-
Re: Mozilla FF vs Opera vs IE
Na Maxthon 3 jsem také docela zvědav.
BTW. např. jedna ze základních věcí, která se mi na Opeře líbí a u jinách prohlížečů jsem to nezaznamenal (bohužel) je to, že pokud mám otevřeno více tabů - 1 2 3 5 6 a nejdříve se mrknu do tabu 2, následně se přepnu do tabu 6 a ten zavřu, tak se chci vrátit zpět do tabu 2. Ovšem umí to jen Opera. Ostatní se vrátí buď na 5, nebo IE8 zcela nepochopitelně pokaždé někam jinam.
-
1 Příloh-a(y)
Ve Firefoxu je na to potřeba extension, buď všemocné Tab Mix Plus nebo jsem viděl i něco jednoúčelového.
-
A to je právě ono - už na to musíš mít extension - už to nemusí být stabilní :).
-
Že to nemusí být stabilní bereš z vlastní zkušenosti nebo jako hypotetickou možnost? Já rozumím tomu, že ne každému tento modulární systém sedí, ale prakticky jsem s ním nikdy neměl problém. Je teda fakt, že mám asi 10 extensions, což není tak moc.
-
Nevím jak konkrétně s tímto modulem, ale jak jsem již psal o pár příspěvků výš. Před několika lety jsem na FireFoxu s mnoha extension fungoval a fakt to byl takový neohrabaný moloch, který často padal a zabíral haldu RAM.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Na Maxthon 3 jsem také docela zvědav.
BTW. např. jedna ze základních věcí, která se mi na Opeře líbí a u jinách prohlížečů jsem to nezaznamenal (bohužel) je to, že pokud mám otevřeno více tabů - 1 2 3 5 6 a nejdříve se mrknu do tabu 2, následně se přepnu do tabu 6 a ten zavřu, tak se chci vrátit zpět do tabu 2. Ovšem umí to jen Opera. Ostatní se vrátí buď na 5, nebo IE8 zcela nepochopitelně pokaždé někam jinam.
Tak tohle Maxthon umi od zacatku.
-
Osobně mě je jedno kdo co používá, ale Internet Explorer, a to ani v 8 verzi, osobně nepovažuji za moderní prohlížeč WWW stránek.
Samozřejmě napíšu proč:
a) Nepodporuje standardy - pro někoho malichernost, pro webdesignera noční můra, díky MS se tak musí dělat všelijaké "háčky". Přiznám se, nejsem webdesigner, čili mi to může být ukradené, ale jelikož studuji Informatiku, tak vím, co existence IE znamená pro webdesignera alespoň v teoretické rovině.
b) Nemá pořádný download klient - nezlobte se na mě, ale prohlížeč bez pořádného download klientu je o ničem, nechci používat další aplikace, proč, když to má Opera v sobě? A každý normální prohlížeč taky....
c) Velmi pomalá reakce na chyby - jak již bylo napsáno výše, např. Firefoxu se nemůže ani náhodou rovnat. Opera je tak někde uprostřed si myslím.
d) žádný emailový klient
e) Nejatakovanější prohlížeč - nejvíce útoků probíhá přes IE.
f) U Opery jsem si zamiloval funkci "Přizpůsobit šířce", pomocí které mi Opera vtěsná širokou stránku tak, abych nemusel rolvat ze strany na stranu a přitom mi zůstane stejně veliké písmo a nezmenší se celá stránka tak, jako u Zoomu. Tuto funkci nemá žádný jiný prohlížeč, pokud se nepletu
g) Taktéž jsem si zamiloval už jednou zde zmiňovanou funkci, kdy napíšu g něco a vyhledá se mi to na googlu, umí to IE8? Tohle jediné nevím jistě.
h) IE8 mi na Mandrivě nepůjde oficiální cestou. Každý normální prohlížeč je použitelný i na Linuxu, teda krom Safari myslím.
i) Jak je to s podporou SVG? Co vím, IE byl jediný prohlížeč, co to nepodporoval...
j) Jedná se o jasně nejpomalejší prohlížeč.
Důvodů, proč osobně nemám rád IE a všechny mé známé před ním varuji, je více. Rád se přiznám, že sice MS nemusím, ale výše uvedené argumenty jsou i tak pravdivé.
