hmm, s toho sa da odvodit, ze Pioneer DVR-109 bude este lepsi... :arrow: :idea: a teda sa oplati este tak mesiac dva pockat ... :wink:Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Printable View
hmm, s toho sa da odvodit, ze Pioneer DVR-109 bude este lepsi... :arrow: :idea: a teda sa oplati este tak mesiac dva pockat ... :wink:Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Klidne si ho muzes koupit hned, uz se prodava ...Citace:
Původně odeslal Marcelino
PRODAVAT SE PRODAVA, ALE NIKDE HO FYZICKY NEMAJU :evil:Citace:
Původně odeslal PetrT
Z toho se dá odvodit, že 108čka je výborná vypalovačka, ale o 109 nevím ani ťuk, kromě specifikace a rozhodně bych nekupoval zajíce v pytli jenom proto, že se předchozí model povedl. :-)Citace:
Tak tak, aby to nedopadlo jak s LG, která je od špičkového modelu 4120 horší a horší...
no ale 108 uz bol x-ty model v rade co "se povedl" :idea: , tak je urcita "nadej" ze to bude lepsie nez spomenuty Liteon a spol... :?Citace:
Původně odeslal .Voivod.
...ale samozrejme pokial nebudu nejake referencie, tak ani ja ju nekupim... 8-)
No 108 je velmi vydarena a 109 bude este vydarenejsia. Ja som teraz kupil 108 a nenadavam. Oproti 4163 co som mal doteraz a 4160 pred nou je to bomba. Lg bol totalny zmrd.Citace:
mno nevim na cdfreaks z te 109 nejak dvakrat nadseni nejsou...
Potřeboval bych poradit. Příští týden nesu svou LG 4120b na reklamaci, jelikož mi nějak mizerně vypaluje konce médií. Pokud mi bude reklamace uznána, tak bych se chtěl zeptat, která výpalka by byla za tuto nejlepší.
Jsou to výpalky z alfacompu, kde budu i reklamovat, tak bych se popřípadě pokusil domluvit na výměnu za vámi zvolenou. Pokud mi ovšem nevnutí jimi zvolenou.
DVD R/RW+/- ASUS DRW-1604P
DVD R/RW+/- NEC ND-3520 DL
DVD R/RW+/- SAMSUNG H552B
DVD R/RW+/- SONY DRU-710A
DVD R/RW+/- SONY DVD DW-D22A
DVD R/RW+/- TEAC DV-W516GA D
DVD RAM,R/RW+/- LG GSA-4163B
Jinak DVD Ram nepotřebuji. Díky za rady.
Z těchto bych vybral určitě NECa, přestože zrovna kus, co jsem měl já, musel jít na výměnu, jinak bych asi zvolil OEM Pioneera (Asus, Teac)
Prosimvas nevite kde se da sehnat černou Pioneer DV-R 109 ?? Je v CR vubec uz k dostani ?
V CC http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30481Citace:
Původně odeslal m4jty
hm tam jí fakt mají skladem 0 dodací lhůta neznámá , rači si kup něco jiného třeba toho neca 3520A :-)Citace:
Původně odeslal Mothernorth
Aha já si ani nevšim. :roll:Citace:
Původně odeslal Erda
no jak tak koukam tu černou 109 nemaj nikde skladem :| mate ji nekdo vubec ?Citace:
Původně odeslal Mothernorth
www.elap.cz, maji ji skladem v Brne i v PrazeCitace:
Původně odeslal m4jty
Prosim muzete mi poradit jakou vypalovacku koupit ??? cena kolem 2000Kc, premzslim o NEC 3520A ....dik
Ber toho Neca, za ty penize nic lepsiho nekoupis a neni duvod si priplacet.Citace:
Původně odeslal hulda
Co je BookType ???? a presne kdyz je u toho NEca napsany................ - Book Type pouze u DVD+R DL( k cemu to slouzi)
A co si pockat na poradny 100% media a pak teprve obvinovat mechaniku. Chci tim jen rict ze neverim ze media 12x a 16x splnuji vsechy kvalitativni predpoklady a az budou media 24x :-) tak s nima tydle mechaniky pofrcej 16x jedna radost tot muj skromny nazorCitace:
Původně odeslal Kema
Ony copak budou 24x media ? :DCitace:
Původně odeslal M@rlboro
A myslis ze nebudou? kdyz jsem si kupoval 8x Mitsumi CD-R tak jsem taky byl presvedcen ze to je vrchol technikyCitace:
Původně odeslal Mirectec
Vzhledem k tomu, že se u DVD už nejspíš zůstane na 16x nevidím důvodu, proč by měla existovat rychlejší média.
