na me desce od epox+adata 500 sem se dostal na 9*263 stable!!
normal jedu 10*230
Printable View
na me desce od epox+adata 500 sem se dostal na 9*263 stable!!
normal jedu 10*230
Tak mám doma novej Epox a opět jsem si s tím dost užil. Přeflashoval jsem na nejnovější BIOS, který asi udělal někde chybu při zápisu do CMOS skrze Magic Flash, takže jsem nemohl komp vůbec rozeběhnout, jelikož mi to neustále házelo Checksum error, naštěstí jsem asi na podesáté znovu nainstaloval wokna a stáhnul původní 0505 a přes floppy naflashoval. Teď už to zase lítá v pohodě, ten novej BIOS mi zatím předvedl dost problémů, ale způsobených asi špatným flashem, zkusím to možná později, ale teďka na to nemám náladu. ;D Zlatej Abit s FlashMenu, tady se dá jedině přes MagicFlash flashovat z netu a né souboru jako to je jinde jednou z dalších možností. No Epox tedy žádná sláva, čekal bych všechno trošku lépe propracované, je to všechno tak napolofunkční.
Ovšem co mě udivuje nejvíc, komp se mi sám od sebe vypne, jakoby z něj někdo vyrval šňůru a třeba jenom při poslouchání MediaPlayeru?
Nevíte někdo, co by to mohlo způsobovat???
tak to je divne,to se me jeste nestalo s epoxem:(Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Tak to je síla, procák absolutně odmítá jet v CL2 při nějakém rozumnějším časování 1T je absolutně nemyslitelný, komp to shazuje během minuty, to sux. A to tam mám jenom 1 Dimm s OCZkama Performance jedoucích na DDR400
me se to stalo uz 2x, rek bych, ze epox je na to expert :)Citace:
Původně odeslal mr_sheen
Kuwa, mám toho dost, novej BIOS a undervolting na 1.3V !!! to mě vážně už sere, nechápu, jak můžou udělat takovou "podporu" a Epox se tváří, že o tom nic neví, na jiných fórech se to probírá neustále. Nepomohlo ani vyndání baterky, kabelu, což by mělo fungovat (né u všech). :evil:
Jak si to tady ctu tak jeste muzu byt rad, ze mi ta MSI + A-DATA zatuhava na 236 fsb :oops:
no ja mam epox a fsb 260 a sem vysmatyCitace:
Původně odeslal FatalDooM
Začínám spíš přemýšlet o tom, jestli opravdu už nezáleží na individuálním CPU, protože více lidí tu má podobné, ne-li stejné, sestavy a někomu to jede, někomu to dělá neuvěřitelnej cirkus. Flashnul jsem opět z5 na BIOS 0505, jelikož s tím novým to nebylo moc funkční. Mám sto chutí vzít tu desku z kompu a vyhodit jí z vokna. :evil:
pokud se pocitac z niceho nic proste resetuje nebo vypne,je problem 100% v pametich,zkousel jsi memtest86? Zkus ten novej 1.26,a pak uvidis,jinak to vypada na neco jinyho nez desku,tipuju pameti,zdroj.
Zdroj to bude dost těžko, stejnej cirkus to dělalo s Fortronem a mám tam teďka Enermaxe!!! Paměti už jsou tam 3. jiný a bordel furt. Spíš mě napadá, že je nějak pojebaný CPU, už fakt nevim. A to mám už i 2. Epoxe a problémy pořád stejný.Citace:
Původně odeslal OBR
Tyhle nahly resety me na RDA3+ delaly RAMky Kigstony,ktery spolu nejely v dualu.Mas sice single,ale jak rika OBR,fakt skus Memtest.
