3.6 funguje, staženo z webu ofiko a nainstaleno, jede
Printable View
3.6 funguje, staženo z webu ofiko a nainstaleno, jede
ok, takze prave mi 10.51 crashla pri spustani, a dosiel som o plno minimalizovanych tabov. to sa mi zatial nikdy nestalo, a prijde mi to ako uplne zasadny problem. spet k 10.50
edit : cize pokial si "ukladate" minimalizovane stranky, tak na 10.51 neprechadzat !!
Pro linux je už i novější verze v balíčcích, nicméně je pořád velice bugová - http://my.opera.com/desktopteam/blog...ve-deb-rpm-tar.
Sám novou Operu používám pod Windows a jsem s ní spokojen, nicméně pravda je, že je šitá horkou jehlou. Obsahuje několik zbytečných chyb.
Zbastlena byla rozhodne 10.50. Tahle vypada po dvoudennim uzivani zatim ok.
Já tedy nevím, ale pokud si nastavím osobní lištu na pravou stranu a první 2 oblíbené položky mi přetékají přes tlačítko X (zavřít), tak asi někde nebude něco v pořádku.
Tak verze 10.50 se u mě neohřála ani minutu. 10.51 už je lepší, ale předchozí Opera standard skin bez té průhlednosti byl mnohem přehlednější.
Jak tezky muze bejt, naprogramovat v prohlizeci ficuru, ze kdyz zvolim Disable cookies, tak prohlizec NEBUDE ukladat cookies? Pro vyvojare linuxovy opery zjevne neresitelny problem ...
ja ted jedu na MX 3.0 a je to parada, doporucuji vyzkouset. minimalisticky desing jenom zalozky, oblibene a mox polcha pro okno. ma uz i primitivni nastaveni. import oblibenych funguje tez skvele.
http://forum.maxthon.com/viewthread....extra=page%3D1
Maxthon 3 občas vyzkouším, ale pro browser jsem limitován fungujícím AI RoboFormem.
Nedávno jsem přešel z Firefox 3.6, který se po ne dlouhém čase používání začal dost zpomalovat, na Chromium. Ten má AI RoboForm toolbar a je rychlejší než Firefox.
Kéž by už udělali toolbar i do Chrome. Chromium má také své nedostatky, ale ty mu odpouštím - není to, abych tak řekl, koncový produkt.
Tak tak, na Chrome mi vadí hlavně velice špatný správce hesel. Jsem zvyklý na ten z Opery, který pro mě prostě nemá chybu.
Operu jsem používal od chvíle, co byla uvolněna jako freeware (verze 8.5 tuším), na platformě Windows nikdy konkurenci neměla a stále nemá.
Bohužel na platformě Linux se jedná o "B" verzi, výkon Linuxové a Windows verze se nedá srovnávat. Zlobí GMail a další stránky. To jsem přehlížel rok a půl přehlížel, až do chvíle, co se dočasně stornoval vývoj verze Opery 10.5 pro alternativní platformy (samozřejmě to nebyl jediný důvod - nespokojenost se zvětšovala).
Nejdříve jsem to chápal, šlo o Ballot screen, ale když vydali Operu 10.51 a Opera pro Linux nikde, přešel jsem dočasně na Chrome. Vím, že neumí některé vychytávky, jaké umí Opera (citelně mě chybí pořádný RSS klient integrovaný), ale už jsem si zvykl a uvažuji o setrvání u Chrome.
Kladně hodnotím integraci Flashe do Chrome. Nemusím se o nic starat, flash se sám aktualizuje, nádhera. U Opery byly problémy se synchronizací, u Chrome jsem si zatím ničeho nevšiml. Pravda, Opera prý synchronizaci opět vylepšila.
Nyní již ale vycházejí konečně nové testovací verze Opery i pro Linux, tak uvidíme, rozhodování to ale nebude vůbec lehké :confused:
Ja som sa zase niekoľkokrát snažil prejsť na niečo iné ako Firefox ale po pár dňoch sa vždy vraciam k nemu späť. Jednoducho niektoré extensions potrebujem k životu, hlavne Adblock Plus. Vraj ho má aj Chrome, aj som ho nainštaloval, niečo aj blokoval, ale nedokázal som plnohodntne naimportovať svoje doterajšie filtre, takže som sa na to po pár dňoch vykašlal a zase fungujem cez Firefox. BTW, v Chrome ma srala ešte jedna vec. Viackrát sa mi stalo že zamrzol nektorý z tabov a to tak že sa nedal nijak zatvoriť. Prehliadač mi to síce nezhodilo, ale tan tab ma sral až tak že nakoniec som aj tak celý Chrome reštartoval. Inak ja osobne od FF 3.5 cítim zlepšenie stability. S FF 2.0 a 3.0 som mal veľa problémov, teraz žiaden.
