Do K7S5A toho herkulesa narvat urcite muzes, ja v ni chvili provozoval tu svoji 9500@9700, samozrejme pouze v rezimu AGP 4X, coz je stejne u R8500LE maximum
Printable View
Do K7S5A toho herkulesa narvat urcite muzes, ja v ni chvili provozoval tu svoji 9500@9700, samozrejme pouze v rezimu AGP 4X, coz je stejne u R8500LE maximum
Tak!
Vyndal jsem GK, zvuk a TVkartu, napajeni ze vsech drivu a hele - jede to...
Takze to deskou nejspis nebude, jak jsem psal, nestalo se to poprve a na desku to nevypadalo ani minule, ted uz jo, tak jsem napsal a zase mozna ne, cim to ??? Krom desky to muze bejt zdroj, zvuk nebo TV - Leadtek Winfast 200XP. GK to nebude - ted na ni jedu v 2. komplu...
Thomas: Sem uplne zapomnel, zes jel nejakou dobu na K7S5A :-D, bych se neptal, pac by mi to doslo, takze dik ;-)...
EDIT!: Ha, taxem blb a tu zvukovku sem si jenom myslel ze sem vytahl, ale nevytahl - jede to i sni, tudiz ZK taky ne...
Zapojim mechaniky...
EDIT2: Tak mechaniky zapojeny, jede to, sakra, musim prijit na to cim to je, napada nekoho neco ???
EDIT3: Dal jsem tam TV kartu a co myslite? Jede, zatracene kde je chyba?
Hele a proveroval si prvek mezi klavesnici a monitorem??? :D
Tak zase píšu z PC nr.1 :cry:
Řvu, páč zase naprosto nevim čim to bylo :-(
Dle mě buď GK, deska nebo zdroj
Me pomohlo vyndat CPU a zase to jelo :-)
Ja prodavam pouze 8KRA2+ a zadne problemy nemam, vubec zadne ....
Ale !!! Ted tu mam 3x 8KRAI v 1.1 s poslednim biosem a stalo se mi toto:
Dam prodesor 2500+a R9200 gigabyte pameti, disk, TV kartu, cmedii a zapnu pocitac a NIC !!! Rozbehnou se vetracky a nic ! Anic nepomaha, az na jednu vec!
Vyndam grafiku a zapnu pocitac a BIOS hejka, ze nema grafiku, ok dam grafiku a NIC !
Takze vyndam R9600Pro VIVO od Sapphire a zastrcim do AGP a pocitac jede ! Nastavim BIOS a pak si muzu delat co chci a vsechno maka !!!! I stim 9200 od gigabyte, proste vypinam a zapinam, atd .....
To same mi delaji ty zbyvajici dve desky .....
Kdyz prezenu overclock, tak jsem znovu na zacatku, ani insert nepomaha ...., ale vymenim grafiku a uz to zase frci ..... pak je to stabilni jak beton .........
U 8KRA2+ nic takoveho neexistuje ....
Teď mi přišel mail od distributora pro ČR, nejsou skladem nebudou.... :?:
2svaca: nemáš ještě nějaké? Kdyby mi nedopadla ta reklamace v CC? Diky
V patek jsem je jeste mohl mit, tak se pokusim je sehnat v pondeli, dam vedet .....
:-o jaktoze desky s kterejma se lesknou bannery epoxu nebudou achjo :( a ja nenadavam :eek: jen me to stve...
nechapu?Citace:
Původně odeslal rd2
2 svaca: Ja jsem postavil kamosoj pocitac s 8KRAI v1.1, procesor je XP1700+ a R9200 Gigabyte, BIOS z 28. 10.
Pocitac je stabilni, vsechno v pohode, ale nekdy (dost casto) po odpojeni od site nenastartuje. Zmacknu POWER, vetraky se roztocej, zadny pipnuti, cerna obrazovka, proste nic. Staci to zresetovat a uz to jede.
Jeste chci zkusit novej BIOS a pak uz nevim.