Tento týden mi mají přijít Mushkiny, takže uvidím, co to bude dělat. GM my to vždy projelo bez chyby, takže problém bude asi někde jinde.Citace:
Původně odeslal nex
gold memory neni to same co memtest - alespon u me, pokud tam tech chyb neni moc tak gm nenajde narozdil od memtestu nic :( ale pokud si vyzkousel uz radu pameti, tak je nepravdepodobne, ze by vsechny byly spatne :(
muzes vyzkouset 100 pameti ale pokud je vsechny budes mit blbe nacasovany a hlavne malo napajeny tak budes mit chyby,mam overeny ze na nekterych deskach musis dat pametem 2.65 -2.7 i na default i kdyz je na nich napsano 2.6V,a memtest je mimochodem uplne prvni vec kterou poustim jeste pred instalaci Win a cehokoliv,pokud projde memtest alespon 5x OK,tak pak se teprve poustim do instalace Win.
Bohuzel neni zcela spolehlivy. Na jedny desce s dvema ruznyma pametma prosel, ale poc blbnul. Pomohlo vymenit pamet.asi si udelam bootovaci CD s linuxem a primem 95, ten uz je hodne spolehlivy a dokonce objevi chybu vetsinou driv, nez memtest. Akorat je porteba v tom Pime95 nastavit aktualni velikost pameti.
Citace:
Původně odeslal OBR
Ja mam zasa problem :? hmm problem :? ide to vsetko na 2300MHz ale blbne :arrow: npr: problem s istalaciov programov (nainstalujes a ako keby si nic neinstaloval) ked znizim FSB a idem na 2100MHZ tak to instaluje v pohode :?
to je uplne zakladni porucha pri chybach v pameti.Citace:
Původně odeslal cluzoe
OBR to je uplne zakladni porucha pri chybach v pameti
Moje Adata to ako nezvladaju ??? porad :?:
otestuj a pak uvidis jinak to nepoznas.Stahni si verzi memtest 1.26 ta uz umi A64.
PS. Jak muzete pretaktovavat a mit stabilni system kdyz to netestujete sakra,to je jak z navodu v casopisu "Pocitac pro kazdeho".
mam ho skusim dam vediet dik :-)Citace:
Původně odeslal OBR
Zkus ten prime 95, nejlepe verzi 22.12.1, je spolehlivejsi nez memtest, to je jen pro zakladni test pameti..
Citace:
Původně odeslal cluzoe
nejdrive memtest,pokud ten projde tak mas nadeji ze jsou pameti OK a pak teprve Prime.Jeste se mi nestalo ze by memtest nahlasil pameti OK a pak byla chyba v nich,jenom na PIV se zapnutym PAT,to je ale jina ves.
Tak já tomu Epoxu už vážně vůbec nerozumím. Po xx flashování BIOSu se mi prostě nevypíná počítač. Jenom to hodí na monťáku Power Off sequ. in 5 sec. což je vpořádku, ale pak místo toho, aby se všechno vypnulo, jede to dál a nemůžu to vypnout ani switchem na skříni.
Horší je, že to dělá i v BIOSu, už jsem ho znovu flashoval xxx-krát, vyndaval baterku, clea CMOS, ale pořád je tu ten problém. Jediná cesta jak to vypnout je vzadu na switchi ve zdroji.
Stalo se někdy někomu něco podobnýho?
mel jsem stejnej problem na desce ASUS a XP,problem byl v CPU,ale to nebude tvuj pripad,mas to zaklety.
