-
Re: Mozilla FF vs Opera vs IE
Otázky pro Operáře, kteří přešli na verzi 10:
- Dá se zbavit hlášky "No new messages for ..." při kontrole mailu? Rád bych, aby mi jako dřív vyskočilo okýnko, jen když mi něco přišlo.
- Na Windows XP se mi při rychlém přepínání z Opery do jiné aplikace stane, že se sice na jinou aplikaci přepne, ale vpředu je stále Opera. Dělá to někomu taky, případně co s tím?
Díky :)
-
Hlasky se zbavit da:
Kód:
opera:config #UserPrefs|ShowNotificationForNoNewMessages
Citace:
Původně odeslal
xjohny
Dá se to v Opeře zobrazit/použít nějak podobně?
Da, v menu si vyberes zdroj, po kliknuti na nej se ti v samostatnem panelu zobrazi titulky z daneho zdroje, po kliku na vybranou titulku se opet v samostatnem panelu otevre obsah zpravy.
-
S poslední verzí Firefoxu 3.5.3 mi přestalo fungovat půlka addonů, a už je to fakt dlouho. Máte to taky? Je to strašný žít bez gest, fasterfoxu a XYZ dalších:rolleyes:
-
Neupdatuj :) Ja stale ficim na 3.0.11 a nic mi k zivotu nechyba
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
S poslední verzí Firefoxu 3.5.3 mi přestalo fungovat půlka addonů, a už je to fakt dlouho. Máte to taky? Je to strašný žít bez gest, fasterfoxu a XYZ dalších:rolleyes:
To je nejzásadnější problém FF, bohužel. Také to je jeden z důvodů, proč FF nepoužívám.
Citace:
Původně odeslal
Commander
Je to strašný žít bez gest, fasterfoxu a XYZ dalších:rolleyes:
Však to používat nemusíte, většinu věcí z tohoto najdete i u konkurence :)
-
skúšal som väčšinu spomínaných browserov. IE som používal skôr zo zvyku, Firefox mi prišiel pomalý a posledná opera 10 mi prišla ako ideálne riešenie. Zmizli problémy s kompatibilitou a nachytal ich na seba IE :D
Obecne nepotrebujem X pluginov aké sa dávajú do firefoxu.
-
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
To je nejzásadnější problém FF, bohužel. Také to je jeden z důvodů, proč FF nepoužívám.
Az na to ze to neni problem FF ale vyvojaru pluginu, kteri nejsou schopni reagovat. "Lepsi"pluginy jsou samo pripraveny pro novou verzi mesice pred ostrym uvedenim.
-
Mě, jako potencionálního uživatele FF, tyhlety informace nemusí vůbec zajímat, pokud neumí to, co umí konkurence a co potřebuji, jdu jinam. Neřeším, čí to je vina, prostě FF to neumí, ač třeba jen dočasně.
Při opravě auta (TV, pračky...) mě taky nezajímá, zda-li ho umí opravit montér a má součástky, nebo je nemá a musel bych měsíc, dva či tři čekat. Mě zajímá, zda ho může opravit co nejdříve, když ne, jdu jinam.
Moc rád využívám opensource a moc mu fandím, ale FF je jeden z mála opensource věcí, které bych rád využíval, ale nemohu, protože mě právě třeba tímto (a nejen tím) nevyhovuje.
-
Mame tu novu Operu, tentokrat vo verzii 10.10.
Changelog Windows verzie
Changelog Unix verzie
Download bud zo stranky www.opera.com, pripadne priamo cez Operu.
-
Po představení oficiálního webu rozšíření pro Chrome 4.xx začínám dost vážně uvažovat o přechodu z Opery.
Pravdou je, že některé funkce Chrome nemá, ale to co já využívám mi nabízí a nyní díky rozšířením "smooth scroll", "smooth gestures" už umí i plynulé skrolování a gesta myší.
Škoda, že se stále korektně neumí vracet na správné záložky při zavření nějaké. Ale to je opravdu detail.