Mne se stava neco podobnyho. U me na 8KRA2+ i u kamose na 8KRAI rev. 1.1. Nabehne grafika, procik, pamet a pak to vytuhne pri zobrazovani hodnot z biosu(otacky fan, voltage a atd.....staci restart a je to. U toho kamose to musi resnout tak 3X....stane se to tak jednou za tejden az 14 dni...
tak to by me docela zajimalo, jak na te desce bude behat Original ATi9500, kterou mam objednanou... :(
Ja na 8KRA2+ provozuju Sapphire Radeon 9500np a uplna pohodicka :wink:Citace:
Původně odeslal MikeD
diky - jen se ptam pote, co se tady vyrojily mozne problemy s kompatibilitou EPoX a ATiCitace:
Původně odeslal IntEx
U 8KRA2+ jsem zadne problemy nemel, ani u 8KRA2I ... ale 8KRAI ma JINY BIOS a tam jsem problemy mel ....:-)))
Nekdo se me tu ptal na 8KRA2+, nejaky Jachym ... :-)))
MAM posledni kus... prijde mi ve stredu .... Takze jestli ho dotycny chce, je jeho ... :-))
Jinak ATi jsou v pohode, problem vidim v biosu, ale kamaradovi to bezi 100 pro. 182x11 barton a ZADNE problemy, jen kdyz resetnu CMOS, tak to nenabehne, musim vymenit grafiku .....
Zachovej klid, ja na 8KRA2+ mam Original ATI R9700 a pohoda.Citace:
Původně odeslal MikeD
Jeste takova drobnost pri bootu a nabehnuti win je na displeji FF coz je v poradku a co sem si vsim pri linuxe (redhat 8.0) se tam pekelne rychle strida 88 a 0E a linuxy jedou uplne bez problemu. Takze ten displej neni zas tak uplne smerodatnej.
Presne tak. Na webu EPoXu ve FAQ pisou, ze po nabootovani je vlastne jedno co tam sviti, ja to mam to same, a mel jsem to i na 8K5A2+
Tak tohle s moji ATI delat nemusim. :-) Ted jsem po dlouhy dobe delal reset CMOS,pac jsem hodil proc na 205x12,5 pri 1,9V t.j 2560Mhz ale jen POSTnul....Citace:
Původně odeslal svaca
No a s jinejma zdrojema jste to zkoušeli ??? To resetovani na začátku přece může dělat slabej/vadnej zdroj...
NO, nevim, ale myslim ,ze zdrojem to asi nebude....ale vyzkousim to. ted tam mam 360 chieftec. Dam tam zpatky muj starej dobrej suntek 300W... Ten kamos, co ma taky ten samej problem, tam ma 300W fortron pn(pf)
Sapphire 9500 odemčená na 9700PRO na prkně 8KRA2I - NO PROBLEM!!!
Zdroj je Chieftec 360W, tak to tim snad nebude.
Náhoda je blbec i když kdyby to byl nějakej 300W EuroCase, byla by šance větší, každopáďo to zkus...
Mam od kamose pujcenou kra2i za krai (kvuli prostoru kolem socketu) a mame problem - na FSB 133 (netaktuje, proto jsem z nej vymamil kra2i) system v narocnejsich aplikacich (hrach - q3, OFP, etc.) spadne tak, ze pomuze jen odpojeni zdroje ze site. Zbytek sestavy Athlon 1800+, zdroj eurocase 300W, Geforce 4 MX 128MB (Eagle?), IBM 80GXP 40GB, 256MB DDR 333 CL2.5 (chipy VM). Nejhorsi je, ze s kra2i to chodi vsechno ok (a tu zas potrebuju - vic pci a hlavne moznost vetsiho vetraku).
Pokud uz to tady nekde je, tak se omlouvam, protoze jsem se snazil neco najit. V pripade nejake rady budu zavazan :).
Cicmon
Osobne podeziram nejvic zdroj, pak pameti. Zitra to jedu otestovat, tak se jeste uvidi... Rychle odpovedi uvitam
no popravde zdrojem by to mohlo byt. anebo deskou. zkus vymenit zdroj a pokud to bude delat dal, tak zkus zamenit jen desku a vsechny ostatni komponenty nechat. tak pokracovat az to prestane padat. v pripade ze to padat neprestane, je jasne, ze je nejspis na vine deska ( napajeci cast )
A skúšal si do tej KRAI napáliť posledný bios ? Pozeral som čo všetko sa upravovalo oproti starším verziám a zmien je tam viac ako dosť -skús to prepáliť na poslednú verziu.
