V opere jde hledat na google tak, ze do adresniho radku napisete "g hledana vec". Jde to ve FF taky?
Printable View
V opere jde hledat na google tak, ze do adresniho radku napisete "g hledana vec". Jde to ve FF taky?
Ve FF napíšeš "gg hledaná věc"Citace:
Původně odeslal howard
viz vyse, tam si nastavis, co chces, ja mam treba "ac dog" "ca pes" "map vaclavske namesti" a dalsi, skvela vec, ale v opere se daji taky pridat vlastni pres editaci nejakyho souboru.Citace:
Původně odeslal howard
Neni treba editovat naky soubor, je to primo v menu, preferences -> Advanced -> Search
Ale tam nejdou pridat nove, to musis upravit search.iniCitace:
Původně odeslal howard
Caute, hladam jednu extensions. Konkretne Extension pre FF, vdaka ktoremu si budem moc po kliknuti na properties fotky pozriet jej exif informacie priamo z webu. Takuto extensions som dlho mal, ale musel som preinstalovat system a nemozem ju znova najst. Neviete niekto, ze ako sa vola? Vdaka. :)
EDIT:
Nasiel som to: http://ted.mielczarek.org/code/mozilla/fxif/, vola sa to FxIF :)
Nevite nekdo, kdy uz konecne bude FF 1.0.5 CZ???
Dekuji, nejak jsem to prehledl :)Citace:
Původně odeslal jedik
FF 1.0.6 OUT
http://download.mozilla.org/?product...win&lang=en-US
Citace:
Původně odeslal http://www.mozilla.org/products/firefox/releases/1.0.6.html
Nestava se vam v Opere 8.xx, ze se stranka nacte, zobrazi se skoro vsechno a pak se najednou sama od sebe reloadne? Me se to bohuzel stava i obcas, kdyz pisu prispevek, najednou bum, vsechno zmizi a text prispevku je v tahu. Uz jsem parkrat malem vzteky rozmlatil stul, kdyz mi to udela. Dela mi to obcas (cca jednou za 2 hodiny), vetsinou to nevadi, ale nekdy taky jo. V betaverzich O8 to nedelalo.
mě to taky dělá ale tak cca 1 za 2 dnyCitace:
Původně odeslal howard
Pro info, muzete srovnat realne vysledky s hlasovanim.
Aktualni stav na 4u:
55.8 % IE
27 % Firefox
13.6 % Opera
2.6 % Mozilla
ja ako zakadatel tejto sekcie som sa tu dlho neukazal :-)
pouzivam dlhu dobu firefox a spokojnost.
fakt ze v pohode prehliadac, ziadny problem, malicky co dodat
Já bych něco dodal :)
Malý, dodržuje standardy, ok ok ok, to je fakt
1) v základu je funkčně chudej (pro mě nepoužitelnej) a některý extensions, to je fakt síla. Řeže se to mezi sebou, pak kuli nim padá celej nebohej FF, zpomalujou ho (třeba takovej špatně udělanej skin dokáže divy)
2) systém updatů je taky neštěstí - furt stahovat celej program, firefoxů sem nastahoval už tolik, že by vydali za jeden IE :roll: :-)
3) firefox se někdy chová dost divně - někdy mi nenaběhne, ale jako proces běží, killnu ho, nastartuju znova a už jde. Divný
4) když už je kompletně v háji profil, že se musí vymazat a jet na novo, tak uplně zbožňuju pokaždý instalovat znova všech těch milion extensions :-(
:arrow: řešením by mohla bejt kompletní velká extension/balík, kterej by FF pěkně vyšperkoval atd. Hlavně, aby to bylo od lidí, co uměj pořádně programovat, některý extensions sou fakt o nervy :D
I přes tohle všechno ho ale používám, protože zkrátka nic lepšího neni, takže mě nekamenujte za to, co sem napsal :)
Maxthona používám už dlouho, jedu půl na půl. Ale je to furt IE, takže "do světa"
Opera je co verze, to unikát, každá zobrazuje některý věci jinak, takže ta taky pro mě neni.