Tady už se blížíme k fyzickým možnostem mechanik i médií (nejrychlejší CD-ROM je 56x, vypalovačka 54x, DVD-ROMky čtou a vypalovačky pálí max. 16x). Existuje sice chipset ALi, který má podporu pro 20x čtení DVD, ale skutečné nasazení této rychlosti je spíš utopie, jej, to by bylo roztržených médií, už takhle jsou otáčky při CD od 48x výš a u DVD nad 12x hodně vysoké a mimo naprosto dokonalých médií už s PC téměř pochoduje i stůl).
v CC jsem viděl, že už mají nového Liteona SOHW 1672S...měl by být dost odlišný od předchozích modelů...máte někdo nějaké zkušenosti?
Na CD-R je recenze (ale ber v potaz, že Zero sám přiznal, že LiteOny má rád - k jiné mechanice by byl kritičtější). Skutečnost tak růžová není (čemuž napovídá nevyrovnanost mechaniky).Citace:
Původně odeslal Likedi
Za sebe mohu říci jen to, že naposledy jsem nerozmluvil 1653, dál už si lidi dali říct.
No nevim,to se mi nezdá,ten test vypadá slušně a pochybuju že by cdr server udělil nějakýmu šitu nálepku "hit",takže to imo bude dobrá smažírna.Citace:
Původně odeslal peta303
Podstatná je moje větaCitace:
Původně odeslal Exp
Problém je v tom, že LiteOny jsou VELMI nevyrovnané - nepopírám, že existují kvalitní kusy, ale drtivá většina užiavtele, pokud je jen trochu náročnější a kupuje si mechaniku na delší dobu, neuspokojí. Nenáročnému uživateli je to jedno. Pokud jsi zvyklý měnit mechaniku co dva roky, nebo jsi prošel přes několik shitozních CD-ROM či vypalovaček, nepřijde ti to. Pokud jsi ale měl v PC něco kvalitního třeba pět let, už jaksi očekáváš od svých mechanik víc.Citace:
Původně odeslal peta303
Tak už ji mám a zatím v pohodě, teda až na to že při maximál. rychl. je jak vysavač :-( fakt strašně hlučná a taky bych řekl že by se při pálení nemusela tak pomalu rozjíždět ale to ani moc nevadí spíš ta hlučnost :?
Nevim kde beres tu jistotu, ale budiz za rok uvidime :-) stejne si ale dovolim nesouhlasit. Pokud se pletu tak me prosim nekdo opravte. V dobe 2x 4x rychlostnich mechanik CD byl nasobek skutecnym nasobkem otacek mechanik odvijeno od prehravani audia (1x) pak od urcite doby to zacli vyrobci prepocitavat dle datoveho toku tzn. ze 56x neni nasobkem dejme tomu 500ot/min x 56 to by byl vazne hukot u DVD je to zase odvijeno od prehravani filmu (1x) a jelikoz DVD poskytuje vetsi hustotu dat teoreticky by opet mohlo jit o 500ot z cehoz mi vypliva ze 12x DVD ma co se otacek tyce jeste dost velkou rezervu. Tech 500ot/min berte prosim jen jako demonstracni cislo vazne nevim kolik to je.Citace:
Původně odeslal peta303
A ted me treba sezerte, rad se poucim ;D
Nevim,mě se zdá dost sulšná ta mechanika.Nebo se ti něco v těch testech zdá jako vyloženej průšvih?Já tam našel akorát tak ne-špičkovou kvalitu zápisu DVD+- RW médií a CD médií,ale upřímně,myslim že pálit cdčka nejvyšší rychlostí je nesmysl,já pálim 16x pořád a nemam s tim problém.Takže tuhle mechaniku bych si koupil.Kdyby byla špatná,tak bych jí Zerovi hodil na hlavu ;D K tomu co očekávám od mechanik-nejsem žádnej mechanikofil,kterej by potřeboval pálit 100DVD denně,grabovat tři dny v kuse atd.,prostě mi stačí taková mechanika,která dělá to co má ve specifikacích a myslim,že tenhle lite-on je docela povedenej.Citace:
Původně odeslal peta303
Když to srovnám s tím, co máš v PC, nedivím se tvému nadšení... :-D Nemusíš dělat 100 DVD denně abys ocenil určité vlastnosti, které jsem nastínil. Ano, nepříliš náročnému uživateli stačí.Citace:
Původně odeslal Exp
52× CD točí tuším něco kolem 10000 rpm, možná i víc. :-)Citace:
Původně odeslal M@rlboro
To, o čem mluvíš u CD - tedy jinými slovy přechod od CLV čtení k CAV - proběhl někdy v době 12-16x mechanik; 16x na začátku bylo na tehdejší dobu docela dost, takže mechaniky četly třeba 6-16x CAV. U CLV postupně otáčky klesají a rychlost je konstantní, u CAV jsou otáčky stále stejné a rychlost postupně roste. Proto ty "aférky" s 16xmax - od té doby sice technika hodně pokročila, třeba 52x mechanika má konstantně otáčky na úrovni cca 24x, což v roce 1997 bylo nemyslitelné, dnes to nikomu nepřijde, i tak už je to dost rychlé. Ano, počítá se to podle datového toku - ale toho se dosahuje až na samém konci média ("max.")... Není tedy pravda, že by četla 52x od začátku - to jede (třeba) 24x a těch 52x teoreticky dosáhne s hranicí teoretické 74. minuty CD. U DVD je to tuším od 4x výše taky CAV (čtení).