A co konkrétně pls? Na webu píšou v release notesu pouze že zkrátili bootovací čas, což je info jako prase :-)
Skvělá deska , pouze "vykonostni" rozdil v Marcich.... Jinak naprosta spokojenost...
Tak zorvna koukam na ten diagnostickej display, jak tam hezky sviti FF.... a najednou mne napadlo, jestli by se nedal nejak vyuzit! :idea: Paradni by bylo, kdyby misto FF zobrazoval treba teplotu procesoru :wink: . Neexistuje uz neco takovyho?
PS: Sorry za OT :oops:
Tak jsem to nasel! Sosejte tu :arrow: http://nexel.student.utwente.nl/rand...mo/resysmo.cab , umi to jakykoliv senzor, ktery podporuje Windows ve svem sledovani systemu! Staci zaskrtnutou Output percentage of Maximum to Epox P80P a parada! Zrovna tedka mi ukazuje vytizeni procesoru >:}
EDIT: A tady originalni link :wink: :arrow: http://software.randysimons.com/resysmo/index.html
Tu je výpis zmien v Biose na KRAI zoradené od najnovšieho po najstarší :
BIOS EP-8KRAI 18.12.2003
1) Bootzeit verkürzt
BIOS EP-8KRAI 27.11.2003
1) Option "Boot up Floppy Seek" im Bios auf disabled
2) Problem beim Biosupdate mit ALT-F2 behoben
3) Problem nach Biosupdate (POST 52h) behoben
4) USB-Tastaturunterstützung unter DOS verbessert
BIOS EP-8KRAI 28.10.2003
1) S.M.A.R.T - Unterstützung hinzugefügt
2) AGP/PCI Anzeige hinzugefügt
3) AGP-Aperture Size auf 128 MB
4) C1-Fehler bei CMOS Checksum Error behoben
5) Barton & Thorton CPU erkennung
6) Applebred CPU-Informationen modifiziert
7) VIA-SATA-ROM auf Version 2.20 aktualisiert
BIOS EP-8KRAI 28.08.2003
1) "AppleBred"- CPU Information hinzugefügt.
2) "WakeOnLAN" im Bios hinzugefügt.
3) Inkompatiblitäten mit einigen Speichern behoben.
4) Safe-Boot Funktion verbessert.
5) VT6420 CMOS-Checksum-Error immer auf "enabled" gesetzt.
6) SATA-Treiberfehler bei WinME behoben
takze uplne nova KRAI. po zapnuti zdetekuje CPU a pamet.... a hotovo. kdyz zmcknu power najde disky a floppy... a checksum error. loading default. a vic nic. na vstup z klavesnice absolutne nereaguje. tusite nekdo co s tim (spalit, rozslapat, reklamovat,...)
ten checksum error je zpusoben nespravnym nastavenim parametru coz predpokladam je default tak jako tak takze bud je vadne neco co v te desce mas ( pameti, CPU ) anebo je deska v hajzlu ( to spis ) nicmene opetovna rada. zkus vymenit vse krom desky za jine ( pamet, grafika, cpu ) a uvidis jestlit o bude to same...Citace:
Původně odeslal tominek
a je normalni ze je uplne tuha klavesnice????
no normalni to neni. co mas za klavesnici? nemuze to byt ji? ( je to uz klavesnice s podporou voslizu? ehm windows )Citace:
Původně odeslal tominek
zkousel sem 2. a ano je. me pride divny hlavne to ze musim jeste jednou zmacknout power aby to bralo disky
no s tema diskama zkus je odpojit a nechat tam jen jedno hdd protoze tohle spis vypada na chybu zdroje, kterej neni schopnej dodat tolik energie pro prvotni spusteni!Citace:
Původně odeslal tominek
kdyz mrknes na podpis zjistis ze zdrojem to neni (enermax 360). jinak dik za snahu. bylo to tou PCI grafikou. s AGP to jede uplne v poho
no s tim zdrojem si tak jist nebud. pouha znacka nic neznamena ( viz fortron ) a pro reseni problemu je nutne vyloucit i nepravdepodobne moznosti :!:Citace:
Původně odeslal tominek
nepravdopodbne bylo ze deska neumi pracovat s PCI grafikou (nejspis umi ale nemas sanci ji to v biosu nastavit). dle me ten zdroj byla opravdu az posledni moznost
zdravim
skuste niekto napisat ako co najlepsie vyladit bios na tejto doske ak mam zostavu v podpise. pretoze pred touto doskou som mal k7t266 pro2-a, nic ine som nemenil a slapalo to o trosicku lepsie. To ale nechcem ved som upgradol
no jo a este mi praska zvuk cim to moze byt ?