:)
Pouzivam Firefox, je rychlejsi jak IE, zobrazuje stranky stejne jak IE (narozdil od opery) a ve FF funguji Tipcars.cz (narozdil od opery) .. 8-)
Take bych uvital nakej FirefoxPack, kde by byly vsechny mozny extensions :-) pripadne by mohli udelat vic "verzi" s ruznymi extensionami, to by bylo fajn.
Nicmene ja stejne Operuju, ale myslim, ze by to nebylo spatne.
Tak proc si neudelate?
Stejne ten pack nikdy nebude vyhovovat vasim predstavam, nekomu tam dycky neco bude chybet ;)
No jasný, dycky bude něco chybět, ale to je přeci už snažší, než to tam házet celý ručně. Lepší než nic :)
Opera je dobrá, co se týče rychlosti programu/zobrazování, i GUI se mi libí, funkce má taky ok, ale chybí mi "adblock" z firefoxu, zlváště ten upravenej na blokování divů :) a renderovací jádro se mi taky moc nelíbí :-)
Praveze lepsi nic nez tohle. Kazdej si totiz casem najde svy oblibeny extenze a ty ma nainstaleny (nechapu co furt nekdo plka o reinstalacich, ff ani zadny extenze sem jeste znova instalovat nemusel). I pokud bych mel celej system instalit znova (coz nehrozi), tak si ty extenze pamatuju a nahodim je behem minuty. Jeste sem nevidel dve instalace ff se stejnyma extenzema.
A mimochodem, nektery extenze jsou obcas unstable a jsou snima problemy. Uz vidim ty BFU co si sosnou takovej balicek, jak vsude kricej "ff stoji za prd, nefunguje to". Proste kdyz je nekdo natolik neshopnej, ze nemuze doinstalit par kB, tak at si zustane u sveho oblibeneho IE nebo at si stahne neco jinyho, nikdo mu nebrani. Jen se pak nesmi divit, ze mu nebude semo tamo fungovat neco, co pouziva trebas CSS2+ a pod.
Hlavni je si taky uvedomit, co OPRAVDU clovek potrebuje za extensiony a nervat tam vsechny, ktere si mysli, ze "prece jednou urcite pouzije" a pak na ne jakteziv nesahne.
Souhlasim.... Me se na FF prave libi to, ze si ho prizpusobim k "obrazu svemu", a mam tam vsechno co potrebuju, ale jen prave to co potrebuju... A ne stohy bordelu "pro strycka prihodu"...Citace:
Původně odeslal jedik
BTW jeste k tem balickum - zajimalo by me, kolik extensions maji uzivatele co po nich tak volaji? To je takovej problem to nainstalovat rucne? Ja mam FF od zacatku unora a jede mi naprosto v pohode, jen si tam obcas prihodim neco novyho zajimavyho / nove potrebnyho... Jinak receno fakt nevim, co tady neustale resime? :wink:
A jsme zase u toho.
A proc by v browseru nemohly byt stohy funkci, ktere nepotrebujete? Kdyz napr. instalacka ma o mega min, tak o co jde. To, co nepouzivate, skryjete a je to. Navic, kdyz tam ty funkce jsou, tak se casem muzete neco priucit, atp...
Ale to bychom se tu hadali do nekonecna.
ja bych vic nez balicky extensions uvital nejakou sluzbu ktera by hlidala extensiony ktery mam nainstalovany a kdyz prijdu k jinymu pc tak by je tam doinstalovala ...Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Momentálně jich mam naintalováno rovných 22 a to tam nemam vyložený ptákoviny. Většina z nich je docela (pro mě) důležitejch, bez nich bych to asi nepřežil :-)
Nebo jinak, udělat "balíčkovací program", že bych si vyrobil vlastní balíček + nastavení atd, takže kdybych si sednul k jinýmu FF, tak bych ho tam akorát komplet nainstaloval a byl bych "doma". Jisté řešení poskytuje Portable Firefox.
