Můj kus se mi taky zdál použitej (otlaky na kontaktech), ale nevím jestli to není od výrobce, když je testuje.
Jinak BOX verzi dnes nestíhám vyzvednou, takže bude až příští týden.
Printable View
Můj kus se mi taky zdál použitej (otlaky na kontaktech), ale nevím jestli to není od výrobce, když je testuje.
Jinak BOX verzi dnes nestíhám vyzvednou, takže bude až příští týden.
Tak E8400 v pohodě najel rovnou na 400x9 při default napětí... 3600 MHz pasivně je doma... :cool:
presne to iste. :-) 3600 def. spustil som orthos, zatial ide dobre (este len 5 minut)
moj bol tiez asi panna. :-D
EDIT: inak teplota v core temp sa mi nejak nezda. mne ukazuje 60-65 stupnov. jakoze na 45 nm na defaulte aj ked o 600 MHz vyssie je to podla mna moc. (voda ma 26)
TAT nejde spustit, zevraj: Invalid procesor. Ja mu dam ze je invalid. :-O
20 minut a bezi dalej...
Nemas na desce nastaveno vcore na auto?
Nektere desky si radi pridavaji, pokud je tam tato volba.
jasne ze burn. ved pisem ze mi ide orthos 41 minut :-)
EDIT: co myslite, mam mu uz po hodine pridat MHz? Malo by to stacit na zaciatok podla mna.
EDIT2: tak som mu pridal na 3734, a ide zas hodinu bez problemov v orthose (stale bez navysenia voltaze). Idem ale teraz do Brna, takze pokracovanie az v nedelu...
Jestli muzu ja bych se pridal...mel bych mensi dotaz
Tak koukam vetsina zkousi E84 na P35. Nevi nekdo jaky by to bylo s X38? :rolleyes:
Planuju koupi te X38 k E6400 ale rikam si za tu cenu ta 84 to je bomba. :lol:
Myslíš OC? To bude stejný.
Skoda...no i tak do toho "dualu X38 + E84" asi pudu...
Jedna položka v biosu z Auto na Enable a nějaký Vdrop je pryč. Vcore už ani nezakolísá a i s nižším teď dám frekvenci co předtím už padla. Ovšem teplota je vyšší. Zajímavý. Ve starším biosu to nebylo.
Právě jedu 4200Mhz při 1.41V Orthos //zatím 1h 40minut.
M.K. - mozes, prosim Ta, napisat co to bolo za polozku? ako sa to vola?
Zrovna mám spuštěný Orthos a nepamatuju si to, proto jsem to nenapsal. Takže napíšu později. Ale je to tam popsaný - reduce Vdrop - jen jsem si toho předtím nevšimnul
z PCT
Je to tedy ten Voltage Damper?Citace:
Před časem se velmi debatovalo o funkci Voltage Damper, která by měla eliminovat takzvaný Vdroop - omezení napětí procesoru logikou desky aby nedošlo k jeho zničení. Toto omezení má ale jednu nevýhodu a tou je snižování napětí i když to nechceme, při přetaktování a nastavených vysokých hodnotách napětí. Nastavíte například 1.60V ale deska vám do procesoru dodává jen 1.55V, to je onou funkcí. Voltage Damper by měl toto omezení zcela vypnout a když nastavíte 1.60V tak by do procesoru mělo jít skutečně 1.60V. Implementace se Asusu ale moc nepodařila a snížení napětí je přítomno i po zapnutí této funkce.
Voltage damper tam už ani nemám. Ve starších biosech byla hned pod Vcore.
//je to:
LOAD-LINE CALIBRATION -> ENABLE - redukuje podstatně Vdrop a Vcore zdá se stabilnější a ani tolik nekolísá mezi idle a burn. Rozdíl Vcore mezi biosem a CPUZ je nyní asi 2 setiny.
Od čtvrtka tu mám jeden E8400 tray, moje první zkušenosti:
Procesor měl na sobě celkem jasnou rýhu, odpanil ho už někdo přede mnou ...
Zatím jede cca 1h Orthos stable na 4100MHz (1.35 +- 0.01V CPU-Z)
Při téhle frekvenci už ale celkem pekelně hřeje, Core Temp ukazuje teplotu jader při dlouhodobé zátěži skoro 80 stupňů (Chladím ho vzduchem - Thermalright XP-120). Na 4GHz a mírně nižší voltáži měl skoro o 10 stupňů méně.
Ještě ho trochu potestím a pak půjde někam na 3.5 - 3.8GHz s adekvátní voltáží.
videli jste nekde dostupny E8400 v BOX verzi ?
Tak můj kousek zatím krásně jede na 400x8 napěti 1.215V (BIOS setings) Orthos stable.. prostě pohoda.. uvidím jaká bude ta 8400 kterou budu mít přístí tyden....A pak se rozhodnu jaky CPU si nechám. Možná pujde ještě o něco mín.. :)
Hlásím, že 9x400MHz při nastavení 1,2V v BIOSu je ORTHOS STABLE... :cool:
CPU-Z ukazuje v zátěži nějakých 1,156V a to je fakt fpoho!!! :drool::drool::drool:
pocitujete nekde zvyseni vykonu? myslim tim 3ghz vs 4ghz...
ve hrach pocitam ze bude brzdou uz gpu, a na praci si myslim ze 3ghz staci
Neřekl bych že brzdou bude GPU ...tedy jestli mluvíme o TOP kouscích. Někde byl test, kde grafický výkon stále rostl se zvyšováním frekcence CPU...
Znát to lehce je. Zatím hlavně při hře nebo rozbalování. Výkon jsem ničím netestoval. Přechod např. z 3200Mhz E6400 na 4GHz E8400 se kvůli výkonu nevyplatí, to je jasný.
Jinak 4200Mhz 1.4V již 12h+ Orthos.
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=296228