ale hodil by se v case nejaky ten mraz aspon by tolik netopil >:} coz kdyz jsou venku takovy hice je i problem udrzet teplotu tam kde ma byt ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
Printable View
ale hodil by se v case nejaky ten mraz aspon by tolik netopil >:} coz kdyz jsou venku takovy hice je i problem udrzet teplotu tam kde ma byt ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
Heh ? ???Citace:
Původně odeslal AraFat
Mozna jsem lama, ale to ma byt revize ceho ? Chipsetu ? Northbridge ? Nebude to nahodo verze biosu ? Ten ma dost podobny znaceni... :wink:
Kde´s to videl napsany ?
rekl bych ze D1L je verze Biosu...
jj vypada to tak....to je spatne nebo dobre?
jak prijdu na to,co je co za teplotu?Jadro poznam bezpecne,pak jsou tu dve teploty skoro stejne,ktere se od sebe odchyli max. tak o 1°,to bych tipoval podle teploty na CPU ale zbytek?Co je SPP,MCP a jak to ve speedfanu poznam pls??Jinak tech teplot mi to meri dohromady 7 ;DCitace:
Původně odeslal Dawe
No, tak ten BIOS D1L je dobrej i špatnej. Má děliče na paměť, ale třeba mu nefungujou hesla. Já to zkusil a BIOS kaput. Klidně jí vem a flashni to na D1.1L. V čem je problém? ;D :wink:Citace:
Původně odeslal AraFat
Jednoduse - uz jsem to nekam psal - nainstaluj si Soltek HW monitor.Citace:
Původně odeslal dutch3s
Je jasny, ze MCP musi mit vyssi tepotu nez SPP...
Co je v soltek HW monitoru RT1??? A co je teda v tom speedfanu ten SPP a MCP?
Citace:
Původně odeslal Dj Google
Doufam, ze ted uz vsechny uspokojim. :wink:
Na teploty nekoukejte - je to po 24 hodinach Prime95 s vypnutejma vetrakama.
Moje nastaveni speedfanu pro Soltek FRN2
Zajimalo by mne kde jsi sehnal nastaveni tech cidel, nejak se mi to totiz nezda. Podle tveho nastaveni je MCP ve skutecnosti cidlo vedle AGP slotu, CPU je v podstate teplota pouze okoli procesoru (cidlo je v patici pod procikem), jedine SCP by snad mohlo byt OK, ale pokusne jsem vypnul vetracek a teplota se pri plne zatezi temer nelisila od nuloveho zatizeni...takze kde jsi to nasel?
AD MCP - Ja jsem si to puvodni cidlo jaksi trosku prodlouzil smerem dolu - ta orig teplota je nicnerikajici :roll:Citace:
Původně odeslal EmbreOnyx
AD CPU - cidla v patici maj vsechny novejsi desky a rozhodne to neni teplota v okoli ! Nez prislo mereni v jadre, museli se vsichni spolehat pouze na tyto ci jina externi cidla !
AD SCP - Nemas na mysli spise SPP ? Nikdo neni neomylny :wink: a ze se Ti nelisila teplota ? Ja tam ten puvodni chladic uz nemam, ale takhle nastaveny (myslim ze spravne) se vychyluje klidne i o 10°C pri zatezi a bez zateze. Tak nevim v cem mas "chybu" ;D
MCP-->Tak to jo ;D
CPU--> to co pises je samozrejme pravda jenze to cidlo u ktereho mas napsane CPU je na patici na MB jako termistor cili to nema s teplotou procesoru jako takoveho moc spolecneho (jde jen o slovickareni, je to jedno stejne tak jakoze ABS II je opravdu realna teplota prociku, cili by melo byt u nej CPU...
SCP-->SPP :oops: A ta chyba mno nevim, nevim zkusim ho sundat a zmerit externim cidlem a bude to jasny :-)
Jsem rad, ze jsi rozumime. :wink:
Jasne..., jak se odpojim zkusim sundat ten vetrak a zmerit to. Po tom, co jsem zrusil auto, mi zbylo pekny externi cidlo tak ho vyuziju ;D. Jo, uz sem se te jednou ptal, jak jsi teda vyresil chlazeni NB? Minule jsi to nak prehlid...
Tak to promin. Nevsiml jsem si.
Tak to tedy napravim - chlazeni NorthBridge - dal jsem tam pasiv 56x49x30 zlate barvy - ma hezkej design a perfektne tam ladi. Nasel jsem ho mezi vyrazenejma v praci.
Zbrousil (nalapoval :roll: ) jsem stycnou plochu, nanesl Arctic silver pastu a prilepil tepelne odolny Herculesem. Sice fajn pasuje, ale nevim jak se mi tam vejde Cooper Silent 2. Snad jo. :o
Tak jsem to zkusil a porad nic :-( . Neustale mi to zobrazuje 0 RPM na vsech cidlech co meri otacky ventilatoru. Jakou desku si mam zvolit ve Speedfanu? Soltek tam totiz neni :?:Citace:
Původně odeslal Dawe
zkus zapojit jiny vetrak a uvidis jestli je spatny vetrak nebo deska. nebo zkus tenhle co mas zapojit do druhe "zasuvky" (ted si nevzpomenu jak se to jmenuje odborne) na desce. treba ta co je u procaku je vadna.Citace:
Původně odeslal tartif
Na vyber desky se vykasli, to se tyka pouze pseudo oc. S monitoringem to nema co delat. A kam vubec mas pichlej ten konektor od vetraku ? Je to kousek od socketu ? Meni ten vetrak vubec otacky ? Neurval jsi nahodou treba jeden (zlutej) dratek ? Zkus tam jinej chladic a dej vedet.Citace:
Původně odeslal tartif
Ok podivam se na ten drat. Mel jsem tam i jinaci chladic a tam to taky nemerilo otacky :? (byl to taky ventilator s malyma otackama). Napajeni ventilatoru je zapojeno primo u soketu. Zkusim to zapojit do konektoru jak je u chipsetu. Na chvili mu to urcite vadit nebude. Tim snad vyloucim vadnej konektor v desce.
me ten odkaz nejede :-(Citace:
Původně odeslal Dawe
Promin, moje chyba.
Uz by to zase melo jet.
2 Tartif--> Nechtel bych se mylit, ale mam dojem ze jsem nekde cetl ze kdyz mas chladic s regulaci otacek (TC u Arctica) pak se otacky neukazuji...vyzkousej bezny chladic bez regulace. Minimalne v Biosu to musi jet, tam neni potreba zadnej soft.
Hele nemystifikuj ! ;D
TC meri otacky vsude. Treba MSI maj problem uz pri nabihani - hlasej zastavenej vetrak kramy jedny :roll: - ale jinak vetsina desek nema problem...
Mno to je jen dobre, aspon vim ze mi to bude ukazovat az konecne sezenu SS Pro TC. BTW: Nevite o prodejne v Brne kde ho na 100% maj?
diky,uz to yede.Citace:
Původně odeslal Dawe
btw:co je SPP, MCP?Muzes mi to vysvetlit jako laikovi?jeste by me zajimalo,co je ta treti teplota odspoda,co neni zaskrtla a v radku je napsano:Temp1 LM90 Temp1 56°C SMBus $4C
diky