Nezkoušel jste někdo připojit 2,5 disk? Jde mi o to, jestli je možné ho používat bez toho adaptéru, ale předpokládám, že asi ne.
BTW. ten čudlík vzádu je na zapnutí napájení nebo na co? :)
Printable View
Nezkoušel jste někdo připojit 2,5 disk? Jde mi o to, jestli je možné ho používat bez toho adaptéru, ale předpokládám, že asi ne.
BTW. ten čudlík vzádu je na zapnutí napájení nebo na co? :)
Jo, je to na zapnuti napajeni, sikovna vec (nemam rad USB radice, co se zapnou samy po zapojeni napajeni, diskum to skoro nikdy nedela dobre). Kazdopadne na prvni pokus vsechno rozbehano (Windows), USB 3.0 mi dalo cca 120MB/s sekvencni zapis zkraje disku.
Jedna z drobnych neprijemnosti je fakt ostra jedovate zelena dioda, ktera pri cinnosti blika jak vztekla. Myslim, ze kousek MacGyverovky to vyresi. Jinak 2.5" jsem jeste zapojovat nezkousel, ale imho to pujde spis spatne, kdyz se tam sroubuje. Pripadne proste jen zacvaknout do portu a nechat viset, kdybys to mel jen na chvilkove pouziti.
Kazdopadne, za ty prachy, pro rusaki dborý.
2.5" disk jede, ale taky potrebuje externi napajeni.
Koukam na disky a narazil jsem na tuhle zakuklenou nabidku, WD RED 4TB za 3890 Kc
Jestli k tomu mate nekdo nejake poznaty, sem s tim :)
http://www.exasoft.cz/western-digita...rx_d85425.html
Kamikatze007: píšou sice garance nejnižší ceny, ale cenu tam mají (teda já tam vidím) 4990,-. Tenhle WD 4TB RED disk jsem si kupoval před rokem na alze za necelé 4tisíce i s daní.
Toho 9.1. tam byla cena 3890Kc
Jj, taky jsem tam videl 3890. Mymak
njn, tak uz chybku opravili, ja ho mam kazdopadne na ceste za 3890 :)
Tak to se vyplatí :D
Stihl nekdo poridit v Alze iPhone 6 za 800,-? Sem zvedav jak to nakonec dopadne a zakaznik dostane co objednal i za cenu jasne chyby.
Zřejmě jako vždy v minulosti (v ALZE) dostanou velké smradlavé ... HOVNO.
(když měli chyby v ceníku dříve, tak např. všichni mobilní operátoři prodali telefony za uvedené ceny (aby si neničili pověst), jen ALZA se musela lišit a nic nedodala)
"Obchod Alza.cz prodával mobily za 11 korun. Byl to omyl"
http://mobil.idnes.cz/obchod-alza-cz...3_mob_tech_apo
Takže asi tak :-D
Ano, znam predchozi prehmaty Alzy, Kasa, VF, a proto sem zvedav, jak to dopadne tentokrat.
Mně to tak jednoznačný nepřijde - myslím tím to, že to nutně nemusel každej chápat jako chybu.
Zaprvé - zelenej chrchel už několik tejdnů řve ze všech koutů jak má slevy,
zadruhé - marketingový akce "volavky" nejsou zas tak výjimečný
Sice u sortimentu Apple je to hodně neobvyklý, ale pokud mi to někdo nabízí (= vidím položku v eshopu), tak se zcela oprávněně domnívám, že to myslí vážně. (viz výklady ČOI atd.)
Ale věřím tomu, že se nikdo ze "stornovaných" na soud neobrátí, tj. to storno Alze projde.
edit: no, tak jsem si ze zvedavosti procetl obchodni podminky alzy. a nevychazi z toho moc dobre. nicmene na to, aby ses mohl dozadovat 1000 kusu, asi bys to musel kupovat jako podnikatel a pak prokazat, ze ti nedodanim (resp. tim, ze jim to stornovani nejakou dobu trvalo) vznikla nejaka skoda (ale jako podnikatel v oboru jsi mel tusit, ze to naceneni neni spravne).
jako spotrebiteli ti to asi taky neprojde, protoze pokud nechces tvrdit, ze si iphonama dlazdis hajzlik, tezko vysvetlis, na co jako spotrebitel potrebujes 1000 iphonu. coz je imho podminka pro to, aby ses moh dovolavat toho, ze jsi hloupy zakaznik a nemohl jsi tusit, ze je to asi chyba.
tj. objednavky na 1-2 kusy by podle me davaly smysl resit soudne. nejaky meganakupy tezko ...
