;D
Pěknej je,to jo.Možná je ho i škoda dávat do PC :D
No zatím mě tu žádný blok nepřesvědčil,asi zadám svůj do výroby a pak vám řeknu jak to dopadlo.
Printable View
;D
Pěknej je,to jo.Možná je ho i škoda dávat do PC :D
No zatím mě tu žádný blok nepřesvědčil,asi zadám svůj do výroby a pak vám řeknu jak to dopadlo.
Vodni chlazeni pouzivam uz pres pul roku a prvni chladic jsem mel na celeronu 400
a jel lehce na 600. (jestli mate digital, tak vam ho poslu k vyfoceni) uz sem ho i rozebral
(cca 10 minut na nejmensim horaku plyn. sporaku, az potom pustil mrska). Hlinikovy.
Ted jedu na 700 (tualatin) a jede i na 1,2G, ale nemam duvod to pouzivat.
Chlazeni jsem nikdy nepouzival kvuli taktovani, ale kvuli hluku vetraku.
A nejvice jsem byl dojat, kdyz jsem si pred ctrnasti dny koupil R9000PRO a pozapnuti poc.
se mi na te karte okamzite rozhrcel vetrak.(proste zmetek ,to sem se vytocil na takovych 12000
rpm) mozna i vice.
Nicmene jsem ji nereklamoval, ale dal tam vodu a jelikoz lookas chce l-ko i na pameti tak
uvedu navrh. cekam pripominky a uvital bych tech parametry (dalsich karet)
Ve zdroji jsem vetrak proste odpojil a neverte je daleko chladnejsi nez muj zanovni 80-tka
matrox. Taky tam zrejme nekdo chtel do pozice 5a1/4. takze to vsechno postupem casu vyresime.
Jinak moje uvahy o tvaru ,pouzitem materialu a atd. Vychazeji castecne s praktickych skousek a
castecne z pozorovani vyvoje chladicu vzduchovych. V podstate jde podle meho nazoru o velikost
chlazene plochy. (s tim uzce souvisi i nejaky tvar zebra, vsimete si ze i vzduchace maji konus
.potom si vsimete pomeru delky zebra a tl dna.)
A dale pak prutok chladiciho media.(cim vetsi, tim lepsi vysledek). ale nic se nema prehanet,
vetsinou staci mene vykonne cerpadlo a radsi vice chladit medium.(jako medium pouzivam vodu s
jarem a okenou , obe veci porusuji povrchove napeti vody, tzn. ze pokud vam nekde vznikne netesnost
tak voda vam lepe vyvzlina i tam kde by se normalne nedostala) A vase poc. soucasti budou rozdeleny
do plaveckych skupin a urcite vsechny dostanou delfinka, ty moje ho urcite mely.
Stalo se to tak , ze se mi zastavilo cerpadlo a z chladice se stal topic na tolik se zahral ze
zmekly hadice potom se jedna vysmekla atd, spatne se mi o tom i pise.
Hlaska: "pocitac provedl nepovolenou operaci a bude utopen." doslovne
A od te doby vsechno lepim !!!!!! A na tvrdo.
A kdysi jsem na AMD-cku opekal nalepky. (Vzduchem chlazeny) Tezce chlazeny dva ventilatory
nestacily a oba jsem bohuzel prinejakem prdratovani proste zapomel zapnot zpet.
A od tech dob netaktuju a dopravam si pouze hluku prutoku dat sbernici a silenych
triskavych zvuku hdd. asi tam dam gumovy doraz a pwm viz nadsene reseni nekterych.(asi sem prilis
vtipny co ? asi toho necham nebo se vratim k tematu)
TAkze ted mam na procesoru a grafice al bloky ,cerpadlo Aquael Filtr akWariovy typ fan1 za nejakych
442,- kc 50/300/l h a k tomu jsem koupil 1m hadice prumer 10/14 za 27,-kc. nadrzku mam od destilky
do auta a pouzivam tu destilku. Vodu nechladim.( ale taky nemam pusteny comp cely den)
asi do ctrnasti dnu beru AMD 2,2 s tim novym jadrem a zrejme pokud budete chtit tak ho taktnu a
uverejnim nejake vysledky. Budu chladit vsechno co uvidim !!!al versus cu blok!!!, predem vam
mohu zdelit ze je tam takovych 3-7 stupnu rozdil ona totiz cu ma vetsi tepelnou setrvacnost.
Nekdy to proste nestoji za ty prachy. Dokonce prisel nazor ze 2-4 stupne(neovereno)
vzduchem chlazené bloky mají konusové lopatky pro to aby šli vyjmout z formy do které se na ně odlévá polotovar ....jistě to muže mít vliv i na tepelnou výměnu ale asi to nikdo nezkoušel ...swiftechy jsou už řešeny jinak....už nemají klasická žebra ale mají zapuštěné vroubkované čepy ....vzniká větší chladící plocha ...http://www.swiftnets.com/
S tim odlevanim sice pan tlapka pravdu ma, pri vyrobe forem je predepsan na 100mm delky az 3procentni kuzel.(u hliniku)Citace:
Původně odeslal Tlapka
Ale neuvedomil si ze chladice nejsou vyrobeny litim ani vstrikovanim, ale budto vystrikovanim, valcovanim , nebo lisovanim-.
a vroubkovane cepy jsou hezka vec ,ale pokud tam jsou vlisovany, pokud to jsou cepy(nevim nevidel jsem) tak nejake vroubky pomerne straceji vyznam nebot tam je tepelny prechod.