Uvidíme, co vyleze ze spojení Google/Firefox (někdy sem něco takovýho někde čet :-)
Protoze ty funkce navic, co je nepotrebuju me otravujou. Kuprikladu tim, ze jsou na ne odkazy z menu => zbytecny polozky, jsou zobrazeny nekde v liste, ... => musim pro zmenu pracne vymejslet, jak se toho zbavit (coz bude vymejslet 90% lidi u 90% fci). Navic BFU ZADNOU s tech uzasnych fci nepotrebuje a neumi pouzit. On chce prohlizec, kterej bude zobrazovat co ma a nezajima ho naky pocasi ve status baru, HTML validator, CSS editor, .... .Citace:
Původně odeslal howard
To myslim jde, nekde jsem zahlid extenzi na sync kompletni konfigurace vcetne extenzi pres ftp. Pripadne si muzes nosit ff sebou na flash.Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
[OT]No a tech 70% funkci, ktery umi Word a nikdy je nevyuzijes, te taky otravujou? Taky by sis radeji vybavoval Wordpad rozsirenima?[/OT]
Tenhle nazor asi nepochopim. Co se da delat.
[OT]Ze se do toho micham ale zrovna Jezevcovi davat jako priklad Word ROFL :lol: ;D [/OT]Citace:
Původně odeslal howard
Tak OK ukoncime to opet se zjistenim, ze jsou lidi kteri to maji radi tak a lidi kteri to maji radi onak a STOP OT :!: ;)
Já používám FF taky už nějakej pátek. Díky extenzim sem si ho předělal k obrazu svému a jediný co mě štve, že mi po chvíli práce vyžere klidně i půl giga paměti a už jí neuvolní :roll:
Mozilla 1.7.11
http://www.mozilla.org/products/mozilla1.x
nevim jestli to tady nekde nebylo ... ale vyresil sem problem s googlovanim ve FireFoxu primo z adresovyho radku jak to funguje v normalni mozille
staci do souboru user.js (kerej neni defaultne vytvorenej) napsat
ten soubor je vlastne normalni textak akorat staci nejaky *.txtcko + priponu prepsat na *.jsKód:user_pref("keyword.URL", "http://www.google.com/search?btnG=Google+Search&q=");
pak uz se tenhle soubor presune do profile slozky ... defaultne v XP C:\\Documents and settings\user\Data aplikací\Mozilla\Firefox
Mozilla Firefox a obcas Opera :-)
Potrebuju poradit v opere s vyhledavanim. Kdyz napisu spatnou adresu, treba www.seznam.cu misto .cz, aby se pokusila neco vyhledat a nevyhazovala ze to neexistuje. A taky jak nastavit, kdyz zadam jen seznam (bez .cz), aby hledala na ceskych strankach, ne na zahranicnich (hodi seznam.com)
Nástroje-Nastavenie-Pokročilé-Pripojenie-Automatické dokončovanie adriesCitace:
Původně odeslal comm
príponu prepíšeš na cz
Existuje extension do FF, kterej by uměl tabbed browsing v single modu, ale aby zároveň stránky v tabech nemuseli bejt "maximalizovaný", tak jako to má Opera/Maxthon?
Ono se to blbě vysvětluje, zkrátka, že stránka, kterou mám v tabu nemá standardní velikost, ale může být v třeba v malém JS popup okýnku.
Takže rekapitulace:
extension na tabbed browsing, chci single-window mode, ale aby to umělo to, co sem velmi krkolomně popsal výše.
Zatím to řešim tak, že mam tabbed browsing a JS odkazy se otvírají v novém okně. Což neni ideální řešení, protože pak mi zbytečně zabíraj místo na liště ve woknech.
Ja pouzivam Operu,zena s dcerou Firefox/protoze se vzhledove a funkcne pry vice podoba IE/,ale na bankovni aplikace bohuzel musim pouzivat IE,protoze na ostatnich prohlizecich nejedou.
ja ČSOB InternetBanking 24 normalne jedu pres FireFox
šak to jede teprve od začátku srpna, předtím jsem taky na příkazy musel přes IECitace:
Původně odeslal basik
no ucet mam zhruba mesic a celej ten mesic mi to chodilo normalne ???