a este mi blbnuuu ikony na ploche :?:
1.Napiš na kolik máš v BIOSu nastavené FSB,časování pamětí atd...
2.Reinstaloval jsi znova okna po výměně desky?
3.Praskající zvuk ??? ... to už se tady někde řešilo,zkus pohledat
no momentalne bezim na 133 mhz aj procesor aj pamati ( inak oplati sa bezat asynnchronne ? pamati na 166 ? )
2-2-6-3-1T
SATA som vypol
FLOPPY som vypol
LAN ONBOARD som vypol
fakt bez agp/pci locku asi netreba hybat s FSB co ? (myslim medzi 133 166 )
hybat se vyplati. zvysujes tim propustnost dat. jinak nechapu, proc bezis na 133? proc to nepovysis na 200? a synchro pameti? pri asynchronnim prenosu samozrejme nebude vykon tak velky.Citace:
Původně odeslal Taung
jinak rozhodne novy bios a s praskajicim zvukem > no vetsinou je problem
a) s uzemnenim
b) s velkym zatizenim sbernice
c) s ovladacema
jinak kdybysis precetl ten dred celej anebo ten kam se nepostuji otazky, tak bys vedel jak zvysit vykon. napriklad ROMSTIP na ULTRA vetsinou pomuze docela festove...
a rozdrbany ikony ve woknech? urcite mas XP ze? btw urcite reinstalace. a muze to byt jak grafikou, tak poskozenyma souborama na disku...
FSB mam na 133 kvoli procesoru ( je zamknuty ) 42.tyzden 2003 :(
chystam sa ho odomknut ale este neviem presne ako (napis ak vies, nechem z neho robit mobile) chcem iba nasobitel odomknut
Mas zamcenej nasobic.S FSB muzes hejbat jak chces.Teda pokud to budou stihat ramky atd atd...
presne jak psal nex. mas zamceny multiplikator, tzn s FSB hybat muzes bez omezeni ( zalezi na tom, co tvuj procesor zvladne ) a odemceni? nenapsal si jaky typ procesoru mas.Citace:
Původně odeslal Taung
jo a odemceni si snad dovedes najit sam v sekci AMD ne?
Napisu to jeste sem, protoze tady moje potize s teplotou a tim zpusobenou nestabilitou (prime95 max 45min).
Mam 8KRA2+ a Barton 2600+ (11,5*200/1,75V) a bylo to nestabilni (v prime95 jinak ne). Teplota se pohybovala (pri otevreny bedne) az k 70 stupnum. Zkousel jsem vetraky (dovnitr i ven), ale prote nemam zrovna sikovnou bednu tak to moc nezabralo. ted uz vim, ze nebyl na vine o/c procesor, ale teplota.
Pomohl mi windtunel a tak ho vsem doporucuju. Byl jsem sakra prekvapeny jak moc to zabralo. Pokles o 10-15 stupnu a tim padem zvysena stabilita (4 hod bez chyb vic jsem nemel cas).
Btw upozornuju ze mluvim o teplotach pri plne zatezi, tj. pri behu prime95.
A vyroba je jednodussi (na zrucnost) nez jsem si myslel. 8-)
Vic pretacet cpu asi nebudu (btw chladic je standardni amd box), protoze tech par MHz navrch uz nema cenu a potrebuju stabilni LANku (i kdyz treba to nevydrzim a zkusim) :-) A taky mam v zivy pameti co se muze s 8KRA2+ pri castem ukladani BIOSu prihodit!!! :!:
Pokud si zacatecnik jako ja...jako ze asi ses, tak ti doporucim nejdriv precist pozorne vhodna fora a pak to zkusit pretacet pouze zvysovanim FSB (a vcore voltaze). Na odemykani nasobice zatim bejt tebou kaslu dokud se v tom trochu vic nezorientujes. Treba pak usoudis, ze to ani nema cenu. 8-)Citace:
Původně odeslal Taung
To Connor, s tou teplotou je to divny ...
