pro 939 (např. DFI), ale buhužel jsem chtěl AGP port a nForce chipset a hned se volba děsně smrskla.. :evil: .
Tak jsem zvolil MSI a jsem (prozatím) nad míru spokojen ;D
EDIT: Ale jinak souhlasím s elemeNt a osobně si myslím, že pořád je lepší jet 9x300 než 10x270 nebo se mýlím??
3000+ = nasobic 9Citace:
Původně odeslal JOHN
3200+ = nasobic 10
pri 3200+ ti logicky staci mensia FSB na rovnaku freq ako 3000+ 8-)
//edit s obyc 400mhz pamatami (1:1 k procaku) moc vysoko nepojdes ;) budes musiet pouzit delicku..
Sorry ze jsem tady vyvolal ,trochu emoci ohledne frekvenci v popisu.
Jen me to zajimalo.
zizi
dfi se da koupit u mawy, v dgisoftu a u stepance. aspon tam jsem slysel ze lidi z fora kupovali. taky jsem se domlouval se svacou, na toho bych zapomnel. nikdo neni z prahy. mawa pry obcas veci do prahy doveze, ale to si musis zjistit samCitace:
Původně odeslal JOHN
3200 ma nasobic 10 a dolu, 3000 nasobic 9 a dolu, u casti lidi je popularni 3200 protoze ne kazdy ma ihned penize na nove dual OC pameti a u 3200 je mozny urcity OC - procak se taktne na 240 pouzije se asynchro - delicka a pameti jedou na 200 rovnych
dalsi duvod k popularite 3200 je ze kolem 2600Mhz konci bezna taktovatelnost winchestera a s 260 frekvenci mas dost sanci se tam dostat - nad 260 je to loterie s pametma, deskou, tam uz moc zavisi na stesti :wink:
Tak pani, nespravi niekto z vas test priepustnosti pameti?
1. 3200+ ako 270x10
2. 3200+ ako 300x9
S nejakou obycajnou DDR400 asynchro a aby system bol stabilny.
Podla mojho nazoru ak 270x10 da viac, tak sa mi oplati priplatit na CPU namiesto do dosky. Ak da viac 300x9 oplati sa mi viac priplatit do dosky (napr. DFI, Epox) a kupit 3000+.
Privitam kazdy vysledok a nazor.
Podle toho, co jsem zkoušel, nemá frekvence sběrnice téměř žádný vliv na propustnost pamětí - zkusil jsem kombinace:Citace:
Původně odeslal Comby
8x300MHz (2400) a DDR266 (200MHz)
10x240MHz (2400) a DDR333 (200MHz)
Rozdíl v propustnosti byl prakticky neměřitelný, paměti jely na nastavení CL2 2-2-6 1T
ty hodnoty cos napsal nejsou zrovna nejskromnejsi a urcite bys potreboval velky stesti, abys zrovna kapl na tak dobrou kombinaci CPU+MBCitace:
Původně odeslal Comby
ja asi pujdu do Epoxky(s AGP) a A64 3000+
a budu rad za 9x270
Caute ma tu uz nekdo toho Solteka s K8T890?? Prave sem se rozhodl a pristi tyden ho chcu koupit spolu s 3000+ a GF 6600GT. Co si o te desce myslite?
Via deskz nekupuju, kup si DFI Ultra D ;)Citace:
Původně odeslal Bigboss19
NO hlavny problem vidim vtom ze konci cca pri 280Htt co by mohlo stacit ale tiez by ta to mohlo brzdit, kedze chces 3000+. Takze zober nieco s NF4 alebo ako radi elemeNT, zober rovno DFI :)Citace:
janko to su ozaj rady... asi keby mal prachy tak tu DFI kupi tak ako ostatny..
NO ja sa riadim tym co je fakt. A fakt je ze nepisal nic o nedostatku penazi, a chcel vediet nazor na tu dosku co xce kupit, ktory som aj napisal. A tu DFI som len prihodil ako radu. Ja si myslim ze prave tvoj post je blby a mal by si sa riadit tym co je fakt a nie tym co je tvoja domienka a zbytocne OTckovat. Ak napise ze nema pachy, tak je to o inom :wink:Citace:
Původně odeslal tomase
kazdy clovek co si precita aspon 3 thready uz asi zistil ze ta DFI je best...
a ked nie tak si zasluzi slepejsa
netusite cim by mohlo byt to, ze se s porcakem nedostanu pres 2400MHZ?
at delam co delam pokazde se to pri najezdu do win resne!