Ja ebanka pres FF ale kravne to svina - je to pomalejsi nez z IE (:-() nefunguji kroky zpet-dopredu ani v zakladni nabidce kde neni co zvorat, obcas se prepne do modu rozsypany caj, (spravi vybrani jine polozky z kontextoveho menu) sverepe se snazi mi zavirat okno pri odhlasovani, hazet pop upy a podobny prasarny....Citace:
Původně odeslal basik
ČSOB ten web mají nový od 29.7. a předtím mi tam na FF nefungovala autorizace sms klíčem, jinak to jelo
Komercka?Citace:
Původně odeslal hermanson
V tom pripade je chyba na tvem prijimaci, me to chodi naprosto bezproblemove uz nakej ten rok (jak Mozilla, tak Firefox). Jinak zkus zmenit nastaveni, mas tam moznost bud java aplikace nebo scripty.Citace:
Původně odeslal Dawe
custe lidi... nainstalovat jsem si na ciste windows mojeho oblibeneho firefoxe , dal jsem do nej jako obvykle vsechny extensions - hlavne tedy TABBROWSER EXTENSIONS a mam takovy problem ze kdyz mackam prostredni tlacitko tak se mi stranky neoteviraji v novych zalozkach - nedeje se proste nic.. mys mma nastavenou dobre , nikde to nemuzu najit.... nevite nekdo co s tim??
registrujte si zdarma operu
http://my.opera.com/community/party/reg.dml
dárek k desátému výročí :-)
EDIT: sem málem zapomněl - je to akce jen na den, tzn. do 12:00 31.8.05
prvně dávali zdarma za banner a ted rovnou. jen tak dál paráda 8-)Citace:
Původně odeslal JaB
Ja nevim jak ostatni, ale ja jsem si rozhodne jeden vzal ;DCitace:
Původně odeslal JaB
A hlaska o tom, ze je Opera 8.50 freeware tu nepadla??? :)
Na docasnem foru o tom byl tred ;)Citace:
Původně odeslal howard
A jo. Tam jsem nechodil.
Tak jako zastance Opery to sem proste musim dat, i kdyz trochu pozde:
Opera 8.50 build 7700
Mozilla 1.7.12
http://www.mozilla.org/releases/#1.7.12
Ahoj, určitě se to v tomto threadu už řešilo, ale zatim nemám čas ho celý číst (snad se k tomu časem dostanu). Takže jestliže zde existuje na mé otázky opověď a někdo víte kde, dejte mi sem klidně link. Díky
Takže (jen podotýkám, že v kompu mám jak IE, FF tak i Operu 8.50 přičemž Operu teprve poznávám):
1) obligátní otázka, který z výše uvedených browserů je nejbezpečnější (než začnete nadávat nad nesmyslností mé otázky, tak mě to zajímá hlavně vzhledem k bankovním aplikacím -> Spořka mi chodí v poho ve všech třech). Na a samozřejmě jak jsou na tom s bezpečností obecně - i když vim, že toto je ale těžko zodpověditelná otázka....
2) Jaký mám nastavit v Opeře kódování textu? Když dám Automatický výběr, tak většina stánek chodí, ale některý ukazujou český znaky s diakritikou jako rozsypanej čaj. Tyto stránky fungujou při nastavení Středoevropské -> Windows 1250. Při tomto nastavení zase ty původní mají rozsyp.
3) Další co mě v této souvislosti zaráží je, že když zvolím kteroukoli v výše uvedench variant, tak když se kouknu do Nástroje -> Nastavení -> Jazyk Čeština [cs] -> Podrobnosti -> Výchozí kódování stránek bez náležité specifikace -> Windows-1252. Proč? Co nastavuji tímto?
4) Jak v Opeře zprovozním to, aby se mi zobrazovali "windowsácké" a jiné hlášky, které jsou dělané ve VBScriptu?
5) Snad poslední otázka a asi trapná: proč se mi v Opeře na horní liště zobrazuje nejdřív 1276:870 - xxxxxx a zbytek informací o prohlížené stránce? Co ty čísla znamenají? Proč tam jsou? Dá se jich nějak zbavit
Díky
1, To nezalezi ani tak na browseru, ale na kryptovacim algoritmu. Takze pokud je pro kazdy browser pouzit stejny typ sifrovani komunikace, bezpecnost by mela byt do jiste miry stejna.
2, To uz se tu probiralo a v Opere te nekdy blbne i kdyz je to ze serveru posilani spravne(header i meta tag). Cert vi proc.
3, Tim nastavujes to co ti to pise. Proste kdyz Opera neni schopna rozhodnout, ktere kodovani zvolit(eg. server ani ve strance neni informace o kodovani), zvoli tohle defaultni.