Co se týče DVD, nevím přesně otáčky, ale 12x asi zhruba odpovídá 32x, 16x 40 u CD. Nejrychlejší chipset má podporu čtení DVD 20x, CD asi 56x. Nemyslím si, že se v nejbližší době taková mechanika objeví, nemluvě o životnosti. Na to je zcela jistě ještě dost času. :-) Vždyť dnes ani většina DVD-ROM nečte DVD+/-R rychleji jak 6x, některé 8x.
Co se týče např. odemčených Toshib a LiteOnů, tak ani ty nepřečtou na plnou rychlost každé médium - dokonce ani lisované nemusí číst všechny naplno (kvalitní média z kvalitních pecí už paradoxně předehnala mnohá lisovaná).
No dík za pochvalu ;D Ale upřímně,mě ty mechaniky ještě nikdy nezklamaly,takže nemam důvod si na ně stěžovat,natož je vyměnit,byly by to pro mě vyhozený peníze.Uveď mi prosimtě nějaký věci ve kterejch ten lite-on nevyhovuje,rád se poučim,časem budu taky chtít kupovat nějakou smažírnu,tak by mě zajímalo co pro tebe znamená 100% kus hw.Citace:
Původně odeslal peta303
Ale vždyť už jsem ti to napsal... Více v SZ.Citace:
Původně odeslal Exp
Dik, jinymi slovy to co jsem si myslel jen jsem nebyl schopen to spravne technicky(a technologicky) popsat :oops: takze souhlasim jen to nevysvetluje proc by treba za rok ty 24x nemohly existovat.Citace:
Původně odeslal peta303
Otáčky a kvalita optiky... Na současné mechaniky je docela dost i těch 16x, vezmi si, kolik 16x DVD-ROM je tak schopno číst aspoň většinu médií.Citace:
Původně odeslal M@rlboro
S kvalitou optiky by sice hýbat šlo, ale pokud skončí ještě někdo z významných/kvalitních hráčů, půjde rozhodně dolů a ne nahoru.
Co se týče otáček a rychlosti rotace média - docházelo by ještě častěji k roztržení médií, atd., lze pozorovat, že je trend zůstat na 48x. Jak rychle se objevily 56x CD-ROMky, tak rychle i zmizely.
Na druhou stranu je nutno podotknout, že ještě v roce 1995 kdosi tvrdil, že nebude možné vyrobit rychlejší jak 4x mechaniku, o rok později to bylo už 12x...
pár lite-onů sem už namontil, pokud můžu, vyhnu se jim :arrow: Hučí, po restartu v nich šustí, a navíc media nejdou přečíst v problémových mechanikách jako je třeba toshiba.Citace:
Původně odeslal Exp
Dřív sem gradoval Teac, plextor (cd), u DVD byly fajn starší LG a teď dávám už jen ty Nec.
somozr. zalezi na typu a kusu,mam,uz postarsi,liteonku 832s /myslim ze ma streva od sony/,a je super,sezere vsechno a vypali na vsechno/dvd i cd/,uz jsem vypalil dost dvd /hlavne verbatim/,nejvic ji chutna - ,znackove i neznackove dvd prehravace je v poho prectou,atd....ale do noveho liteona bych asi uz nesel....pripada mi to jako u cdrw - 4x teac vs novejsi teacCitace:
Původně odeslal russianblue
Gastan: máš v tom guláš :roll:
- Sony používá střeva Liteon, ne naopak
- 832S nejvíc chutnají TY
- 1653 je o třídu lepší než 832, takže to fakt není jako teac :mweheh:
- jj o tech strevech mas pravdu,ted jsem se na to na mrkl.spatne jsem to pochopil. :oops:
- jinak origos TY jsem jeste neskousel,ale par jsem vysmahl pastelovych verbatimu TY,mely v kprobe horsi vysledky oproti klasickym mcc verbatimu.tot me zjisteni.ale pokud na orig.TY narazim,rozhodne zkusim.
- co se tyka rozdilu tridy,to neznamena ze vyssi trida cte a pali kvalitneji nez nizssi...........
hlavne ted uz je to jen spotrebni zbozi,takze kus od kusu.