Já už vážně nevím, co s tím je. Nejdřív paměti, pak deska, který píská cívka --) výměna. Paměti to plive tak nějak furt. 2. deska a pro změnu novej problém.Citace:
Původně odeslal OBR
nechapu co stim mate :D ja mam epox +adata 500 a jedu si 10*230
ale jel sem v poho i 9*260,mate kupovat u kvalitniho projedce :DDDDD ;D
Ted si me nasr*l, ma to ode me, stejne jako ty :evil: ;DCitace:
Původně odeslal mr_sheen
Posli to, jak jsme se domlouvali, jeste pripadne vymenim CPUCitace:
Původně odeslal BeachKEN
OK, rovnou to můžeš případně prubnout s těma Mushkinama, který by jsi teďka posílal, prípadně ještě zkusit i ty A-Data jestli se ti tam ještě někde povalujou. :-)Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
No, takže mi dneska bylo sděleno Radimem, že moje CPU je v pr.... Proto ten zmetek tak hrozně stávkoval. :evil: Kuwa, to se musí stát zrovna mně. :evil:
no tak to mas smulu!! tak to musis vsechno spatne co si napsal o ADATA smazat ;DCitace:
Původně odeslal BeachKEN
Upřímnou soustros...kamos ma tekdle na polici uz asi 3 cpu...Citace:
Původně odeslal BeachKEN
boze ja snad nove pc kupim u Radima , to je servis :-)Citace:
ja som som nikdy nepoznal nic ine len ze kupit a potom riesit problemy sam ,a az potm posialat naisto zle komponenty an reklamaciu. ach jo.
Inak pozeram A64 ma fakt velmi dobry vykon , cize dalsia zastavka bude a64.
S pozdravom.
Abych byl uplne presny. CPU je OK, ale spatny kousek. Primestable je az na 2250 pri 1,8V real!!!!! Na def je primestable. Jinak zajímavost. Deska mírně undervoltuje ( -0,05 ) s Aopen, Forton. Ale po zapojení Ultrapower 460W dává stab napětí, v zátěži o 0,05 více !!!!!. Tak kde je ten problem ?Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Ja mám úplně opačné zkušenosti,když memtest nenašel nic GM ano a když nenašel nic GM tak memtest taky.Citace:
Původně odeslal xbungie
ja mam stable pri 1.6,ale skace to taky az do cca 1.65,jedu stable na 10*230Citace:
A na 1.55/1.575 ti to stable nejede ??? Me teda jo...Citace:
Původně odeslal mr_sheen
ne na 1.55 ne:( mas asi stesti na cpuCitace:
Původně odeslal d00mgiv3r
Konecne to uz ide na 2400MHz prime ;D zatial max na 2450MHz 8-)
na 1,522V
skusim co to da ;D dufam ze pojde az na 2500MHz a viac :oops: ;D
na k8t800 nejde zalockovat AGP, to grafarna zvlada takovy takty (tech 240MHz odpovida 80MHz AGP)?
co to tam zvlada neviem ale ideto v pohode 8-)Citace:
Původně odeslal caarney
Spis bych se bal o PCI nez o AGP ... bezne to konci na cca 235 fsb K8T800 nema taky PCI lock , ne ?? Nebo jen AGP ? Protoze pak by si mohl prit velmi jednoduse o data na HDD :oops:Citace:
Původně odeslal cluzoe
Jo jeste neco k nekonecnetu tematu A-DATA vs MSI :
Ted jsem zkusil oficialni bios 1.40 a nijak to nepomohlo :-( Zda se mi ze mam jen mensi odber a trosku nizsi teplotu procaku, ale mozna se mi to jen zda.... ale zalozni zdroj APC mi hlasi bez zateze min. 107W a predtim 114W ... pri zatezi to lita kolem 195W (cely komp bez monitoru). Jako odchylka to neni je to mereno dlouhodobe !
