No urcite niekomu hej, ozno aj mne ked sa rozhupem kupit nove cpu... :)
Printable View
Myslím že taková E8500 by jí slušela.Ještě otázečka pro všechny,nemáte pocit že chladič čipsetu je poněkud vařící?včera jsem se o něj spálil,nějak se mi nechce tam páchat větší chaldič ale asi to bude nezbytné:(
Já jsem jej ve svý době aktivně chladil, ale musim říci , že to nemělo žádnej vliv. Aktivně bych chladil leda Nforce chipsety, tam je to nutné, nebo když člověk má chladič co niak nefouká dolů, čili se tam to teplo akorát akumuluje, což neni nic zdravého.
Kamarat ma tuto dosku a vymenil povodny chladic za noctuu taky veeeliky ohnuty pasiv s heatpipe a nepomohlo to ani tuk pri OC samozrejme teplota isla dole ale bolo to uplne na nic, cize je to asi zbytocne nieco s tym robit, uplne staci jemny ofuk od CPU chladica...
zdravim... mam taky GA-P35-DS3R rev 2.0 a nedari se mi menit napeti CPU, at nastavim co chci, tak cpu-z hlasi neustale to same... dostal jsem se na maximum asi 360FSB, ovsem ikdyz nastavim FSB jen o 1MHz vyssi tak PC drive nebo pozdeji spadne (BSOD).
zdroj Fortron blue storm 2 500W
RAM: kingmax 2x2GB 800MHz (zkousel jsem ruzne delciky, zvysovat napeti i horsi casovani)
CPU: E6750
chlazeno vodou...
Tak podlhej dobe ozivim tento thread... :) Ked zmenim v biose FSB, absolutne nic sa nedeje... Stale 200 * nasobic... Je jedno ci menim smerom hore alebo dole...proste nic.. Nevie niekto co s tym?
Zkus clear CMOS a následny nastavení znova, občas mi takhle zahaluzí ASUSka a tohle zatím vždy pomohlo.
Jasne, to bolo prve co som skusil... Nic.. Preflashol som starsi bios, potom opat novy.. Nic.. :(
taky ozivim... je to uz docela dlouho co jsem presel z E6750 na Q9300 a s poslednim biosem se mi povedlo pretaktovat jej na 3GHz (400*7,5), ovsem po nejake dobe to stejne bez ohlaseni spadne na puvodni frekvenci i presto ze je to naprosto stabilni.
Takhle si prosim funkcnost desky za 4000kc nepredstavuji a je to naposled co jsem koupil drahou zakladni desku od gigabyte... Taktovat hure uz slo snad jen na asrocku za 900kc.
Nemozem ine ako suhlasit, pretoze aj MSI, ktory som mal predtym a na ktory tak vsetci nadavaju slapal lepsie ako tento kusok... Skusil som aj uplny demont dosky, vsetko co sa dalo...proste FSB stale zmenit nedokazem... A to je celkom mrzute... :(
Tak jedine skúsiť reklamovať, ak je ešte v záruke (čo predpokladám, že je)...Alebo ju šupnúť do PC k niekomu, kto frčí na defaulte :confused:
Vybrat CPU nepomohlo, zmena grafickej nepomohla, vytiahnut ramky a supnut ich spat a vsetko ide ako ma... :)