protom na 260*9 to jede na standart 1,4V ! (bios 1,41) vic ale ani tuk...
nepomaha ani zvyseni napeti, jak na chipsetu, tak na procaku, tak na ram.. proste nikde... snizeni pameti na asynchro taky nepomaha...napada me jedna vec a tou je s-ata.... je mozne äby to treba nezvaldlo( vysokou fsb?) muze to byt vubec ten s-ata radic? popripade jak to vyresit? diq... teplota nejde pres 40°C
určitě to tím S-ATA být může, zkus disk zapojit na 3ku nebo 4kuCitace:
Původně odeslal -Ja8k1-
btw já nemám problém jet s jakýmkoliv HTT, ale měl jsem 2 dny provizorně 400DDR cl2.5 PQI pamět a s ní jsem nemohl ani na 220HTT s jakoukoliv děličkou a nastavením!!
Aby si vedel tak A64 nemaj rady hynixy D43 takze bych se skoro vsadil ze je to pamet, kup si neco s TCCD.
jako jak nemaji rady? jede to ok.. jen proste pri vyssi FSB nez 260 mi spatne bootoje disk, ??? proskousim ruzne S-ata uvidim...Citace:
Původně odeslal elemeNt
EDIT: nebo mam koupit PCI radic s-ata?
Pozri mne sa napriklad ta DFI nepaci a preto cakam bud na Abit AN8 Fatal1ty alebo na Epox 9NPA+ ... a to ze je DFI best by som sa tak od brucha neodvazoval tvrdit. Staci sa pozriet na TOTO a je jasne ze vela ludi snimi ma problemy, a to aj udia na tomto fore kde su v dost malo zastupeni. Takze si taketo tvrdenia schovaj a uz ako som pisal, riad sa faktami :wink:Citace:
Původně odeslal tomase
<OT>
fakty fakty, stale to budu len statistiky kde nebudu zahrnute vsetky kusy. Na fore s DFI mozno problemy su, ale co pozeram tak ak nie su tak je to supr doska. a to nevravim len o NF4.
kazdopadne nechcem do toho rypat, ked do toho nevidim ;D
<END OF OT>
takze konecne jsme se dostal pres problemy a zatim testuju 314*8 pri 1,45V uvidime jak to pujde dal.... :?
edit: takze jsme prisle k zajimavemu zaveru a to ze na urcitych FSB pri urcitem nasobici nenabootuje system a to konkretne 260*9=2340 (PRIME 4H -1,4V) pri FSB 261nasleduje restart, dale pri 290*8,5=2465 1,45V (opet PRIME nekolik hodin-2az 3) a posledni 320*8=2560 1,5V pri vyssim FSb opet nasleduje restart... nesetkal se nekdo s necim podobnym? nevim jestli je to zrejme, ale vsiml jsme si ze to jde po 30MHZ FSB 260+30=290+30=320 nebo je to jen nahoda?nestaci treba jen neco zmenit v biosu? diq za rady
Soltek je tezce v pohode ...:-)Citace:
FSB do 260 neni problem u zadneho kousku ...
Uz je zase mam, kdyz tak napis SZ ...
spise se poohlednete chlapci po DFI lan party pak budete klidne premyslet "do" 360FSb misto 260 :wink:Citace:
Původně odeslal svaca
A myslis, ze kazdeho zajima FSB 360 + fucking drivers by nVidia, atd ??? :-)
Ja myslim, ze ne ... nVidia uz neumi ani poradne grafiky, natoz chipsety ..
Sorry - no flame, please, everybody by his own...