Jinak fakt nevim co s tema A-DATAma mel jsem bios 1.10, 1.30, 1.40 a nepomohlo to vubec ani naznak zlepseni pres 235 fsb to ani ted nenajede do biosu :-( :-(
mne to ties neslo treba sa pohrat s nastavenim :arrow: biosu :!:Citace:
PCI lock myslim maCitace:
Citace:
Jinak fakt nevim co s tema A-DATAma mel jsem bios 1.10, 1.30, 1.40 a nepomohlo to vubec ani naznak zlepseni pres 235 fsb to ani ted nenajede do biosu :-( :-(
hmm, mohl by si byt trosku konkretnejsi ?? Co si nastavil, ze ti to pak jelo? No ja zkousel snad vsechno... sem se docetl, ze komusi blbly A-DATA pri CL3 a pri CL2,5 to jelo ok ale to jsem taky zkusil a taky to nepomohlo .... otazkou je jetly taky pri 235 fsb zvladne CL2,5 :oops:Citace:
mne to ties neslo treba sa pohrat s nastavenim :arrow: biosu :!:
Nema.Citace:
Původně odeslal caarney
no pozrem nato ale viem ze som znizoval ...agp... 800 na 600 a ide to v poho... 8-) a prestala blbnut aj FX 5700vka :oCitace:
Njn ono to v pohode de na prime stable...a ostatni programi...to me de taky...ale kdyz chci pusitit doom III tak to jaksi ta frekvence AGP nezvladne..zkus toCitace:
Původně odeslal cluzoe
A ze mas Vcore 1.525 to je naky divny ne?
Hmm divne ??? 1,525v normal medzi1,5v a 1,55v nie :-)Citace:
alebo to ze iba 1,525v DOOM III nemam ale
FAR CRY ide v poho zatia mastim iba Desert Combat ;D a ide ties fajn je to podla mna lepsie ako na 2300MHz asi tak ;D
Citace:
hmm, mohl by si byt trosku konkretnejsi ?? Co si nastavil, ze ti to pak jelo? No ja zkousel snad vsechno... sem se docetl, ze komusi blbly A-DATA pri CL3 a pri CL2,5 to jelo ok ale to jsem taky zkusil a taky to nepomohlo .... otazkou je jetly taky pri 235 fsb zvladne CL2,5 :oops:
ehm tak ted fakt nevim co mas na mysly :o :?: U AGP z 800 na 600 ? Jak se ta polozka jmenuje ja tam nic takoveho asi nemam :?Citace:
no pozrem nato ale viem ze som znizoval ...agp... 800 na 600 a ide to v poho... 8-) a prestala blbnut aj FX 5700vka :o
mas urcite ale pozriem sa az vecer potom ti to presne nadiktujem OK :idea: je to tam kde sa nastavuju pamete :-)Citace:
No Cluzoe má asi na mysli frekvenciu HyperTransportu - HT.Ak je nastavená na 800 tak sa vychádza vlastne z frekvencie 200 MHz a násobič HT je nastavený na X4.V prípade 600 je násobič nastavený na X3. t.j. ked má FSB 240 tak HT pri násobiči ide 240 X 3 = 720 MHz, v prípade 240 X 4 = 960 MHz to už nemusí byť stabilné aj ked teoreticky by to malo chodiť až do 1 GHz ....
Nooo mozne to je ;D presnejsie dam vediet vecer :!:Citace:
Původně odeslal duri