4, VBScript v necem jinem nez IE? A vubec VBScript? Ale no tak ;)
BTW: Ostatni taky nemaji cas hledat ;)
1. Jak uz jsem tu parkrat psal - Zadny prohlizec neni bezpecny prohlizec. "Pouze" nektere prohlizece jsou bezpecnejsi, nez IE.
2. Ja s automatickym vyberem nemam problem.
3. Prehod to na windows 1250 a dal to neres, mozna ze odpadne problem s rozsypanym cajem
4. Nelze.
5. Jsou to rozmery okna. Kdyz to nechces, vypni si to: Preference -> Advanced -> Browsing -> Show window size (preloz si to)
1) takže situace je tedy asi následující: co se týká bezpečnosti, tak MSIE je nejhorší (tj. dno pomyslného žebříčku bezpečnosti). Dále následují další alternativní prohlížeče, mezi kterými figuruje i Opera a FireFox (předpokládám, že je správně, když je oba považuju za bezpečnější než IE). Který z těchto O nebo FF je na žebříčku bezpečnosti třeba jen o chloupek výš?
Nebo třeba zkusím původní otázku malinko modifikovat: KTERÝ PROHLÍŽEČ ZVOLÍTE, LEZETE-LI NA STRÁNKY, U KTERÝCH MÁTE PODEZŘENÍ, ŽE BY SE TAM DALO NĚCO CHYTIT?
(odpovědi stylu nelezu tam, jsou k ničemu).
3) zkusím to, ale obávám se, že toto nastavení také nepomáhá
5) aha, to mě taky mohlo napadnout ;D, že je to rozměr (jsem trubka). Překládat nemusím, mám jí v CZ, ale podle výše uvedeného popisu jsem to zrušil (SUPER, DÍKY)
Hanz:
1) links ;D
1) opera + zapnuty NOD, uznavam ale, ze links je dokonalejsia "zbran" ;D
ad 1) Ja proste pouzivam Operu uz 5 let (uz od verze 5.x) a stejne dlouhou dobu uz nemam zadny problem. Ani s Firefoxem bych se nebal. Zamerne se vyhybam srovnani Firefox X Opera, protoze z toho vznikaji akorad flamewary. Ber to tak, ze jsou rovnocenne.
Asi mi to večer trošku nespíná, ale nechápu.... :?: :?: :?:Citace:
Původně odeslal PiT
kuk sem http://links.sourceforge.net/ :)
uzasna vec >
http://links.sourceforge.net/screenshots/this_page.png
No když se na tohle podívám... Tak se nemůžu zbavit jednoho dojmu... V dřívějších dobách, kdy byl standard text režim, si lidi připadali hrozně "cool", když "jeli" v grafickým rozhraní... No a teď, když je graf. rozhraní již standard, si zase někteří připadají cool, když jedou v textovým ;D ;D
Posledni dobou se mi stava, ze spustim FF a je normalne spusten v tasklistu jako proces, nicmene nic se nedeje... (nepravidelne, sem tam) delala to i predchozi verze.. Musi se to killnout a pak podruhy uz se to spusti normalne.
Teda ted mi to zacla delat i miranda, takze asi neco ve woknech?
mě to FF dělá občas taky,Miranda zatim naštěstí neCitace:
Původně odeslal Commander
Tak s tim Linksem to je fičák. To jsem fakt neznal. A asi je to na "podezřelý" stránky best of (když už jsme u Linksu, dá se rozchodit na Woknech - popř. jak?). Nicméně já se ptal, kterým z výše uvedených prohlížečů IE, O, FF byste navštívili podezřelé stránky?
2D_a_v_i_d: ;D ;D ;D PRAVDA ;D ;D ;D
Citace:
Původně odeslal Hanz
Sice s tim zadny zkusenosti nemam, ale
http://artax.karlin.mff.cuni.cz/~mik...inaries/win32/
By mela bejt win32 verze :)
Predevsim kdyz polezu nekam, kde to vypada zle, vypnu javascript + davat bacha abys nekde neodklip souhlas s pouzitim nejaky komponenty. Moje volba je FF.
Mám ještě jednu technickou k Opeře:
Ve FF přepínám jednotlivý okna pomocí Ctrl+1, 2, 3..... existuje i v Opeře nějaká takováhle klávesová zkratka? Dá se toto případně nadefinovat či již nadefinované změnit? Stejně tak, dá se změnit nový TAB z Ctrl+N na FireFoxovské Ctrl+T?