Meteore tech vyhodnych akci v Alze jsi propasl vic :D
Příloha 10426
Zajimalo by me jesti by Alza i toto stornovala kdyz je to skoro 20krat nizsi cena nez je bezna cena na trhu! :)
http://www.dsl.sk/article.php?article=16432
Uprimne nikdy jsem v Alze nenakupoval proti ostatnim obchodum jako treba Alfa je Alza vetsinou podstatne drazsi, nevim co s tou Alzou vsichni maji.
Jeste jeden k tematu v listopadu 2011 jsem resil ze me Lan-shop odmitl prodat zakoupeny/zaplaceny HDD, ktery byl v dobe nakupu za beznou cenu (par dni po nakupu cena vzrostla o 100-200%), ale tenkrat i COI rikala, ze je to v poradku ze to tak maji nastaveno ve vseobecnych podminkach. Ale u Alzy to vypada, ze to tak neni a navic plati novy zakonik, tak jsem hodne zvedavy jak to dopadne.
Tak ona to byla spíše sranda, nicméně Alze coby nejméně sympatickému obchodu bych to celkem "hajzlácky" přál ;-)
Asi už všem vlezl na mozek ten zelený reklamní pitchus, co mi pije nervy už minimálně rok... se bojím, že až se půjdu ráno vyprázdnit na toaletu, tak že na mě vykoukne z mísy :-D
Jinak ta nízká cena za iPhone je IMHO chybou v tom smyslu, že tam měla být EURa (což by tak nějak odpovídalo běžné ceně v Kč)...
Ohledně iFounů - klidně bych si objednal taky vědět to dřív a myslím, že nepotřebuju žádný okecávačky ve stylu "nepoznal sem podezřele nízkou cenu". Když obchod inzeruje slevy 70-90%, tak je to vlastně ještě docela draho :p
OT: Já nevím co s tím zeleným šaškem máte za problém. TV nesleduju několik let, rádio jen z internet streamu a na webu mám adblock. Takže povědomí o čemsi zeleném mám jen když mi někdo pošle link do Alzy, abych něco zkoukl. Ale pro fanoušky dobrá zpráva - můžete si koupit i pamětní minci a nosit i na tu toaletu Tohle sem fakt ještě u žádnýho e-shopu neviděl :arrow::mweheh:
Tak, "512" "GB" flashka dorazila, naformatovano a jal jsem se ji zaplnovat. Soucasne tempo zapisu napovida, ze muj dalsi prispevek do tohoto vlakna bude nekdy okolo utery vecer :)
Hlavne si pak zkontroluj ze tech "512" "GB" z toho pak i prectes (a ne treba jen 16 GB:-))
WereWikingu, ty nás napínáš - "No... ano" nám nestačí :-) Kolik jsi přečetl z těch 512GB dat?
PS: pokud se to stále ještě zapisuje, tak počkám rád na odpověď ;-)
"Ano" měla být trošku rýpavá reakce :) (samozřejmě, že plánuju vyzkoušet, jestli se to tam fakt všechno zapsalo).
Jinak od pátečního večera jsem zatím v následujícím stavu:
Stay tuned! :)Kód:$ df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sdb1 500G 458G 43G 92% /mnt/ww_bigflash
PS: Ještě mě napadla poznámka - když jsem tu flashku původně připojil ke svému desktopu s Win 8.1u1, tak se to systému moc nelíbilo. Po zahájení kopírování to bylo celé takové líné a vůbec se systém choval podivně. Na Linuxu se zdá, že OK.
SSD Kingston HyperX Fury 240GB - akce v Mironetu za 2.790,- Kč s DPH, což je cena slabšího Kingston SSDNow V300
https://www.mironet.cz/kingston-hype...erni+dp208043/
Sice je to low-end, ale pořád lepší než drátem do oka... :D
Já jsem se jal také zaplňovat. Nicméně už to, žes e flashka nedá zformátovat na NTFS (skončí s chybou) mluví samo za sebe :).