Cluzoe ak teda ideš 240 * 10 a synchro t.j. pamate mas nastavene na DDR400 a kedze tento VIA chipset nema AGP/PCI lock tak ti PCI bezi na 40 MHz a to máš bohovské štastie, že ti idú HDDčka.V každom prípade si myslím, že keby si tam náhodou chcel použiť SATA HDD tak si ani neškrtneš. Tam už je niekedy problém aj pri 35 MHz PCI.V každom prípade ale dosť riskuješ stratu dát na HDDčkach.Nikto nieje prorokom, može ti to takto vydržať aj 5 rokov :-) , ale može ti to aj tak klaknúť, že nebudeš chápať.Je len otázne, aké tam máš data a či sú dôležité.Pokial nie, tak sa nič nedeje.Mne sa stal velmi podobný prípad už dávnejšie ??? , ale vtedy si to odniesol SB Live 5.1 a údaje na HDčku ... ešte že pravidelne zálohujem ... A šlapalo mi to takto asi 2 týždne (PCI 40 MHz) a potom zrazu PRÁSK, a bol som jasný .. Len ti prajem aby sa ti toto neprihodilo :wink:
mas pravdu sata disk to dalo do smutku hned :? ale slape to v pohode aj na 10x245 a max na 10x250 zatial :oops:Citace:
Původně odeslal duri
no dufam ze to pojde dost dlho to jest aspon rok potom menim hardware ;D
No máš tooopry procák.Moj nejde primestable viac ako 2280, ale myslím si, že aj tak je to slušné.Z druhej strany je zaujímavá tá teplota procáku.Kedže napätia máš zvýšené len minimálne, čo je dobre, aj tak sa mi zdá tá teplota neuveritelne nízka. Ja mám tiež len box chladič, napätie až 1.65 V, a pri full loade mám asi 53-54 C.Ked zapnem prídavné ofukovanie tak to klesne asi na 49 C čo je v pohode.Ale však načo je Cool and Quiet, no nie ?? Pri internetení a kancel. aplikáciách sa procák pekne podtaktuje a je studený jak psí čumák ... Hry hrávam len sporadicky, ale aj to je v pohode.Procák si kupoval v Ageme ?? alebo kde ?? Inak kamoš má Arctic Cooling Silencer 64 Ultra a je v chladení o niečo lepší ako BOX.
Jasne v Ageme a napätie mu dnes este znizim ma zbytocne vela ;DCitace:
Původně odeslal duri
No ale je mam na procaku Sunbeam z Agemu tu vzduchovu ruru vyvedenu dopredu nad DVDromkov takze taha stale studeny vzduch :idea: hned to ma o par stupnov menej ;D
Neviem ci sa mylim, alebo nie, ak ano, opravte ma. Ale myslim ze pri A64 ide pamat vzdy asynchro - pretoze ramka je pripojena k cpu, musela by ist na 2ghz aby isla synchro. Inac je to skoro jedno. Samozrejma je lepsie mat vykonnejsie ramky, ale v com je rozdiel, ak nastavite ram na 166 a taktovanim fsb na 241 dosiahnete takt ram 200mhz, tak to je podla mna to iste ako keby ste mali procak s vyssou freq. bez taktovania a nastavili mu ram na 200mhz. Tu ide podla mna len o urcenie frekvencie pamate a ziadne synchro asynchro s fsb, ved to je uplne jedno, procesor ma priame pripojenie na ram a s chipsetom komunikuje cez HT. Fsb je v podstate iba akasi premenna pre chipset z ktorej sa vypocitavaju ostatne frekvencie.
Je to tak ako hovoris... frekvencia RAM = frekvencia CPU / "vhodny" celociselny delitel. Uz som to tu opakoval viackrat. Hovorit o synchro/asynchro je v pripade A64 minimalne "divne"...
jj uz vim co myslite ja tam mam prave hodnoty 1x 2x 3x 4x ... samo sebou ze jsem to zkousel ale 3x nepomohlo, ale s tim poslednim biosem jsem to mozna nezkousel takze to jeste testnu :!: Snad se to uz povede...Citace:
Původně odeslal cluzoe
to je mysleno jako ze kdys taktis cpu a mas synchro a asynchro ram/cpuCitace:
Původně odeslal sisi
tak je to jedno?vykon ten sami?nebo jak je to mysleno?