1. Mel jsem XP 1700+ pretocene na 2200MHz pri 1.675V a MAX teplota 55 stupnu
2. Mam XP 2500+ na FSB 200 = 3200+ pri 1.75V a MAX teplota 51 stupnu !!!!!!!
3. 8KRA2+, 8KRA2I, 8KRAI ma s poslednim BIOSem soft cooling delany hardwarove, takze, kdyz je muj Barton 3200+ v klidu, ma 29 stupnu !!!!!! Vse ostatni v BIOSu na maximu, proste vse ....... KT600 od EPoX je to nejlepsi, co me zatim potkalo ...
Co to mas zachladic ??? To je divny 70 stupnu, neni spatne nasazeny ???? To nechapu ...
Nemas pred chladicem vertikalne zdroj ????
no ja stavel bratrankovi taky bartona 2500@3200 na 8rda3 s chladicem whisperock III nebo IV ted nevim ( ten lepsi ) no a pri 1.75V to taky vylezlo hodne a protoze meli i pretopino, tak dochazelo k zatuhum. nakonec sem to zhodil na default ( stejne to nepozna ) a pohoda. teplota lezla pri plne zatezi na 65 u nej. a chladic nasazen spatne neni. a bylo to v eurocase 5410.Citace:
Původně odeslal svaca
radim jako ostatni - zkus napred zmenu FSB, pro kamarada jsem koupil TBREDA 1800+ BO JIXIB 0339RPFW taky je superzamknuty v pohode sel z FSB 133 na 166 a pri malem zvyseni Vcore fachci na FSB 200. Takze se spokojil se zvysenim z 1529 Mhz na 2300 Mhz ;D a nechali jsme ho superzamknuty.Citace:
Původně odeslal Taung
Desku na to mas nevim co pameti nektere 333 zvladnou i FSB 400 za pokus to stoji.
No asi takhle .... :-)))Citace:
Původně odeslal mISHA
Ja jsem tam pred tydnem dal 2500+ (zamknuty, novy, zluty) a dal jsem FSB na 200, aby bezel stabilne musel jsem dat voltaz na 1.775V a teplota byla max. 52 stupnu, 58 pri zavrene bedne !!!!!! Nechapal jsem to..... bylo to 100 procent prime95 a tyden hrani stable.
Nedalo mi to spat a dneska jsem si prinesl novy kousek stejne serie, a bezi na FSB200 pri 1.725V (ve windows 1.775V) a max teplota je 51 stupnu !!!!! a 56 pri zavrene case .... ABsolutne stabilni, prime bezi uz 4 hodiny.
Vulcano 7+ je na LOW (3000 ot.), pasta tam je a v klidu to ma 29 stupnu, doma mam 24-25 stupnu ...
Proste to nechapu, ver nebo never, teplotni cidlo jsem samozrejme prizvedl a medene jadro Vulcana je studene ....
2svaca: hele ja ti verim. uprimne mam podezreni na ten whisperock. sic je papirove vykonnejsi nez muj falconrock, nicmene kdyz je posadim vedle sebe, tak je jasny nadhled FRockII.
nasazeny spatne neni ( zkousel sem to jeste jednou presadit ). a v bedne je skutecne teplo ( nforce2 topi, krom toho wdjb, r9600, atd ) uprimne je v te bedne teplo docela fest a bratranek ma navic pretopino.
takze asi tak :o) ( priste az budu kupovat levnej chladak, tak jedine falconrock )
Pouzivam na procesory XP 2000+ az 3200+ vyhradne toto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25809
pokud zakaznik nechce jinak, je to tichy a chladi to.