Opravdu mě překvapuje, že někdo přechází zpátky na IE, ale každý má na to nárok. Osobně bych tak ale nikdy již neučinil, protože osobně považuju IE za nejhorší prohlížeč, co jsem kdy viděl.
-
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
a) Nepodporuje standardy
souhlas
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
b) Nemá pořádný download klient
souhlas
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
c) Velmi pomalá reakce na chyby
souhlas
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
d) žádný emailový klient
nechybi mi, jedu webmaily
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
e) Nejatakovanější prohlížeč - nejvíce útoků probíhá přes IE.
nesouhlas, kdyz bude mit opera 90%, tak vetsina utoku pujde pres ni
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
f) U Opery jsem si zamiloval funkci "Přizpůsobit šířce", pomocí které mi Opera vtěsná širokou stránku tak, abych nemusel rolvat ze strany na stranu a přitom mi zůstane stejně veliké písmo a nezmenší se celá stránka tak, jako u Zoomu. Tuto funkci nemá žádný jiný prohlížeč, pokud se nepletu
DOKONALOST!!! ;D
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
g) Taktéž jsem si zamiloval už jednou zde zmiňovanou funkci, kdy napíšu g něco a vyhledá se mi to na googlu, umí to IE8? Tohle jediné nevím jistě.
imho umi
opera positive
-
Ohledně těch standardů by se mohlo sálodlouze polemizovat. Realita je bohužel taková, že většina stránek je optimalizována pro IE a paradoxně u standard podporujících prohlížečů jsou stránky zmršené.
S tím písmenkem a hledáním. IE8 něco podobného má, ale není to tak intuitivní jako u Opery. Každopádně po dvou dnech používání IE8 mi Opera zatraceně chybí. Počkám si, až mi dorazí SSD, znovunahodím WIN a budu doufat, že to poběží všechno OK.
-
Bohužel citace neukládá i na co si reagoval, tak to tam dopíšu vlastním slovy, nechce se mě to kopírovat ;-)
ad) nejvíce ataků přes IE
Citace:
Původně odeslal
admix
To je samozřejmé. Myslel jsem to z pohledu dnešní doby ;-)
ad "přizpůsobit šířce"
Citace:
Původně odeslal
admix
DOKONALOST!!! ;D
Že jo? :) hlavně některý jiné fóra, na které se dostanu třeba když něco hledám, tímhle trpí, Opera mi to pěkně zmáčkne :)
Samozřejmě i Opera má chyby, mě osobně trápí dvě:
- na linuxu se přehrává hůře flash video než v FF na stejném PC (u Opery 10 a Flash 10 to už je lepší), ve win je to OK.
- Google moc nepodporuje Operu, třeba u Bloggera musím používat "draft" verzi, GMail se sem tam chová nestandardně (už se to ale s Operou 10 hodně zlepšilo) a u Picasy nefungují všechny funkce (tu používám zřídka - jednou za 2 měsíce i méně).
Vím tohle není až tak chyba Opery asi, ale i tak mě to někdy zamrzí, ale není to nic zásadního.
EDIT:
Citace:
Původně odeslal
sAd
Ohledně těch standardů by se mohlo sálodlouze polemizovat.
Já za standardy považuju to, co pochází z dílny W3C, tak jako ostatně skoro všichni, až na MS, který si vždy dělal standardy své a pak to dopadne, jak to dopadlo.
Internet by měl být svobodným médiem, které není ničím limitováno, snad jen mezinárodními zákony a zákony země, ve které se nachází daný server. Internet by neměl být něčím, na co se člověk dostane jen tehdy, když bude používat řešení pouze a jen jedné firmy, ať je to MS nebo třeba Apple, nebo RedHatu či Mandrivy. Poslední tři firmy byly samozřejmě vybrány náhodně.
A to, že někdo používá closed web aplikace (LIVE služby a podobně) je jen jeho chybou.
-
Citace:
Původně odeslal
admix
To ano, ale díky nepodpoře ActiveX by případny útoky imho nebyly tak průserovy, jako je tomu u IE.
Citace:
Původně odeslal
admix
opera positive
+1
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
GMail se sem tam chová nestandardně
Nikdy jsem se tam s ničím takovým nesetkal, můžeš mi nahodit nějakej příklad nestandartního chování? (Nerejpu, zajímá mě to a chcu to zkusit taky...)
