Re: Radeony a problem s obnovovaci frekvenci (60Hz stuck)
SOry ze vytahuju tenhle starej thread, ale zajimalo by me jestli je mozny do podporovanych rezimu driveru pridat nejakej vlastni. Chtel bych pouzivat ne uplne bezny rozliseni 1360*1020/1024 ale refreshe u techto rozliseni konci na 85 Hz a ja chci 90 nebo 100 Hz. Vyssi i nizsi rozliseni maji moznost vyssich refreshu az 120 Hz - mam posledni Omegy. Urcite by pomohl powerstrip, me zajima jestyli by to slo i jinak. U staryho Kyra nejak pomohlo neco prespsat v registrech. Je jasny ze dneska v dobach LCDcek uz refreshe nikdo moc neresi, ale kdyby nekdo vedel budu rad. :-)
A když se koukneš na nastavení monitoru (pravým myšítkem na plochu a pak /Vlastnosti/Nastavení/Upřesnit/Monitor), nemáš náhodou zatrženo "Skrýt režimy, které neumí monitor nastavit"? Pokud ano, tak to nech nezatržené a měl bys mít pak možnost nastavit i více Hz (akorát tě to bude varovat, ale nastavit to půjde).
nene, tydle rezimy rozliseni+refresh nejsou ani v tabulce dostupnych modu kdyz dam u adapteru zobrazit vsechny rezimy. Prave ze to je primo omezeny driverama, widle ani zadnej refreshfix programek vyssi refresh nez 85 Hz videt nemuzou.
U nVidie stačilo editovat nějaký inf (nebo ini?) soubor v ovladačích. Drivery se musely rozbalit na disk, modifikovat a reinstalovat. ATI při instalaci také nejprve rozbalí instalátor do adresáře a z něj spustí instalaci. Zkus ten adresář prohlédnout a pokud tam uvidíš nějaké inf soubory, tak je zkus modifikovat.
Sam pouzivam 1400x1050, ktore zrejme nie je (podla DDC mojho monitora) monitorom (SUN GDM5510) alebo grafikou (Radeon 8500) podporovane, a tak po jeho rucnom zapnuti v registroch, mi sice nastavit ide, ale len v 60Hz (pritom monitor zvlada 1600x1200 v 100Hz bez problemov)...
Jedine riesenie, ktore doteraz pouzivam, je Powerstrip a rucne nastavenie obnovovacich frekvencii.
Windoze sa tvaria, ze maju 60Hz, no v skutocnosti mam 85Hz.
Citace:
Původně odeslal Honza
Vcera jsem vyzkousel Refreshfix i programek Reforce a u toho jsem take zustal, je super. Refreshfix me snizil vykon ve hrach stejne jako Radeon Tweaker o 40% (podle me nejaky problem se synchronizaci obrazu a karty). Reforce je krasne jednoduchy a no problem.
Ja som Reforce pouzival dovtedy, kym som nezistil, ze vdaka nemu nespustim hry na Source engine ak mam na desktope nastavene rozlisenie 1280x1024, musle som nakonfigurovat profil pre ATI Tray Tool, ktory mi prepol monitor na 1024x768 a potom hned spustil hru. Teraz mam nastavene obnovovacie frekvencie pre jednotlive rozlisenia cez Ati Tray Tool a vsetko nabehuje bezproblemov.