Sorry za offtopic ....
ten sem mel predtim ve verzi bez medenneho zakladu a byl za tu cenu dobry. dnes uz radsi ten falconrock II ( je o par korun drazsi )Citace:
Původně odeslal svaca
rekl bych, ze whisperrock je jen reklamni trik ( pouziti pruhledneho vetraku )...
Svaca:
Chladic mam standardni boxovej a nasazenej je dobre (vcetne vymeny zvejkacky za pastu). cpu je 2600+ a to muze klidne topit vic nez 2500+, ale duvod proc mi to topilo je podle vseho to, ze mam v mistnosti za 1) pomerne teplo, 2)bednu blbe vetranou 3)vcore na 1,75 (na 1,725 to bylo mene).
Proto ten windtunel tak brutalne pomohl. Jinak ty vysoky teploty (cca 70 stupnu) byly jenom pri testu v prime95 a po udelani windtunelu se (opet v prime) dostanou ztezi k 60 (zpravidla kolem 55). Z toho taky plyne vyssi stabilita a je klidne mozny, ze az ho trochu zahorim tak zkusim snizit vcore.
Pri hrach se teplota nad 55 nedostane, takze jsem spokoje.
Samozrejme bios mam novej a tim padem softcool v nem funguje (kolem 30), ale o tom nemluvim, resim pouze maximalni teploty, tj. zatez pri prime95 testu. :-)
riesil niekto uz ten problem z chladicom na CPU ?
za studena niekedy neroztoci ventilator :evil:
co s tym ?
dufam ze ten reset nie je riesenie ???
a proc to resis tady a ne v sekci chladice? ???Citace:
Původně odeslal Taung
jinak jestli se ti neroztoci vetrak, tak je bud ko, nebo ho mas na spatne voltazi anebo mas v pocitaci pred zapnutim moc velkou zimu anebo mas spatnej zdroj anebo je nacata deska.
riesim to tu lebo je to asi problem tejto dosky
jaky mas dukaz pro toto tvrzeni? zkousel si jiny chladic? jiny zdroj? nemit pocitac pred spustenim zmrzly? zkusit pouzit jiny FAN konektor ( pozor na to, jeden je zapojen jinak )?Citace:
Původně odeslal Taung
co mas vlastne za chladic a za zdroj?
je to prostě problém tepelného senzoru na větráčku u chladiče. taže šupky do chladičů.. :-)Citace:
Původně odeslal Taung
Sandra mi ukazuje nějak málo v memory bandwidth, snad to neni sandrou samotnou, ale když ji spustim, vyflusne na mě hodnoty:
Int ALU: 2785MB/s
Float: 2573MB/s
Sama při tom píše, že na KT600 3200 CL2 mají bejt hodnoty 3080 a 2880MB/s. A proto bych rád věděl jestli jsou to hodnoty OK, nebo mám něco špatně nastaveno já (bo je blbá sandra).
Mé nastavení paětí v BIOSU:
CAS 2
Bank Interleaving 4
P. to A. 3
A. to P. 6
A. to CMD 3
Burst 8
Write Recovery 2
tWTR 1
Ja mam nastaveni stejny,ale CL2,5 a pri FSB 210 mam asi 3120/2890Citace:
Původně odeslal Rhapsody
Z toho si nic nedelej, ja mam taky podobny hodnoty...cca 2700/2500. Je to nejaky divny. asi blby desky. Ja ji budu reklamovat, protoze kdyz to naplno vytizim na 10 min., treba v prime, tak celej komp vytuhne, ikdyz to bezi treba jen na 2000 MHz/166 FSB...proste shit. K tomu jeste obcasne vytuhnuti pri bootu... :-(
btw: ale myslim, ze se to tu uz resilo....ta propustnost tech pameti
Jo jo, resilo. Hledej v predchozich prispevcich. :-)Citace:
Původně odeslal Fik
anebo zkus souhrn v Dulezitych prispevcich :wink:Citace:
Původně odeslal Connor
Ja to mam ale Prime stable, akorad ty cisla me trochu stvou, zdaji se docela nizka, tak je to na 200fsb normalni, nebo ne ???
Mas ROMSTIP na ultra predpokladam?Citace:
Původně odeslal Rhapsody
JJ, mam
Mam vse na maximu a propustnost okolo 3000 pri FSB 200...