V tomhle případě to tak bylo myšleno a rozhodně to znamená - 1653 pálí a čte líp než 832. (aspoň co se týče mých mechanik)Citace:
Původně odeslal Gastan
Bohužel...Citace:
Původně odeslal Gastan
Někteří výrobci v tomto směru ovšem mají slušnou tradici (myslím ve výrobě "spotřebáku"). Bohužel se "spotřebáci" cenou prosadili na úkor kvalitních (skončila Yamaha a TEAC, ale ani Plextor a Toshiba už nejsou co tyto značky bývaly, aspoň že Pioneer a NEC ještě nesložil zbraně, přestože už zůstávají jen na DVD vypalovačkách).
pioner Dv R 109, nec 3520, lite-on 1673.....kterou mi doporucite,resp ktera je nejlepsi nebo sou lepsi volby pls?
jo no taky se tak nějak rozhoduju mezi těmato .. tak by mě to taky zajímalo. Je důležitý a by četla DVD RAM ?Citace:
Původně odeslal Nakata
Já bych navrhoval pořadí NEC -> Pioneer -> LG -> Plex -> Toshiba -> pak až ostatní. Pokud ale nemáte DVD-ROM, pak bych sakra zvážil její pořízení nebo příplatek na Pioneera/jeho klon.
Pokud nehodláš cíleně pracovat s DVD-RAM, nemá to pro tebe význam, nicméně čtení se někdy hodí (tohle bych ovšem řešil DVD-ROMkou a (opět) vzal NECa 3520).
Nezapomnel si na toho liteona?:-) co sem slysel par uzivatelu,max spokojenost, kvalita vypalování dvd i cd,cteni posk.cd apod.. (mozne minus hluk) :?: (+cena 1660 s dph)
No právě taky uvažuju dost nad tím Lite-On a pak nad NECem ...
Ten Lite-On na cdr.cz hodne chvali ...
No, 1653 je nejlepší pálička, jakou jsem v reálu viděl. A při pálení 8xspeedem je neuvěřitelně tichá. Je ale fakt, že nejsou všechny kusy stejné - ale to platí u všech producentů ...
Nezapomněl. Jen jsem jej přímo nejmenoval (schoval do skupiny "ostatní"). Každý výrobce má dobré a špatné kusy. Někteří mají víc dobrých (Pioneer, NEC), jiným se výrobky (často výrazně) liší kus od kusu. To je důvod, proč bych doporučil NEC nebo Pioneer - jsou vyrovnané. Na excelentní LiteOn sice můžeš taky narazit, ale velice často taky narazíš na krám, který budeš nenávidět. Pokud chceš mechaniku na delší dobu, vem Pioneer nebo NEC.Citace:
Původně odeslal Nakata
(abych předešel nedorozumnění - nedoporučuju NECy proto, že je mám, sám jsem je totiž bral teprve až po pozitivních zkušenostech a měl jsem na výběr vyjma BTC ze všeho, co je tu an trhu)
osobně se přikláním spíš k uživateli Peta303, mám doma LT1653 a Pioneera 108 a co jsem zatím porovnával stejná média, tak kvalita pálení je jednoznačně na straně pincka,
Uplne mi mluvis z duse .... :-)Citace:
Původně odeslal peta303
Ja dlouho delal toshiby (hlavne DVD-ROM) - zadna reklamovanos, ale pak se toshiba dala dohromady se Samsungem a ted je to smejd o Teac nemluve ....
Jako nejlepsi stroje povazuju taky prave Pioneer a NEC, taky se to odrazuje ve spokojenosti zakaznika ... na tretim miste je lite-on ... hlavne 1673 a legendarni 811 (a spol)
tak uvazuju o tom necu 3520B (teda na uvazovani mam asi hodinu).
skoda ze nedelaj S-ATA verzi ...
On i ten SATA Plex má "jen" převodník (tedy v případě 712SA tomu tak je).Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
Že by se to dalo samostatně sehnat se mi moc nezdá (tedy převodníky SATA-IDE jsou, ale druhou otázkou by byla funkčnot takového řešení)... Třeba to nebude takový problém.
No... :roll:
S tema Pioneerama souhlasim na 110% ;-), ale NEC??
Neni to tak davno co by mi (a ani ja nikomu) NECku nedoporucil ani za trest... ...tady se to taky da nekde najit...
To se ty NECky tak zvedly?? :o
A abych se drzel tematu tak Pioneer bude u me za par tydnu (jeste nevim kterej, ale nic jineho uz nechci ;-))! DVD palirna a mozna i DVD-ROM (s jedinou mechanikou se asi nesmirim...)... ;D
http://www.cdr.cz/#13727
http://www.cdr.cz/a/hardware/zebricek :D :D ;D :mweheh:
mno rekneme ze v linuxu je libsata ktera se chova jako scsi ... a cdrecord dycky umel lip palit na scsi mechaniky ... proti ATA(PI) interface ma dycky nejaky kecy a semtam vytuhne.Citace:
Původně odeslal peta303
Nevite prosim Vas, co za palirnu kdyz bych z ni chtel i cist? Ten Nec je prej horsi na cteni, tak nevim. Dik
jo moc zajimavej zebricek! :D Obvzlastne kdyz se po kazdem reflesh zmeni! :lol:Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
To je fakt COOL rebricek!!!Citace:
Původně odeslal Dominator
Ted jsem to zkousel a fakt to poskakuje jak chce...