-
No je fakt, ze google calendar mel dlooouhou dobu problem s operou a musel jsem se maskovat jako IE, ale ted uz nemam problemy
-
Citace:
Původně odeslal
JejKey
Nikdy jsem se tam s ničím takovým nesetkal, můžeš mi nahodit nějakej příklad nestandartního chování? (Nerejpu, zajímá mě to a chcu to zkusit taky...)
No, u starších verzí mi třeba nešel vymazat Spam nebo Koš. Ale byl to problém jen asi jednoho buildu, poté se to zlepšilo. Taky blblo odesílání emailu, psalo to odesílám a ani po třech minutách se nic neodeslalo. Taktéž to dalším buildem odeznělo.
Teď mi to dělá velmi zřídka, že označím emaily jako přečtené, pak se překliknu do spamu, a ono se ty emaily, co jsem označil za přečtené, se označí jako nepřečtení zpět. Ale toto se stává již velmi zřídka. A možná to už taky vyšumělo, už jsem si toho delší dobu nevšiml.
Teď mi vadí už prakticky jen jedna věc, rolování nahoru a dolů se trhá trochu (kdysi to bylo ještě horší), ale dá se s tím už žít. Toto se děje jen u linuxové opery, jako i vše výše uvedené.
EDIT: Neboj, nerejpeš ;-)
EDIT 2: Ty chyby byly myslím u O 9.64, teď jedu vždy na nejnovějším buildu O10 a fakt se to zlepšuje :)
-
Citace:
Původně odeslal
sAd
Ohledně těch standardů by se mohlo sálodlouze polemizovat. Realita je bohužel taková, že většina stránek je optimalizována pro IE a paradoxně u standard podporujících prohlížečů jsou stránky zmršené.
Na to zapomen, toto platilo v dobach IE6, naopak dnes je vetsina webu psana tak aby primalrne maximalne splnovala standard a jak bylo receno, plati cim dal vic, ze web designery uz nebavi hackovat web pro kazdou verzi IE extra. Paac to co funguje na IE6 nefunguje pro 7 a co funguje pro 7 nefunguje pro 8. Narazil sem na celkem dost webu, ktery naopak nefiungovaly v IE a to pres to, ze validatorem prosly.
M$ dojizdi presne na to, na co dojede jednoho krasnyho dne i zbytek jeho produktu, na snahy protlacovat vlastni reseni proti vsem.
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Paac to co funguje na IE6 nefunguje pro 7 a co funguje pro 7 nefunguje pro 8.
To je bohužel pravda. Ovšem pro IE8 to lze vyřešit přes META tag a compatility mode.
S tou optimalizací pro IE je tu smutné, ale podle statistik návštěvnosti stránek, které mám na starosti, v 90 % převládá IE. Takže chtě nechtě pro něj musím optimalizovat také, protože si menohu dovolit, aby korektně fungovaly jenom pro Operu/FF/Chrome.
-
Venku je Opera 10 Beta 3, viz:
http://www.zive.cz/bleskovky/opera-1...6/default.aspx
Bohužel už nestíhám zde dát přímé odkazy, odkazy na stažení najdete v tom článku :)
-
-
Favicony z personalbaru stále mizí a mizí :D
-
kecinzer: Dokonce i ve W7.
-
Změňte platformu, u mě furt dobrý (Mandriva 2009.1) ;-) Nebo třeba místo toho používejte SpeedDial. Možností je tolik ;-)
-
-
Nový build Opery je na světě a podívejme se na toto:
Fixed Bug DSK-229231 (Favicon disappears a while after clicking a boomark on the personal bar)
Jestli to opravdu opravili, tak se dneska sežeru jak mužik!
-
Kdyz to tu tak sleduju, tak Opera vydava buildy tempem primo expresnim, ale chyby opravuje stejne rychle jako M$.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Fixed Bug DSK-229231 (Favicon disappears a while after clicking a boomark on the personal bar)
Jestli to opravdu opravili, tak se dneska sežeru jak mužik!
Asi dnes tu bude někdo na plech, zatím to opravdu nemizí (30 minut užívání @ Win7):drool:
Bude pařba!!! :p
-
Abych se přiznal, tak se to zatím bojím nainstalovat a vyzkoušet :D