Taky uz nevim, co bych ti poradil, zkousel´s nejaky obycejny pameti ????
;D necet sem nynejsi diskuzi ale snad to sem padne...
Nevite nekdo kde stahnout nakej driver na ten Realtek sitovku integ. na 8kraI
v kterym by sla nastavit network adressa diky... ??? ten na cedu to jaksi neumi :?: :evil:
no drivery byz za a) skusil google :wink: b) trebas www.epox.de www.epox.cz www.epox.com.tw www.viaarena.com atd...Citace:
Původně odeslal rd2
predpokladam, ze mas na mysli MAC > covece tohle umi nForce2? jinak si tim nejsem jist.
2 rd2: Primo v ovladacich to zmenit nejde, ale existuje programek do Windows co to umoznuje: http://www.klcconsulting.net/smac/
SMAC is a Windows MAC Address Modifying Utility which allows users to change MAC address for almost any Network Interface Cards (NIC) on the Windows 2000, XP, and 2003 Server systems, regardless of whether the manufactures allow this option or not.
SMAC does not change the hardware burned-in MAC addresses. It is not necessary. SMAC changes the "software based" MAC addresses on the Windows 2000, XP, and 2003 Server systems, and the new MAC addresses you change will sustain from reboots.
MAC - network address (asi jsi to nikdy nedelal jinak bys ses nedivil), ptal jsem se na DRIVER S MOZNOSTI nastaveni (pro vas) MAC adresy jak jinak nez softwarove...nforce v tyhle sekci nema co delat.Citace:
Původně odeslal mISHA
:idea: :lol: PEACE
Chtel sem vedet jestli to treba taky nekdo resil, ke vetsine sitovek sou drivery kde to jde v ovladace ve spravci zarizeni. Tam je zminena network address. :roll: v pripade integrovany sitovky na tyhle desce tomu tak neni... :( aspon default drivery.
to baros: diky za radu google jsme se uz taky ucili :) chtel sem driver, presto dik :oops: :wink:
jeste zkusim tu arenu...
no delal, a nedivim se. jen jsem psal, ze toto umi nForce2 primo v biosu, jinak je to problematicke u nekterych sitovek. ale pravdu mas v tom, ze sem to neresil.
takze jedine cim sem ti mohl poradit byly zminene odkazy. doufam, ze se za to na me nezlobis, vis ja sem tu prvne :wink:
:eek: pohoda diky za rady... :wink: nezlobim, dekuju
tak jsem dal "Turbo" a By SPD (CL 2,5) a da to jen o 25MB min nez pri manualu na CL2 :-(
Jinak ja to nezkousel uplne na max, na 2-2-6-2 to nejede, ty hodnoty jsou na 2-3-6-3
no to ja sem na tom stejne. je zvlastni, ze ten kingmax co tam ted mam ( ne kvuli znacce, ale kvuli velikosti, CL2.5 ) neni schopen jet na CL2 kdezto PQI ( kterou ted chci prodat ) je papirove CL3, ale CL2 mam odzkouseno do 412 ( vic sem netahal ) pri 3 6 3.Citace:
Původně odeslal Rhapsody
To mate fuk.Me ty moje HyperX 3500 nejedou za boha na CL2. :?
To me to jede na CL2-2-6-2-1T i na 210, ale kolega, kteremu jsem doporucoval do jeho 8KRA2+ ty same, tak radsi chtel taky ty 3500 a taky musi jet na CL2.5 ... zrejme nejaka nekompaktibilita ....
To ja mam presne opacny problem. Koupil jsem si Samsungy 3200 a ty jsou psany na CL3, jenomze kdyz tam CL3 nastavim, tak se to nerozjede. Kdyz tam dam 2, tak taky ne, jede to jenom na CL 2.5 :lol: . Pirkouril jsem jim 0.1V (2.8V) a jede to prime stable ;D
Ja mam HyperX 3500 2x256MB(tmave modry, Assy in USA), prvni modul jede CL2 3-7-3, Interleave 4 way, Command Que 8, Romsip Ultra, Command Rate 1T, propustnost neco pres 3000 pri FSB 200, druhej modul hazi chyby v memtestu pri jakymkoliv casovani a FSB (zkouseno i na intel chipsetech).