-
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
Však to používat nemusíte, většinu věcí z tohoto najdete i u konkurence :)
a co jedeš? Operu?
Já uvažuji ze FF po opravdu hodně letech opustím :( On je to rychlý a sympatický prohlížeč, ale ve chvíli kdy si ho přizpůsobím tak je fakt pomalý. Třeba teď mi první spuštění FF trvá minutu... Mám 12 pluginů a 12 addonů.
IE nesnáším takže asi mi nezbyde než zkusit na starý kolena Operu, naposled jsem ji měl když v ní ještě byly reklamy :)
Jinak nejsem nějak náročný, stačí mi když to bude rychlý, stabilní, dobře vykreslovat weby, bude to mít gesta a kontrolu pravopisu
-
Já se po pár dnech s Chormem vrátil zpět k mé milované Opeře.
Vypadá to, že se s ní asi jen tak nerozloučím.
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
a co jedeš? Operu?
Ano, přesně tak. Přiznám se, že jsem teď asi týden zkoušel používat Google Chrome, ale těch kompromisů bylo příliš, tak jsem se vrátil k Opeře a už jen tak něco nového zkoušet asi nebudu. Operu jsem začal používat, jakmile se stala freewarem bez reklam a opravdu si ji nemůžu vynachválit.
Snad jen jsou někdy problémy se synchronizací záložek, kdy se někdy ikonky v osobní liště samy přemisťují, v záložkách je vše v pořádku.
Citace:
Původně odeslal
Commander
Jinak nejsem nějak náročný, stačí mi když to bude rychlý, stabilní, dobře vykreslovat weby, bude to mít gesta a kontrolu pravopisu
Neměl by být problém, snad jen u několika specifických webů je lepší mít jiný prohlížeč při ruce. Třeba u webového rozhraní Picasy jsou problémy, taktéž třeba u Bloggera, na všechno jiné používám Operu.
Opera mi spadne tak jednou do měsíce a někdy ani to ne (verze pro Mandrivu), jak jsem pracoval ve Windows, tak tam byl pád opravdu vzácností (alespoň pro mě).
Pravopis není problém (je jen nutné doinstalovat vlastní CZ či jiný slovník), gesta nepoužívám, nevím.
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
a co jedeš? Operu?
Já uvažuji ze FF po opravdu hodně letech opustím :( On je to rychlý a sympatický prohlížeč, ale ve chvíli kdy si ho přizpůsobím tak je fakt pomalý. Třeba teď mi první spuštění FF trvá minutu... Mám 12 pluginů a 12 addonů.
IE nesnáším takže asi mi nezbyde než zkusit na starý kolena Operu, naposled jsem ji měl když v ní ještě byly reklamy :)
Tiez ma zacina FF tocit - nenazranost pamate, zahltenie CPU - ale nespravim z dovodu jedineho rozsirenia = greasemonkey.
-
Tak Opera chystá verzi 10.5 - http://my.opera.com/desktopteam/blog...or-opera-users
Co jsem četl novinky na živě, tak se máme na co těšit :cool:
-
Testuji Operu 10.5 pre-aplha.
Musím říct, že jsem z ní docela rozpačitý. Nechápu proč měnili zažité styly ovládání a hlavně ten design. To je prostě hnus. Jako kdyby se snažili kopírovat IE, Chrome a vše dohromady.
A malý detail. Bug s mizícími faviconami v osobní liště je zpět! :D >:E
EDIT: Tak ten bug není zpět, to byla má chyba. Jinak jsem teď testoval poslední (už asi 3. verzi) a pořád mi to přijde jako velký nedodělek. Pokaždé, když Operu zavírám, tak spadne.
-
Mám "problém": v práci mi byl kromě postaršího IE6 instalován prohlížeč Mozilla Firefox 3.5.6. Všechno funguje jak má až na jedno: otvírání fotek (jakoby) v novém okně. Např. na této stránce se chci podívat na zvětšený obrázek daného objektivu, takže na něj kliknu, otevře se (jakoby) nové okno s černým pozadím, na něm bílý rám na obrázek a "šrotovací" animace. Chvilku to šrotuje, pak to skončí a zbyde jen ten bílý rám na obrázek :-(
Nevíte, čím to může být? Javu mi IT technik přeinstaloval a updatoval MS.NET Framework Assistenta a pořád nic. Víc mě ani jeho nenapadlo...