dik
jj s tou stratou dat je to pravda...sice se mě smazala jen část win tagze sem to hned opravil cdčkem ale celkem jsem se lek...mě bohatě zatim stačí těch 2300Mhz...muzu jet i na tech 2350 ale proc bych to kurvil...Citace:
Původně odeslal duri
JJ, taky se muzu pripojit. 2 dny po instalaci woken jsem zkousel taktit co to da a tweakovat kompl na max vykon a wokna to nerozchodily. Reinstall a 1 vecer v haji :/
joseppe přešel z 3,6P4 na 3500+ A64+ AMD ted to zrovna staví.. tak mu řeknu at sem kopne výsledky. :)
No mam to tu vcera nesla siet :evil:
Takze az dnes je to presne TOTO:
:arrow: LDT to AGP Lokar Frekvency :!: som dal z 800MHz na 600MHz
nooo zatial to ide ;D
a znizil som mu napätie na 1,5v ale ide v pohode aj na 1,45v 8-) pri 2350MHz :-)
zkusim to taky...Citace:
Původně odeslal cluzoe
siel som na 235*9 stabilne. zvysil som to na 240 a comp pri restarte vypisal ze ide v safe mode, mam resetnut OC nastavenia...co to znamena? Co mam spravit aby to slo na tych 240? Dal som viac V procaku ale vypisal to iste..
uz sa nemusite "trapit", staci znizit HT a ide to. DNeska to snad dotiahnem na 250fsb:)
no ako skusal si TO ???Citace:
Jj zkousel...zadná změna...a teda nevim jakej muze mít význam kdyz hodís HT z 800 na 600Citace:
Původně odeslal cluzoe
Neviem ako je to zariadene v BIOSe na tych vasich doskach, ale predpokladam, ze toto nastavenie meni HT nasobic zo 4x na 3x. Teda pri default base frekvencii to znamena naozaj prechod z 800MHz na 600MHz HT. Ale pri OC je to o niecom uplne inom...
Neviem naco je ht a co to znamena ale viem ze ked si zmenis ht zo 4 na 3, znizi sa priepustnost pamate a zvysia sa moznosti manipulacie s fsb(velmi)
HyperTransport zabezpecuje komunikaciu CPU s okolim (dalsie CPUs, chipset, atd...), zmena nasobica by nemala nijako ovplyvnit priepustnost pamati. Su to nezavisle veliciny...
nomam novu dosku s nforce3 a som s toho magor ako to mam...
AGP PCI lock ako to ponastavovat ??? :oops: ???
Ted nechapu co chces nastavovat... proste je tam AGP/PCI lock ...nic nastavovat nemusis ! Proste tam je :wink:Citace:
Původně odeslal cluzoe
Jj to mas pravduCitace:
Původně odeslal sisi
Kdyz ja zemenim násbíč HT tak je sice pravda že je stabilata OC celkem větší ale třeba se mě hned sekne FarCry...prote pokud pustim při 2400Mhz nákou náročnou aplikaci tak pomuze pouze pán "press restart"
No podle me zalezi na tom jak je ten HT stabilni ... cim mas vetsi fsb tak mas vetsi i HT ... Sandra mi ukazuje pri 235 fsb = 2x 940 (1880 MHz data rate) ... no a je to staveny na 800 MHz takze pri vyssich fsb to chce snizit na 3x ... zalezi kolik to komu vydrzi !! Me to jede na 940 v pohode :DCitace:
Tos mě rek teda novinu ze se HTčko zvedá :D mě to jede taky při 940 v pohode....Citace:
Ja jen konstatoval... ja jen chtel rict ze mi na 940 fici np :wink:Citace:
Tos mě rek teda novinu ze se HTčko zvedá :D mě to jede taky při 940 v pohode....