ziadny flame, to nie.. ale.. aj ked kazdy ma pravo na vlastny nazor, tak.. co poznas lepsie ako nVidia (viem, ze je to teraz mimo thread, ale dotkli sme sa vaznej temy, tak...)..? intel? tak si kup intel a do amd sa vobec neryp, lowcost ATI? to suxxx zase podla mna, VIA never more (ziaden OC.. aspon u mna, ok, viem, ze boli njake verzie, kde sa dalo slusne, ale urcite ani zdaleka v mnozstve kusov ako nForce)... jaaaaj, ty si urcite myslel SiS, ze?! :mweheh:
sorry, v sucasnosti nie je (opat podotykam, ze podla mna a mnohych dalsich) nic lepsie pre AMD platformu ako nVidia.. a ze nevedia robit grafiky.. chlapce.. sa zamysli nad svojimi pochodmi.. era G5xxx je uz za nami (chvalabohu), aj ked su nestastnici, ktori ich maju.. chyba v programe, ale s tym sa rata.. kazda firma rad vyda nieco co je neobstojne.. ad: 6600GT je lepsia ako X700, na druhej strane je to dosahane zase s 6800 oproti X800 a X850, ale mnohi veria, ze je to len otazka driverov, to ale ukaze cas.. (a pokial sa stazujes specialne na 6800, nie je vela takych, ktori si ju mozu dovolit, tak by som to zase na taky problem z mojho pohladu nevidel..). a kto ma njaky problem (a aj $$$), tak nech si kupi ATI. ja aj tak verim v new drivers :roll:
Jen tak to tvoje prirovnani ze 6600GT je lepsi nez X700 bych si mozna i odpustil, X700Pro po pretaktu treba 570/1100Mhz coz uz sem videl dava peknejch 9500bodu v 3DMark 03 a v hrach to dopadne jako vzdy jednou vyhraje ATi pak nVidia.Citace:
Původně odeslal fue
Tak proc sis ji nekoupil ale mas Leadteka 6600GT? :D jako 6600GT je dnesni best mainstream a da se taky solidne pretacet...ale myslim si ze OT uz bylo dost 8-)Citace:
Původně odeslal elemeNt
EDIT: jj trosku uprava...nevsim sem si ze mas Neo2 -> AGP ale i tak by sis mozna stejne koupil 6600GT PCIe :wink:
Nekoupil, ja si ji planuju tak za 3 tydny koupit X700Pro ;) a kdyz sem tu 6600GT kupoval tak X700 nebyla vubec dostupna!Citace:
Původně odeslal Jerhyn
Hm dobra donutil si me jeste k jednomu OT :-) jestlize srovnavas default hodnoty obou karet a jejich vysledky vychazi z toho lepe 6600GT (samozrejme ze v hernich testech je to trochu jine Doom 3 x Half-Life 2) :wink: co se tyce OC uz samozrejme zavisi na kousku (stejne jako u procaku) ale myslim si ze kdyz nesrovnavas X700 od naslapleho vyrobce a 6600GT od nejakeho lamavyrobce ;D (nebudu nic jmenovat...no flame) tak vetsinou vychazi lepe stejne 6600GTCitace:
Původně odeslal elemeNt
ale jak rikam...kazdy si koupi to pro co se rozhodl mame demokracii a mame na vyber...jestlize se ti zda vhodnejsi X700Pro kup si ji, me prisla podle testu lepsi 6600GT tak sem si ji zase koupil ja, je to kazdeho rozhodnuti...takze last OT reply na tohle jsou tu jine thready :roll:
Podivejte chlapi:
1. reklamovanost EPOX desek s KT600-KT880 je u me 0 (cca 200 kusu prodanych)
2. u nVidie je to prodanych cca 20 kusu a z toho cca 5 reklamovanych.
3. videli jste nekdy kvalitu TV out u ATI (nebo matroxu ?) co s GF, kdyz se na to neda koukat ...
4. ATI ma dnes LEPSI technologii
5. VIA dela VELMI vykonne chipsety a dokonce jako jedina muze konkurovat ï i875 pomoci svych chipsetu ...(Intel nemusim)
6. atd, atd, atd, atd ....
7. Je to moje vec, dekuji, kolega se ptal na Solteka, odpovedel jsem mu, tyhla hadky mam uz za sebou, chci delat pouze to CO je kvalitni a vydrzi.
Co se tyka kvality chipsetu (ted nemyslim pro OC) a jejich bezproblemovosti tak SIS zcela jednoznacne rulez :))
Citace:
Původně odeslal fue
Tak už dost OT! Tohle je téma o procáku! Že budete řešit desky resp. chipsety bych ještě pochopil, ale grafické karty???
Už aby tady byl Venice a San Diego. Pro 90nm technologii výroby u AMD vypadá to na skok o 600MHz. Asi nám padne hranice 3GHz!