Mel sem pucenou najakou PQI pamet s CL3 a v pohode jela na stejnym casovani jako ten prvni HyperX.
Tak pridam se i ja mam jednu 256 Mb Transcend Standard 400 Mhz CL3 a jede CL 2.5 3-6-3 Interleave 4 way, Command Que 8, Romsip Ultra, Command Rate 1T, propustnost z hlavy nevim a druhej modul je Kingston 256 MB 400Mhz CL3 a zvlada taky to nastaveni jako transcend
chci se zeptat jestli vám dělá jeden FAN konektor (má označení - JPWR_FAN - je to ten co je pod konektorem od zdroje) to co mně - neukazuje otáčky:-( větrník se v pohodě točí ale neukazuje...
dočetl jsem se tu že je jeden FAN konektor zapojenej jinak ale to se řešilo ve spojitosti s tím že větrník netočí vůbec, myslim
jestli se to tu řešilo tak mně nekamenujte - těch 40 stránek na čtení je fakt hodně a času tak málo... :-(
panacku panacku, to vis ze se to tu resilo. koneckoncu staci se kouknout do biosu a hned ti bude jasne, co je napsano v tomto dredu http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=46225 ktery je hned navrchu a je tam popsano temer uplne vse...Citace:
Původně odeslal p.a.n.a.c.e.k
Citace:
- ac je to neuveritelne, tak u tehle desky nefunguje otackomer pro JPWR fan
jo tak přesně to jsem přehlídnul :oops:Citace:
Původně odeslal mISHA
hlavně že jsem si to stáhnul :roll:
nevadi, nikdo nejsme dokonalej :wink: ( krome me :lol: )Citace:
JSYS je zapojeny jinak, ovsem nic nebrani prohazet kontakty. ovsem duvod tohoto je mi doted zahadou ( i kdyz vyrobci beden s tim vetsinou pocitaji - asi je to nejaka norma )
víš, že se říká, že sebechvála smrdí ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal mISHA
s JSYS problémy nemám ten točí správně a otáčky ukazuje
myslíš že kdybych na tom JPWR přeházel ty kontakty na větrníku že by to třeba ukazovalo ???
no pokud se ti chce, tak klidne muzes, nicmene pokud mas jakystakys prehled o tom, jak je to udelane, tak zjistis, ze tim nic nedocilils. bohuzel.Citace:
o tomhle toho moc nevim, snad časem se to zlepší...Citace:
Původně odeslal mISHA
Ahojda mam desku v podpisu mam problemek spis jen takova blbost...
Kdyz v biosu vypnu tu detekci SATA..s default biosem to najelo v pohode kdyz jsem to disabnul...ale ted jsem flashnul novej bios a problem na svete :D pri nacitani oken to zatuhne....nacita nacita a najednou se zastavi ten ukazatel ...a konec
??? any ideas? zkousel sem ruzny biosy porad stejny (i ten default) - zasek, kamos mi radil preinstalovat wokenice ale prece kdyz uz to jednou jelo tak proc by se to po****...
nejak nechapu tvuj dotaz. kdyz das SATA disabled, tak se to kousne a kdyz das SATA enabled tak ne?Citace:
Původně odeslal rd2
jinak reinstall windows vetsinou pomuze ( oni se cas od casu sami poskodi nebo pri instalaci nejakeho noveho softu ).
do nouzoveho rezimu najedes? co takhle prozkoumat bootlog abys vedel, co dela problem. take bych zkusil odebrat radic disku pokud to pak nenajede tak jeste postupne zvukarna/grafika/sitofka > dle libosti.
btw ovladac pro SATA nainstalovan mas?
Zatracene, zkusil jsem i 2-3-7-3 bank interleaving mam 4 a burst 8, to predposledni 2 a tWTR 1 a porad propustnost 2777MB/s :cry:
z toho si nic nedelej. me to s tim kingmaxem 512 taky kleslo proti PQI 256 na stejnem taktovani. ovsem pro me je vyhodnejsi mit vic pameti mirne pomalejsi ( a sandra je uplne mimo s merenim ) nez min s vyssim...Citace:
Původně odeslal Rhapsody