Jinak mel jsem zajimavy problem na MSI NF3 + A-DATA http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=65838 MSIcko ukazovalo v biosu naprosto spatne hodnoty !!! Takze bacha na to !!! 2,85V odpovidalo tak asi 2,5V a 2,5V odpovida prozmenu 2,8 V :lol:
Jo existuje nejaky program, ktery bi zjistil kolik poustim do pameti...protoze biosu verit nemuzu !!! A nerad bych to treba cele odpalil :evil:
ne neni to locnukte ako ti chlapci povedali. AGP clock nastav na 67 a potom je to locknute. Spread Spectrum daj disabled. Pamat nastav podla toho aku nadupanu pamat mas...a mozes zacat OC.Citace:
Původně odeslal cluzoe
fataldoom: ako zistim, ze na kolko mi ide ten HT? mam to teraz nastavene na 3 a fsb 245. Znizuje to nejak moc vykon. akurat hram Far Cry a ziadny sek som nezbadal:)
jednuduse jak uz jsem psal 3x fsb tzv. u tebe 3x245=735 MHzCitace:
fataldoom: ako zistim, ze na kolko mi ide ten HT? mam to teraz nastavene na 3 a fsb 245. Znizuje to nejak moc vykon. akurat hram Far Cry a ziadny sek som nezbadal:)
No no HT ma nosobic 1x 2x 3x 4x a násobý se s FSB...tagze pokud máš těd 3x245 tak máš HT na 735Mhz(standart je 800Mhz)Citace:
Původně odeslal alzheimer
Taaakze idem v pohode na 2520MHz ;D
HT je na 800MHz a je to prie stable ;D
Ten procak zere iba 1,46v real 8-) tak sa vobec nehreje :eek: Far Cry ho zohreje iba na 52c s BOXom ;D
AGP mam na 66
Za kolik jsi brat tu desku?Citace:
Původně odeslal cluzoe
Neni to konkrétně tadle?
http://eshop.bscom.cz/DetailPage.asp?DPG=46104
Je to ona no v Ageme stoji okolo 4300,-Sk neviem presne :oops:
je to ona. u nas stoji asi 3900 sk bez DPH. mozem odporucit:)Citace:
Zas trocha viac 2550MHz ale musel som pridat na 1,55v bios a real na mojej doske je 1,52v pri 100% zataze teplota supla o dva stupne :o
Ako tak sledujem tvoje frekvencie dochadzam k nazoru, ze ak chcem tak NAOZAJ taktit budem musiet kupit slusnejsie pamete... :?
OMG a to uz preco? Pozri na moj sig... a da sa z toho dostat ovela viac (bez kupovania ultrarychlych pamati).Citace:
Původně odeslal ByzaX
EDIT: Aby bolo jasno, na tej Tvojej doske sa da v pohode ist napr. na 2.4GHz = 10 x 240MHz (ak to zvladne CPU), pricom pamate budu bezat na 2.4GHz / 12 = 200MHz...
http://www.ocworkbench.com/ocwbcgi/u...=000930#000007 celkem zajimave
Zde je pěkný pokus taktování HT sběrnice. Dostal se na 283MHz, ale paměti musely jít dolů. Ve stručnosti z toho plyne zajímavý poznatek, že když paměti neběží 1:1 tak to zas tak moc výkonu neubere.
Zrejmne vubec netusis, jak to s pametma a FSB (HTT) u A64 je, doporucuju precist ten odkaz, co jsem sem postnul.
Citace:
Původně odeslal richie08
No maš to teoreticky kolem tech 3850+ ..ale co mě stačí mejch 3500+ :DCitace:
Původně odeslal cluzoe
2petrik
to by mne zajímalo v čem jsem v minule napsaném měl chybu. Rád se nechám poučit.
S cim by jako mely ty pameti bezet 1:1? S HTT? Ty o nejakem HT nemaj ani paru, nejsou propojene s CPU pres FSB, ale na integrovany pametovy radic v A64. Jediny, co maj FSB a pameti u A64 spolecnyho je to, ze frekvence pameti = CPU / (nasobic HTT + pametovy delic). Vice zde: http://www.ocworkbench.com/ocwbcgi/u...28;t=000930;p=
Když už se tu oháníš odkazama, tak alespoň nějakýkama, kde se alespoň nemusíme registrovat, abychom si to mohli projít. :wink:Citace:
Původně odeslal Petrik
2PETRIK
Nevim co ti na tom cizim foru nabulikovali, že se ted citiš jako největší expert na A64. Nyní mi dovol abych ti objasnil co to podle mne znamená 1:1.