Ze by (nepovedeny) aprilovy zertik?
Tak a ted sem se proklikal az k tomu zhe prvni je MSI DR16-B a tu si pobezim hned kupit :lol: .. Jinak pridam se k diskuzi cteni CD/DVD.. Co sem mel moznost porovnavat tak mel sem starickou NEC 1300A ta byla pri cteni znatelne pomalejsi nez DVD-ROM Toshiba 1712.. Od dob worku v Bohemce sem odzkousel cteni medii spousty mechanik, Lite-Ony sou jak je psano hodne nevyvazeny.. Prakticky kazda mechanika se chova uplne jinak, hlavne z hlediska hluku :? .. cteni maj lepsi nez NEC 3520A.. ty se fakt od dob co sem vlastnil 1300A nijak nevytahly :| .. Co se tyce LG tak cteni super, vypalovani sem zkousel ale neporovnavam pac LG nejak nemusim ;D.. Dalsi kapitola sama o sobe je Toshiba SD-R5372.. Cte lip nez DVD-ROM 1712 to se musi nechat.. paleni taky v poho, i kdyz hluk, no klasicka Toshiba.. Pioneera sem zadnyho nezkousel takze nemuzu porovnat. Ale z hlediska vyvazenosti a poruchovosti z toho co sem mel v prackach mi vychazi nejlip NEC, pak LG ale tu bych si nikdy nekupil :wink: .. tot trocha z praxe
No... :?Citace:
Původně odeslal rombo
Muzu souhlasit s tim ze praxe je nejlepsi radce, ale v oblasti mechanik je to dost zkreslujici... :roll:
Kazda firma ma nejaky cas dobry a nejaky cas spatny mechaniky...
Mne prosly rukama taky uz cca desitky mechanik, ale podle toho si mechaniku nekoupim... :-(
Typickym prikladem je Teac... Pred 5-ti lety (CD-RW) jsem na nej nedal dopustit a precetl/vypalil by snat i dreveny tacek, ale pred 2-ma lety bych si ho uz nekoupil... Dneska je to nekde mezi, takze nic-moc...
A podobne (i kdyz ne tak vyrazne) je to se vsema znackama...
Jen vyjimky si drzi celkem stabilni kvalitu (napr. Pioneer)... :o
;D A proto ma uz tohle tema 38 stran...!!! ;D
no ten pioneer nevim no :) 108 supr a 109 je nekdy slusny a jindy zase katastrofa. To spis Plextor :)Citace:
Původně odeslal RedRose
Ono je to tím, že TEAC měl kvalitní vlastní výrobu, nikoli však OEM, na které se obrátil když to zabalil. Melu to pořád dokola, ale kdyby neprodávala jen cena, měli bychom dnes daleko kvalitnější mechaniky (a já bych dneska nebyl rád (skoro až v dětinské euforii) že jsem sehnal novou Toshibu 1802 za cenu jiných nových mechanik).Citace:
Původně odeslal RedRose
Tak to sorry... O 109 toho zatim moc nevim, ale Pioneer i pres to patri mezi "stabilni kvalitu"... S Plextorem souhlasim!! ;DCitace:
Původně odeslal Dominator
No to je prave ono... :roll:Citace:
Původně odeslal peta303
My to vime ze Teac uz neni Teac, ale bezny uzivatel nema potuchy ze se vyrobce prestal obtezovat a uz se jen "podepise na krabici"...
A mimochodem: mam DVD-ROM Toshiba 1712 (uz pres rok) a nejradeji bych ji prohodil zavrenym oknem (kdybych mel zbytecne penize na novou mechaniku (uz brzy), tak uz jsem to udelal davno)... Takhle nejak bych popsal svuj vztah k teto mechanice/vyrobci...
Točíte se pořád kolem toho samého - u všech značek platí ve větší či menší míře, že kvalita různých modelů a případně i kusů různá je.
V posledních cca 2 letech je ale imho nejzářnějším příkladem Toshiba - nic špičkového jsem za tu dobu sice od nich neviděl, ale slušné věci ano a totální shity taky - bohužel, toho shitu bylo podstatně víc ...
Mam doma už 3 měsíce proklínanou Toshibu SD-R5372.