ten skok 600Mhz si strc ..., u Venice de spis o to ze tam bude min kousku ketry pujdou blbe taktovat, proste neco jako ze vic procaku bude davat 2.5-2.6Ghz a ty nej budou davat ~2.8-3.0Ghz na dobrym vzduch/vode.Citace:
Původně odeslal richie08
Myslím, že ne. Nejrychlejší Winchester běhá na 2.4GHz a to je oproti FX57 skok 400MHz. A to je počátek výroby. Takže jestli dneska běžně lze Winchestera nažhavit na 2.5GHz až 2.6GHz, tak Venice by mohl jít běžně 2.9-3.0GHz.Citace:
Původně odeslal elemeNt
kdyz myslis, ja se s tebou hadat nebudu ;) Ja uz sem videl novyho opterona a ...Citace:
Původně odeslal richie08
...a co? Povídej a nedělej drahoty :-) Na kolik šel nataktovat? Jsme tu všichni moc zvědaví. Netrap nás.Citace:
Původně odeslal elemeNt
Jak tvrdí elemeNt, revize E nepřinese krom SSE3 nic nového. Navíc SSE3 nepřidá na výkonu vůbec nic, to že z něj Intel ždíme hromadu výkonu navíc je díky jejich pipe architektuře, u AMD je to dost o ničem.
Jestli se bláhově domníváš, že to přinese změny v memory controlleru, tak ty už byly urychleně zaimplementované, a značně se projevily na výrobě procáků, od 0445 týdne, proto ty nový kousky jdou tak skvěle točit. Můj dává 2.6GHz dokonce při 1.36V real !!!
Jsem měl za to, že jádro Venice přinese tyto 3 věci:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Já jsem se bláhově těšil právě na napnutý křemík. Otázka jestli má AMD potřebu vyrábět i pomalé CPU pomocí této nové technologie, když jí to nec nepřinese, naopak ji ti bude stát víc peněz a prodlevy ve výrobě. Jádro se nezmenší a stávající tech. stačí bohatě na tyto mainstreamové CPU, které se budou vyrábět ještě dlouho. Něco jako low-k tech. u ATI pro XT GPU. Ale doufám, že se to nestane.
- vylepšený paměťový řadič (když už ho vylepšili tak nic no)
- SSE3 instrukce
- vylepšená výrobní technologie pomocí napnutého křemíku
Problém je, že i samo AMD uvedlo, že 90nm technologie jim přestává stačit, to že se Intelu povedlo prohnat nad 3.8GHz s touto technologií je pěkné (jak to dopadlo s teplotama apod. víme všichni), ale AMD se domnívá, že podobných frekvencí nedosáhne díky vlastní architektuře jako takové, kdesi a kdysi jsem o tom něco četl, bohužel už nevím kde :? Možná to někdo uváděl na XS.
Dále se uvádělo také to, že neustálé zmenšování výrobního procesu přinese o dost větší ztrátové teplo a efektivnost se proto sníží, takže se všichni blíží k tomu, že bude jako BOX chlazení dodávanej vodník nebo malej dusíkovej agregát :mweheh: Tohle je ale všeobecný problém výrobních technologii nehledě na CPU/GPU apod. sektor.
AMD jasně ukázalo cestu, že je nutné vyzrát nad výrobou jedině architekturou a né zvyšováním frekvence, což moc nevoní výrobcům, kdo by chtěl platit stohy peněz za vývoj, když stačí ušetřit na materiálu s menším výrobním procesem a zvyšovat frekvenci. 85% uživatelů PC nezajímá produkované teplo nemluvě o turbínách v casech, ale jenom to, aby to běhalo jak má a mělo to "co nejvíce gigaherců"
mno a ty se tedy nezajimas o to "aby to melo hodne gigahertzu a dobre to behalo? " sry, je to OT ale ohle si neodpustim
Zdrž se laskavě všech OT - podívej se na svůj rank a věz, že jsi pečlivě nejedním moderátorem sledován!!! :evil:Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
Jestli bude mít napnutý křemík tam přece musí jít ještě víc než 2.8GHz, které bude mít FX57. Nebo si myslíš, že nedojde k navýšení frekvence?Citace:
Původně odeslal BeachKEN
1. Pekne, ale vysvetleni preco, moze byt viac.Citace:
Původně odeslal svaca
2. Aky vyrobca ??? Manli....
3. Kup si poriadnu telku .... a uvidis, ako ti obraz od Nvidie ozije.
4. Ano?, kua kde to vsade vydis? ..aha myslis 24bit farby :D , nie kua ty mayslis SM 3.0 ...fajn som rad ze Ati vedie :idea:
5. Kvalitu cipsetou via vseci pozname ... cize ako kedy.
6.Pekne povedane....
7. v poriadku.
AMD
Oficialne prekonanie 3Ghz u AMD bude tento rok asi take ako u Intelu 4GHZ ...cize ziadne. Nepopieram, ze to s niektorymi CPU pojde, ale ziadna seriova vyroba. Frekvencia sa momentalne dostava do ustrania a viacprocesorove jadra budu skusat svoje stastie. Tak to vydim ja.