A vroubky mely uz chladice vzduchove na 486-kach.A byly cerne eloxovany (tlapko) tj. povrchova uprava. (kdybys to chtel doplnit)
elektrolyza (vis)
vana, louh, elektrody (pro tebe)
Jestli mas v ruce strojarske tabulky tak si je znovu precti.
Tvoje nazory me od prichodu odkazu na slovincovy stranky neberou.
Mrzi me ze o tom neco vis ale to tvoje chovani???
Ja strojar jsem , mam na to dokonce to no maturitu, hodne veci jsem uz zapomel protoze jsem to 7let nepouzival, hodne veci nevim, ale vim
ze lidi s tvym zpusobem chovani nemam rad.
A jeste nechapu proc posilas odkaz na vzduch, kdyz se snazime dobrat nejakeho konce s vodou. Anebo si precti o cem to tu vlastne je.
Mk4 bude skvele (jsem dalsi zajemce), ale jsem zasadne proti mixaci Al s Cu (rad si priplatim). Uz proste ne... Stalo me docela dost usili a penez poskladat cely vnitrni obeh vyhradne z medenych soucasti, nebot to co jsem videl u lidi s Al+Cu mi celkem stacilo. Ac pouzivame temer stejna aditiva do vody, to svinstvo co se vytvari tou ?elektrolytickou? (nejsem od fochu) reakci opravdu nechci... Mozna je situace trochu jina u lidi, co maji x-litrove nadrze vedle pocitace, ale u nas, co mame all-in-1 v bedne a mame tam max do 0,5l vody je to velka neprijemnost.
cenzura
Voky
2 tlapka uz me to prestava bavit
nemas nic s cim by jsi se mohl chlubit, certifikat od Autodesku ma kde kdo a maturitu taky, nehlede na to ze si stejne kazdej udelal o tobe obrazek z tech hoven co tu pises...Citace:
Původně odeslal Tlapka
Proc si to odnich kupovat kdyz tady to muzu mit levnej.. ;DCitace:
Původně odeslal LookAS
A muzu si to navrhout lip - treba ten vetsi prumer !!
větší průměr menší rychlost ....(pro Radka: Bernoulliova ronvice -skripta ČVUT -fyzika 1 autoři: Doc.Ing František Černý, CSc
Prof.Ing. Ladislav Samek,DrSc
Prof.RNDr.Bruno Sopko,DrSc
Doc.RNDr. Svěla Vacková,CSs
strana 60-61...... doporučuji nastudovat .....ty "praktiku"
větší rychlost - větší proudění kapaliny rychlejší předávání tepla kapalině.....
složil jsem básničku .....březen, duben, květen Radek je kreté......červen červenec srpen ....Radek furt kreté....září říjen listopad ...Radek pořád kreté...prosinec leden únor ....zase kreté.....
cenzura
Voky
Je ten clovek chory?
slovinec, slovinec, slovinec !!
jesli by se to povedlo tak beru taky.
Spirala podle me neni tak dobra, neni masa nad procalem a voda pak honi teplo kolem dokola jak je po bloku rozlezle
dyby nesel mk4 tak bych navrhoval neco jako aquacool ale s treba s 6 nebo vice tencim zebrama (paprskama).
Ja taky slozil basnicku :idea:
Tlapko, Tlapko ty jsi peknej deb.il...
Cerpano: Policejni akademie - Izer
A k tvemu vzdelani: Clovek muze mit papir na co chce, ale zalezi na tom jestli si ho zaslouzil podstive nebo jestli si ho koupil. A pokud je to hlava studovana, tak to jeste neznamena, ze je v beznem zivote pouzitelnej...
Hovk domluvil jsem.... :-)
On neni chory, on je jiny! :lol:
lapko, myslim ze uznas ze kdyz budu mit hadice dejme tomu 12/10 a WB bude mit jen 6 mm, tak se cely obeh znacne spomali. Ve waterblocku bude sice voda proudit vetsi rychlosti, ale celkovy ucinek bude horsi. Takze nic takovyho jako mensi prumer WB = lepsi
Spis bych navrhl udelat ten aquacool s vetsim prutokem a dat doprostred kanalku jeste naky tenky vystupky, ktery by zvetsily plochu a zajistily turbulentni proudeni. :idea:
to je tak trochu hodně v prd.eli ne?Citace:
Původně odeslal Tlapka
prober se
cenzura
Voky
cenzura
Voky
cenzura
Voky
Ach jo Tlapko, ty jsi fakt ichtyl.. nebo spis LABIL, DEBIL, GUMA.... :wink:
cenzura
Voky
Pan Tlapka uz neni zjevne na O/C foru vitan...cerna listina je jasna...no skoda ze se tady doctu i takovehle veci kde si nadavame....tfuj...
Vazeny Tlapko pokud je Joxerus potrat opici kurvy tak vy jste osklivy plod morske sasanky...
Zadam aby mel pan Tlapka zablokovan nadale pristup na O/C forum...kdo je pro at udela carku...
Nak
tak ji napis sem... (adresu)
(jestli se nebojis)
a poslechnisi pol. akademii a tam je presne takovahle veta jako odpoved na jinou basnicku.
:? Ale ted mi reknete, proc to tady tomu Tupounovy vysvetluju?!
cenzura
Voky
2Tlapka, Ne , optimalni by bylo, kdyby voda tekla celym obehem stejne rychle aby to nikde "nevazlo". Kdyz udelas kanal v WB moc maly, tak to bude proste brzdit cely obeh ktery by jinak mohl mit velky prutok.
A nabo si muzes udelat blok 6mm a hadice taky. A mas to. To ti bude paradne fungovat... Akorat pro tebe. 8-)
cenzura
Voky