1. čtení super
2. výpal bez problémů (ani jeden zmetek)
3. trošku jí to trvá, než zabere šponu (teda jako než něco načte) ;D
4. prý neumí obcházet ochrany - zatím jsem nic tak chráněnýho nedělal
5. občas se musím podívat jestli jede, protože ji neslyším :lol:
ad Jan555 a Toshiba - po TEACu nejzářnější příklad úpadku kvality mechanik - když to tak vezmeme, od dob 1612 měla kvalita jejích mechanik sestupnou tendenci (1712 má menší buffer (ale je rychlá a až na výjimečné kusy špatná rozhodně není, byla to spolu s 1802 mnou nejčastěji montovaná DVD-ROM), 1802 už nepodporuje DVD-RAM a je pomalejší (pravda, je ale o něco tišší, ba obyvkle dost tichá), 1912 je Samsung a ten podle mě Toshibu zničí stejně jako W548/552 TEAC...) DVD vypalovačky jsou samostatná kapitola a Toshiba názorně ukazuje (není v tom ovšem sama), že novější model nemusí být nutně lepší než předchůdce. Ale 5372 bych tak černě neviděl, jsou sice bezesporu lepší mechaniky a 5372 jsou co kus to poměrně odlišné chování (asi jako u LiteOnu), ale zlepšují se, stejně jako se zlepšily i LG 4163. Nelámal bych ještě nad Toshibou hůl, ale nesmí si do mechanik nechat kecat Samsungem.
Současná situace sahá už do dob 24-40x mechanik (dokonce CD-ROM), kdy se přes tristní kvalitu a jen pro pár ušetřených korun prosadily mechaniky LiteOn (budiž, ten aspoň kvalitu zvýšil, ale pokud by fungoval Teac, Plextor i Toshiba na stejné úrovni jako v minulosti, nemohl bych být za tento názor později napadnut - ale stojím si za tím), BTC, Cyberdrive a (svého času a z mě nepochopitelných důvodů populární) Delta...
Dodnes vzpomínám na dobu, kdy snad všichni v mém okolí nakupovali za 1800 40ky BTC a divili se, proč dávám dva tisíce za TEAC 532EB, aby po krátkém čase a několika reklamacích raději (anebo nějakou Toshibu) koupili taky...
To, že se např. LiteOnu daří zbavit své dřívější pověsti je spíš dokladem celkového úpadku než jejich progresu.
Doufám, že to je na delší dobu můj poslední "sloh" a vrátím se k věcnosti ;-)
Pěkný výčet, jen jsi na pár nepodstatných zapomněl - třeba na Sony ;D (to, že čeho byly OEMka zas není tak podstatné - chovaly se vždycky jinak)
btw: u mě je to jednodušší - historicky nejlepší mechanika, jakou jsem měl, byla 4x CD-ROM SCSI Toshiba za cca 8K bez daně, která byla v té době jako zázrak, od té doby jsem žádný zázrak od Toshiby neviděl, ale to v tomhle srovnání nepřekvapí :wink:
Sorry za OT, závěr je stejný a jasný - prostě kvalita kolísá a Plextoru se to týká a týkalo také - některé CD-R nestály (zvlášť s ohledem na cenu) taky za moc.
jo a protoze cena vitezi, tak jasnym favoritem soucasnosti je Sony za cca 1300 s DPH :lol:
no i kdybych hleděl na cenu, tak si spíš vezmu Neca 3520 nebo LG4163, obě jen o cca 2 kila dražší než ta Sony a než Sony, tak to raději original LT a rovnou 1673
To je samozřejmé, ale masy bohužel uvažují jinak a prostě vezmou mechaniku za 1499,- ikdyby jiná hned vedle za 1501,- byla nesrovnatelně lepší.Citace:
Původně odeslal sid
40x BTC taky byly o 200 levnější než TEACy a prodalo se jich mnohonásobně (dalo by se říci že přímo řádově) víc. To, že většina lidí časem zjistí, že ta koupě rozhodně výhodná nebyla, je stejně nepoučí a šli by do té BTC znova. Tuhle historickou (BTC už díkybohu nevyrábí) poznámku uvádím proto, že stejně platí i v současnosti.
Výjimka ovšem potvrzuje pravidlo a třeba takový NEC 3520A je přes svoje nesporné kvality jedna z těch (nej)levnějších mechanik na trhu, LG 4163 taky výrazně zlevnila (prvotní velké zklamání začíná konečně pomalu odeznívat). Plextor - za medvěda si taky člověk připlatí (a i značky mají své mouchy)...
k tomuto bych chtel podotknout, ze BTC mela mimoradne povedeny model 16x a byla velice levna, zato Teac byl cenove nekde uplne jinde a kvalitativne na stejne urovni. V dobe kdy vylezla 40x BTC by tak mohlo hodne lidi svoje rozhodovani oprit o zkusenosti se starsim modelem a to by se dalo pochopit, ackoliv je pravdepodobne, ze tim hlavnim kriteriem byla ta cena.Citace:
Původně odeslal peta303
Takze s tou (ne)poucitelnosti bych v pripade BTC byl trochu opatrnejsi.