-
Zkus si udělat nový profil (spusť firefox s parametrem -p) a vyzkoušej, jestli to bude dělat i s ním. Dál zkus použít firefox v nouzovém režimu (tj. bez extensions), zástupce na nouzový režim bys měl mít ve startu.
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Mám "problém": v práci mi byl kromě postaršího IE6 instalován prohlížeč Mozilla Firefox 3.5.6. Všechno funguje jak má až na jedno: otvírání fotek (jakoby) v novém okně. Např. na
této stránce se chci podívat na zvětšený obrázek daného objektivu, takže na něj kliknu, otevře se (jakoby) nové okno s černým pozadím, na něm bílý rám na obrázek a "šrotovací" animace. Chvilku to šrotuje, pak to skončí a zbyde jen ten bílý rám na obrázek :-(
Nevíte, čím to může být? Javu mi IT technik přeinstaloval a updatoval MS.NET Framework Assistenta a pořád nic. Víc mě ani jeho nenapadlo...
To bude vec javascriptu, takze bych hledal to, jestli ho nemas nekde v nastaveni zakazan apod. (krom casti nazvu nema nic spolecneho s javou)
-
Tak bohužel, nový profil ani "šťárání se" v nastavení Javascriptu nepomohlo :-(
Zajímavé je, že pro změnu na této stránce se mi obrázek normálně zobrazí ??? přitom fungovat by to mělo stejně a jediný rozdíl je v tom, že na této stránce v okně jsou 2 obrázky, mezi kterými se dá vybírat... kua je to nějak začarované :p
-
Finální Opera 10.50 je venku!
Autoři nasadili vysoké tempo v dokončení tohoto prohlížeče.
Stahovat můžete z hlavní stránky Opera zde: http://www.opera.com/
Osobní poznatky:
Vždy zkouším Operu, ale vždy sklouznu zpět k Firefoxu. Důvod? Nějaké ty zlepšováncí scripty na RTM, Google Reader, Evernote clipper atd. mě stále drží u Firefoxu, Opera se mi byla vždy sympatická, ale stále mi nenabízí to, co bych potřeboval: scripty, rozšiřující pluginy, obdobně jako ve Firefoxu. Škoda, 10.50 je opravdu pekelně rychlá a intuitivní.
Mám dotaz:
Zdá se Vám taky, že tento nový build spotřebuje hodně RAM? Nevím proč, ale mám až o 500MB v RAM více než normálně :confused:
-
Už o mnoho buidlů zpět (používám asi měsíc) Opera 10.5 žere jak nezavřená. Nevím proč, možná kvůli té vyšší rychlosti?
Ještě že mám 8GB RAM :D
-
Kód:
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
29668 admix 40 0 265m 178m 23m S 3 4.5 7:43.64 opera
Neni to tak hrozne ;D
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Už o mnoho buidlů zpět (používám asi měsíc) Opera 10.5 žere jak nezavřená.
Příjde mi, že za to částečně mohou taskbar features, které se neukazují přímo v procesu opery.
Jinak jak píšeš, s velkou RAM to problém není, ale na netbooku s 2GB RAM, je to po chvíli browsení k ničemu. (a to ten netbook není žádné ořezávátko).
Jsem ještě zvědav, jak pekelně rychlé to bude v Ubuntu poté co vydají i finální buildy pro Linux a Mac.
-
Pouzivate nekdo zadani adresy bez www a cz,com,...?
Mam nastaveny prefix na www a cz, vypnute hledani v siti (look for local machine) a tim se okamzite po zadani adresy "idnes" otevira www.idnes.cz, toto v Opere 10.5 uz nejde, vzdy pri zadani adresy bez www nebo zmacknuti CTRL+Enter otevira Google hledani. Nejaky napad co s tim? :)