Me staci emulace textoveho browseru v Opere.
nevim jak to prvni, po tom nebudu patrat, ale klavesu pro novy tab si predefinujes v Tools->Preferences->Advanced->Shortcuts->Keyboard Setup->edit->Application->New pageCitace:
Původně odeslal Hanz
Ach jo, co mi to ta opera zase dela. At kliknu na link v cemkoliv, prepisuje se mi aktualni zalozka. Driv mi to vzdycky oteviralo novou. Kde se to nastavuje? Ja to nemuzu najit sem asi slepej.
Zajimave :D (Mozilla) Opera 9
No to snad ne :roll:Citace:
panely se nyní otvírají pomocí Ctrl+T
Ctrl+N nyní otevírá nové okno
EDIT: No samozrejme mi to nedalo abych ji nevyzkousel a nevim jestli se mi to opravdu nezda, ale tenhle build je pekelne rychly !!
musim souhlasit zkousel sem projet par stranek v 8.50 a nasledne v 9preview buildu a zajimalo by me cim tot ak zrychlili ..hlavne kdyz se nacitaji obrazky to je dobrej fofr :oCitace:
Původně odeslal Masster
kazdopadne to s tim oteviranim novych panelu a oken je ubijejici doufam ze to jeste vrati do puvodnich hodnot :roll:
EDIT: kolik vlastne zere Opera pameti?
me ta preview verze zere 68MB :eek: je to normalni ja si ted nemuzu vybavit zda ano ci ne?
kdyztak nekdo uvedte kolik vam zere 8.50 pri jednom otevrenym okne ;)
pouzivam v podstate cokoli co neni IE ... je mi to vlastne docela jedno
ale hlavne mozillu/firefox/links ... ale chci si zkusit operu
A máme tu FireFox 1.5 i v češtině
u mně jede opera 7.54 na 20.6 MB - jedno okno.Citace:
Původně odeslal Tukancheez
Na tu 8.51 se budu muset mrknout.
docela by mě zajímalo jaké motivy vzhledu používáte u firefoxe, já jsem nedávno objevil ifox a už nechci nic jiného ;D
Me prisel jediny pouzitelny Qute
ja pouzivam zakladny, pretoze ff pouzivam iba na par specifickych stranok. Inak ta 1.5ka je fakt pekelne rychla :-)Citace:
Původně odeslal Erda
používám saferfox_xpanded
100% suhlasCitace:
Původně odeslal jedik
Ja pouzival 708090, ale na FF1.5 uz nefunguje, tak mam zatim Qute a tajne doufam, ze ho nekdo updatne.
*EDIT*
Ha, tak jsem trosku zaspal... http://www.ormaxx.ch/stuff.php?nummer=3. Verze 1.5 uz je pro FF 1.5.
Pouzivam Noia, e to celkem pekny vzhled.
Moc hezký. Už jsem si ho nainstaloval :-)Citace:
Původně odeslal Jezevec
caute,mel bych dotaz ohledne opery.
nainst.jsem si na kost Operu 9betu nebo co a zacalo mi to,po cca 1hod behu,padat - rozmr.ana grafika opery.
tak jsem tu 9 odinst.a nahodil 8.51 a dela mi to furt.i kdyz jsem projizdel regedit.nevite cim to,jestli zustal bordel po 9 nebo mam snad kona? atd.
Tak od puvodniho hlasovani ubehlo mnoho mesicu, zalozil jsem ho teda znova, at se mrkneme na aktualni stav... :wink:
Stare hlasovani dopadlo
FF: 55%
Opera: 26%
IE: 9%
+zbytek...
comm:
Aspon pocet hlasujucich si mohol uviest... :roll:
Chtel jsem udelat screen, ale jsem prilis lenivy :)Citace:
Původně odeslal PiT
Ale FF mel myslim kolem 250ti hlasu, takze nic extra.
Kamos pouziva Operu a chtel prejit na FF(nevim kterou zkousel verzi) ale kdyz exportoval Favourites jako html a pak je chtel ve FF importovat,ale bez uspechu.Nevite,jak na to?Dik.