Tak AI RoboForm je již také pro Chrome jako toolbar.
EDIT: Tak nakonec jsem se vrátil k Chromium. V Chrome se toolbar velmi často nezobrazuje a o vyskakovacím okně s hesly ani nemluvím. Ale to je dané tím, že to je teprve alfa verze.
Já bych byl obecně u správců hesel v prohlížečích opatrný. Např. mě naprosto šokovalo, že FF má v defaultu správce hesel nastavený tak, že když odejdeš od PC a někdo se ti tam přijde podívat, tak si může v textové podobě přímo z rozhraní FF tvoje uložená hesla zobrazit!!! To je totální masakr. Od toho co jsem to zjistil, používám na správu hesel KeePass - se samostnou DB šifrovanou nějakým 256bit AES apod...
BTW, používáte někdo xmarks? Pokud ano, používáte synchronizaci hesel přes jejich server? ;D
jj, správci hesel jsou peklo. Jednak bezpečnost, druhák člověk sedne k druhému PC, kde správce nemá a je nahraný - heslo si nepamatuje, protože doma jen klikne a je, heslo tak rychle zapomene.
Osobně se od veškerých správců hesel distancuji.
Synchronizaci záložek řeším pomocí integrované funkce Chrome (používám už jen jeden prohlížeč - Chrome)
Edit:
Jaký myslíte, že má osud FF, když je tu Chrome, který je dle mého názoru modernější než FF...?
Marty:
FF má také správce hesel na pytel. V Opeře se k němu dá nastavit heslo a nikde samozřejmě hesla vidět nejsou.
Já opravdu nechápu tu paranoiu. Hesla si ukládám na svých PC (desktop, laptop), ke kterým mám přístup jen já, tak nevím proč bych měl řešit to, že k němu někdo přijde. Navíc mám všechna také v Keepass, kde jsem si začal raději generovat pro každou stránku jiné a dost hnusné, čili absolutně nezapamatovatelné :)
Ono je velice produktivní na vlastním PC pořád všude datlovat hesla ano :)
furt ne, dám zůstat přihlášen a je ;) ale heslo nikde není, pouze přihlašovací cookies...teda pokud se nepletu, moc do toho nevidím ;)
Skoda ze "zustat prihlasen" umi asi tak 2% aplikaci, ktere na webu pouzivam. Doma i na ntb hesla ukladam, samozrejme s master password, a taky si je pamatuju (vetsinou ;D )
To je zvláštní, já se asi nesetkal se stránkou, která by byla na přihlášení a tohlens nepodporovala. Krom bankovnictví ovšem, což je pochopitelný...:)
Tak napr. jakakoliv HTTP authentication :)
Blackknight:
Tak třeba ČSFD :)
aha. tam já se neloguju. Naštěstí mnou používané služby tohle podporují...
Blacknight: ad osud FF, pro mě FF zatím vede z důvodu množství užitečných a pěkně funkčních extensions. Třeba FoxyProxy, FlashGot, AdBlock, AllInOne Mouse Gestures (nepremáva v 3.6), Xmarks, ... To prostě v Chrome obdobu bohužel nemá.
Jinak je Chrome super a mít tam tohle všechno, tak do něj jdu. Rychlost a spotřeba RAM mě nějak netankuje a rozhraní mám v obojem ve výsledku podobné. Takže tak.
Ad. správce hesel - já mám v KeePass něco přes 100 různých accountů, které čas od času používám - to se pamatovat nedá, pokud teda jeden není autista apod... ;D
pozor na to, na vytiahnutie hesiel z opara wand staci jednoducha utulitka ktora sa da bez problemu stiahnut.... cize ak ma niekto fyzicky pristup k pc a ci uz si to skopiruje alebo ma tu utulitu zo sebou, tak so ziskanim hesiel nema problem.
http://w-shadow.com/blog/2008/07/23/...word-recovery/