NJ vsetko zle je nanieco dobre !! :wink: :DCitace:
Původně odeslal GABO
Printable View
NJ vsetko zle je nanieco dobre !! :wink: :DCitace:
Původně odeslal GABO
No hej ale ty mas v compe 3000+ a ja 2700+.... :|
No ale zas mas o 10°C - 15°C nizsie teploty co tiez potesi :DCitace:
Původně odeslal GABO
Kua uz mam s TT7+ na stredne otacky.... skoro stale 55-56C :roll:
Hmm, ale je to sposobene aj navysenim MHZ o 51 bo povodne na 2300mhz som mal 50C.
Uz to za take 2-3 tyzdne vyzera na MAX otacky... :-( (to je tak na sluchatka...)
Par MHz navyse a trpnut koli teplote-to sa neoplati.
Tak asi .. Ja si asi teraz v lete procak o par MHz podtaktim a znizim voltaz aspon na def. uroven ked nie este nizsie. Mozno skoncim az pri voltazi 1.2V ako tu bolo niekde pisane ze niekdo tu natom tak slape pri 33W !! No chistam vodnika (uz mi to treba pomaly len poskladat) tak dufam ze to uchladi kuaaa .....Citace:
Původně odeslal Toxic
PS: moj sused uz ma poskladaneho toho vodnika (sme sa do toho pustili a dali sme urobit waterbloky CPU GPU a CHIPSET) a chladii mu to zostavu z AMD ATHLONom 1300MHz cloknuty na 1550MHz a chladi mu to aj z neaktyvnym chladenim radiatora tak na 50°C pri 4h BURN K7 ?? ?? ?? UCHladi mi to ??
Rad by som si pozrel toho vodnika a trochu s tebou pokecal o vyrobe, nakladoch a tak. Ked ho budes mat hotovi a namontovany, tak sa ozvy.
Inac by ma zaujimalo, ako nahodis na tvojom epoxe 1.2V??
Ja ma najnizsiu hodnotu 1.4V.
Tak este som sa do BIOSU nepozrel ale myslel som zze tych 1.2V tam bude ked to ma aj ina doska !! No tak budem asi musiet behat na 1.4V !! ale pozrem a napisem preistotu :DCitace:
Původně odeslal Toxic
jj asi se-ru nato a podtaktim to naspet na 2300mhz ne :?:Citace:
Původně odeslal Toxic
tych 50mhz aj tak realne nic moc neprida nie ???
Tych 50MHz neprida nic moc ani v reale a ani v syntetickych testoch.Citace:
Původně odeslal Semik
Sa nad tym zajtra zamyslim a uvidim...... :?
Ja bezim na tych 2404Mhz pri low otackach na TT V7+, ale okolo obeda je uz potrebne prepnut na medium otacky, lebo teplota stupne na 59'C pri zatazi, a procak prestava byt stabilny.Citace:
Původně odeslal Semik
No znizovat freq. sa mi nechce :)
Mám to skoro stejne co jsem zvedl z 2300Mhz na 2400Mhz mi to dělá na prime 95 - až 60 stupnů ale jede stabilně
Mno, 60C zvlada DLTC3 dost v pohode to je fakt, ale ide prave o to. Zatial nevieme ci ma vysoke napetie a stale vysoke provozne teploty na Athlona nejaky vpliv :!:
Pokial ho nejakym sposobom odpalis, pripadne vyhori .... moze zobrat dosku + par komponentov dohrobu zo sebou :roll: (samo ze su to len spekulacie)
Vorlon&Fred / Ako tak pozeram, neni najmensi dovod mat proc na MAX ked mate obydvaja Grafi co to nevyuziju :D
Ak teda nekodujete DiwX a podobne....
No tak som sa vratil - od stvrtka som bol out a nechal PC behat a samozrejme pocitat UD. Pozeram a pohoda - teplota v normale ako som uz pisal davnejsie.
2Semik: na tych 50 Mhz by som sa vykaslal :wink:
tak jsem na ukor trocha více hluku přidal na Volcano a teplotu dostal na 56 stupnů při zatíženíCitace:
Původně odeslal Semik
2Gabo- jj uz som to hodil naspatek...
(btw- nedostal si moju spravu cez icq...ohladne Nvidie..)
4Fred- Tym myslis ze si zvysil otacky na Vulcane, alebo ho prave kupil ???
9mám ho už od upgrade compu (Volcano 9) ale snažil jsem mít otáčky na 2500 - 3000 . a Ted jsem ho zvýšíl na 3900 otáček -už je to docela fučák -a stím spojenej hluk (tím myslím že už to není bezhlučnej comp ale už je slyšet) ale jde až na 5000 -tak mám rezervuCitace:
Původně odeslal Semik
Mno keby som ja dal V7+ na plne tak je to okolo 6000-6300 ot. ;D
Takze o tom pokoj......
Inac ma tak napadlo, ako sme predtym rozmyslali ci pri DLT3C nejde o maximalne nepodarky ktore musia byt maximalne degradovane+znizene napetie, aby nepiekli.
Zrejme to nebude pravda ked sa teraz do obehu dostali 2100+ DLT3C :idea:
Takze najpravdepodobnejsie riesenie je ze AMD uz tak zdokonalila svoju vynosnost s 0.13mcronov, ze jej prociky behaju aj na 1.5v oproti tej prvej ...varke, co vlasne boli skorej nepodarky (DUT3C) a preto museli mat 1.6v.
Je to vlastne tradicna evolucia procikov u AMD ked prva varka mala ... 1.65v (T-bred AO) dalsie uz mali 1.6v a teraz po doladeni uz vsetky bezia na 1.5v
Podobna situacia je teraz aj u AMD Oteronu, ked prve kusky bezia na 1.55v a to su len 1,8ghz. Avsak Opteron na 2.ghz ma uz mat 1.450v.
Tym su vlastne potvrdene predchadzajuce uvahy. Vzdy kym AMD nedoladi svoju vyrobu predava CPU s vyssim napetim, aby zvladali vysoke MHz, ale po doladeni vyrobnych procesov (ich zuslachteni) moze napetie znizovat, bez straty stabylity pri vyssich Mhz.. :wink: ....
DLT3C nejsu ziadne nepodarky, ale vrchol sucasnej evolucie :!: (ak AMD neodladi svoju vyrobu este raz..... :lol: :lol: )
2Semik: aj to je dobra uvaha...si v tom velmi dobry SEMIK :wink: ale jedno je iste...bud plati jedna alebo druha. TU spravu mi posli este raz...dnes mi kus blbol net.
No mna by eln zaujimalo ze preco aj oproti DUT tie DLT tak sialene topia ked podla Semikovej hypotezi je to len odladenie a stiahnutie voltaze na minimum !?!?!?
NEBOUREJ MU TO, KDYŽ TO TAK HEZKY VYMYSLEL :wink:
Zajímal by mě výsledek nějakého taktování na 2100+ DLT3CCitace:
Původně odeslal Semik
Kde na to ten Semik chodi...
Inac sa priklanam ku Cox-ovi. Ked su vyladenejsie, tak preco tak topia. Vyrobny proces zdokonalili, ale zas im to topi, tak ako volakedy.