Ano, dělal do CD mimořádně povedené kružnice ;-). Ne, to není útok, ale jediné dva funkční kusy 16x BTC, se kterými jsem se kdy setkal, neuměly zastavit CD před vysunutím plotny. Je ale pravda, že to bylo v době "slavných" 40ek, osobně jsem BTC neznal do doby, než mě na ně upozornil známý když vyhrála v testu CHIPu a prohlásil o mě cosi o blbech, co neví co s penězi (tehdy jsem měl čerstvě TEAC 532EB), velmi brzy svá slova odvolal... Nic, s BTC už končím ;-)Citace:
Původně odeslal Xima
Vezměme si jednu věc - která mechanika je schopná po sedmi letech (intenzivního) provozu číst CD-RW plnou rychlostí? (třeba TEAC 532EB, 540E (ale ty toho věku ještě nedosáhly), některé novější Toshiby, ale s těmi to končí. Jiné mechaniky jsou rády, když aspoň něco a aspoň nějak čtou... Mimochodem - umí vůbec nějaký např. LiteOn číst RW rychleji jak 32x? OK, rána pod pás, ale za zamyšlení to stojí.
Jasně, člověka, co si pořizuje mechaniku na půl roku s tím, že ji prodá a koupí novou, tyhle věci zajímat nemusí.
Jakou mechaniku vybrat z hlediska hluku? Jak je na tom treba Pioneer 109?
Mam ted v pc Nec-3520, mechanika je celkove fajn, ale co ten hluk?
Zrovna si jí koupil kámoš a podle mě tichá. Normální průměr.............
No ja nevim, kazdy mame jiny predstavy o hluku(vsechno mam chlazeny na 4V), ale ta mechanika kdyz cte tak je slyset hodne a to jsem si myslel, ze Pioneer 105SZ rve nejvic, ale tohle je snad jeste horsi.Citace:
Původně odeslal Ištván
Tak uz asi taky na me prijde rada, zacinam pokukovat po NECu a to uz 3540A, bohuzel infa je zatim velmi, ale velmi malo. Nevite neco? Je na tom tak skvele jako 3520A? Jde mi hlavne o kvalitu zapisu.
Jo taky o ni uvazuju, myslim jedinej rozdil oroti 3520A je ve firmwaru jinak to je stejna mechanika. Ma akorat rychlejsi zapis na DVD-DL, stara mela na + i - 4x, tahle ma na DVD+DL 8x a na DVD-DL 6x.Citace:
Původně odeslal monsoon
No nevim, zase na nejakym zahranicnim 4u jsem cet, ze by to melo mit novou elektroniku, stejnou jako 3530, takze jinou jak 3520. Vazne nevim, asi nezbyde nez pockat na nejaky testy.Citace:
Původně odeslal Baneshee2
EDIT:
Citace:
Původně odeslal http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=19226
tak to je hezky :-) takže zase nic moc nevim.. Pioneer sice super.. ale ten model 109 se mi nějak nezdá (hlavně to čtení).. do ted se mi líbila LG GSA-4163B, ale známen s ní mám problém a podle všeho se hoodně moc liší kus od kus.
joo a BTW http://www.cdr.cz/a/hardware/zebricek je opravdu aprílovej žertík :arrow: :lol:
ano pochopil jsi to naprosto presne :D Proto jsem nakonec vybral NEC 3520A, ale taky to neni zadnej zazrak.. (nemuzu porovnavat z vlastni zkusenosti s jinou DVDRW, takze je to mozna jeste fakt docela dobre..)Citace:
Původně odeslal Tomahawk
co ji zkusit software zpomalit cteni?Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Tak mame prvni recenzi 3540A http://www.cpluse.com/Module/Show.aspx?id=1894
EDIT: Tak jsem to procet a je tam velky prd, je tam zmereno par casu, jak rychle to pali, ale to je tak vsechno, o kvalite zapisu ani carka. :roll:
EDIT: Tak zatim to vypada, ze to pali stejne dobre jako 3520A, http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=136098 :D
EDIT: Vysledku, je stale vice, ale moc uzasne to nevypada... http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=135599
Další recenze 3540A :arrow: http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=21402
no nevim no.. pokud mate kvalitni DVD-ROM, tak je to dobra volba.. ale kdo to chce i na cteni, tak nevim nevim...Citace:
Původně odeslal kores
potvrzuji problémy se čtením u těch NEC-ů
měl jsem nějaké DVD-Video kopie na mediích Princo a NEC-y před koncem skončí. např. LiteOn 1673 v pohodě a stolní přehrávače ( 2 různé ) taky
Počkej, ale pořizuješ si vypalovačku na čtení, nebo na zápis? ;-) To, že hlavní deviza NECů není ve čtení je známo...Citace:
Původně odeslal Riss
Na čtení ideálně Toshibu 1612/1712/1802, Pioneera 121, Plexe 130 nebo LiteOn 832S a vyšší...