Na základní desce je oscilátor generující základní frekvenci 200MHz (a na příání i víc že?)= FSB. Od té se násobitelem určuje frekvence CPU, jiným zase HT a ještě jiným frekvence RAM. To, že paměti komunikují přímo s CPU ještě neznamená, že nemají nic společného s FSB!!!
Tedy když někdo řekne že mu paměti běhají 1:1 tak to znamená, že FSB=frekvence pamětí.
Pokud to jsem ze sebe vymáčkl je pitomost, nechť mne někdo opraví.
No ja jsem tvuj puvodni post pochopil tak, ze tim 1:1 jsi myslel synchronni beh pameti s FSB a ze kdyz to bezi nesynchronne, ze by to jako melo byt pomalejsi a ze se jako divis, ze neni. To to je jasny, ze neni, protoze pamet proste o nejake FSB nevi a je ji ukradena, ji zajima jen jeji vlastni frekvence a to je vse, jestli HTT bezi, nebo nebezi, nema na pametovou propustonost vybec zadny vliv. Samozrejmne ze frekvence pameti se odviji od frekvence (nasobice) FSB tim vzoreckem, ale to je vpodstate vedlejsi. Expertem na A64 se necitim a nemusis hned utocit, ja te jen upozornil, ze cos napsal, byla kravina, protoze FSB nema s pametovou propustnosti nic spolecneho, pokud nejak docilim, aby pameti bezeli na dane frekvenci.
Pro ostatni stejne neznale, jako jsem byl ja, nez jsem si to precetl. Asi to tu uz zaznelo, ale opakovani je matka moudrosti :-))
I think Memory Frequency and HT Frequency (HTT/FSB x LDT)are key factors or limitation rather than CPU Frequency (HTT/FSB x CPU Multiplier)in Overclocking AMD64 as follows:
Memory Freq = CPU Freq /(Multiplier + Divider)
1)Divider(Memory Frequency): 200Mhz=0, 166Mhz=2, 133Mhz=5, 100Mhz=10
2)HT Frequency(HTT/FSB x LDT) LDT: 1x--4x(Skt754), 5x(Skt939)
Max 800Mhz for Skt754 and 1000Mhz for Skt939 in theory-- although overclockable in some extent-- actually they must be overclockable for better OC.
3)Once maxed out Memory Frequency & HT Ferquency are determined-- say overclocking using CPU default setting, plug into the above formula and try changing other variables--i.e. HTT/FSB & Divider
Citace:
Původně odeslal richie08
Takže ještě jednou a naposled pro nechápavého PetrikaAle ono to je pomalejší!!! A divil jsem se tomu, že citace:" to zas tak moc výkonu neubere". Prostě cpát peníze do rychlých a drahých pamětí jenom proto, aby mi běžely 1:1 a získal tak docela málo výkonu navíc.Citace:
Původně odeslal petrik
Ten vzorec se mi nějak nezdá. Když vezmu FX55, který běhá s násobiletelem 13, a chci aby paměti běželi na 100MHz: fRAM=2600/(13+10)=2600/23=113MHz a to není 100MHz! Ten vzorec totiž platí jenom pro násobitel 10 čili 2GHz CPU. Že by každý procesor s jiným násobitelem měl jiný vzorec? Nebo že by každý procesor měl jinou sadu paměťových dělitelů pro každý CPU násobitel? To snad každý musí usoudit, že to je blbost a že soudruzi v NDR někde udělali chybu. To, že je něco napsáno anglicky ještě neznamená, že to je pravda nesmírná. Je to jenom jiný jazyk v němž píší také takoví neználci jako je Petrik.Citace:
Původně odeslal petrik
Frekvence pamětí se podle mne neurčuje přes CPU. To by totiž znamenalo abych dostal frekv. pamětí, že musím FSB vynásobit CPU násobitelem, následně jím hned vydělit a až nakonec násobitel pamětí. Podle mne je to příliš složité.