Btw ... Venice ma este mat zlepseny memory controller oproti tomuto dnesnemu a to tym ze bude plne podporovat 4 moduly pameti v MB. Pretoze dnesne CPU zvladnu len 2 moduly.
A vyrobna technologia prinesie skor este mensie stratove teplo ako vyssie frekvnecie, aj ked je mozne pocitat stym ze to bude ako nieco take, co pisal elemeNT ... ze proste vetsina procakov pojde na 2,5-2,6GHz mozno aj viac na povodnej voltazi, narozdiel od dnesnych ... a samozrejme niektore kusky pojdu hodne vysoko.
Jestli si BeachKENe myslis, ze znas tyhle procaky pred vydanim jestle lepe nez vlastni, necham te pritom, ale pevne verim, ze se v tehle revizi najde par kousku co tech vysnenych 3 GHz z "normalnim" chlazenim daj, a ty budes prvni kdo ho bude chtit :) (no flame samozrejme) . To jen k tomuto, jsem taky skeptickej v hodnoceni novinek, ale abych vedel takhle presne jak pujde a nepujde taktovat, to rici nedokazu. Jinak se na nej moc a moc tesim, jelikoz budu kupovat vse z gruntu, tak doufam, ze uz na trhu bude dostatek proverenych a odladenych veci a nebudu tady muset delat testera, jako mnoho uzivatelu prede mnou. Tak konec OT, k temto procakum ma asi nejlepsi info Eagle, tak pokud nepostne zase nejake prekvapive info, tak nema cenu honit vodu a rikat, co tenhle procak da a neda :)Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Total OT - jen pro dokumentaci - Si urcite pamatujete jak BeachKEN hajil 754 - mel to tehda na DFI prknu? Jo a nahle ma PCI-E a 939 jen to fikne( a to mam pocit uz na druhe desce), sorry ale tohle jsem si nemohl odpustit - ne vse co ted mate hosi doma, je na dlouhou dobu neprekonatelne, holt uz to neni jak kdyz si clovek koupil ABIT NF7-S a poradny DLT3C a minimalne rok mohl na tehle platforme honit OC rekordy :) Tak zdar a at ty MHz uspesne pribývají :)
Tak já to taky vezmu pěkně z gruntu jo? ;DCitace:
Původně odeslal neGryk
2Jansko_hransko:
Je pravda, že Venice by měl podporovat 4 plně osazené DIMM banky při 1T timingu, sice to dají některá CPU už dnes, ale né všechny, to je jediná zásadní změna co se má objevit v revizi E a memory controlleru.
2neGryk:
Socket 754 jede stále dál, problém byl v tom, že se mi líbí SLI režim do budoucna a čekal jsem, až vyjede slušná deska pro socket 939 s PCI-E rozhraním a poněkud odladěnější CPUčka, což se s příchodem 0445 týdne dost výrazně změnilo k lepšímu. Přišel mi nesmysl jít do 939 a za 2 měsíce měnit desku i s grafikou, který byly určený do AGP, takhle jsem rovnou migroval na platformu, do který tak maximálně osadím nový CPU a né zase půlku střev v kompu.
To jenom pro to slovíčkaření. ;D Socket 754 je pořád slušná volba, DTR procáky např. v DFI budou pecka, na XS ukázaly Turion, což bude asi paráda.
Jediné, co mi na 754 dost vadilo byl fakt, že nebylo možné se dostat přec cca 260HTT při provozu 1:1 s 2 DS moduly, to bohužel byla dost nepříjemná "chybička". Hlavně v době kdy jsem kupoval socket 754 byly ceny 939 poněkud někde jinde a na trhu byla jenom Abit AV8 s AGP, která se mi moc nelíbila. Přestože na nForce prskám, pořád jsem si na něj zvyknul víc než na VIA chipsety.
Jenom bych rád uvedl, že při 2.8GHz, na kterých momentálně jedu to peče přímo neskutečně s 1.55V, asi se vrátím na 1.37V a 2.6GHz.
Nechci tady hodnotit CPU, kterej ještě ani nevyšel, ale neříkejte mi, že když byli schopní se s Winchesterem dostat na max 2.4GHz v sériové výrobě a Venice má běžet na 2.8GHz, tak se to neprojeví na max. frekvencích. Podle mne OC půjde běžně "ke třem". Už aby byly tady.