Původně odeslal
Tomi-wu
2MiniMeM/Pret THX
Díky za rady, jak píšete tak to je u mě je hlavní problém ten přechod z AMD na Intel...intel to má vše trošku jinak a má více nastavení, ale mě hlavně zarazila fsb která je uvedena 1333mhz, ano to je moje frekvence ale je to vlastně QDR což znamená že je vynásobena fsb 333*4=1333 mhz a pro vásledný takt cpu se udáva fsb * násobič což je u mne v defaultu 333*8=2664 mhz...takže když chci zvednou fsb(přetaktovat) tak musím zvedat těch vynásobených 1333mhz (GDR) takže když chci mít čístý takt cpu 3000 mhz tak to musí být 375*8=3000mhz a tudíž 375*4= 1500 mhz (QDR) takže musím změnit fsb 1333 mhz na 1500 mhz...takto to u AMD není a mění se tam nevynásobená fsb...tudíž by tam bylo hnedle 333 mhz a tato by se zvedala. Toto bylo to co mne zarazilo ani nevím jestli jsem to vysvětlil tak jak jsem chtěl ale takto jsem se tím prokousal.
Zatím
ps: dostal jsem se stabilně a pokusně na 3000 mhz bez změni volt. ale nějak to topilo tak jsem dnes sundal chladič nanesl kvalitnější pastu a pořádně nasadil zpět a rázem šla teplota cca. o 5 stup. dolů...