Chtel jsem se zeptat, nevite jak nastavit puvodni velikost pismo v zakladni nabidce nahore?(Soubor, Editovat...)
Ve winech to je tusim Tahoma 11, ale v Opere 8.5 se da sice nastavit pismo, ale vyber velikosti je presne dany, 10,12,13... 10 je moc male, 12 je zase hodne velke, chtelo by to tu 11. diky
http://snapshot.opera.com/windows/o90p2_8212.exe
Druhá preview verze Opery 9 bude obsahovat widgets a klienta bittorrent
Zítra by měla vyjít druhá "preview" verze prohlížeče Opera 9. Jednou z nejviditelnějších novinek, která se v prohlížeči Opera poprvé objeví, má být podpora tzv. widgets. Jsou to drobné programy, napsané obvykle pomocí JavaScriptu a dalších "webových" technologií a které v malém okně prohlížeče či přímo na ploše zobrazují rozličné informace, které si stahují z Internetu. Jedná se o stejný koncept, který znají uživatelé počítačů Apple v podobě Dashboard nebo například Yahoo Widgets.
Pro zpopularizování widgets mezi uživateli Opery připraví programátoři zhruba 10 hotových prográmků (například hodiny) a samozřejmě bude k dispozici i podrobný návod, jak si vytvořit vlastní widget, pokud znáte JavaScript, CSS a HTML. Dá se tak předpokládat, že množství dostupných widgets bude velmi rychle narůstat.
Další z novinek bude podpora stahování prostřednictvím sítě bittorrent. Přímo ve správci stahování tak budete moci stahovat nejen všechny běžné soubory jako dosud, ale rovněž přes bittorrent. Součástí prohlížeče bude i podpora oficiálního vyhledávače BitTorrent.com.
Zdroj: ZDNet
Takze som nainstaloval tu novu verziu Opery. Paci sa mi ze AdBlock uz je konecne priamo v Opere bez nutnosti pouzivat externe aplikacie, prip.editovat filter.ini rucne. Dalsou novinkou je nahlad na stranku v tabe, ktory nie je aktivny. Rychlost vykreslovania stranok sa mi zda o nieco mensia ale inak zatial spokojnost. Ak bude Opera takto napredovat aj dalej, mame sa naco tesit. :p
Trochu sem skousel různý prohlížeče, nejdřív Mozzilu sprvnu se mi líbyla ale pak sme zjistil, že je děsná snad vývoj skončil či co.
Potom sem skusil Operu a zjistil sem, že je to mazec prohlížeš s mega množstvím nastevení vzhledu, příspůsobní pro každyho uživatele. Celkem vymakany gesta myší i když mi ještě dělaj dost problémy abych ten přesnej pohyb udelal. Akorát mi tu chybý s FF , který sem používal do ted celkem dlouho vymakaný pluginy na webu, aktualizace a par dalších veci.
Dnes sem naintaloval 9.0b2 , vyskoušel sem podporu torrentů imho je to nepoužitelny :) ale snaha se počítá. Widgets sem teda nepochopil, ale skusim.
Už na ní jedu a jsem naprosto spokojen. Ty změny oproti TP1 jsou opravdu dost dobrý a je jich dost. Hlavně sa mi páča AdBlock :D
něco takovýho mělo být, ale nakonec se to jenom přejmenovalo a vývoj dál pokračuje > http://www.mozilla.org/projects/seamonkey/Citace:
Původně odeslal aless
Já taky nahodil O9TP2... mimo občasnýho špatnýho vykreslení phpBB fóra (f5 to spraví) nemám žádný problémy a už to (narozdíl od TP1) nedělá tu roztomilost se 100% zatížením CPU...
a z těch rozšíření mám nainstalovanou jenom kalkulačku.. zatím. :)
Jo ten SeaMonkey sem skoušel ale jen sem to zapnul videl sem ten hnusnej obrazek toho lodníko kola nebo co to je tak sem to vypnul, no možná se zachovalo nastevení od Mozzily.. nevim.
Mám dotaz nevíte jak se nastavuje Opera jako výchozí webový prohlížec ? ja to nikde nanašel a když s nakyho programu kliknu tak se mi otevře to hnusný Seamonkey.
edit: tak sem na to přišel asi sem byl předti slepej, že sem si toho nevsim.