Ano, o tom vím, ale úplně 100% to není. Ale opravdu mi pořád nedochází, čeho bych se měl na svém domácím PC bát? Že se někdo vloupe do X-tého patra paneláku a půjde si zkopírovat můj wand? :D
Printable View
Ano, o tom vím, ale úplně 100% to není. Ale opravdu mi pořád nedochází, čeho bych se měl na svém domácím PC bát? Že se někdo vloupe do X-tého patra paneláku a půjde si zkopírovat můj wand? :D
Tohle ale funguje az ve chvili, kdy mas Wand odemcenej. Nebo to aspon fungovalo, kdyz jsem to naposledy potreboval.
Hesla mam v KWallete.
nejsi :D já jsem v tomto paranoik, ale lepším se, už začínám využívat alespoň automatických loginů (nedůležité služby - např. titulky.com ) :D samozřejmě hesla mám různá a na top důležitých službách i dlouhá a relativně složitá (malá, velká, čísla) :)
to by mě zajímalo, jako často si hesla musíte měnit. Já osobně nejsem schopen si to pamatovat. Jenom v práci mám víc než 30 hesel (teď jsem to počítal), a většinu z nich musím každé 3 měsíce měnit. Nedokážu si představit, že bych si měl jeeště pamatovat i hesla na kdejaké stupidní forum nebo e-shop.
hesla k Gmailu a ke školnímu účtu měním jednou ročně. Ostatní vůbec. Je pravda, že jednou za čtvrt roku se stane, že k nějaké méně používané službě zapomenu heslo. To pak stačí si zažádat o klasický reset hesla.
Wand.dat není ochrana hesel v Opeře, je to "jen" úložiště hesel. Pokud je potřeba hesla ochránit, je na to určeno Hlavní heslo (Master Password). Tím se zašifrují nejen hesla, ale i některé další věci (certifikáty...). Ale pozor - když se jednou Master Password zadá, už nejde zrušit! Před experimentováním doporučuju zazálohovat celý profil, protože po prvním zašifrování už nemáte šanci hesla z Opery vydolovat.
Já používám RoboForm už 3,5 roku a nashromáždil jsem mam 328 hesel.
Dobré dva roky dělám hesla 16ti místná, pokud to web dovolí, se skladbou znaků A-Z a-z 0-9 !@#$%^&*
A ty si fakt nezapamatuji. Vše mám chráněná jedním generálním heslem se 17 znaky.
Nemyslím, že jsem paranoik, ale při ztrátě či krádeži notebooku bych nerad ta hesla zratil nebo "daroval".
BTW: 14. 4. 2010 vyšla nová verze rozšíření RoboForm - Verze: 1.0.9.2 pro Chrome a už to funguje pěkně.
V původní verzi 1.0.8.0 u mnohých webů se toolbar vůbec nezobrazil a o vyskakovacím okně ani nemluvím.
Tak jsem nainstaloval linuxovou operu 10.60 a vydrzela dyl nez 10.50 (tj. dyl nez 15 vterin) - ale bohuzel jsem se musel zase vratit k 10.10, protoze ten jejich novej mechanismus skinu se mi mlati s xfce (mam cerne theme a bily font). Takze opera si vezme bilej font ze systemu a formulare udela taky bily, abych se nenudil ;D Plus par mensich bugu.
co fonty, admixi? Taky se ti zobrazují špatně?
Clovece, fonty mi to nejak rozesralo, ale ne k horsimu - jen jsou o trochu vetsi a nastavil jsem si rucne Verdanu. Horsi je, ze si to zaclo brat nastaveni temat z xfce, takze to 1. vypada hnusne jako defaultni firefox, a 2. bere si to jen neco (bily font na bilem pozadi). Rollbacknul jsem 10.10 a pohoda :)
Mě to dělá tohle:
http://dl.dropbox.com/u/1416113/d%C5...10.6_final.png
http://dl.dropbox.com/u/1416113/d%C5....6_final_1.png
http://dl.dropbox.com/u/1416113/d%C5....6_final_2.png
http://dl.dropbox.com/u/1416113/d%C5....6_final_3.png
Doporučuju na to koukat 1:1, hlavně se zaměřit na nadpisy (jejich nesourodou tloušťku písma, velikost jednotlivých slov)...
Vidim, vidim - tak s timhle jsem se nepotkal (ale prolezl jsem jen par webu). Cetl jsem o tom, nekomu to dela, nekomu ne ...
A jak se ti chová Gmail? Neseká se ti při rolování? (myslím teď v té 10.10)...
Clovece, to ti z hlavy nepovim, ale poskubavat se bude, ma to desne pomalej javascript :( Jestli se mi pripomenes za tyden ct-pa, muzu ti to zkusit (staci sem, mam to ve sledovani)
No zvláštní je, že Opera v XP to nedělá. Nevím, jestli si na to vzpomenu, teď už používám právě kvůli těmto problémům Chrome, kde tohle není a to dokonce ani v dev větvi ;). Operu jsem používal od verze 8.5 do 10.1, ale ač nerad jsem musel přesedlat.
Samozřejmě nové verze neustále testuji, ale furt to není ono, ač jde vidět velký progress. Kdyby nebylo těch problémů s fonty, jsem zpět spokojený u Opery 10.6, tam se mi GMail neseká. Opera je výborná, ale bohužel se v mé Mandrivě nedá používat zatím.
Jo, opera na widlich je daleko rychlejsi. Ona ta linuxova ma spoustu takovych bugu, se kteryma prezivam, jedu ji od verze snad 6 :) Ta 10.10 je zatim posledni, 10.50 prezila 15 vterin, 10.60 je o hodne lepsi, ale porad je tam spousta takovych debilnich chyb :(
já si právě všiml (resp. teď si vybavuju) jen ty dvě výše uvedené :D
Namatkou - minimalizujes vsechny taby (1-n), prepnes se do vedlejsi plochy a zpet, a tab se aktivuje; vetsinou ten prvni, blbne to nahodne. Obcas blbe vykresli, kdyz zkusis scrollovat pred ukoncenim nacitani stranky. Je tam toho vicero, ale zvyknul jsem si na to :)
Abych trochu přidal do mlýna :). Já jsem momentálně s Operou 10.6 na Windows 7 nad míru spokojen. Opět jsem se k ní vrátil z Chrome (na tom jsem jel asi měsíc).
Opera na mě prostě působí celkově takovým velice svižným dojmem. Vše funguje až nebezpečně rychle, plynulé posunování stránek je prostě bezkonkurenční - smooth scroll v Chrome je částečná náhrada, ale prostě nefunguje tak dobře.
Takže Opera 10.6 u mě prostě boduje :D
Já musím říct, že po posledním updatu na 10.6 se podstatně zrychlila Opera Dragonfly, teď nabíhá prakticky okamžitě.
tak i já upgradnul na Opera 10.6, jsem spokojen s rychlostí, ovšem docela mě vytočil ten jejich novej nudlovitej poměr stran na SpeedDialu...
btw: Má někdo problémy na Google Calendar - když jdu do plné editace události, tak je to tak rozhozený, že je to nepoužitelný :-D (i když normálně na tohle používám Chrome...)
Potvrzuji. Ale je to divné, protože to dříve nedělalo.
http://www.zive.cz/bleskovky/nova-op...2/default.aspx
Citace:
Před týdnem vývojáři vydali finální Operu 10.60 a už pracují na verzi 10.70. Prozatím dvě testovací sestavení vylepšují kompatibilitu s webovou aplikací Google Kalendář.