To ako napalovacka cita,ma trapi asi tak,ako ,,napaluje DVD romka".Citace:
Původně odeslal Riss
Do mojej napalky vkladam iba ciste media a po vypaleni ho uz viac neuvidi.
Chcem palicku ale bude v compe sama, takze potrebujem aby aj dobre citala.Mozem vyberat medzi LG 4163 Nec 3520 a 3540(20ky maju len cierne takze su koli tomu drasie o 3kila) , nejaky asus,sony 22a, teac516GB ale o tychto sa moce nehovori takze asi nebudu to prave.Nejak moc nebudem palit a potrebujem aby to aj slusne citalo.Takze asi LG, ked tu piste ze NEC neni to prave na citanie???
Sou dobry na cteni, ale ne na cteni POSKRABANYCH medii. Jinak ten 3520A je dobrej i na to cteni poskrabanych, 3540 ale urcite ne. Mozna to vyresi novej firmware, ale to ti reknou ti co ji maji.Citace:
Původně odeslal Marek
zdarte, chtel bych neco co by zvladlo bez problemu palit na dvd-ram (9,4GB) a kdyby to davalo i DL tak by to bylo fajn, nemate zkusenosti do jake mechaniky jit? do ted jedu jenom na CD-RW
a jeste jedna takova mala vec: docela bych chtel aby si to vzalo ty media dvd-ram v tom plastovem obalu co vypada jak disketa, akorat vetsi.. nikde to nemuzu najit! (media se takove prodavaji vsude) SiD
edit: kdyz me tak napada tak to aby to vzalo to dvd s obalem by bylo hodne fajn.. asi to bude hodne rozhodovat...
Jedine napalovacky, ktore beru dvd-ram v krabice (a o ktorych viem), su niektore modely Panasonic. Ale ta cena je dost vysoka.
rozhodujem sa medzi NEC 3540 a LITEON ta najnovsia 1693 asi.
obidve su zatial vonku len chvilku.
co myslite.
NEC - stabilní kvalita. LiteOn - risk, který může, ale nemusí vyjít. Pokud na tom chceš pálit a ne číst, vezmi NEC, jestli na tom chceš hlavně číst, vezmi LiteOn.Citace:
Původně odeslal cLiVe
4163 neni spatna a stoji pod 1400,- takze tu bych doporucil
Já rovněž, byla-li by poptávána tazatelem (rozhodně by byla lepší než 1693). Tudíž pokládám za vhodné přidat se k doporučení LG jako druhé varianty.Citace:
Původně odeslal Xima
No tak ako som precital vecicky tu pisane NEC nevie dobre citat, a ja potrebujem napalovacku aj na citanie.
Co tak ASUS 1608P? Nejake skusenosti?
Dik!
Alebo tento LG (recenze)?
Citace:
Původně odeslal lele007
Citat nevedeli iba NECy po 3500 :arrow:
NEC 3520A je najlepsi a najspolahlivejsi NEC na citanie a 3540A je trochu horsi ale zasa cita rychlejsie DVD RW/DL ...
ASUS 1608 je vlastne PIONEER 109 a to teda ani zdaleka nie je spolahliva mechanika na citanie - s poskodenymi a nekvalitnymi mediami mava problemy :!:
A LG 4163 ? Ma sice DVD ram, ale to je jedine lebo ma menej kvalitny zapis pri vyssich rychlostiach a overspeede atd.
Ak nepotrebujes DVD RAM tak nie je ani jeden jediny dovod kupovat si LG 4163 lebo ostatne mechaniky (NEC, LiteOn, Benq, Plextor) su po vsetkych strankach lepsie :wink:
Lebo na cdr.cz pisali ze LG je dobre. Tak podla teba mam ist pre nec. dik
NEC je jednoznacne najlepsi na napalovanie - nenajdes mechaniku co ma lepsiu kvalitu zapisu - ale tiez dobre citaju poskodene disky ale na ochrany uz dobre nie su. :? - to je jedina nevyhodaCitace:
Původně odeslal lele007
Ale taky LiteOn je zasa spickovy na citanie poskodenych medii ci CD alebo DVD a hlavne na citanie ochran - ibaze LiteOn ma vysoku poruchovost lebo vyrabaju vo velkom OEM pre TEAC a SONY ale ked kupis spravny kus tak mas super mechaniku. A navyse ma vysoku podporu v programoch pre meranie kvality disku.
Taky PIONEER ale uz nie je to co byvalo, v nicom uz nevynikaju a moc dobre necitaju a ASUS je to iste ale urcite to je lepsie ako LG ...
Cize ja doporujcujem NEC 3520A(uz ale budu asi iba 3540A ale nevadi aj ta je dobra) alebo LiteOn 1693 popripade jeho OEM TEAC alebo SONY.